Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Građani na ulicama Zrenjanina u koloni "1 od pet miliona"

Povratak otpisanih

Političko nasilje i beznađe sa kojim se svakog jutra suočava više od 90 procenata sugrađana, vlasnici (vlasti) Srednjeg Banata, još uvek ne žele vide, ni da čuju, jednostavno, zabole ih. Sva sila kojom bi i ovih dana da „prde", Goran, Čedo, Ćapko, Saša, Džoger & foteljaška bulumenta, splasnula je po kancelarijama Guzonja Srednjeg Banata. Strah od protesta se širi kao kuga, prošle nedelje „zaigrala mečka" i ispred ulaznih vrata Javne (Gradske) kuće u Zrenjaninu. Prvim protestom 1 od 5 miliona, Srednji Banat konačno diže glave i oslobađa se straha od stranačkih „janičara" u foteljama.

Zoltan Horvat

Ovakvo SNS-SPS večito vanredno stanje je od ranog jutra prouzrokovano isključivo nedostatkom alkohola, počev od radno obavezujućih, viskija i vinjaka. Već od 07,05 časova u kabinet gradonačelnika Zrenjanina ritualno pristižu omiljeni mu pajtosi, redom foteljaši, u narodu poznatiji kao članovi udruženja izrabljivača gradske kase. Od ranog jutra, udri po radnim obavezama. Pomisao na lagodan suživot u kojem se bukvalno iživljavaju nad odrpanim, jadnim i bednim sugrađanima, naglo je prekinuta najavom gubitka, najdražih im, fotelja. To ih još uvek ne sprečava da se od ranog jutra „leče" viskijem i vinjacima, a dobro dođu, sve na račun gradske kase svih građana, i italijanska vina iz restorana „Renesansa".

Pa, kad se na vreme „naliješ" neophodnog optimizma pred novim zamajavanjem građana, možeš narodu da bulazniš, šta god ti padne na pamet. Otuda ne čude teško svarljive idiotarije od javnog obraćanja narodu, od kojeg se laži i nemilosrdno čerupanje gradske kase „čuvaju" pažljivije od falš fakultetskih diploma: tri godine jedva srednje, plus dugih šest meseci privatnog fakulteta, jednako SNS akademac u fotelji. U Zrenjaninu se danas pouzdano ne zna, da li ima ili ne ispravne vode za piće?! Gradonačelnik, uz neophodnu pomoć Regionalnog Isusa, trenutno ministra privrede, inače važnog šarafa u rušilačkom timu ovog i ovakvog Zrenjanina, ide korak dalje u izvršavanju radnih obaveza, pa kaže, da na (ne)ispravnu vodu stiže i novo Zrenjaninsko pivo. Direktno iz Carlsberg pogona Čelarevo.

Odbornici opozicije iz redova DJB i DS pitaju ga, i ne samo njega iz redova ovdašnjih uvaženih Guzonja, na kojim su to drogama, da svakodnevno, javno i bestidno lažu i mažu sugrađane?!? Nadomak Zrenjanina ima neko probno postrojenje iz kojeg, ovdašnji Guzonja ponosno kaže, teče ispravna voda. Poligraf bi eksplodirao na ruci tog istog Guzonje od prećutkivanja istine i masnih lagarija o navodnoj fabrici vode u Zrenjaninu. Fabrika vode u Užicu, nakon što se digle Ere u odbranu prava na zdravu pijaću vodu, koštala je preko 25 miliona evra. U Zrenjaninu, ovo što Guzonja sme da nazove fabrikom vode, košta, brat bratu, par stotina hiljada evra. Zajebancija sa fabrikom vode u koprodukciji Goran - Čedo, košta građane Zrenjanina milione evra. Firma Wassertechnik je pre nekoliko godina bila spremna da izgradi fabriku vode, da uloži novac, ali, Guzonje su insistirale na „ugradnji" u projekat. I zrenjaninski Šojići su tražili samo trećinu. Ovi rekli, marš, Wasser presavio tabak, odustao od gotovo viđenog posla, pa tužio osnivača projekta, Grad Zrenjanin, morao da plati penale od nekoliko miliona evra...šta grad, penal platili blentavi građani iz gradske kase.

I, nikom ništa, do sledeće zajebancije sa ovim pilot postrojenjem, gde se opet ne zna, ko tu koga i koliko...Umešala se i država, bio i Ana Brnabić da vidi, pa rekao da će stvar biti hitno rešena. To hitno traje već 3-4 meseca, građani Zrenjanina navodno piju čistu pijaću vodu iz postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda...Lud j...zbunjenog, dok se građani Zrenjanina vodaju ko ovce u nazadnjačkom toru.

Na pitanje, ko je maznuo na desetine miliona dinara za muzej piva u Zrenjaninu koji nikada neće biti izgrađen i da li će neko najzad u zatvor zbog sijaset sličnih ofiranih pljački, odgovora nema. Kako da priznaju da su turili narodne pare u privatne džepove, i da njihova „glad" za narodnim parama ne prestaje. Umesto priznanja o nemilosrdnim pljačkama koje bi videli i Andrea Bočeli i Rej Čarls, Gradske Guzonje danas „trube" o proizvodnji Zrenjaninskog piva?!?

Kako su u svojim nalivenim glavama zamisli novo-staro Zrenjaninsko pivo? Pa, neka se pivo proizvodi u Carlsberg pogonu u Čelarevu, etiketa će biti zrenjaninska, i, tačka. Dakle, automatski se priznaje, da zrenjaninska voda iz česme možda nije dobra za tuširanje, da će gradski budžet biti opterećen izdacima za transport i sve preostalo...Kad su narodne pare u pitanje (ni padež ne mogu da pogode), voljni su da ih razbacuju do sopstvenih, privatnih džepova. Ne žele da govore o privrednim avanturama Regionalnog Isusa koji je, ne tako davno, lično doveo nekog bizmismena Spasoja iz Subotice u pogone Zrenjaninske industrije piva. Spasoje će nas spasiti, zrenjaninsko svetlo će ponovo poteći potocima, grmeli su tada Goranovi uvek podobni mikrofoni...I, za divno čudo, spasiše se Zrenjaninci, Spasoja. Ovaj zaglavio zatvor, kriminal mu bio zaštitni znak, kompletan metalni pogon pivare je isečen, i neznano kud, odvežen. Osta' gola zgradurina u centru grada na obali prljavog Begeja. Regionalni Isus se danas, iz opravdanih razloga sopstvene amnezije, a usled brda sličnih rasturaljki Zrenjanina, ne seća jedne od svojih blistavijih privrednih avantura.

Hit parodija „Linč, silovanje, nasilje" proslavljene imitatorke novinarstva, horor je slika i prilika aktuelnih dešavanja u Srednjem Banatu. Nasilje, prvo političko, pa redaljka preostalog, „zaštitni je znak" SNS-SPS uterivanja straha u kosti građanima. Da li je ponavljanje majka svih zala i u Zrenjaninu, tek, glavne Guzonje grada vole da se na javnim mestima udaraju flašama u glavu, da nakon toga u policiji, kratko saopšte da nisu krivi, da su čak bili izazvani komentarima o ofiranom kriminalu kojim se bave. Ekspresno je reagovao i glavni čika Guzonja iz Ministarstva inostranih poslova, navratio on da vidi svog pulena, nežno ga pomilovao po glavi, i rekao, mali Malušiću, bićeš ti od sutra u glavnom odboru SPS-a. I bi, to što mora biti i što nesvet planira. Jes' da mali, sada veliki član Glavnog odbora glavne šlihtarske stranke udara flašom u glavu pomoćnika načelnika ovdašnje policije, ali, do napredovanja u stranačkoj hijerarhiji, moraju se činiti herojska dela. Eto nama u Zrenjaninu novog heroja, delegata zakonom overenih siledžija u vrhovima vlasti. Na ponos zrenjaninskom SPS-u, koalicionom vezivnom tkivu kriminala, korupcije i preostalog neophodnog u savršenom uterivanju vlasti.

Socijalisti u Srednjem Banatu zauzimaju istaknuta mesta u zakonom zapakovanom kriminalu. U opštini Nova Crnja bolje da ih nema, predsednik navodno opozicionog SPS-a, bivši predsednik opštine, ćuti kao zaliven, nema pojma šta se dešava u opštinskoj kući. Bizon i njega disciplinovao, šalje mu i raznorazne inspekcije na kućnu adresu u kontroli rada privatne firme. Lepota uhodanog kriminala, javno se nešto mrzimo zbog politike, a privatno, interesi nas spajajaju, dogovaramo u podmukloj tišini.

Novocrnjanski SPS ne reaguje ni na prebijanja svih koji se suprotstave Bizonovoj strahovladi iz fotelje predsednika opštine. Pa šta ako je Apelacioni sud po pravosnažnoj presudi presudio da Bizon mora u zatvor, SNS odozgo naređuje, ne mora. Naprotiv, mora se sačuvati bizonsko kadrovsko blago, jer je to jedini način opstanka na vlasti. Trenutni izvođač svih građevinskih radova u opštini Nova Crnja je neki Cvijan Milošević, prvo se „žrtvovao", fasovao batine od Bizona, pa ga ovaj postavio za predradnika.

I, svi zadovoljni, naročito blentavi građani pri kupovini hleba i mleka za besplatne Bizonove bonove. Batine je pre dve godine dobio i jedan član opštinskog odbora mađarske nacionalnosti, pa izdahnuo. U zvaničnom medicinskom izveštaju se kao uzrok smrti navodi infarkt, a prava istina očevidaca čije izjave nisu uzete u razmatranje, je smrtonosan pad glavom na beton nakon bokserskih udaraca u glavu?!?

U Žitištu, SPS je takođe „šaka jada" (blag izraz), sa ciljem da nekolicina večitih uvaženih članova ima po nekoliko redovnih mesečnih primanja. Prezidente opštine Mićura očima ne može da ih vidi, ali, sličnosti se i u ovoj ubogoj opštini savršeno razumeju. U Sečnju SPS je toliko iskren u međustranačkim izlivima mržnje, da se sve i svi tako talentovano pokvareni, blagougodno zatvaraju u separe tamošnjeg hotela Crveni cvet, gde se, na račun opštinske kase, krka i pije naveliko.

Ako izuzmemo linč i silovanje koje se malo ređe upotrebljava na neposlušnim građanima, nasilje svega i svih je ideal i najzvučniji simbol srednjobanatskih Guzonja. Sa punim trbuhom, punim džepovima i nekretninama napunjenim modernim nameštajem, idealno je gledati bauljanje građana Srednjeg Banata, gde već u zrenjaninskoj filijali za zapošljavanje dobijaš otkaz. Moraš biti ponizan, bez karaktera, prost i upadljivo glup, da bi se učlanio u stranku na vlasti, koja svoje stranačke robove šalje u firme, gde je zabranjeno iznositi u javnost kakav sraman ugovor potpisuješ na sopstvenu štetu. Uz, pardoniramo, malo keša koji je obavezno priložiti u stranačku kasu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane