Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zadnja

U senci stalnog "gostovanja" NATO pakta u Srbiji

Genocid u miru

Otvoreno pismo Dr Rudolfa Henzela, Generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu, povodom izjave o NATO agresiji 1999. pred studentima Beogradskog Univerziteta 07. oktobra 2018. godine

***

Gospodine!

Obično nemam ni najmanju želju da se obratim jednom generalnom sekretaru NATO-a, ali danas to moram da učinim. Povod: Prema pisanju Sputnjika, Nemačka, od 7. oktobra, i RT Dojč od 8. oktobra, a povodom susreta sa studentima Beogradskog Univerziteta 7. oktobra 2018. godine, izjasnili ste se o NATO bombardovanju Jugoslavije 1999. na sledeći način:

„...Mi smo to učinili radi zaštite civilnog stanovništva i sprečavanja daljih akcija Miloševićevog režima".

Dozvolite mi da Vam, kao nemački građanin i naučnik, koji se već gotovo dve decenije ozbiljno bavi političkim dešavanjima na Balkanu, saopštim sledeće:

Najoštrije osuđujem protivpravni čin agresije SAD/NATO-a protiv bivše Jugoslavije (sa kodnim imenom „Milosrdni anđeo") i znam da su se u tom ratu koristile tone i tone visokotoksičnog i radioaktivnog uranijumskog oružja („prljave bombe").

Upotrebom uranijumske municije učinjen je svestan i hotimičan genocid (eng. „crime of crimes").

Zbog toga sam užasnut Vašom glupavom i ciničnom izjavom, ogorčen i istovremeno posramljen, da jedan evropski intelektualac srpskom narodu ovako nešto nameće.

Gospodine, ovom izjavom vređate srpski narod i ismevate njegove žrtve! Još više - vi prezirete zdrav ljudski razum, jer svako ko želi da sazna nešto više o uranijumskoj kontaminaciji delova bivše Jugoslavije, može to lako učiniti.

Pre gotovo godinu dana se na sličan odvratan i sraman način izjasnila nemačka nobelovka, gospođa Herta Miler, u govoru na forumu Beogradskog sajma knjiga, ismevajući srpske žrtve. Ona je rekla: „Srbija je sebi nanela zlo i građani moraju da žive sa tom istinom, da su sami izazvali patnju"

U Srbiji su agresivna kancerogena obolenja kod mladih i starih, izazvana upotrebom uranijumske municije, u međuvremenu dostigla razmere epidemije. Patnja tih ljudi čuje se do samog Neba. Prema informacijama srpskog Ministarstva zdravlja, godišnje od raka oboli oko 33.000 ljudi. To znači: svaki dan najmanje jedno dete. Čitava zemlja je zagađena. Zbog oštećenja genetskog materijala (DNK) generacije i generacije dece će se rađati sa deformitetima. U dva članka Rat koji ne prestaje sam sumirao glavne činjenice o državnom terorizmu, tom zločinu protiv čovečnosti.

Bombardovanje srpskih kuća, bolnica, škola i vrtića, ministarstava, fabrika, dalekovoda, radio i TV stanica, rafinerija, mostova na Dunavu, kolona izbeglica i tako dalje i tako dalje, trajalo je 78 dana. Ubijen je 1.031 vojnik, 5.173 vojnika i policajca su ranjeni, 2.500 civila je ubijeno - od toga 78 dece i preko 6.000 civila je ranjeno. Srbija se do danas nije od toga oporavila. To su „zločini u ratu" i to je „genocid u miru"

Gospodine, možete li mi objasniti na koji način su ovi zločini doprineli „zaštiti civilnog stanovništva" Srbije? Bojim se i zabrinut sam kada pomislim koje će sledeće civilno stanovništvo SAD - predvodnica agresivnog NATO saveza bombardovati zarad zaštite svoje „demokratije, slobode, slobodnog tržišta i vladavine prava". Srećan sam što sam pročitao rezultate ankete urađene prošlog marta, po kojoj je 85% Srba protiv članstva svoje zemlje u NATO savezu.

***

Otvoreno pismo srpskoj političkoj i intelektualnoj eliti

Srbija je na robiji

Jadna gospodo, vajni srpski intelektualci, sram vas bilo! Došlo je dotle da vam jedan nemački intelektualac pokaže šta znači slobodno misleći čovek i da umesto vas progovori o zločinu koji ne treba ni zaboraviti ni oprostiti. Nemac umesto vas govori kako je NATO pakt zločinački sručio hiljade tona uranijumom "obogaćenih" bombi na Srbiju, više nego što je to neprijatelj učinio u dva svetska rata. Nemački intelektualac vas podseća da ta zločinačka organizacija sedi u Beogradu i svakih nekoliko meseci promoviše "NATO kulturu" zajedno sa nekoliko dobro plaćenih veleizdajnika.

Svi vi koji ste ponizno služili režimu Slobodana Miloševića i učestvovali u besramnoj apologiji njegove diktature i danas radite istu stvar služeći njegovim nastvaljačima, koji pričaju isto, misle isto i deluju isto. I vi sa njima danas učestvujete u komadanju Srbije, u kulturnom genocidu i u zatiranje slobode mišljenja i govora.

Zatvorili ste vrata Srpske akademije nauka i umetnosti da kroz njih ne može ući čist vazduh i zdrava pamet, zatvorili ste Udruženje književnika Srbije za kritičku misao i za sve one koji nešto vrede i koji misle svojom glavom. Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić nudi, ali ne podnosi ostavku! Taj isti licemer, zabranjuje ovih dana da se već zakazani sastanak Akademije o Kosovu, održi! Režimski direktor Narodnog pozorišta u Beogradu, odbija da da ostavku, koju je dan ranije najavio!

Gospodo mizerna, zamračili ste i Univerzitet u Beogradu, tu nekada najslobodniju ustanovu u istoriji srpskog prosvetiteljstva. Zamračili ste je i odvojili od onih kojima ona pripada: mladosti, studentima i njihovoj energiji!

Ukidate im njihovo pravo na život i promene, štampate knjige režimskih hvalospeva, "pečatite" udžbenike u kojima lažirate našu istoriju, kulturu, pa čak i jezik! Odobravate to što samozvani Vođa lično postavlja na čelo kulturno - prosvetnih ustanova najgore probisvete, televizijske klovnove, bivše striptizete i propale kockare. Aplaudirate na "svečanim" otvaranjima radnih logora koje grade strane kompanije, gde danas i mlado i staro robija za sitne pare u četiri smene, bez ikakvih ljudskih i radničkih prava!

Jadna gospodo, vajni srpski intelektualci! Vi koji ste za sitnu apanažu pristali da budete miševi, bubašvabe ili, u najboljem slučaju, ukočeni fikusi, običan dekor na dvoru poludelog diktatora, setite se kako su slični vama prolazili kroz istoriju, kad god bi diktature padale. Dobro pogledajte u prošlost da bi bolje razumeli šta će vam se desiti.

A, diktature padaju, i padaće. Nijedna nije gorela do zore! Ne nadajte se da će vam iko ponuditi ruku spasenja, kad neminovno svane zora slobode! Ne uzdajte se u nove diktature (vaš omiljeni brlog) i nova pranja i "konverzije" vaših biografija. Ne verujte u mogućnost pokajanja. Novo vreme neće imati sluha za patetičnu priču o vašem "kreativnom" pravu na strah. Jer, intelektualac (ako je pravi intelektualac) nije člankovita glista da se zavlači i sakriva.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane