Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Da li će Vučićeva briga za "više dece" istrebiti građane Srbije?

Neki drugi ljudi

Pošto Aleksandar Vučić i članovi njegovog klana nemaju nikakvih finansijskih interesa da država novčano pomaže ovdašnje porodilje, njima su novim Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom drastično smanjena davanja iz budžeta tokom trudnoće i kasnijeg porodiljskog odsustva. Sa druge strane, fondacija Džordža Soroša plaća Vučića da pomogne doseljavanje migranata u Evropu, zbog čega oni od naše države dobijaju i preko 10.000 evra da bi kupovali seoska domaćinstva koja su napustili naši ljudi, jer im se nije više isplatilo da rade. Umesto da novčano i na svaki drugi način pomaže povećanje stanovništva, ova vlast čini sve što može da nas istrebi i ovde doseli neke druge ljude.

Milica Grabež

Srbija se godinama suočava sa padom nataliteta i to prvenstveno među većinskim, srpskim stanovništvom. Za nekoliko decenija Srbi će postati manjina u sopstvenoj zemlji.

Da bi se natalitet podigao, vlast je, navodno, odlučila da finansijski pomogne porodilje i to tako što će im za svako dete isplaćivati sve više para kroz porodiljski i kasnije dečiji dodatak. Da bi se neka žena odlučila na trudnoću ona prvenstveno mora da ima osigurane prihode, posebno ako već ima porodicu koju izdržava. Za to služi pomenuti porodiljski dodatak.

Međutim, u Srbiji se davanja iz budžeta orijentišu prema potrebama vlastodržaca, a ne naroda. Kada se radi o takozvanim subvencijama za strane "investitore", država je oduvek bila veoma široke ruke, jer se dobar deo novca slivao vlastodršcima u njihove džepove. Kod davanja direktno građanima, vlast je bila daleko štedljivija, jer lično nije imala nikakve koristi od toga.

Tako se i desilo da porodiljski dodatak u pojedinim slučajevima bude uvredljivo nizak.

Jelena B. (puno ime i prezime poznati redakciji) iz Veternika je to osetila na svojoj koži. Ona je dobila privremeno rešenje od 20. septembra 2018. kojim joj je odobrena naknada zarade, odnosno plate za vreme trajanja porodiljskog odsustva u visini od 881 dinar i celih 70 para i to bruto, odnosno od toga će morati da plati još i porez i doprinose.

Po slovu zakona ovo je nadoknada koju porodilja prima, jer tokom trudnoće nije u stanju da radi i na taj način zarađuje za sebe i svoju porodicu. Bar je tako u teoriji, ali u praksi je to manje od milostinje koju bi Jelena dobila da je prosila na ulici.

Službenica Ministarstva za rad Milena Antić ovakav novi Zakon je obrazložila potrebom države da se zaštite interesi poslodavaca, jer se njima ne isplati da zapošljavaju radnice koje će odmah zatim ići na porodiljsko odsustvo. Očigledno da u Ministarstvu sede isključivo osobe sa kupljenim diplomama i bez elementarnog znanja, jer cilj zakona ove vrste nije da čuva interese poslodavaca, već interese porodice sa decom.

Novi Zakon je udar na porodicu i na budući natalitet. Skoro svim porodiljama su smanjena davanja upravo da bi se zaštitili interesi poslodavaca koji doniraju političare na vlasti, a ne interesi trudnica koje su potrebne samo kao glasačka mašina, jednom u četiri godine.

Naime, novi Zakon predviđa samo obračunavanje prihoda zaista ostvarenih u poslednjih 18 meseci koji su prethodili porodiljskom odsustvu. Stari zakon je, sa druge strane, u obzir uzimao prosek realno ostvarenih prihoda u poslednjih 12 meseci, plus 50 odsto prosečne zarade u Republici za one mesece u kojima porodilja nije ostvarila nikakve prihode.

Iako za srpske porodilje nema dovoljno para u budžetu, za migrante ima i više nego što je potrebno. Još od prošle godine država Srbija svakom migrantu koji odluči da ostane ovde nudi od 200.000 dinara, koliko je predviđeno za pokretanje sopstvenog biznisa u poljoprivredi ili zanatstvu, do 1.400.000 dinara koliko je država spremna da finansira kupovinu i adaptaciju seoskog domaćinstva da bi im se obezbedio krov nad glavom, dok su u raseljeništvu.

Migranti koji su stigli do Srbije su deo projekta Džordža Soroša o izmeni etničke strukture u Evropi. Aleksandar Vučić se više puta sreo sa naslednikom već od starosti posustalog Džordža, Aleksom (Aleksanderom), bez da je javnost ikada obaveštena o bilo kakvim realnim rezultatima tih razgovora.

Tada je, najverovatnije, Vučić svom stranom sponzoru obećao da će u Srbiji naseliti što je moguće više izbeglica sa Bliskog Istoka ili iz severne Afrike, iako oni u najvećem broju slučajeva nemaju nikakvih razloga da ovde borave, jer im u državama porekla ne preti nikakva opasnost koja bi opravdala davanje azila. U najvećem broju to su ljudi koji navodno iz ekonomskih razloga napuštaju svoje domove, iako ogromna većina njih nema nikakve finansijske brige dok putuju do svog odredišta negde u Evropi.

Pošto za svakog od njih Vučić i aktuelna vlast od Soroša dobijaju određenu sumu da bi ih ovde zadržali bar dok ne uspeju da se nekako prebace dalje na zapad, njima se isplaćuje i više od 10.000 evra iz budžeta kao pomoć.

Budžetski novac nije lični Vučićev novac, pa je njemu svejedno koliko se odatle zahvata, jer se budžet ionako puni parama otetim od ovog osiromašenog naroda.

Sa druge strane, za podršku i pomoć majkama koje nisu izbeglice niko vlastodršcima ne nudi nikakve pare, tako da su i oni potpuno nezainteresovani. Kada bi se pojavio neki "Soroš" koji bi Vučiću punio džepove kako bi se poboljšala situacija u kojoj se nalaze srpske porodilje, veoma brzo bi se izmenio ovaj genocidni Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane