Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Belgijska kompanija Zelena NV ("Energo Zelena") naplatiće od Srbije preko 100 miliona zelenih dolara

Cena drskosti i bezumlja

Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede Srbije na čelu sa nekoliko nesmenjivih "stručnjaka", poput načelnice Emine Milakare i načelnika Veterinarske inspekcije Zorana Ivanovića, doveli su svojim činjenjem i nečinjenjem Republiku Srbiju u ponižavajuću situaciju da po odluci Arbitražnog suda u Vašingtonu, plati najmanje 115 miliona dolara (bez kamate), na ime štete nanete belgijskoj kompaniji Zelena NV, javnosti u Srbiji poznatoj i kao "Energo zelena". A, sve je počelo kad su menadžeri "Energo zelene" upozorile Vladu Srbije i srpsku javnost, da se u Srbiji veliki deo od 180.000 tona životinjskog otpada ponovo vraća u lanac ishrane. Tada je režim krenuo na njih, ali je naišao na tvrd orah. Cenu će platiti građani Srbije.

Arpad Nađ

Država Srbija izgubila je spor protiv belgijske kompanije Zelena NV! To je vest koja bi u svakoj drugoj državi bila na naslovnim stranama dnevnih novina, umesto estradno - erotskih skandala i surovh ubistava koji su građanima Srbije nametnuti kao "kulturni model". Devizne rezerve Srbije, i nepoznata količina zlatnih poluga sa žigom države Srbije, koje se nalaze u nekoj švajcarskoj banci, garancija su da će Vlada Srbije sa potpisom premijerke Ane Brnabić uredno platiti preko 200 miliona evra dugova i kamate zbog ovog i drugih izgubljenih sporova pred međunarodnom arbitražom.

Naime, prema ranijim procenama Magazina Tabloida, belgijskoj kompaniji Zelena NV država Srbija je trebalo da plati 115 miliona evra, uvećanih za kamatu i sudske troškove, ukoliko izgubimo spor pred arbitražnim sudom u Vašingtonu. To se upravo i dogodilo.

Štetu neće platiti Predsednik Vlade, Ana Brnabić, niti će njena plata biti umanjena zbog toga. Šteta će belgijancima i drugim stranim investitorima koji su nedavno dobili sporove protiv Srbije biti plaćena iz budžeta, odnosno, platiće je građani Srbije, tako što će im oduzeti od plata i penzija i tako što će im nametnuti nove i više poreze...

Sve ovo govori da su glavni krivci za izgubljen spor pred arbitražom u Vašingtonu, upravo državni službenici odnosno službenici Uprave za veterinu. Pored glavnih nosioca krivice ovde prstom treba pokazati i na političare, kao što je bivši predsednik Boris Tadić i koji je u ime naše države još 2007. godine potpisao međunarodne ugovore, koji stranim investitorima omogućavaju da izbegnu postupak naših sudova i otvorio im zakonsku mogućnost da našu državu tuže, u ovom slučaju, direktno pred arbitražom u Vašingtonu.

Podsetimo, kompanija Energozelena je (bila) postrojenje za neškodljivu preradu opasnog životinjskog otpada. U srpskim medijima se ime ove kompanije često pojavljivalo. Pre nekoliko godina, njeni menadžeri su medijima prosledili podatak da se u Srbiji veliki deo od 180.000 tona životinjskog otpada koji nije za jelo, svake godine ponovo vraća u lanac ishrane u našoj zemlji. To je bio "okidač" za događaje koji su usledili...

Naime, široj javnosti Srbije Energozelena je definitivno postala poznata kada su u maju 2014. godine, našu zemlju zadesile do tada neviđene poplave. Na otvorenoj sednici Vlade Srbije, predsednik Vlade, Aleksandar Vučić naredio je da se leševi svih uginulih životinja transportuju u tu fabriku, da bi se na taj način izbeglo širenje zaraznih bolesti. Nakon te izjave svi su pomislili Vučić je sigurno blizak sa ovim momcima.

Ipak iz razgovora sa Tomom Hansonom direktorom kompanije "Greenworks Holding" koja je akcionar kompanije "Energo Zelena"saznali smo da je saradnja sa našim vlastima bila sve samo ne dobra. Hanson je tu "saradnju" pisao ovako:

"...Službenici Vaše države, nisu sprovodili Zakon o veterinarstvu, odnosno Pravilnik o preradi sporednih proizvoda životinjskog porekla, kojim je propisano kako se u Vašoj državi treba prerađivati opasan životinjski otpad. Godinama su u pitanju bili sistemski propusti. Veterinarska inspekcija nije radila u skladu sa Zakonom. Inspektori veterine imali su obavezu da kontrolišu i nadgledaju rad svih učesnika na tržištu životinjskog otpada, ali to nisu radili. Mi smo od državnih organa tražili da se veterinarska inspekcija natera da radi svoj posao. Suprotno našem zahtevu tolerisan je protivzakonit rad veterinarske inspekcije! Osim toga u vašoj državi postoje i propisi po kojima se mora obezbediti jednak tretman svima koji se bave preradom životinjskog otpada. Ni taj princip nije poštovan, Energozelena je diskriminisana i kontinuirano je izlagana diskriminaciji i nelojalnoj konkurenciji. Nesprovođenjam Zakona vaše države, nije samo naneta šteta Energozelenoj, već je u Srbiji ugrožena i životna sredina i javno zdravlje svih građana vaše zemlje. S obzirom da rad onih koji proizvode životinjski otpad nije kontrolisan, otpad prve kategorije je bacan u prirodu i ona je na taj način zagađivana. Pojedinci u vašoj zemlji koriste nerad veterinarske inspekcije i mešaju opasan i bezopasan životinjski otpad sa ciljem da smanje trošak sakupljanja i prerade otpada. Znate cena sakupljanja i prerade opasnog životinjskog otpada nekoliko je puta veća od cene za bezopasan životinjski otpad, rekao je Hanson našem novinaru.

Na pitanje da li je ranije pokušao da razgovara o tom problemu sa ljudima iz vlade Srbije, rekao nam je, da jeste razgovarao sa skoros svima koji su nadležni za tu oblast, između ostalog i sa Sanjom Čelebićanin koja je u to vreme bila načelnik veterinarske inspekcije za Republiku Srbiju, ali i sa bivšim sekretarom ministarstva Danilom Golubovićem. Svi su nam rekli isto. Znamo za vaš problem. Radimo na tome. Problem će biti rešen. Svi su obećavali da će rešiti, ali nisu..."

Ovako priča Hanson, koji je prvo razgovarao i pregovarao, a kad je izgubio svaku nadu u dobre namere Vučićeve vlade, tužio je i na sudu dobio državu Srbiju. "Energo Zelenoj" će biti plaćeno, a mi, ispostavilo se i dalje jedemo meso uginulih životinja ispostavilo se.

U međuvremenu, javnost se uzburkala novim vestima o hladnjači punoj pokvarenog mesa koje je iz Latinske Amerike, preko Kosova stiglo ispred privatne klanice "Pavlović". Sva pisanja Magazina Tabloida o tome da jedemo meso mrtvih životinja koje se uz beli luk meša zajedno sa svežim mesom su potvrđene. Potvrđeno je i da se preko Kosova sve i svašta švercuje u Srbiju od genetski modifikovanih organizama, neispravnog brazilskog, argentinskog i mesa do duboko zamrznutog mesa pre 30 godina iz NATO rezervi.

Vlasnicima klanice koji su inače veliki izvoznici mesa, je kako mediji pišu neko pokušao da podvali pokvareno meso u hladnjači. Ispostavilo se da meso zaista nije ušlo u obradu i da je hladnjača bila parkirana ispred klanice, kada su je inspektori otkrili. Prema informacijama sa kojima Tabloid raspolaže, slučaj arbitraže koji smo izgubili u Vašingtonu, i hladnjače sa pokvarenim mesom su povezani, jer se u obadve priče pojavljuju istina imena službenika Uprave za veterinu.

Slučaj "Pavlović" je "autogol" Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, koja je trebala stalno da kontroliše klanicu, a ne da zatekne ogromne količine mesa bez porekla na parkingu. Tako je javnost doznala da oni u objekte ne ulaze i ispada da su proizvođači sami sebi su napisali prijavu!? Gledajući čisto po "komandnoj odgovornosti" za sve je odgovoran načelnik Veterinarske inspekcije Zoran Ivanovića, zajedno sa šefom Biljanom Živković. Pomenuta Biljana Živković je kuma V.D. direktorka Uprave za veterinu Emine Milakare. Pošto je ona Eminina kuma znači zaštićena je! To opet nije ništa čudno jer njena kuma Emina uvela praksu da ne kontroliše objekte za koje je nadležna. Samo što se kod kume Emine našla mnogo veća količina mesa sa isteklim rokom, u pitanju je bilo više stotina tona. To je bilo ono meso na koje je direktor Energozelena upozorio da završava u lancu ishrane stanovnika u Srbiji. Naš sagovornik dalje u šali kaže da je sada na pomolu drugi krug zarade za Sanju Čelebićanin i Eminu Milakaru i Zorana Mićovića: "...Oni će ovaj put novac dobiti iz advokatske kancelarije koja je zastupala Energozelnu, pošto su to ljudi koji su doprineli da tužba Energozelene ima osnova. Oni su direktno odgovorni, pa bi bilo logično da im advokatska kancelarija koja je zastupala Zelenu sada da i procenat!"

U nastavku izjave, naš sagovornik priča da je sumnjivo i to što je aktuelni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sada izradio plan zatvaranja kafilerija pa je naglasio: "...Ukoliko se kafilerije pozatvaraju po tom planu to znači i da će vrlo verovatno i Energozelena ponovo proraditi, a onda se može ponoviti isti scenario. Naša država im ne obezbedi dovoljno leševa životinja za preradu, oni opet tuže Srbiju. U tom slučaju bitno je da imaju dobre advokate, postrojenje i ne mora da bude moderno..."

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane