Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Dokle će Srbi biti najjeftinija radna snaga

Srpski radnik - dobar rob

Zaposleni u Srbiji nemaju skoro nikakvu zakonsku zaštitu. Ovlašćenja inspektora rada su simbolična, sindikati su potpuno razbijeni, sindikalne vođe potkupljene, a sudovi odbijaju da zaposlenima pruže zaštitu. Od početka ove godine do sada, poginulo je 24 radnika na radnom mestu zbog toga što su umorni, često i gladni, što rade po dve smene i nemaju nikakvu ztaštitu na radu. Može li ovo srpsko radničko roblje da ustane i okrene se protiv surovog izrabljivanja i lopovskih gazda

M. Hadžić

Radoš Milovanović, generalni direktor fabrike baruta „Milan Blagojević - Namenska" u Lučanima, omiljeni je Vučićev direktor.

Česte eksplozije i smrt radnika u Lučanima ne dotiču ni Vučića ni Radoša Milovanovića, čoveka koji ima 70 godina. Odavno je Radoš trebalo da bude u penziji, ali on, kao gonič robova, dopao predsedniku Srbije, jer mu puni džepove milionima evra, a barut je na tržištu jako kurentan. Municiju koja se puni ovim barutom Vučić izvozi za svoju islamsku braću.

Prošle nedelje, poginula su dvojica radnika na gradnji ukletog objekta Beograd na vodi. Pohlepa poslodavaca je veća nego kod robovlasnika. Minimalne zarade Vučić opisuje kao svoju istorijsku zaslugu u privlačenju stranih investicija.

Ukinut je topli obrok, naknada za prevoz, niko i ne pita za godišnjim odmor. O HTZ opremi poslodavce ne kažnjavaju ni inspektori rada, ni sudovi, ne zatvaraju se gradilišta. Nastradale i osakaćene radnike ne sahranjuju o trošku poslodavca, već porodice skupljaju novac da ih ukopaju.

Povodom pogibije dvojice radnika na gradilištu Beograda na vodi nijedan sindikat se nije oglasio pozivom na bojkot, na obustavu rada...A, treba gledati zadrigle vođe sindikata, poput Orbovića i njegovih ''saboraca'' iz drugih sindikata koji se udvaraju Vučiću i njegovim ministrima.

U veliki kamion sa prikolicom treba natovariti sve te zadrigle bandite koji su na čelu sindikata, sa velikim privilegijama i apanažom, povezati ih lancima i obići većinu beogradskih ulica da ih građani gađaju jajima, da ih ispljuju, a onda ih odvesti u Bačvansku ulicu, da sačekaju da se utvrdi tačan iznos njihovih privilegija koje su od vlasti dobijali da izdaju svoje članove.

Vremešni direktor fabrike iz Lučana, Radoš Milovanović, podneo je još jednu, drugu po redu, krivičnu prijavu protiv Milovana Milivojevića, oca jednog od dvojice stradalih radnika prošlogodišnje eksplozije u toj fabrici. Podsetimo, do eksplozije koja se dogodila 14. jula 2017, posle koje su preminuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović, došlo je prilikom istovara kartonskih buradi sa tehnološkim otpadom baruta. Oštećeni tvrde da je Milovanović odgovoran za tragediju, jer je „pustio u upotrebu nezakonito izgrađen objekat, koji je imao neispravan stabilni sistem za gašenje požara, neispravnu instalaciju za dojavu požara, i neispravnu instalaciju osvetljenja", kao i za „izmenu mesta nesreće".

U tužbi navodi da je Milivojević izneo brojne uvrede i neistine u emisijama „Život priča", 14. i 21. marta ove godine, koje su se emitovale na TV Prva. Milovanović tvrdi da ga je otac preminulog radnika Milomira Milivojevića „na najgori mogući način i sa izrazitom upornošću vređao", poput izjave da „on uvek nalazi razlog da su krivi mrtvi". Milovanović tvrdi i da je Milivojević „poveo medijsku hajku" na njega. Takođe, direktor „MB - Namenska" navodi da će dokazima osporiti tvrdnje Milivojevića.

U čijim je rukama sud?

Milenko Simić i njegova supruga Danka zaposleni su u Ravnaji iz Malog Zvornika. A, ovim preduzećem rukovodi Aleksandar Savanović, opasni nasilnik i razbojnik. Milenko Simić je presednik sindikata. Organizovao je štrajk svojih kolega, da se sa direktorom pregovara oko boljih uslova rada. Savanović je pobesneo, otpustio je i Milenka i njegovu suprugu.

Milenko je imao sreće, Inspektorat za rad Ministarstva za rad, zapošljavanja i socijalna i boračka pitanja, preinačio je rešenje inspektorke rada iz Loznice i vratio je Milenka na rad do donošenja pravnosnažne presude u radnom sporu koji je on pokrenuo.

Direktor Savanović je Milenka uputio na rad u drugo preduzeće, pa mu opet dao otkaz, znajući da radi kod drugog poslodavca.

Inspektorka za rad iz Loznice Ivanka Sekulić donela je rešenje o prinudnom izvršenju rešenja o Simićevom vraćanju na rad, kažnjavanjem privrednog društva Ravnaja, prinudnom naplatom simbolične sume novca.

Ostali radnici ćute i rade, da zarade i za prinudno naplaćenu kaznu.

Kada će doći vreme da se stane na rep poslodavcima koji zaposlene tretiraju kao robove, odričući im svako pravo. Zaposleni u Srbiji, nažalost, nemaju skoro nikakvu zakonsku zaštitu. Ovlašćenja inspektora rada su skoro simbolična, sindikati su potpuno razbijeni, sindikalne vođe potkupljene, a sudovi, u 99 odsto slučajeva odbijaju da zaposlenima pruže zaštitu.

Iza fabrike "Jura'' upućeni tvrde da stoji vlasnik Andrej Vučić, koji tera zaposlene da nose pelene, da ne idu u toalet za vreme rada. Možda je video od svog brata koliko pelene pomažu da se ne koristi toalet.

Vučić se hvalio oglasom preko CNN-a da Srbija ima najjeftiniju radnu snagu. Ima u Srbiji puno Vučića i Savanovića (vampira) koji zaposlenima sisaju krv. Kada bi kocem neko od njih bio proboden, zaposlenima bi svanulo.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane