Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Kako zloglasna režimska TV Bastilja, RTS, pljačka građane Srbije novim povećanjem nezakonite pretplate

Oni hoće još

"U ovoj zemlji je sve poskupelo pa mora i Televizijska pretplata"- rekao je nedavno Aleksandar Gajović, državni sekretar za informisanje. Gajeviću je ovde nedostajala samo još jedna rečenica..."Ovce...u ovoj zemlji...". To je prava slika kako se vlast već šest godina odnosi prema građanima Srbije. Polemisati sa tim apartčikom je uzaludno ali nameće se pitanje da li predsednica vlade i Predsednik znaju, da je sve poskupelo, jer ako je to tačno, onda nešto ozbiljno nije u redu s državom. O kriminalnim apetitima grupe urednika i novinara RTS-a, koji rade isključivo za interese vladajuće klike koja im je omogućila da pljačkaju budžetski novac preko najgoreg programskog sadržaja koji postoji u ovom delu sveta, piše Dario Mirović, dugogodišnji novinar i zamenik urednika Kulturne rubrike Dnevnika RTS-a

Dario Mirović

Železara Smederevo ima 2950 zaposlenih i proizvodi tone čelika, FIAT Srbija ima 2364 zaposlena i proizvodi 80.000. vozila godišnje. RTS ima 3300 zaposlenih, najviše na Balkanu od svih medijskih kuća. Pitanje je šta to RTS proizvodi- servisira i šta hiljade ljudi tu rade. Najkraći odgovor je - pljačka i otimanje, kešolovaca koji na žalost vode tu kuću.

RTS ima više od 70 miliona evra prihoda godišnje, od pretplate, reklama i iz budžeta, a ima samo dva programa i treći u pokušaju. Pa gde se troši toliki novac, kada je program ravan nuli? Odgovor je opet - na pljačku. Podsetimo, RTS je imao Treći kanal i to dobar, ali neko ga je prodao. Ko je prodao Treći kanal RTS? Za koliko novca? Ko je razdelio opremu Trećeg kanala, montaže, kamere - to su pitanja bez odgovora. A, sada novi fikus - direktor RTS-a, uvodi Treći kanal. RTS je platio milione evra kao odštetu, stotinama zaposlenih koji su nezakonito otpušteni. To je plaćeno novcem pretplatnika i građana Srbije.

Više od 200 zaposlenih RTS-a plaća godišnji porez na prihod. Znači da legalno uzimaju više od dve hiljade evra mesečno, pa moraju da plate porez. Već je svima poznato koliko hiljada evra uzimaju prezenterke Oliverice, Natašice, Maje...

To je ono što se zna...Za trošenje ogromnog novca RTS nikakav finansijski izveštaj ne podnosi, bitno je samo otimanje novca i podela. I naravno čuvena rečenica - Koliko si dobar brate (sestro), ovog meseca?

Šta rade zaposleni? Ili imaju svoje firme, PR Agencije, izdavačke kuće, ili su na budžetu drugih državnih ustanova. RTS im služi kao privatni servis, za plasiranje privatnih interesa i uvećanje svojih prihoda. Prave kafić- emisije, sa dva tri gosta, gde je najvažnije šta je prezenterka obukla, i kakvu frizuru ima, koje cipele nosi.

Sve to budno prati urednik Stefanović, pa ako još prezenterka sagovorniku postavi neko originalno pitanje, tipa "Koliki je rast BDP-a" ili "Koliko je smanjen broj nezaposlenih u Srbiji", uredniku ne preostaje ništa drugo nego da prezenterku nagradi sa par hiljada evra, putem u inostranstvo ili kako već...

Glavni Urednik RTS-a je kontroverzni Nenad Lj. Stefanović, pouzdani službenik i saučesnik Borisa Tadića u njegovoj akciji uništavanja Srbije. Verno mu je služio sve do 20. maja 2012. kada je u 20 h pozvao je goste iz Demokratske stranke, ali videvši prve rezultate izbora, menja odluku i za pet minuta zove druge goste i nastavlja posao - do danas. Na ponos Borisa i Aleksandra. U svom Izveštaju o pritiscima i kontroli medija, na žalost pokojna heroina borbe protiv korupcije, Verica Barać u odeljku o nezakonitostima u RTS-u, pisala je o ranim radovima pomenutog urednika. Već šest godina taj odani službenik Borisa Tadića, upravlja novcem građana Srbije i usput uređuje takozvani program.

Nedavno se nekoliko još uvek čestitih i profesionalnih novinara obratilo Magazinu Tabloid, gde su naveli svoj težak položaj i ogromnu korupciju, koju moraju da gledaju. Naveli su i lanac novinara, urednika kao i puteve kako to sve ide, tako da pojedinci dobijaju i 30.000. evra mesečno. Najviše je profesionalaca ostalo u tehnici, to su snimatelji, kamermani, tonski snimatelji, realizatori, sa brojnim profesionalnim uspesima iz vrlo teških vremena. Oni sada umesto profesionalnih izazova sanjaju samo jedan san - da odu u penziju.

Gde se još troši novac RTS? Pr svega, na serije sumnjivog kvaliteta. Naime, RTS kupuje programe drugih produkcija, privatnih kuća, i te škart- emisije enormno plaća, (mnogi se ugrađuju). Čak i garderobu za prezentere i prezenterke RTS kupuje u privatnom butiku u Takovskoj ulici, od lica koje su povezani sa upravom RTS-a. Do nedavno je RTS plaćao i mesečnu ratu kredita za stan jednoj prezenterki, pa je Nikola Mirkov tu praksu prekinuo.

Poniženje hiljada koji su konkurisali za radno mesto u Sava centru je zaboravljeno. Od njih niko nije primljen. U međuvremenu RTS je zaposlio i stotine novih diletanata, kojima je veza jedina kvalifikacija.

Novac iz RTS-a se izvlači na svakojake načine, ideje hulja koje vode klanove u RTS su neverovatne, gnusne i sablažnjive. "Firma" u Takovskoj ulici u Beogradu polako postaje Šilerova 10. Istina, ima u tim klanovima i malo starih kadrova RTS-a, većina su "kešolovci" i "došljaci" sa BK televizije, Pinka, ili ko zna odakle. Oni su doneli svoj navike i osnovno pravilo, koje glasi "otimaj, laži i pošteno se vladaj".

Kakav je program RTS? Nekada je RTS snimao 54 drame godišnje, sada snima ukupno četiri drame. Nekada su vrhunski stvaraoci, TV umetnici i humanisti uređivali programe TV Beograd, a danas...

Pamte se programi i nezaboravne emisije Naučnog programa Vladimira Jelenkovića, kulturno-obrazovnog programa Čedomira Mirkovića, informativnih, edukativnih i dramskih serijala Miodraga Mije Ilića, filmskog programa -princa televizije Nebojše Đukelića, Dečijeg programa i programa za mlade Donke Špiček, sportskog programa Dragana Nikitovića, Vladanka Stojakovića, Marka Markovića i mnogih drugih. A koga imamo sada? Organizatorke vode obrazovni program, prezenteri sa šiškama uređuju Sportski program, sekretarice prate likovnu umetnost...

Ali RTS hoće još para, malo im je što je Srbija postala kolonija, što vlada beda i nemaština, što deca širom Srbije nemaju za užinu a kamoli za ekskurziju, što je privreda uništena, što su radnici postali robovi, što se odlazi na robovski rad u Slovačku, Nemačku, Sloveniju pa čak i u Hrvatsku. Što se oduzimaju prava borcima i ratnim vojnim invalidima. Kultura uništena, BIGZ, RAD, Naučna knjiga, Nolit, Kulturno umetnička društva ne postoje. U Srbiji je sve manje mladih kompozitora, mladih skulptora, mladih slikara i dramskih pisaca. Ali zato u Srbiji ima luksuznih knjiga, pa tako, recimo, moguće je naći novu monografiju "Gradovi Srbije", gde je bogato ilustrovan i detaljno opisan istorijat i razvoj naših gradova kroz vekove - ali u knjizi nema nijedan grad sa Kosova i Metohije! I ta knjiga se skupo prodaje i nailazi na povoljne ocene.

Sve je to doprinos dezintegrisanju i dezorjentisanju naroda, tako da će Guverner Srbije, uskoro moći da kaže svojim šefovima nešto slično onome što je rekao poslednji grobar Jugoslavije, Stjepan Mesić. Na primer, moći će da kaže: "...Fabrike, kombinati, rudnici, preduzeća, ustanove, infrastruktura su rasprodati. Narod je zahvaljujući medijima i RTS-u zaglibljen u blatu i potpuno ošamućen. Narednih stotinu godinu možete da radite šta hoćete. Zadatak sam obavio-Srbija više ne postoji! -"

U Srbiji ima četiri miliona fizičkih i pravnih lica koji imaju brojila EDB-a. Ništa lakše nego da na sledećem računu za struju bude pitanje - " Da li se slažete da se poveća TV pretplata?" i da građani odgovore, da vidimo njihovo mišljenje. To je vrlo jednostavno i vrlo demokratski. Ili to ili ...."Ovce, pretplata mora da poskupi..."

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane