Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Ponovo "podgrejana" afera "Tesla banka": ko je u Zagrebu i Beogradu doveo do njenog gašenja

Pare nestale, ali je politika prisutna

Mada je skoro zaboravljena afera zagrebačke "Tesla banke", zahvaljujući bivšoj potpredsednica vlade Hrvatske Martina Dalić, koja je u svojoj knjizi "Agrokor - slom ortačkog društva" ponovo opisala ovu srpsko-hrvatsku finansijsku instituciju i niz protivrečnosti u vezi sa njom, izgleda da se tek sada pojavljuju mnoge činjenice o kojima javnost u Srbiji ništa nije znala.

G. Mitrović

Bivša ministarka finansija Hrvatske, Martina Dalić, u svojoj knjizi "Agrokor - slom ortačkog društva" ponovo je uzburkala duhove pominjući aferu "Tesla banka". Dalićeva u knjizi pominje i Milorada Pupovca, saborskog zastupnika i najpoznatijeg predstavnika Srba iz Hrvatske, na čiju inicijativu je i osnovana banka 2011. godine, pa u vezi s tim postavlja pitanje kako je sada optuženi tajkun Ivica Todorić postao jedan od deoničara banke. Činjenica je da je novac za osnivanje "Tesla banke", ukupno tri miliona evra, dao Fond za razvoj Srbije i Fond za razvoj Vojvodine, a kako je banka svaku godinu završavala sa gubitkom, jedan od akcionara, hrvatski biznismen Marinko Zadro je 2013. godine javno postavio pitanje, da li je tačno da novac banke ide u kasu Demokratske stranke u Beogradu, koju je tada (još uvek) predvodio Boris Tadić. "Tesla banka" je početkom 2018. otišla u stečaj sa ukupnim gubicima od oko šest miliona evra, a deo dugova se prelio i na Razvojni fond Vojvodine, odnosno Izvršno veće Vojvodine kao osnivača ovog fonda. I predsednik Izvršnog veća Vojvodine, Igor Mirović, pokušao je nedavno da se ogradi od ove afere tvrdeći da je bilo nekoliko pokušaja prodaje "Tesla banke", ali da su svi propali, da su gubici svakim danom, te da u pokušaju da je prodaju, nije bilo adekvatnih ponuda. U "Tesla banci" i dalje postoji formalna uprava, mada je ona u međuvremenu otišla u stečaj.

Pravdao se i Milorad Pupovac povodom nekih navoda iz knjige Martine Dalić, sada već bivše ministarke finansija u vladi Andreja Plenkovića, pa je rekao da je njoj (Martini Dalić) najlakše njega da optuži "...kao dežurnog krivca za sve loše što se u Hrvatskoj događa, pa i za ono što se njoj dogodilo...O tome ko će kupiti deonice iz Hrvatske, nisam odlučivao ni ja ni Republika Srbija. Mi smo tražili da to budu institucije Hrvatske, a Vlada je odlučila da to budu kompanije koje posluju ili imaju interese da posluju sa Srbijom. Članovi Vlade, u kojoj je Dalićeva bila ministarka finansija, dogovorili su se ko će to biti i koliko će deonica kupiti...I nije istina da je Tesla štedna banka finansirala Demokratsku stranku, niti je mogla da ima ikakve transakcije sa subjektima u Republici Srbiji, a razlog neuspeha Tesla banke nije u lošem poslovanju i gubicima, već nizak početni kapital..."

No, ova bivša potpredsednica hrvatske vlade je kredibilan izvor i da je pravne države u Srbiji, svakako bi se pronašlo ko je to sahranio "Tesla banku" i izveo ga na optuženičku klupu. Po svemu sudeći, Vučić je i ovom aferom ucenio neke ljude iz današnje opozicije, što mu je očito bilo efikasnije nego da je pozvao tužioca da radi svoj posao. Činjenica je da su Razvojna banka Vojvodine, Agrobanka, pa izgleda i "Tesla banka" bili kanali za finansiranje određenih političkih stranaka i njihovih vođa. Ali, umesto da sve učini kako bi pravda došla po svoje, Vučić se i ovom aferom poslužio kako bi sebe i svoje kriminalce unapred amnestirao za slična zlodela koja su u poslednjih sedam godina nekažnjeno činili.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane