Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Zrenjanin: šta će tajkun Petar Matijević još dobiti na poklon od naprednjaka

Zemljotres u "Staroj gredi"

Ako su svi za, i ja sam protiv, a ono što niko ne može, mogu i ja, reče „napredna" dr Zorica Ćulibrk, direktorka Banje Rusanda u Melencima, i stade u „slavni" SNS red pedantnih rasturača srednjeg Banata. Nekada respektabilna rehabilitaciona ustanova koja je prethodnih decenija proslavila jedno od najvećih sela Banata nadomak Zrenjanina, danas je poligon za retko viđenu „igranku" melenačkog „Kola sestara" predvođenih vrhunskim uterivačicama straha i panike među zaposlene, Ćulibrk - Garić. Jednostavnije rečeno, sve govori da će zloglasni tajkun, mesar Petar Matijević, dobiti čuvenu banju Rusandu "za šerpu ribe" i da mu do tog plena ništa ne stoji na putu. Naprotiv, zrenjaninska Srpska napredna stranka, sa podrškom "iz centrale", zdušno je stala u odbranu prava Petra Matijevića, da uzme šta mu se svidi i da plati ili ne plati (opet, kako bude raspoložen). U međuvremenu, lokalna politička vrhuška "drma" i "trese" po kafanama. Ima se para, ima se čim.

Zoltan Horvat

Na dvadesetak „friških" otkaza nepodobnim radnicima koji nisu pokazali poniznost pred Ćulibrk - Garić demonstracijom sile, nadovezuje se horor sistematizacija radnih mesta, fingirani milionski računi sa (do sada) tajnim ugovorima-dilovima, kompletna ketering ishrana iz Beograda uprkos (pre)bogatoj donaciji pokrajine za adaptaciju restorana, advokatske naduvane usluge, slupani službeni automobil (Ćulibrk voza od jutra do sutra) i njegova popravka na račun Banje...Pred meštanima Melenaca se odigrava klasična priča o zlonamernom uništavanju Banje i spremanje prodaje za siću već poznatom kupcu, u Banatu ozloglašenom tajkunu Matijeviću. O ovom „junaku" - parajliji koji kupuje skoro sve živo po Banatu (imanje Zlatica kupio za šaku para), podatak da zbog zelenog isijavanja mesa, potrošači u širokom luku zaobilaze njegove mesare...

Izvršni tandem Ćulibrk-Garić, nakon višestrukih tajnih kontakata sa Matijevićevom hordom za bagatelno kupovanje, amo-tamo po Banatu, „poludeo" je od osećaja apsolutne kontrole nad Banjom. Sva „pamet" melenačke ustanove stala je u Ćulibrk- Garić kancelariju, odakle idu „topovski udari" na zaposlene. Ili ćete biti poslušni robovi, ili radna knjižica, pa na ulicu, poruka je svim zaposlenima, od kojih je više od 20 novih „uličara". Kako? Ništa lakše, klasičnim pretnjama, ucenama, demonstracijom sile, kolektiv je u paničnom strahu od novih otpuštanja. Pre samo dve godine, pokrajina je izdvojila pozamašna sredstva za adaptaciju restorana, koji je nakon radova dobio moderan i funkcionalan izgled. Ne lezi vraže, „izvršiteljke" su uporedo došle na ideju da modernom restoranu uopšte nije potreban uslužni i tehnički deo iz redova zaposlenih, pa su usledili, bez ikakvog obrazloženja, otkazi za sve radnike kuhinje, restorana i tehničke službe?!?

Da nije blentavo, bilo bi, i bilo je, idiotski odrađeno. Uz „šlag na torti", angažovanje ketering službe iz Beograda?!? Svi obroci dopremaju se više od 18 meseci iz 90 kilometara udaljenog Beograda! K'o kuća „pranje" para, uz temeljnu „pripremu terena" za bagatelnu prodaju. Koliko desetina i desetina miliona bačenih para u ketering pored modernog restorana na izvol'te, toliko i rastuće demonstracije sile „izvršiteljki" prema, na smrt zaplašenim zaposlenima. Ovakve poslovne „pizdarije" treba nekako, skoro nikako, „upakovati" u zakonske okvire, pa su angažovane advokatske kancelarije za, sramota je reći, fingiranje računa i „naprednu ugradnju". Ogroman novac u vlasništvu Banje preleće u džepove besprizornih, kojima se pljačka ustanove pod ingerencijom pokrajine, osladila. Do mere, da nema mere.

Da zaplašeni radnici smeju da govore o dešavanjima u Banji, prethodni redovi bi bili „bezazlena igrarija". Šta radi sindikat zaposlenih? Eno ga, u servilnoj službi poslodavcu, surovim izvršiteljkama. Sastanci sindikata se održavaju u Ćulibrk-Garić kancelariji, gde sindikalci ponizno i nečasno slušaju pretnje kojima su izloženi.

„Bezazleno" zaj...u zdrav mozak zaposlenih je kompletno, u ustanovi sa jedva 250 pacijenata, vlada jeziva tišina. Jedino je živo, veselo i raspojasano u kancelariji „izvršiteljki", odakle se još uvek šalju poruke o držanju svega pod kontrolom. Posetio ih jednom i gradonačelnik, otvarao neki paviljon, sekla se neka vrpca, tog dana je restoran „proradio", pa su bogomdani ždrali i pili u ogromnim količinama. Napred napredna braćo i sestre, melenačko „Kolo sestara" se zaigralo, sve do Matijevića!

Da ironija bude najveća, izvršiteljkama nisu potrebni ni vozači, pa je glavna melenačka sestra iz Kola „iznajmila" sebi samoj 24 časa na dan. Desilo se, takvoj vozačici svega i svačega u Banji, da je nešto izda. Volan bio „neposlušan", bi saobraćajka, vešto zataškana, popravka službenog automobila koštala, k'o svetog Petra kajgana! Uz pretnju zaposlenima, ko bude zucnuo o saobraćajki, „leti" sa posla!

Kapaciteti Banje Rusanda su i danas, po mišljenu stručnjaka, izvanredni za značajno proširenje obima posla, i samo bi se pacijent sa neuropsihijatrije usudio da uništava ustanovu ovakvog tipa. Naravno da su izvršiteljke VIP naprednog nivoa, sa veoma, veoma visokim mišljenjem o sebi, tandemu lekara i psihijatra. Neuropsihijatrija i psihijatar valjda nisu isto, ali, kako na sve ovo gledaju meštani Melenaca, kojima se pred očima odigrava krađa ustanove? Niko ih ništa ne pita, a oni, jadni, sa viškom kukavičluka, ne smeju ni da pisnu u sopstvenom selu!

Šta radi pokrajina, kao vlasnik Banje? K'o i svakog pustog naprednog gazdu, pomaže oko pažljive „ugradnje" pojedinaca i pripremanja terena za prodaju Matijeviću. Tu i tamo, neki funkcioneri su na tretmanima u Banji, gde su i simpatične seksualne igrarije, dozvoljena kategorija! Raskalašno i bogato, kako to lepo odzvanja kancelarijom izvršiteljki. Gradski oci i maćehe, takođe na „neophodnim" raskošnim i bogatim tretmanima, kao da za Banju prvi put čuju, nemaju pojma šta se dešava?!? Mi smo došli biciklima iz Rumunije, odzvanja iz zrenjaninskih raskošnih i bogatih kancelarija!

Ovakvo bezakonje, „zamotano" u nazovi zakonske okvire, mogao bi da proguta samo bleban (vidi pod: zvekan). Ako je rezon svih normalnih u Melencima, Zrenjaninu i Novom Sadu bolje pošteno gladan, nego kurvanjski sit, onda je sudbina ravnodušnih Banaćana, zapečaćena. Sikter, boranijo, danas isključivo napredni, raskalašni i bogati, imaju prava da zajebavaju ovaj narod.

Šta ima još ovako lepog, novog, naprednog, raskalašnog i bogatog u srednjem Banatu? Kod Regionalne bolnice u večitoj izgradnji, napredno rentabilno posluje i restoran „Stara greda". U po' dana tri visoka napredna gosta, dosta, orkestar pride, tri službena automobila uredno parkirana ispred, milina. U jednom trenu, dal' gradonačelnik il' neki od dvojice preostalih VIP gostiju, primeti da se greda opasno ljulja. Brže-bolje, uz orkestar koji pomaže ljuljanju grede, podupre svoja junačka leđa pod gredu. Muzika piči, greda se i dalje ljulja, a bogme, zaljuljao se i napredni Zrenjaninac. Uz neviđenu hrabrost, spasao je gredu i restoran, da ne ljuljnu od treštenog pijanstva. Funkcionersko ljuljanje grede, pažljivo su posmatrali najobičniji cugači piva ispred prodavnice preko puta. Diveći se besprimernoj hrabrosti spasilaca grede i svega postojećeg u Zrenjaninu.

Nakon obilaska đaka prvaka i poklona u vidu torbi i pribora od strane gradonačelnika, Predškolska ustanova u Zrenjaninu je zamolila roditelje dece da doniraju po hiljadu dinara za nabavku novih stolica u vrtićima. Greda (ne prozor) ne sme pasti, al' se od roditelja, mora krasti!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane