Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Niš: advokat lažno zastupa veterane, a država je sve to plaćala!

U ime časti i ugleda

Nije prvi put da se neko poslužio falsifikovanim punomoćjem kako bi ostvario neku dobit za sebe. Ali, u ovom slučaju, reč je o advokatu koji je, po svemu sudeći, oštetio i Vojsku i državu jer je "zastupao" ratne veterane bez njihovog znanja, dok je država gubila sporove i plaćala naknade...Pomenuti advokat najavljuje "kontranapad" i tužbe za povredu "časti i ugleda".

M. Grabež

Advokat Aleksić Srđan iz Niša, falsifikuje punomoćja! Tvrde njegove kolega iz advokatske kancelarije Miroslava Živkovića...Veterani su mu ranije davali punomoćja za tužbe za ratne dnevnice. On po istim punomoćjima postupa i tuži državu za naknadu diskriminacije, a da nikada nije za to bio ovlašćen. Inače Aleksić je jedini advokata koji se nije odazvao štrajku i radio je kada su ubili advokata Mišu Ognjanovića. Ovaj advokat prema svedočenju oštećenih, predaje duple tužbe u ime veterana koji ponekad i ne znaju da je Aleksić u njihovo ime tužio državu! Na ovaj način oštećeni su između ostalih i Republika Srbija i Ministarstvo odbrane, koji plaćaju štetu po osnovu tužbi, koje su falsifikovane! Sve ovo potvrđuju i u advokatskoj kancelariji, Miroslava Živkovića. Sa druge strane, pomenuti Srđan Aleksić, advokat iz Niša negira ovakve optužbe i najavljuje kontratužbe zbog povrede časti i ugleda! Istražujući da li je u pitanju rat među advokatima, koji zastupaju veterane Magazin Tabloid se obratio i Miletu Miloševiću predsedniku pokreta Srpskih ratnih veterana, koji je ranije sarađivao sa Aleksićem.

-Mi sa Aleksićem nemamo ništa, on je zastupao veterane u sporovima za dnevnice, za tužbe po diskriminaciji smo angažovali druge advokate, poput Aleksandra Obradovića iz Beograda - kaže on i ističe da on ima dogovor sa advokatima da oni plate takse i da ne uzimaju procenata od njegovih članova u slučaju dobijenog spora po tužbama za diskriminaciju. Ističe da takav niti bilo kakav drugi dogovor sa Aleksićem nemaju...

- Aleksić namerno duplira tužbe ratnih veterana sa Kosmeta, bez njihovog znanja pokreće parnične postupke i naplaćuje troškove sudskih taksi. Uz pomoć nekih sudija, on pušta nove tužbe, koje vojska priznaje, ne proveravajući da li je dupliran tužbeni zahtev. Nezvanično, postoji pet hiljada dupliranih tužbi. Kad to pomnožite sa cifrom od minimum 12.000 dinara, koliko iznosi sudska taksa, onda dolazite do štete koja iznosi otprilike 60.000.000 (šezdeset miliona dinara) rekao je Živković.

Kako Tabloid saznaje, kada sud dostavi Vojsci molbe i zahteve, ta institucija ih ne proverava dodatno, verodostojnost, jer oni ne mogu ni da pretpostave da je iz suda stigao falsifikat. Tako da ako je tačno da ima pojedinaca u sudu koji u ovoj igranci učestvuju Vojska možda plati i duple troškove sporova koje izgubi!

- Ovo su potpune neistine i laži. Ovakve optužbe ne štete samo meni lično, već ugledu advokature. Podneću krivičnu prijavu protiv tih advokata zbog povrede ugleda iznošenjem lažnih informacija, a pokrenuću i parnični postupak za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda - istakao je na konferenciji za štampu Aleksić u svom odgovoru, dodavši i da, ne zna o kakvim duplim tužbama "ta mala grupa advokata uopšte govori..."

Aleksić je, ispostavilo se učlanjivao svoje klijente i u Srpsku naprednu stranku, obećavajući im da će tako lakše dobiti rešenje sudskog spora. Sa pristupnicama bi potom otišao u centralu Napredne stranke i predstavljao se kao vešt stranački radnik sa terena koji je u stranku učlanio stotine.

- Ne treba mi nikakvo priznanje, već da me stranka malo pogura u nekoliko predmeta koji su zastali u sudu - bila je Aleksićeva priča u stranci.

Inače, više advokatskih kancelarija se takmiči ko će da zastupa rezerviste - iz 1999. godine. Ova trka je počela nakon što je Kasacioni sud zauzeo stav, da je bilo diskriminacije rezervista kada je Vlada uz blagoslov predsednika, isplatila socijalnu pomoć učesnicima rata 1999. godine. Socijalna pomoć je isplaćena samo onima iz sedam opština Topličkog okruga. Tada je oko 10.000 rezervista dobilo socijalnu naknadu za težak život, a po osnovu učešća u ratu. Isplaćeno je oko dve milijarde dinara. Odmah su počele da pljušte tužbe za ratne dnevnice, iz drugih opština, sudovi su uglavnom odbijali takve zahteve sve dok Sud u Strazburu nije napisao u jednoj od presuda: da oni nisu nadležni za dnevnice, ali da konstatuju da jeste bilo diskriminacije. I Kasacioni sud Srbije u međuvremenu je zauzeo Stav, da jeste bilo diskriminacije. Zbog takvog stava suda, sada je gotovo izvesno da kada rezervisti tuže stiže presuda da je takve diskriminacije zaista i bilo. Za advokate to znači i sigurnu naplatu sudskih troškova. Za rezerviste to ne znači i sigurnu naplatu štete. Zapravo, dešavalo se da u presudama piše da je bilo diskriminacije, ali da je zahtev kasno podnet pa je potraživanje zastarelo. U tim slučajevima advokati bi dobili troškove zbog dobijenog spora, ali klijenti ne bi dobili novac za diskriminiaciju...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane