Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Odlazeći diktator do poslednje kapi krvi radi protiv Srbije

Godina svinje

Prastari kineski horoskop kaže da je sa 2019. počela Godina Svinje, a da se sa 2018. godinom završio jedan veliki ciklus, te da je došlo vreme da se prave novi planovi za budućnost. Tako kaže kineska astrologija. Pet hiljada godina iskustva te daleke civilizacije stoji iza njihove ezoterije. I nije teško poverovati u nju. Ono što je roktalo i riškalo po Srbiji osam godina, završiće u blatu. To je zakonomernost.

Nkola Vlahović

Polovnom februara meseca 2019. godine, glavni državni švedski radio (Sveriges radio) objavio je vest da će predsednik samoproglašenog Kosova, Hašim Tači biti pozvan u Specijalni sud za ratne zločine bivšeg OVK. Sveriges radio je takođe došao do informacije da su neki od bivših ratnih vođa kosovskih Albanaca pozvani u svojstvu osumnjičenih za ratne zločine i podsetio da su skoro svi bivši lideri terorističke OVK sada na čelu vlasti u Prištini, uključujući položaje predsednika, premijera i predsednika skupštine.

Podsetimo, Švedska nikada nije bila naklonjena Srbiji, pa čak ni nekadašnjoj Jugoslaviji. Ali, kako su Skandinavci na svojim leđima osetili bič islamskog fanatizma, stvari su se temeljno promenile. Uzgred, Albanci su decenijama uživali svakakve privilegije u "švedskom socijalizmu" dok je njihova mafija u ovoj zemlji pustila ozbiljne korene. Politička analitičarka iz SAD Pamela Geler, nedavno je izjavila da je Kosovo država džihadista u srcu Evrope i da je njen savet američkoj administraciji povodom razrešenja kosovske krize da obavezno podrži Srbiju, te da je sigurna da bi i sam predsednik SAD Donald Tramp podržao nacionalne interese Srbije u BiH i na Kosovu. Pamela Geler nije blo ko, nego najbliskija saradnica Džona Boltona, savetnika za nacionalnu bezbednost predsednika SAD, Donalda Trampa. Utoliko ima težinu njena poruka upućena nedavno Srbiji: "...Imate prijatelje u američkoj administraciji. Svakako savetnik predsednika Džon Bolton ima objektivniji stav i ima više razumevanja za situaciju na Balkanu nego mnogi drugi spoljnopolitički stručnjaci za vaš region!"

I dok velike sile rade na tome da se Srbija izvuče iz blata već upokojenog evro - liberalizma i ostataka politike još uvek nemačke kancelarke Merkel, odlazeći tiranin u Srbiji čini sve kako bi sebe predstavio kao "faktora mira", mučenika, pravednika i pobednika na svim frontovima. Zapadne obaveštajne zajednice su već duži niz meseci u stanju izvesne pripravnosti zbog Vučićevih ispada, a jedan od poslednjih takvih slučajeva bila je njegova "nedvosmislena poruka" u redovnom "obraćanju naciji" kad je iz samo njemu poznatog razloga rekao "...da će Srbija bez ikakve dileme zaštititi narod na severu (Kosova) i da su za to sprovedene sve neophodne pripreme, a u slučaju napada na srpski narod, zaštitićemo Srbe. Neću da odgovorim na pitanje kako, niti da govorim o tehničkim detaljima, suština je zaštita!"

Dan nakon ovog Vučićevog ratnog pokliča iz nekog televizijskog studija u Beogradu, oglasio se Salvatore Kuoči, komandant KFOR-a iz Prištine, vrlo oštrom izjavom da je vojna formacija kojom on komanduje, jedina vojna sila koja može doći na sever Kosova, a da prema Rezoluciji 1244, nikakve albanske vojne ili policijske snage ne mogu delovati bez odobrenja KFOR-a.

Ali, Vučiću ovo nije bilo dovoljno, pa je onda njegovu "stratešku misao" nastavio da razvija izvesni Ljuban Karan, navodno vojni analitičar, tvrdeći da "...nema nikakve sumnje da sada zapadne službe pokušavaju da saznaju detalje, a to su pravci kretanja trupa, brojnost, brzinu delovanja, vatrenu moć, način transporta...Do tih podataka oni mogu da pokušaju da dođu preko svoje agenture, špijuna u vojnom i državnom vrhu, kao i pomoću tehničkih sredstava poput satelita, bespilotnih letelica, operativaca na terenu - navodi Karan, ali i dodaje da ne sumnja da je Srbija svoj plan dobro zaštitila..." Skoro kao da je slavni lik Dušana Kovačevića, Ilija Čvorović oživeo u punom sjaju, sa foto - aparatom, dvogledom i prastarim radio odašiljačem...

Podršku Vučićevim naporima da prikaže sebe kao čuvara kosovskih Srba, zaštitnika i vojnog stratega, vrhovnog komandanta i vrhovnog boga, dao je i penzionisani oficir JNA, Veselin Šljivančanin, osuđivani ratni zločinac, koji je nakon izlaska iz haškog zatvora postao važna medijska figura u "štabu" samozvanog "vođe".

Isto kao i pomenut Karan, Šljivančanin je dao više izjava na istu temu, tvrdeći da je apsolutno siguran "da zapadne službe stalno prate naše poteze!" Ovo "senzacionalno" otkriće "umirovljenog" Šljivančanina dopunjeno je sledećim konstatacijama: "...Oni stalno to rade, samo što su sada sve snage usmerili na pomenuti plan!"

I dok se oko odlazećeg diktatora okupljaju ovakvi i slični "osebujni" likovi, albanski separatisti svakodnevno smišljaju nove provokacija. Tako je "zvanična Priština" imenovala jednog od najozloglašenijih komandanata terorističkog OVK Fatmira Ljimaja na čelo pregovaračkog tima sa Beogradom! Sprdajući se sa Vučićem, dobijaju na vremenu, ali ne zadugo. Temeljna promena američke politike prema Albancima na Balkanu, podrazumeva i jednu drugu, ozbiljnu i čvrstu vladu u Beogradu kao logistiku i pouzdanog saradnika. To hoće Trampova vlada kojoj je jasno šta se dešava na Balkanu i koja konačno razlikuje državu od lažne države.

Ovih dana hitno je donet i Zakona o izručenju koji je Skupština Srbije usvojila, kao i više sporazuma, među kojima i Zakona o potvrđivanju ugovora o izručenju optuženih između Srbije i SAD, koji će imati retroaktivno dejstvo.

Ovaj ugovor, kojim se predviđa izručenje državljana bez obzira na nacionalnost, važiće retroaktivno u odnosu na sva krivična dela koja su u njemu pobrojana, osim sa jednim izuzetkom. Naime, član 21 precizira da će izvršni organ zamoljene države imati diskreciono pravo da odbije izručenje za krivično delo izvršeno pre 1. januara 2005. godine, što znači da SAD ili Srbija, po sopstvenoj proceni, mogu da odluče da li će traženu osobu izručiti ili neće, čak i ako su ispunjeni svi zakonski uslovi za izručenje, koje utvrđuje sud.

U saopštenju ambasade SAD ovim povodom, vide se "tonovi" nove politike i poziva na kompromise. Ne one Vučićeve sa Albancima. Nego između Srbije i SAD. Taj novi kompromis, saradnja u borbi protiv zajedničkog neprijatelja, podrazumeva da Vučića tu neće biti. U Godini Svinje, vreme je za promene i bacanje u blato svega što je riškalo i rovarilo osam godina.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane