Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Pranje i peglanje: kako napraviti biznis uz pomoć braće Vučić

Ogled o otimačini

Vlasnici preduzeća CLC Group koji su privatizovali i preduzeća Betonjerka iz Sombora i Elektroizgradnja iz Bajine bašte, pokazali su se kao izuzetno vešti u nameštanju tendera. Ali, ne i dovoljno vešto da sasvim prikriju kao su to izveli. Naime, vlasnici CLC Group koji su jedan tender namestili i dobili 386 miliona dinara, pa sada i tender za angažovanje autobusa vredan oko 11 milijardi dinara! Iz Krivične prijave predate protiv preduzeća CLC Group iz Beograda (koje se vodi na ime Jasmina Savić a čiji su stvarni vlasnici Milorad i Predrag Lovrić koga Interpol vodi kao pripadnika grupe "Pink Panter" po poternici iz Lihtenštajna), vidi se da se ta firma bavi izvođenjem radova na auto putu Lajkovac -Ljig i ostalim deonicama. U takozvanoj "paralelnoj javnosti", pomenutu dvojicu nazivaju "putarskim kraljevima" zbog njihovih poslovnih veza sa braćom Vučić, što objašnjava kako sa lakoćom prolaze na tenderima koje raspisuje država.

M. Hadžić

Pre nekoliko godina, firma CLC je dala svoju mehanizaciju za rušenje Savamale, pa su Milorad i Predrag Lovrić, njeni stvarni vlasnici, stekli veliki "ugled" kod samozvanog Vođe i njegovog brata. Danas ta firma ima oko 50 autobusa (a imala je sedam sve do do 2014 godine) koji voze za potrebe grada Beograda. Većina autobusa je angažovano da vozi bez ugovora i tendera a naplatu vrši putem tužbe koju za svaki mesec iznosi oko 80 miliona dinara i to tako što CLC tuži grad Beograd (odnosno firmu Avala bus koja je registrovana kao udruženje, a CLC je član tog udruženja). Pravobranilac po naredbi gradonačelnika ili nekog drugog (Milorad Lovrić se hvali da je to ostvareno direktno sa bivšim gradonačelnikom Sinišom Malim) ne osporava tužbu već je već prihvata u celosti i donosi se presuda u korist CLC. Grad posle po osnovu presude plaća za tu uslugu. I tako redovno...Ti iznosi po tužbama su znatno veći od iznosa koji bi bio na tenderu. Grad Beograd potom plaća troškove sudskog spora (sudsku taksu, troškove advokata, izvršitelje...). Istine radi, treba napomenuti da su neki od brojeva ovih sporova kod Privrednog suda u Beogradu su P6541/17, 6031/17, 5338/17, 2225/17, 2707/17, 4057/17, 4334/17, 4745/17, 408/18, pa se javnost može uveriti u istinitost ovih tvrdnji. Aktuelni tender koji je bio raspisan za angažovanje prevoza putnika za Grad Beograd je više puta obaran sve do ga nije dobio Avala Bus.

Od tog novca i utajom PDV-a kupljene su gore pomenute firme Betonjerka Sombor i Elektroizgradnja Bajina Bašta koja je kupljena na firmu Pent rent doo koja je registrovana na vozača Duška Đenaniju koji je inače zaposlen kao vozač Milorada Lovrića i njegove porodice. Po uplatama kupoprodajne cene se vidi kako je kupljena i kako su obezbeđene bančine garancije za obavezno ulaganje.

Firma CLC Group bliska braći Vučić, već duže vreme je i u poslu oko betonskih stubova koji se izrađuju za potrebe EPS-a i Telekom Srbija i oni direktno, preko rukovodstva u EPS-u, učestvuju u izradi tenderske dokumentacije (kako će tender da se pripremi da samo Elektroizgradnja Bajina Bašta može da ga dobije). Da je tender namešten vidi se jer su cene uvećane za 50 odsto od cena svih proizvođača. Jedan od dobavljača je i Beton element doo iz Čačka koji je u prethodnom periodu pre raspisivanja i dobijanja tendera već isporučio veću količinu stubova Elektrodistribuciji Čačak i sada tu količinu treba da provuku kroz nabavku 35/17 odnosno samo da fakturišu preko Elektromontaže Kraljevo. Naravno, pod izgovorom da se stubovi uzimaju na pozajmicu!

To radi u saradnji sa direktorom Milovanom Glišićem, što je u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama. Milorad Lovrić je planirao i da veći deo tendera dobiju drugi članovi konzorcijuma a ne Elektroizgradnja i da ta prodaja stubova ide preko njegove firme CLC ili neke druge firme koju bi ubacio između te firme i nosioca tendera i tako trenutno zadrži deo kolača da ispegla troškove časti. A plaćanje tih stubova Elektroizgradnji bi bilo u robi po znatno većoj ceni. Trenutno nabavku gvožđa Elektroizgradnja nabavlja preko firme CLC.

U dopunjenoj krivičnoj prijavi protiv CLC, podnetoj dana 22. jula, prošle, 2018. godine, piše između ostalog da se plate "na ruke" isplaćuju prodajom nafte koja se kupuje i knjiži kao trošak, a i ostali troškovi se isplaćuju od prodate nafte. Na tu istu prodatu naftu se vrši povraćaj akcize kod poreske uprave a PDV se koristi kao odbitna stavka prilikom fakturisanja izvedenih radova. Tom nabavkom nafte i knjiženjem kao trošak se umanjuje iskazana dobit i na taj umanjeni iznos se ne plaća porez na dobit. Samo u tim radnjama, u prethodne četiri godine, utajeno je oko milijardu dinara!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane