https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

Teror

Branko Dragaš

Ne mogu u ovom broju da pišem nikakvu ekonomsku temu.Smatram da je to nedolično i neprimerno u trenutku kada se pojačava represija i teror veleizdajničkog režima Ace Dramosera i kada su njegovi satrapi krenuli da se obračunaju sa svojim najvećim kritičarem - Magazinom Tabloid, koji je do kraja raskrinkao šizofreno ponašanje Dramosere i sve njegove kriminalne pljačke države i građana.TABLOID je godinama jedini opozicioni list svim totalitarnim režimima. Svi ostali su na jaslama režima ili stranih službi. Služe samo da prikažu privid demokratije.

Koje uistinu nema, nego imamo totalitarnu vladavinu političkog ološa, koji je dobio zadatak da uništi Srbiju i da zatru Srbe, kao vekovni remetilački faktor na Balkanu. Magazin Tabloid je postao poslednja medijska prepreka u završnici kosovske veleizdaje, kada pomahnitali ludak na vlasti želi da uspostavi medijski mrak kako se ne bi videla njegova nacionalna izdaja. Otuda u ovom trenutku takav surov napad na Magazin Tabloid i namera režima da ugasi ovu novinu koja je postala najčitanija u državi i koja je istorijski svedočila o našoj nacionalnoj tragediji.

Često su me pitali ljudi, čitajući moje tekstove u MT i misleći da sam dobro obavešten, da li je sve to tačno što se piše u listu? To pitanje sam, na samom početku i sam postavljao, jer je drskost i bezobrazluk totalitarnog režima, sve veće i očiglednije pljačke, bivali vremenom sve veće, očitije, nemilosrdnije i okrutnije, dok nam vreme nije pokazalo koliko su hrabri urednik novina Milovan Brkić i njegov tim novinara buntovnika bili u pravu kada su, skupivši prvi petlju, otvoreno počeli pisati o svim pljačkama političkih bandita na vlasti.

Naša neveri je bila posledica naše naivnosti i prostodušnosti, jer nismo mogli da verujemo da je tolika pokvarenost, bezobrazluk i bahatost režima. Uopšte nije bitno koju ideologiju zastupao režim.

Nije bilo važno da li je to nacionalsocijalizam, neoliberalni fašizam ili veleizdajničko konvertitstvo, osnovna delatnost svih političkih režima u Srbiji je bila laž i pljačka. Laž je služila da pokrije pljačku koja je bila u toku i koju je smeo da objavi samo ovaj list i njegov hrabri urednik. Kako Milovana Brkića poznajem preko tri decenije i kako poslednjih petnaest godina je otvorio stranice za iznošenje mojih političkih i ekonomskih ideja, moj uslov za saradnju je bio da se moji tekstovi objavljuju u celosti, da nema uredničke ispravke i cenzure, što je do danas potpuno ispoštovano, onda mogu ovde po prvi put da napišem da je Milovan Brkić obeležio jedno doba u mračnom periodu uništavanja slobodne misli i novinarstva u Srbiji, da je osvetlio obraz slobodnom novinarstvu , da su njegove lične žrtve za izgovorene i napisane reči tantalovske i da, moram priznati, decenijama ima moje divljenje za svu hrabrost koju je pokazao, koju ja nemam, za svu izdržljivost i odlučnost u borbi sa opasnim i moćnim kriminalcima na vlasti i u podzemlju.

Treba to sve, gospodo drugovi, nositi na plećima. Treba izdržati sve te tužbe, suđenja i blaćenja u režimskim medijima. Treba preživeti sve napade političkog ološa i njihovih plaćenih kriminalaca. Treba fizički izdržati to nasilje i zlostavljanje.Ko to može da izdrži? Budite iskreni prema sebi. Da li biste i vi bili spremni na sve to? Ja ne bih mogao to da izdržim. Priznajem.

Otuda moje veliko divljenje za borbu koju Milovan Brkić decenijama vodi i gde ja, kritički pišući o totalitarnom režimu, pripomažem da ta borba bude omasovljena i da dobije što konkretniji smisao. Želim da istaknem da Milovan Brkić i ja imamo različite stavove oko načina rešavanja naše nacionalne tragedije, da imamo različita mišljenja o nekim pojedincima iz te naše tragedije, ali sve to nije uopšte smetalo da naša saradnja bude dobra, plodonosna i uspešna, da smo uspeli da raskrinkamo jedno doba demagogije, prevare i pljačke i zato pišem ove redove da podržim nastavak njegove borbe protiv svih oblika političkog totalitarizma i voluntarizma.

Ustajem u odbranu Milovana Brkića i njegovog lista. Pozivam sve čitaoce i sve one koji su dobijali prve informacije o kriminalnim aktivnostima svake političke garniture na vlasti, da se pridruže ovoj odbrani i da svako, na svoj način, koji sam odabere, koliko može, pomogne da se ova borba nastavi i da list Magazin Tabloid nastavi da izlazi.

Nije ovo borba Milovana Brkića protiv terora političkog ološa da bi on ostvario neke svoje lične koristi, to je mogao pre nekoliko decenija da sve reši, pouzdano znam sa drugih strana, da je uredniku ovih novina nuđeno sve što poželi da prestane da napada režim, da piše neke druge teme, da je mogao da reši sve svoje materijalne probleme, da je mogao da se proda i da postane još jedan u nizu lakeja političkih zločinaca, ali poštenje, pravdoljublje, moralna vertikala, rodoljublje i odlučnost da se odbrani novinarska struka je zadivljujuća.

Da li ovo znaju oni studenti koji studiraju novinarstvo? Da li znaju oni koji su završili novinarstvo? Mene interesuje i pitam sve njih -šta ste učili na studijama? Pominje li neko od vaših poltrona profesora karijerista i političkih lakeja svake vlasti ime Milovana Brkića? Znaju li šta je ovaj hrabri novinar decenijama uradio za odbranu novinarske struke?

Ako to ne znate, koji je smisao studiranja novinarstva? Možete li to sami sebi da odgovorite. Grize li vas savest što ćutite? Zašto ćutite?

Niko od vas ne traži da budete Milovan Brkić. Niko od vas ne tražite da jurišate na barikade, ali građanski nivo odbrane struke morate da poštujete. Zar su Marić, Željko Mitrović, Sarapa i druge sarape po nacionalnim medijima novinari? Zar oni trebaju da budu nekome uzor? Pozivam sve vas iz novinarstva da kolegijalno podignete glas i da stanete u odbranu Milovana Brkića i njegovog lista Magazin Tabloid. Ako vam i ne sviđaju pojedini tekstovi, ustaniti da odbranite slobodu da se iznosi drugačije mišljenje i slobodu da se piše bez straha. To je suština odbrane slobode medija. Ako danas ne odbranimo Milovana Brkića i M. Z. sutra će nama ti banditi pokucati na vrata i ugroziti našu ličnu slobodu.

Ovde se radi o principima za koje moramo da se svi borimo. Nema ništa lično. Neko može da nam se sviđa ili da nam se ne sviđa, to je lični izbor, ali suština javnog delovanja je da se odbrani sloboda da se javno deluje. E, to danas hoće da uništi poludeli Dramoser. Otuda taj teror prema uredniku i njegovom listu.Kada ućutka Milovana Brkića i ugasi Magazin Tabloid, onda će krenuti na sve nas koji mislimo svojom glavom i koji se borimo protiv ovog nekompetentnog, slugeranjskog i veleizdajničkog režima.

Svi smo mi sledeći na listi za odstrel. A, kada budžet bude potpuno ispražnjen, onda će politički desperadosi da upadaju u naše domove i da nam otimaju ličnu imovinu. Ako već dozvoljavaju da se zakonski otimaju naša deca i da se izvoze kao kakav unosan izvozni proizvod, koga strani kupci uveliko traže, neće prezati da nam upadaju u domove i preko banditskih izvršitelja, sve prema zakonu koga budu doneli, plene sve što imamo kako bi skrpili budžet, isplatili penzije i plate, te tako još jednu godinu produžili agoniji njihove sumanute vladavine.

Moramo da shvatimo da smo na prekretnici. Ukoliko želimo da izbegnemo ovaj razbojnički scenario, onda moramo danas da se solidarišemo u odbrani ovog lista i njegovog glavnog urednika. To radimo da bismo predupredili nastavak terora. Totalitarni režim svojim nasiljem i pljačkanjem se neće zaustaviti. Oni će da idu sve dok im se ne suprotstavimo.

Barabe i bitange na ulicama se tako ponašaju. Nasrću i šire strah sve dok im se ne suprotstavite. Kada počnete da im se suprotstavljate, oni postaju oprezniji. Kada ih nokautirate, oni se povlače i beže. Svaki nasilnik je u duši mekušac i kukavica. Moćan je samo zato što ga se građani plaše. Psihološki profil Dramosera, o kome je pisao ovaj list, dali su stručnjaci CIA. Na samom početku njegove vladavine od jula 2012.godine, napisali smo u ovom listu, da se radi o opasnom psihopati koji pataloški laže, koji je umišljen i koji mora da se leči, kome ne sme da se poveri vođenje države, koji će uništiti Srbiju, pa smo tako prvi ukazali na veliku opasnost za društvo ako ovaj konvertit, šovinista, ratni profiter i ucenjeni političar, manipulator i perverzni demagog preuzme svu vlast u zemlji.Prvi i jedini je ovaj list pisao o onome o čemu većina građana Srbije danas sve otvorenije govore. I to je istorijska odgovornost novinara.

Prvi moraju da ukažu i dokažu negativne tendencije u društvu. Da je tada javnost poverovala u sve ono što su stručnjaci iz različitih oblasti i novinari ovog lista pisali i iznosili, danas se ne bismo nalazili u ovako velikom problemu. A, problem je toliko narastao da ćemo u narednom periodu imati velikih nevolja.

Opominjem sve građane da moraju da se pripreme za nastavak represije veleizdajničkog režima. Represije koja će se pretvoriti u otvoreni teror. Potpuno je jasno da ovaj režim više ne može da opstane. Dozlogrdio je i Bogu i narodu. Ne mogu da ga podnesu ni građani ni stranci koji su ga namenski doveli na vlast i koji danas traže od njega da prizna lažnu državu Kosovo što pre, jer hoće da ga se otarase.Mora da ispuni zadatak koji je preuzeo i zbog koga su ga doveli na vlast. Iz pouzdanih stranih diplomatskih izvora sa najviših nivoa vlasti u tim moćnim zemljama, koji odlučuju o našoj, znam da se oni sprdaju sa Dramoserom i otvoreno govore da takvu budalu još nisu sreli. Ali, to što on vlada je naš problem.

Poražavajuća istina je da smo toliko propali i da nam je demokratski potencijal toliko uništen da danas Srbijom vlada jedan obesni demagog, lažov i prevarant, koji koristi sva sredstva da uguši svaku kritiku u javnosti. Taj politički narcisoidni nesretnik na čijem se licu jasno vidi stanje njegovog ludila ne može organski da podnese nikakvu kritiku. Bilo kakvo bezazleno pitanje potkupljenih novinara ga izluđuje do nekontrolisanog besa. Teške, ružne i preteće reči upućene plaćenoj opoziciji su samo poruka nama ostalima da ućutimo.

Kada počne ozbiljno da gubi vlast, on će, poput razjarenog bika u areni, biti vrlo opasan i spreman sve da preduzme. On sebe više ne može da zamisli bez vlasti i medija. To je opasna bolest koja može, u ovim teškim istorijskom trenucima borbe za nezavisnost i opstanak države i nacije, da ugrozi naš opstanak. Dramoser je sve spreman da preduzme samo da ostane na vlasti.

Otuda je važno da se sve ovo zna i da se javnost pripremi na velike društvene turbulencije koje će da uslede. Njegovo sletanje sa vlasti će biti dramatično. Pogotovo što je stvorio takav sistem plaćenih mediokriteta, koji ništa ne znaju da rade i koji su se danas dokopali velikih i unosnih pozicija, da će oni biti spremni da ga podrže u tom njegovom ludilu do njegovog kraja. Namerno pišem do njegovog političkog kraja, jer svi koji ga sada podržavaju, koji ga pale i koji mu se dive, guraju ga namerno u sigurnu propast i spremni su vrlo brzo da se nagode sa novom vlašću.Računaju da će nova vlast biti isto totalitarna i da se neće obračunavati sa prethodnom vlašću i da neće praviti nikakvu lustraciju. Međutim, Srbija više ne može da preživi nikakvu totalitarnu vlast.

Ako hoćemo da Srbija preživi, onda moramo da srušimo totalitarizam iz temelja. To je suština nove političke ideje. Moramo da skinemo i Kurtu i Murtu. Dosta su nas jahali i dosta su nam para i života uzeli. Spas Srbije je u izgradnji novog političkog i ekonomskog sistema. O tome smo na stranicama ovog napadnutog lista dosta pisali. U ekonomiji najviše Komazec, Skulić i ja. Sve se zna i sve smo objasnili. Ekonomski možemo brzo da preporodimo Srbiju. Prvi vidljivi rezultati poboljšanja bi građani osetili već posle prve godine. Posle toga sledi srpski privredni uspon.

Problem je u promeni političkog sistema. Bez promene političkog sistema nema nam spasa. I o tome je mnogo pisano. Najteže će ići sa obnovom moralnih načela, jer društvo i mlade generacije su tako zatrovane da mora mnogo da se radi i da protekne vreme na moralnoj obnovi ugrožene zajednice. Sve počinje, dakle, od svakog od nas.

Danas morate, kada pročitate ovaj tekst, da postavite sebi pitanje - šta sam ja lično uradio za spas moje države i mog naroda? To je početak. Trgnite se i ne pristajte na apatiju! Apatiju širi veleizdajnički režim! Tako žele da ostanu na vlasti.Nemojte da se plašite i počnite da se udružujete u odbranu svoje slobode. Danas branimo Milovana Brkića, da ne bismo sutra mi bili izloženi represiji veleizdajničkog režima. Ako većina nas ustane, oduvaćemo na smetište istorije ovaj lični režim Dramosera. Sprečićemo teror i stvoriti prostor da spasimo državu i naciju. Zašto da bežimo iz Srbije? Pa, ovo je naša država. Mi rezervne države nemamo. Da li su naši preci u ovih 7527 godina bežali od svoje istorijske obaveze da odbrane narod kome pripadaju?

Zašto toliko trajemo? Razmislite! Zašto su se raspali svi moćni osvajači koji su nas neko vreme bili pokorili? Nije sve izgubljeno! Ako danas ustanemo, počinje naš preporod od 2019-2023 godine i posle toga naš veliki uspon od 2023 - 2033 godine. Tako je zapisano. Mi smo na potezu. Ustanimo u odbranu Milovana Brkića i Magazin Tabloid! Slobodom medija branimo svoju ličnu slobodu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane