Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Kako direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" sprovodi plan dugoročne pljačke

Na sve strane, cure pare

Grupa zaposlenih u Javnom komunalnom preduzeću "Beogradski vodovod i kanalizacija", uputila je pismo Magazinu Tabloid o kriminalnim poslovima direktora Dragana Đorđevića. Štete koje je naneo i još nanosi građanima i državi, nije teško sabrati ako se pogledaju samo tenderi koje je raspisao tokom svog dosadašnjeg mandata na čelu ovog JKP. Redakcija zbog prostora objavljuje ovo pismo u delimično skraćenoj formi...

***

Mi zaposleni u JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" primorani smo da vam se obratimo na ovaj način kako bi javnost bila upoznata šta se dešava u ovako važnom gradskom javnom preduzeću. Na veliku nesreću po ceo kolektiv, gradske vlasti 2016. godine postavljaju za direktora JKP Beogradski vodovod i kanalizacija polupismenog čoveka Dragana Đorđevića koji na konkursu nije ispunjavao ni osnovne uslove za to radno mesto. Od tada počinje tortura na zaposlenim neistomišljenicima i neviđena pljačka na sve moguće načine preko svojih poslušnika od izvršnih direktora, direktora sektora, rukovodioca pogona i službi a naročito od privatne firme pod nazivom Nezavisni sindikat BVK na čelu sa Radulem Ristićem. Imenovani je nekim ličnim zaslugama, koje svakako nisu radno iskustvo ili bilo koji drugi doprinos firmi u kojoj je zaposlen, postavljen na radno mesto Koordinatora sektora za naplatu zamenik direktora sektora) u Sektoru prodaje i naplate. Ristić obavlja istovremeno obe funkcije (sindikalnu i rukovodeću), što je kršenje svih normi i pokazatelj bliskosti sa Direktorom Đorđevićem. Pored svih obaveza Ristić je i ključni savetnik u kadriranju i dogovorima oko premeštaja zaposlenih, gde poseban tretman i privilegiju imaju visoko kotirani članovi Nezavisnog sindikata. Taj isti takozvani sindikat ponaša se prema ostalom članstvu kao zelenaš pri davanju pozajmica zaposlenima sa kamatom od pet odsto.

Koliko su rukovodstva sindikata naklonjena (kupljena) Draganu Đorđeviću pokazuje situacija kada je bila vršena provera diploma radnika JKP BVK. Dragan Đorđević je dao nalog da se izvrši samo provera diploma radnika, a ne i svoje koju je stekao sa pedeset i više godina u kratkom roku i na sumnjiv način. Rukovodstva sindikata su to nemo prećutali zarad svojih koristi.

Cilj i motivacija dolaska Dragana Đorđevića na čelo JKP BVK uz aminovanje čelnika gradske vlasti (a nije ispunjavao uslove) jeste pljačka i sticanje lične koristi. Samo jedan od načina pljačke sprovodi se preko njegovog školskog druga i kućnog prijatelja Dragana Petrovića vlasnika firmi: MPA Petrović doo, MPA Petrović alati doo i ADD Sistem doo. Iz priloženog spiska javnih nabavki se vidi da dolaskom Dragana Đorđevića u JKP BVK, na mesto šefa javnih nabavki, izvršnog direktora za javne nabavke a onda i direktora JKP BVK, rapidno uvećao broj javnih nabavki - tendera prema navedenim firmama preko kojih izvlači ličnu korist. Sve se može proveriti na portalu javnih nabavki JKP BVK.

Vrhunac mahinacija Dragana Đorđevića i njegove odane ekipe je javna nabavka 168-17-0, Utiskivanje drena kada nameštaju i dodeljuju posao firmi ADD Sistem doo znajući da tu vrstu posla obavljaju samo dve firme u Srbiji i to Geobeoakva i naravno Beogradski vodovod i kanalizacija. Reč je o specifičnom poslu za koji je potrebno imati opremu, a pogotovo obučene ljude bez obzira na zvanje. Nemajući granica u lažima i prevarama svesno su pripremili tendersku dokumentaciju, bez osnovnih uslova i referenc listi i odabrali izvođača koji ne može da izvede radove! Za tako kompleksne radove tražen je samo Sertifikat ISO 9001, koji ne može biti validan za ovu vrstu posla. Građevinski inženjer mora biti hidrotehničkog smera sa licencama 413 ili 414, a ne bilo kojom. ADD Sistem je u dokumentaciju priložila lažni papir osnovnih sredstava o posedovanju opreme. Takođe, nabavku je sprovodila ekipa zaposlenih u JKP BVK bliska izabranom izvođaču a u sastavu koja nije imala ingerencije u tom delokrugu radnih obaveza u vreme raspisivanja javne nabavke. Razlozi zbog kojih je sve ovako odrađeno u ovom slučaju je to da je Dragan Đorđević ciljano pripremio posao svom školskom drugu i kućnom prijatelju.

Da bi što više posla na tenderima namestio, odmah po svom imenovanju okružio se iskusnim kadrovima koji su bili visoko pozicionirani u vreme bahate vlasti DS-a i Dragana Đilasa, a koji već imaju iskustva u izmišljanju novih poslova i nameštanju tendera. Tu se posebno ističu: Vladimir Milojević koji u vreme vladavine Demokratske stranke bio pomoćnik generalnog direktora za vodovodni sistem, a sada bio raspoređen na mesto Direktora proizvodnje i trenutno bez ikakvog iskustva, zauzima mesto izvršnog direktora za investicije JKP BVK. Milan Milanović, u vreme vladavine Demokratske stranke kao njihov miljenik godinama(od 2000.do2013.) je vladao kao neprikosnoveni direktor Sektora održavanja i direktor Sektora proizvodnje i tehničke podrške a sada koordinator u Sektoru održavanja. Vladimir Vuković nekada zamenik direktora održavanja (zadužen samo za tendere) a sada ni manje nego direktor Sektora Proizvodnje. Vladimir Pavlović koji je bio šef mašinskog održavanja u Sektoru održavanja, dolaskom Đorđevića napreduje na mesto direktora Sektora za distribuciju vode i posle na mesto direktora Sektora održavanja, kao i pojedini lojalni šefovi pogona i službi.

Konačno, treba reći i to da Ddrektor JKP BVK Dragan Đorđević potpisuje ugovor za prijem na neodređeno vreme bez ikakvog konkursa i realnih potreba, osim onih ličnih. Naravno da JKP BVK ima potrebe za novim zaposlenim, ali sigurno ne ovog profila i stručne spreme. Na zahtev da su nekim službama potrebni zaposleni, odgovor uprave JKP BVK je uvek bio da je na snazi zabrana prijema i da ne postoji mogućnost. Pored svega navedenog, bliski saradnici(kao provereni za mahinacije) Direktora JKP BVK su u planu nabavki za 2019. godinu osmislili javne nabavke koje posebno treba preispitati.

Jedan od primera je na Proizvodnom pogonu Makiš, objekat za tretman mulja. Predvideli su javnu nabavku na kraju 2018 godine (iz plana 1.1.253.) od skromnih 20.000.000,00 dinara za servis postojećeg postrojenja koje će ići u rashod jer početkom 2019 godine (iz plana 1.3.5.) treba biti raspisana nabavka od 200.000.000,00 dinara za potpuno novo postrojenje za tretman mulja, za koju ne postoji opravdanost. Na istom Proizvodnom pogonu Makiš, gospoda Milan Milanović i njegov petpostavljeni Vladimir - Milojević, u novom pogonu Makiš 2 godinama ne puštaju u rad novi sistem UV za dezinfekciju koji je nabavljen kada su oni vodili sistem proizvodnje a može se sa minimalnim ulaganjima pustiti u rad (plan 2018. Stavka 1.1.81. od 8.000.000,00 ). Oni u dogovoru sa Direktorom Đorđevićem planiraju kupovinu novog sistema za 80.000.000,00 dinara (plan 2019. Stavka 1.1.133.)

podeli ovaj članak:

Natrag