Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Esej

U znak zahvalnosti istoričaru Paskalu Milo

U vezi demitologizacije Albanaca

U zloglasnom albanskom zatvoru Burreli, na vrata, kad su ulazili novi osuđenici, policajci su im naglašavali da se tu ulazi, ali se ne izlazi: Këtu i thonë Burrel, që hyn e nuk del! U ćelijama tog zatvora, čim sam postao svestan da je istorija albanskog naroda falsifikovana, mitologizovana u službi albanskog ekstremnog nacionalizma, šovinizma i rasizma, suprotstavio sam joj se i odmah bio okovan u gvožđe i beton zato što sam počeo da širim naučnu istinu onakvu kakva je. Ali, kad sam posle dve decenije izašao iz zatvora 1991. godine, pisao sam i objavljivao i na albanskom jeziku moje studije, kojima sam dokazivao da mnoge od glavnih ličnosti albanske istorije, nacionalni heroj Skenderbeg, pa i sam Enver Hodža, uopšte i nisu bili Albanci po nacionalnom poreklu!

Prof. dr Kaplan Burović, akademik

Zdravim dokumentima i argumentima ja sam nedvosmileno dokazao da i autohtonija. Poreklo od Ilira i Pelazga, ne stoji, jer su i Albanci došljaci na Balkanu, i da nemaju nikakve veze ni sa Ilirima, kamoli i sa Pelazgima. Sve ovo sam činio u službi dokazivanja da Enver Hodža nije komunista, jer je indoktrinirao narod ne samo falsifikovanom istorijom, već i tezom da su oni, Albanci, sve postigli u istoriji svojim snagama. Tobože su im svi narodi sveta, posebno susedi, bili neprijatelji, očita antimarksistička neistina, koja nam dokazuje da on nije bio komunista, iako se za komunizam busao u prsa.

Enverovci nisu mogli da mi se protivstave na ovom poprištu, da Enver Hodža sa svojom klikom na vrhu Partije i vlasti nisu bili komunisti. Zato su se uhvatili kao davljenik za slamku za moju izjavu da nisam Albanac, već Jugosloven, srpsko-crnogorskog porekla. Treba znati da su me za ovo još u zatvorskoj ćeliji kaznili na deset godina zatvora, tobože da ja, deklarišući se kao Jugosloven, negiram albansku nacionalnost, jer - po njihovom mišljenju - dan danas sam Albanac, a ne Srbin!

A, kad sam počeo da objavljujem i moje albanološke teze, onda su se iritirli do besnila. Oni su mi učinili jednu takvu satanizaciju, koja je do danas nezabilježena u istoriji čovečanstva. Nema te laži i tog falsifikata koji nisu učinili, nema te psovke i te uvrede koju mi nisu naneli. I sami pošteni Albanci su se čudili i zgražavali zbog te satanizacije, pa su neki od njih istupili i preko medija u moju odbranu. Banda Enverovaca se tada okrenula i protiv njih. Tako su dr Ardiana Kljosija otpustili sa posla, ostavili bez hleba i naterali da izvrši i samoubistvo, ako ga nisu svojeručno ubili, kao što su pre koje godine ubili Mehmeta Shehu, ličnost Br. 2 ondašnje Albanije, odmah posle Envera Hodže.

Od onih, koji su ustali u moju odbranu, pa su se i složili sa mojim albanološkim tezama, s najvećim poštovanjem spominjem akademika, prof. dr Eqrema Čabeja, dr Ardiana Kljosija, Ardiana Vehbiua, Fatosa Ljubonju, Ollsi Jazedžija i druge, koji su albanski pioniri naučne istine na polju albanologije.

U januaru ove godine, istupio je preko medija, pre svega preko lista Impakt od 20. januar 2018, a zatim i preko ostalih medija poznati albanski istoričar prof. dr Paskal Milo, koji je između ostalog, izjavio: „...Skenderbeg je bio Sloven. Njegova je familija bila srpska. Majka Skenderbega, Vojislava, srpkinja. Skenderbeg se rodio kao pravoslavac. On se nije borio za Albaniju i Kosovo, već za hrišćanstvo i slovenske oblasti. Većina stanovništva tada u Albaniji je bila slovenska. Tako Skenderbeg nije heroj Albanije i Kosova...Zašto da se iritiramo! Zašto nam se ovo ne sviđa...?!"

Zašto ste mi, o Albanci, za ovo vadili oči, pa i nastavljate da mi vadite oči, huškajući protiv mene i rođenu mi decu?! I dokle ćete da nastavljate sa ovom vašom monstruoznom i kriminalnom bezobraznošću, sa ovim vašim zločinima? Ili pokušaji ubistva, koji su mi učinjeni i u junu i avgustu ove godine, nisu vaše delo, vaše maslo?! Istina se ne da skriti, ma kakve mere preduzeli protiv nje.

Pozdravljan i zahvaljujem najsrdačnije albanskom istoričaru prof. dr Paskalu Milo, koji je uzeo smelost i usudio se da se naučnom istinom suprotstavi albanskoj izbezumljenoj rujli autohtonomana, iliromana i pelazgomana, albanskom fašističkom uber alles, da su oni kovali gvožđe kad su Nemci jeli svoje roditelje! Pozdravljam ga sa nadom da će njegov primer slediti i ostali albanski istoričari.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane