Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Zrenjanin: bolji je život sa stranačkom nego sa radnom knjižicom

Vera i nevera sira Olivera

Na svakodnevni stranački EPP blok o blagu Zlatnog doba koji navodno uživamo od strane vlasnika SNS-SPS vlasti u Zrenjaninu, prosečnom građaninu dođe da, od muke, uzme lopatu, i da ga zakopa. Sveopšti strah od legalizovanog političkog nasilja koji sprovodi foteljaška elita - „ubica naroda", dovela je, pokradeni izbori višestranačja kažu, do apsolutne obamrlosti svih, foteljaši - luduju, građani -tuguju.

Zoltan Horvat

Po sopstveno pravo po Ustavu, i građanin Zrenjanina kreće iz sopstvene mesne zajednice. Malo morgen, kažu „ludi" foteljaši, trenutno je u toku raspisivanje izbora za članove saveta, sikter boranijo iz redova prosečnih građana. Naime, nakon objave u Službenom listu Grada Zrenjanina o izborima za savete MZ zakazanima za 23. decembar, potpisnik rešenja, predsednik skupštine Oliver Mitrović, nedostupan je po ovom, i po svim drugim pitanjima iz sopstvene nadležnosti. Nije smatrao potrebnim da izvesti odbornike skupštine i javnost ni o raspisivanju izbora na najnižem, MZ nivou.

I MZ „Sonja Marinković" na Bagljašu koji je do 2012. godine bio u „vlasništvu" bivše demokratske vlasti, danas je u „zarobljeništvu" SNS klike. U toku je prikupljanje glasova za nove (stare stranačke) članove, a obavljaju ga, u najvećoj tajnosti, članovi SNS-a, koji po prvi put dolaze na (n)ovo mesto zločina. Na pitanje novinara portala Zrenjanin Danas upućeno nadležnima u MZ Sonja, zašto su predradnje tajne, a javnost odnosno građani isključeni, dobijen je simpatičan odgovor, zini da ti kažem.

Dakle, Oliver Mitrović, iz komšiluka, predsednik je i MZ Veljko Vlahović na Bagljašu, stranački pedantno, sa stranačkim pajtosima, bira članstvo. Isključivo podobno i poslušno. Tek je šest godina prošlo od SNS otimanja mesnih zajednica od građana koji žive u njima, gde novcem svih građana raspolažu isključivo funkcioneri stranke na vlasti. Tek nekoliko mesnih zajednica na teritoriji opštine Zrenjanin koje su se usudile da izaberu ljude koji bi da ulože novac u male korisne projekte za dobro svih, bukvalno su odj...od strane vlasnika vlasti. Uz klasičan bojkot, izopštavanje, uskraćivanje bilo kakvih sredstava i šikaniranje, mesna zajednica normalnih građana je osuđena na izolaciju, pa se događa da se sami pentraju i na bandere menjajući dogorele sijalice. Da je drugačije, mrak bi noću okovao sela opštine, jer taktika gradskih guzonja je bahata, osiona i ultimativna: građanine, ako 'oćeš ispravnu sijalicu na banderi, moraš danima da moljakaš po kancelarijama, pre nego što ti tutnu da prvo potpišeš stranačku pristupnicu za overu građanina drugog reda: člana SNS slepačke tumarajuće horde.

Istovremeno, pomenuti Oliver, uživalac uživljavanja u ulogu trenutnog gradskog drmatora, nema vremena da ode na jedno od svojih radnih mesta, u kancelariju šefa pijace JKP Pijace i parkinzi. Plata mu je tu redovna, broji do 100, ali je svetski rekorder po visini zarade, jer se samo jednom mesečno pojavljuje u upravnoj zgradi pijace. Neophodan je prilikom izglasavanja povećanja plate direktoru i još nekolicini, ne zaboravlja ni sebe, zbog, kako se navodi, ogromnih poslovnih rezultata. Ako je zbog sveukupnih sve većih ličnih ogromnosti, visine, sve „jače" težine i nezaobilaznih sve većih stranačkih prepametnih glava koje poseduju, ni po' jada, jer, ima toliko toga da se uradi protiv interesa prosečnog građanina.

Jes' da neki od zrenjaninskih funkcionera zacementiranih u foteljama, da l' iz redova bivših vozača il' portira, lemaju svoje supruge i tašte, al' stranački pos'o punjenja džepova svih „ugrađivača", mora se obaviti. Pa se, ne tako davno, pojavio višak para na parkinzima u centru Zrenjanina, da li 750 hiljada mesečno u vremenu naplate parking časa od 20 dinara, neki od malih portirčića se ovajdili...Portirčićima kazne, otkazi, a strogo kontrolisan, a već razrađen pos'o namicanja još većih para, preuzeli su glavati, odnosno stranački sve prepametniji. Sada se parking sat naplaćuje 40 dinara, a nakon sastanaka nadzornih i preostalih odbora javnog preduzeća gde zajedno, sede jedni te isti, ne saopštava se zaposlenima gde nestaje „brdo" parking novca.

Ako si budala sa platicom u državnoj firmi, overen stranačkom knjižicom da ćutiš i blejiš, dobrodošao si u društvo podanika legalizovanih pljačkaša gradske imovine. Stranački gromadni Oliver ni na ovo nema komentar, jer na stranačkim sastancima u gradskom odboru SNS-a je toku je konkurs napredovanja: koga Tabloid pomene u svojim tekstovima o dešavanjima u Zrenjaninu, taj ima zagarantovano napredovanje u stranačkoj hijerarhiji. Da ironija bude najveća, uz podrazumevajući napredak u širini i raspojasanosti, odleteše u nebo bivši portiri, vozači i konobari...Danas im do njihovih fotelja ića i pića donose mlade, ljupke dame željne slave, njihovih skalpova..."Šarani" se upecaju, pa otuda u Zrenjaninu već 37 slučajeva nepotizma gde supružnici, sadašnji, bivši, ne računajući braću, sestre, tetke i svastike, kolo vode po gradskoj upravi, javnim preduzećima, ustanovama, nevladinim organizacijama...Svi, složno, kao vampiri, već više od šest godina „sisaju" krv Zrenjanincima, i...Vlasnicima vlasti sve, građaninu ništa, jer se „junački izborio" za status, niko i ništa...

Legalizovanje „ugradnje" stranačkih foteljaša u profitabilne gradske poslove, je danas, fantastičan biznis i u Zrenjaninu. Tandarenje, odnosno tenderi su, idealan plen. Gradska kasa je večiti stradalnik, i po cenu da grad redovno plaća drakonske kazne. Primera u Zrenjaninu bezbroj, izdojimo nasumično tek jedan, privatnu firmu Elektrolumen iz Lukićeva. Zbog lošeg, bolje reći nakaradnog sprovođenja javne nabavke za rasvetu sela, grad je nakon izvršne sudske presude, (uredno) platio kaznu. Iz gradskog budžeta je za ovu namenu, privatna firma iz Lukićeva je tek jedna od mnogih, za samo dve godine, „iscurilo" više od 2 miliona evra. Elektrolumen je, ispostavlja se, jedan od idealnih za nakaradno sprovođenje javnih nabavki, pa se na sajtu javnih nabavki Grada Zrenjanina može pročitati, da bi bez ove ove privatne firme, život u Zrenjaninu, jednostavno, stao. Samo ove godine, Elektrolumen se „samo" 7 puta „ugradio" u gradsku kasu: 16. aprila - 2.553.312 dinara (sa podizvođačima radova), 23. aprila - 23.991.300 (sa podizvođačima), 5. maja - 19.996.140 (sa podizvođačima), 8. maja - 5.601.212,40 (sa podizvođačima), 31. jula - 22.491.260,40 (sa podizvođačima)...Na gomilu miliona iz gradske kase za nakaradno sprovođenje javne rasvete, slede overene sudske izvršne presude, gde foteljaši Javne (Gradske) Kuće, bez ikakvog blama i srama, parama svih građana Zrenjanina plaćaju drakonske kazne. Naravno da je iz firme Elektrolumen stigao demanti o navodnim kaznama koje plaća grad, a od gradskih guzonja se može dobiti, samo informacija, da se obratimo nadležnim službama, kojima oni direktno naređuju šta i kako da rade. Dakle, u Zrenjaninu se novinarima dozvoljava da se naširoko i naveliko raspišu i nadgornjavaju samo o besmislenim nagradama i priznanjima čelnicima grada kojeg su gurnuli u bedu.

Svi mediji u Zrenjaninu su na „valovu" gradske kase, izuzmemo li Magazin Tabloid, dok KTV, zbog neisplaćene, do ove godine redovne godišnje apanaže, trenutno „bljuje vatru" na svoje dojučerašnje „heroje" grada. Naravno da se prećutkuje podatak da se svakog meseca, uprkos zakonskoj zabrani zapošljavanja u javnim preduzećima i ustanovama, zapošljava nekolicina novih stranačkih birokrata, čime se zakon dovodi u vezu sa sredstvom koje se koristi nakon velike nužde.

Na kraju, da vest bude autentično dobra, Nova Srbija, najmanja stranka po članstvu u Zrenjaninu u vladajućoj koaliciji, ima dovoljno kuraži i morala da, u skromnom obliku, pomogne sugrađane. Funkcioneri i aktivisti ove stranke jednom mesečno sakupljaju sredstva i robu, i daruju najsiromašnije, okovane socijalnom bedom. Jes' da je premalo za armiju gladnih normalnog života, ali, imponuje rešenost ovih ljudi da urade bar nešto dobro u sopstvenom okruženju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane