Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Veterani

Kako je Vučićev režim kaznio sve ratne veterane i invalida rata i njihove porodice

Novi zakon, stara pravila

Evo nas na kraju januara 2019. godine a od novog zakona o pravima boraca, ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca ništa. Džaba je Vučić obećavao donošenje ovog zakona do kraja 2018. godine. Zaključak je jasan: ili je njegov ministar Zoran Đorđević nesposoban i ima vrlo nesposobne saradnike (što možemo potvrditi iz prve ruke) ili je toliko hrabar i moćan da se suprotstavlja velikom Aleksandru. Biće da je ovo prvo, ali to nimalo ne umanjuje Vučićevu odgovornost. U poslednjih nekoliko dana o brojnim malverzacijama i vođenim istragama protiv najbližih saradnika iz kabineta ministra Đorđevića, jasno nam ukazuju da tu ne postoji ni namera ni znanje za tako ozbiljan zadatak kao što je donošenje novog zakona.

Željko Vasiljević

Vučićevom ministru, Zoranu Đorđeviću, istekla je godina u kojoj je kaznio sve ratne veterane i invalida rata i njihove porodice, odlukom o promeni zakona o boračko-invalidskoj zaštiti u samo jednom članu, a to je način usklađivanja iznosa primanja. Tom odlukom, poništio je decenijsku praksu koja je bila najbolje rešenje u cilju usklađivanja standarda ove najugroženije populacije sa standardom zaposlenih u Srbiji. U tvom pravdanju ovakve odluke tvrdio je da to uopšte neće pogoditi ratne vojne invalide i članove porodica poginulih boraca a mi tvrdimo da su one značajno ugrozile egzistenciju ovih ljudi. Prema našoj računici, dug države prema korisnicima zaključno sa isplatom za novembar mesec iznosi 198,7% ali na našu žalost vaša matematika će biti nešto drugačija i sigurni smo da će iznositi oko 50%. Nama koji se ovom problematikom bavimo više od 20 godina, jasno je kakve su namere bile i sada upozoravamo da smo svesni činjenice da su one prilikom promene zakona od 28.06.2018. godine, možda slučajno a možda i ne, baš na Vidovdan, dan koji veterani traže da država proglasi državnim praznikom kao dan Srpskih branilaca, proglasili taj pogubni zakon od jednog člana. Približava se i dan isplate razlika koje ste obećali i u našim srcima je sve veća zebnja da ćete nas i ovog puta kao i više puta do sada obmanuti ne samo u iznosu već postoji mogućnost da ništa ne dobijemo. Možda će Aleksandar Vučić imati bolje načine da ta sredstva utroši nego da se bez veze troše na ratne vojne invalide i članove porodica poginulih boraca kao što je i odlučio da se veteranima iz 1999. godine ne isplaćuje nikakva nematerijalna šteta za evidentno učinjenu diskriminaciju od strane države.

Šta god odlučili, a pre neki dan smo obavešteni od strane pomoćnika ministra Zorana Miloševića da planira u budžetu isplatu pomenute razlike, u svakom slučaju je oštetećena ova populacija i umanjena su njena prava a ni u jednom segmentu nije se ništa popravilo tako da će vaša vladavina u ovom ministarstvu a i šire biti upamćena kao "godine koje su pojeli skakavci".

Takođe ste nam na sastanku 28.06.2018. godine prilikom protesta veteranskih organizacija obećali da više nikada sredstva za finansiranje organizacija neće biti podeljena a da se pre podele ne donese novi pravilnik jer je stari poništio Đorđevićev prethodnik i njegov uzor, Aleksandar Vulin. Opet su raspisali konkurs za podelu 100 miliona dinara (pare svih građana Srbije!) iako od pravilnika nema ništa. Sadašnja situacija silno podseća na onu iz 2016. godine kada su bili parlamentarni izbori i kada su celokupna sredstva namenjena za finansiranje organizacija podeljena isključivo onima koji slepo podržavaju Pokret socijalista, pre svega ali i SNS i to u jednoj isplati pre izbora za celu godinu što se nikada nije desilo ni pre ni posle toga. Svima nam je poznato da se značajan deo tih sredstava potrošio za predizbornu kampanju ovih partija ali i jedan deo je sigurno završio u džepovima pojedinaca, pre svega onih koji su ova sredstva i delili. Odmah želimo da napomenemo da su i predstavnici onih organizacija koji su učestvovali u ovom nesumnjivo organizovanom kriminalu podjednako odgovorni i njihova krivica nije ništa manja pa se zalažemo da se posle promene vlasti izvrši detaljan pregled utroška ovih sredstava a ako se utvrdi krivica a ona je očigledna, odgovornost i kazna pošteno podele. Tražimo od ministra Zorana Đorđevića hitan prijem da vidimo koji će kriterijumi, osim poslušnosti i podrške vladajućim partijama biti odlučujući prilikom raspodele budžetskih sredstava. Za sada nema odgovora.

Sve činjenice ukazuju da će uskoro biti vanrednih izbora jer da nije tako ne bi naprednjaci štampali stotine hiljada plakata i već ih dele po lokalnim organizacijama, možemo zaključiti da se tradicija nastavlja kad god zakon o pravima veterana dođe u završnu fazu stvore se uslovi za raspisivanje uglavnom vanrednih izbora i sve aktivnosti na zakonu se suspenduju. Možemo sa radošću izjaviti da se mi predstavnici veteranskih organizacija kojima su interesi članstva isključivi interes bez kompromisa sa vlastima, radujemo da će biti izbora i da se promeni resorni ministar jer je njihov doprinos popravku položaja korisnika prava ravan nuli ili ako hoćete baš tačnu definiciju štetočinski bez i jedne svetle tačke. Još više se radujemo što će posle izbora otići i najveći broj članova kabineta koji su sve vreme boravka na funkcijama nanosili isključivo štetu pa je svaki dinar koji su primili kao nadoknadu isto kao da neko plaća gusare.

I sve dok Vučić ne ode sa svih funkcija, za nas nema bolje budućnosti i svetlijih dana. Žao nam je što su prognoze ovako sumorne, ali za realne ljude koji realno sagledavaju okolnosti oko sebe, i ne žive u fatamorgani koju Vučić emituje svekodnevno uz pomoć svojih televizija ali i ostalih medija, svaka je istina lekovita, makar i gorka bila.

Kako Vučić stalno očekuje pohvale i divljenje čak i za najgore odluke, priča o kandidovanju Zajeva i Ciprasa za Nobelovu nagradu za mir će u njemu stvoriti novu energiju za izdaju srpskih interesa jer je i on svestan da za male političare iz redova malobrojnih naroda samo za izdaju kolosalnih razmera se može dobiti ovakva nominacija. On nije žalio para ni truda da dobije nagrade kao što su "Najevropljanin", " Zlatni Lav" i ko zna koje sve besmislene pohvale, šta će sve biti spreman da učini da se bar nađe na nekoj listi laureata za jedno ovakvo priznanje a koliko će biti spreman državnog novca da uloži možete samo zamisliti i što vas onda čudi da za veterane nema para. Šta će dati KiM samo da ga neko predloži? Neće mu ništa smetati da bude predložen za tu nagradu sa Tačijem iako je do juče za njega govorio da je ratni zločinac, zločinac koji je vadio i prodavao organe srbima i kakve sve gadosti, što je sve tačno ali nominacija za Nobela je nešto što u njegovoj glavi vredi svaki pedalj srpske zemlje na KiM i još nešto centralne Srbije.

S tom razlikom što će ovaj put od Drača do Niša kontrolisati amerikanci i to oni koji su nam naneli ogromne štete i koji su stvorili uslove za zločinačko bombardovanje ove zemlje i odvajanje KiM od Srbije. Sreća pa se ovi pakleni planovi neće ostvariti i taj put će poželeti putnika i robe ali nje neće biti. Cena koju će ovaj narod platiti za promašenu politiku "sveznajućeg" Aleksandra Vučića biće ogromna i decenijama će novi naraštaji otplaćivati sulude političke a uglavnom izdajničke promašene investicije. To je još jedno u nizu krivičnih dela za koje će ova vlast pod upravom Aleksandra Vučića morati da odgovara. Umesto da svu energiju, finansije i sve resurse uložimo u izgradnju drumskog i železničkog koridora 10 i pomognemo bržem završetku tog vekovima osnovnog puta kojim Evropa šalje robu na jug i istok i u koju odatle stižu ogromne količini robe, ovi nas ubeđuju u opravdanost trošenja stotine miliona dolara za izgradnju puta prema narodu sa kojim decenijama u budućnosti nećemo imati prijateljske odnose a i ekonomska saradnja će biti sve manja jer će barijere biti sve veće. Tako se pod pritiskom političkih interesa malih grupa donose katastrofalne odluke sa nesagledivim posledicama po narod i državu, bar toga nam u Srbiji nije nedostajalo.

Apel za pomoć

Priča izvesnog Marjana o svom prijatelju Borku, koji je ratni invalid, ovih dana dotakla je i rasplakala mnoge Srbe koji su je pročitali:

"...U 6:10 stigne mi SMS od mog prijatelja Borka sa nepoznatog broja jer nema kredita na svom:

- Brate moj, znam da si i ti u problemima ali molim te ako možeš kupi mi 1 hleb i jogurt i donesi mi, već drugi dan nemam ni za hleb, niti jedem. Borko.

Borko je 1973. godište rođen u Beogradu, završio vojnu gimnaziju 1992. i bio raspoređen prvo u Nišu u vojnoj policiji, a zatim u Leskovcu. Otac mu je umro kada je imao 11 godina, od moždanog udara na radnom mestu. Podigla ga je majka. Retko pošten i dobar čovek. I dan danas.

Učesnik je svih ratova devedesetih godina na našim prostorima. Prvi put ranjen 1995. u desnu nogu iz snajpera. Otac je dvoje dece, Marka i Milice.

Od 1998. dobija prekomandu na Kosovo i Metohiju, međutim to je period kojeg se nerado seća. Možda zato što tada biva i drugi put ranjen. Pogođen je u staru ranu desnoj nozi i u desnu stranu grudnog kosa.

I to on junački podnese u VMC u Nišu. Izađe sa klinike u decembru 1998. Samo sedam dana je bio na poštedi kući i proslavio Novu godinu sa porodicom i baš na Božić 1999., po njega dolazi patrola i uručuje mu naređenje da odmah dođe u Generalštab da mu se odredi novi ratni raspored. Početkom marta 1999, NATO agresija zatiče Borka u Gnjilanu, gde 28. dana tog meseca Borka pogađa geler u glavu. Naredna 22 dana ovaj hrabri srpski borac provodi u komi.

Završi se rat, Borko nesposoban za službu, vodi borbu za invalidsku penziju. Jedva mu odobre. Penzija minimalna, 16.000 din. Nakon toga Borkov zivot pocinje da ide normalnim tokom sve do 2007. godine kada mu ustanove na desnoj nozi neki oblik karcinoma I veoma brzo mu odseku desnu nogu do kuka. Ostaje 100% invalid. U kući katastrofa, deca još mala, primanja mala, on nesposoban da pomogne, borba, Borko sam živi, ranjavan četiri puta, bez noge u kolicima. Ponosan i hrabar i plemenit.

Nama, ostalima, koji ovo čitamo ostaje samo da se zapitamo kako je moguće da čovek koji je sve dao za državu i porodicu u ovakvoj situaciji bude ostavljen sam. Zajedničkim snagama pomozimo Borku u njegovom teškom životnom trenutku!

Online Donations:

Credit Card: https://28jun.org/#donate

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Donacije iz Srbije:

Ime: 28. JUN

Dinarski racun broj: 265619031000037746

Raiffeisen banka Srbije

Donacije iz Nemacke/Austrije/Svajcarske:

Name: 28 Jun

IBAN: CH61 0070 0114 8022 1711 9

BIC: ZKBKCHZZ80A

Zürcher Kantonalbank

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane