Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Region

Hrvatsko gospodarstvo i državni proračun između "Uljanika" i "Agrokora"

Podmazivanje zarđalog režima

Tko je točno do guše u kriminalu kad je brodogradilište Uljanik u Puli u pitanju, a tko kad je Agrokor u pitanju? I Uljanik i Agrokor i sve ostale strategijski važne tvrtke u Hrvatskoj nalaze se u rukama hrvatske državne mafije, zaključuje Vjekoslav Škreblin, dopisnik Magazina Tabloid iz Zagreba.

Vjekoslav Škreblin (dopisnik iz Zagreba)

Slučaj "Agrokor" ukazuje na teror hrvatskog režima prema državi, narodu, demokraciji, slobodi, samostalnosti. Pokazuje hrvatska vlast sav prezir prema vrijednostima na kojima počiva jedna uljuđena država. Također dokazuje kako ovu državu vodi šaka kriminalaca. Slučaj Agrokor govori tome u prilog.

Iako su svi protagonisti kriminala u ovoj međunarodnoj kompaniji poznati, režim inzistira na odgovornosti samo jedne osobe: Ivice Todorića. Cinizam začinjen demokracijom na hrvatski način glavni je oslonac sadašnjeg režima u Zagrebu. Naprosto je nemoguće kako je za režim isključivi krivac Todorić. Jedino je on počinio kaznena djela!? Godinama je krao sebe samoga!? Svoju kompaniju Agrokor rasturio je "na proste faktore"!? Smiješno bi bilo da nije tragično i štetno za tisuće gubitnika koji su živjeli pošteno radeći ili surađujući s Agrokorom. Cijeli svijet zna kako je to nemoguće za jednog čovjeka. I u ovom slučaju hrvatski režim pokušava ostati nevin i nedodirljiv za hrvatske institucije. Tako je odlučila hrvatska vlada. Odlučila je ta vlada kako nitko sa njihove strane neće sjesti na optuženičku klupu i uz optuženog Ivicu Todorića i odgovarati za suučešće u kriminalu Agrokora.

Hrvatskom režimu je sve moguće. Iako koncipiran poput udruženog zločinačkog pothvata, do danas je taj zločinački pothvat nedodirljiv. Režim punom parom ide dalje. Ne obazire se taj režim što ga je i međunarodni sud prozvao za udruženi zločinački pothvat i u BiH za vrijeme rata. Režim srlja u nove "izazove". A, "izazova" u RH ima mnogo.

Hrvatski građani su nemoćni oduprijeti se takvim režimskim "izazovima"...Ne mari taj režim što danas i Velika Britanija ne želi izručiti Ivicu Todorića hrvatskom režimu na milost i nemilost. Ne mari ovaj režim što međunarodna javnost i mnoge strane institucije Republiku Hrvatsku tretiraju kao "smeće"-robu sa greškom. Tretiraju je kao režim sa kojim nitko ozbiljan ne želi sklopiti ikakav posao. Umjesto da nešto poduzme na popravku vlastite vjerodosrojnosti, hrvatski režim sve dublje i dublje tone u kriminal. Upravo dokazuje sav svoj raskoš kriminala i terorizma i u slučaju brodogradilišta Uljanik u Puli. Istarska je državna mafija godinama pljačkala ovo nekada svjetski poznato poduzeće. Tim se novcem financirala takozvana politička stranka IDS koja je njihovo lopovsko leglo. Porezni obveznici su do sada namirivali svaku krađu.

Vrč ide na vodu dok se ne razbije, kaže narod. Tako je i pljačka tamošnjih "političara" postala javna otimačina zbog koje Uljanik više ne može opstati. Opljačkan je do "kostiju". Bačen je na koljena. Tisuće ljudi koji su pošteno, kao i u Agrokoru, radili ili surađivali sa Uljanikom ostalo je bez izvora sredstava za osnovni život! Sada istarski IDS lopovi koji se predstavlja kao "lijevo" orijentirana politička opcija, krive službeni Zagreb za potop Uljanika. Ovi, pak, iz Banskih dvora, krive istarsku kriminalnu skupinu. Optužbe idu po dobro uhodanom scenariju a državne nadležne službe su kao i do sada paralizirane. Da je Istra jedno od najžilavijih i najopakijih lopovskih destinacija, zna se već jako jako dugo. Kruže teorije kako je i srbijanski premijer dr. Zoran Đinđić žrtva ove zločinačke organizacije. I on je svojedobno galamio iz Beograda prema hrvatskoj državnoj mafiji: "...Hrvatska mafija dolazi iz Rovinja!"

Kasnije likvidirani premijer je bio u pravu. I danas, nakon 15 godina, stoji činjenica kako hrvatska državna mafija svoje uporište ima i u Istri. Đinđića su zato ovakve i slične izjave koštale života. I ne samo zato. Možda još više jer je u svojstvu te funkcije davao i zaštitu žrtvi hrvatske državne zločinačke organizacije. To njemu hrvatska mafija i jataci nisu mogli podnijeti. Opasnost kako će je razotkriti srbijanski premijer bila je izvjesna. Danas je kristalno jasno kako udruženi zločinački pothvat u RH postoji. Kako taj pothvat egzistira. Danas nitko relevantan više ne želi sa takvim režimom imati ikakve ozbiljnije odnose. Danas je hrvatski zločinački režim na javnom stupu optuženih, okrivljenih. Danas taj režim isključivo čuvaju specijalne postrojbe. Danas se protagonisti tog režima boje i najmanjeg javnog razotkrivanja njihovog pljačkaškog stampeda. Danas taj režim putem svojih jataka u Srbiji pokušava ugasiti i Magazin Tabloid jer objavljuje njihove zločine. Ovaj list obavještava javost na opću opasnost koja vreba od strane protagonista hrvatskog, srpskog i drugih kriminalnih režima u regionu.

To državnoj mafiji smeta i prijeti njenom opstanku na sceni. Uvjeren sam kako je snaga koja se suprotstavlja ovakvoj zločinačkoj organizaciji svakom novom objavom u ovim novinama sve veća, sve moćnija. Osjeća se kako će i međunarodna demokratska javnost glasno prozvati HR režim i označiti ga opasnim za ovaj dio svijeta. Do tada se trebamo sakupiti i zajednički svakom prilikom javno pokazati kakav to lopovski režim vlada jednom zemljom koja je i članica Europske unije čak! Ako ništa drugo, barem će Europska unija shvatiti kako Republike Hrvatske nije mjesto u takvoj uniji dok njome vlada udruženi zločinački pothvat.

U emisiji HRT-a, pod nazivom "Otvoreno", isplivalo je to da je predsjednik Uprave Uljanika sve karte stavio na Danka Končara, poduzetnika sa adresom u Londunu, koji bi se navodno, na dijelu škvera bavio turizmom. Za to neće ni čuti istarski župan Valter Flego te kaže da će se na prostoru Uljanika baviti samo brodogradnjom. Zlatko Komadina traži pak izdvajanje brodogradilišta i pola milijarde kuna, a Darko Horvat nema povjerenja u Upravu Uljanika

U HRT-ovoj emisiji o Uljaniku su govorili Samir Hadžić iz Stožera za obranu brodogradnje, predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda, te Davor Huić iz Udruge poreznih obveznika Lipa, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat (HDZ), župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina (SDP) i već spomenuti župan Istarske županije (IDS) Valter Flego.

Pokušali su dati odgovore na pitanja kako je moguće da je Uljanik grupa u samo godinu dana napravila više od milijardu i pol kuna gubitaka, gdje je nestao taj novac, što istražitelji rade u brodogradilištu i kakva je sudbina četiri i pol tisuće radnika.

Župan Valter Flego kazao je kako ovu situaciju još uvijek mogu izvući Vlada, koja treba definirati strategiju za brodogradnju, i strateški partner, koji treba ulagati novac u brodogradnju. Demantirao je da postoji urbanistički plan prema kojemu bi se na mjestu brodogradilišta gradila elitna turistička četvrt.

Brodogradnju smo zaštitili više od Rijeke i Trogira. Nećemo mijenjati prostorni plan nauštrb brodogradnje', rekao je Flego.

Župan Zlatko Komadina , koji je član Stožera za 3. maj i inženjer strojarstva, potvrdio je da traže odlazak Uprave, krizni menadžment, odvajanje od Uljanika i povrat pola milijarde kuna, a 'ako treba, i lex'.

'Uz strateško opredjeljenje države, ne smijemo izgubiti proizvodnju koja zahtijeva pamet, znanje i prateće proizvode koji trebaju služiti kao izvozna roba', kazao je, a u prilog tome dodao kako je za 3. maj zainteresirano jedno talijansko brodogradilište.

Gianni Rossanda je rekao da ne poriče dug, ali da su u Uljaniku tijekom pet godina u 3. maj uložili 402 milijuna kuna u gotovini. Ministar Horvat kazao je kako su podaci kontradiktorni te da plan restrukturiranja ne donosi Vlada nego Uprava, a verificira ga Bruxelles. Napomenuo je da je uz investicije u brodogradnju bio vezan 'nekakav nekretninski biznis', a strateški partner je u posao ušao temeljem najave izmjene prostornih planova.

'Ako se prostorni planovi ne promijene - imamo li strateškog partnera?', upitao je. Davor Huić kazao je kako ne vidi razliku između Agrokora i Uljanika te ustvrdio da građani znaju da se radi o neodrživom modelu jer su oko 30 milijardi kuna dali za brodogradnju.

'Građani ne žele da se njihov novac troši na neuspjeli privatni pothvat. A protiv veće intervencije države je i Bruxelles i tu je Vlada ograničena', kazao je Huić.

Odgovorio mu je Gianni Rossanda podatkom da Uljanik nikad nije restrukturiranjem stvorio neki kapital da bi nastavio raditi. Podsjetio je da brodogradnja s dobavljačima u proračun uplaćuje pedesetak milijuna eura godišnje. Na vrijeme su, kaže, izabrali strateškog partnera - Kermas energiju, koja je jedina zadovoljavala uvjete. Brodosplit posluje pozitivno jer ne radi brodove, a planom restrukturiranja su mu izbrisani dugovi te je imao 1,6 milijardi kuna gotovine za plaće u idućih pet godina.

No, tko je točno do guše u kriminalu kad je Uljanik u pitanju, to se, dapače, iz ove emisije HRT-a nije dalo čuti niti vidjeti. Tko je pažljivo pratio tok unakrsnih dijaloga vođenih u ovj emisiji, mogao je doći samo do jednog zaključka: Europska unija ne dozvoljava da se iz hrvatskog proračuna pomaže Uljanik (što govori koliko je Hrvatska danas "neovisna" i gospodarski slobodna). Drugi zaključak se sam nameće: i Uljanik i Agrokor i sve ostale privatne i državne tvrtke u Hrvatskoj nalaze se u rukama hrvatske državne mafije.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane