Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Panika u redovima SNS-SPS koalicije u Srednjem Banatu

Protesti - ulica kao sudbina

Odgovornost (ne)odgovornih za epsko rasturanje Srednjeg Banata, dugih sedam godina je zabranjena tema u ovdašnjim medijima, sramno podređenima vlasnicima vlasti. Imbecilna izjava „legendarnog" Neše Sline: „...Možda su neki, u nekim situacijama, činili neka dela...", ne amnestira od zlodela prema sugrađanima, jer je zrenjaninsku SNS kancelariju apsolutno i direktno odgovornu za ovdašnji kriminal i korupciju, zahvatio neopisivi strah. Gubitak večite fotelje, značio bi, „smak sveta". Beograd krcat ljudima subotom i protesti sugrađana, najavljuje, il' bežaniju, il' iznošenje na ulicu, zajedno sa foteljom.

Zoltan Horvat

Od lagodnog gaženja zakonodavne, sudske i, najslađe, izvršne vlasti (sa tuđim parama iz gradske kase svih građana), za samo 2 meseca, vratio im se bumerang, ulica. I Zrenjaninci su, nakon mučnih 20 godina, ponovo progledali i vratili se protestnim šetnjama. Regionalni Isus i svi njegovi zavaljivači u fotelje, postaju svesni, da im je odzvonilo. Ni av-av-av dozivanje im ne pomaže, građani širom Srbije ultimativno zahtevaju od Prvorođenog, ostavku, i „put u zaborav".

Šta se u međuvremenu dešava u Srednjem Banatu, sem kontinuiranog i temeljnog čišćenja narodne kase? AV, predvodnik Lagarija u Banatu, a gde nije, broj im se ne zna, „pretvorio" je i Zrenjanin u Raj na zemlji. Još aprila 2015. godine najavio je i dolazak svinjskog giganta, firme Tennis iz Nemačke. Memorandum o razumevanju, parče papira koje nikoga živog ne obavezuje, tada su potpisali ministar privrede (Sertić) i predstavnik nemačkog giganta (Daniel Notbrok). Uz prisustvo sveprisutnog AV-a, tada opijenog novom javnom obećanom lagarijom, o čak 420 miliona evra direktnih nemačkih ulaganja u stočarstvo Srednjeg Banata, odmah i sad!

Malo sutra! Danas, četiri godine kasnije, od slavodobitnički najavljenih dvadesetak stočarskih farmi sa po 150 zaposlenih (cirka 3000 novonezaposlenih) i 3 miliona tovnih svinja godišnje, osta' prazno i šuplje obećanje, ludom radovanje. Nigde ništa! Memorandum o razumevanju, po ko zna koji put, k'o šargarepa na dugačkom štapu.

Krajem 2016. godine je čak izmenjen Zakon o poljoprivrednom zemljištu koji je, stručnjaci su to potvrdili, štitio isključivo interes stranih investitora, u ovom slučaju, velikog nemačkog svinjara. Tennis je novembra 2017. godine od gradske vlasti u Zrenjaninu dobio čak 2.431 hektara u zakup (čitaj: na poklon), nakon čega su ovdašnji ogorčeni poljoprivrednici okupirali centralni gradski trg svojim traktorima, tik ispred ulaza u Gradsku Kuću! Mislite li da je gradonačelnik Čedo, hrabri lokalni obećavač svega što nije ispunio, smeo da izađe i objasni novu AV „svinjariju" iz SNS „kuhinje"? Nije mogao ni službenim automobilom u hrabru bežaniju, već se zabarikadirao u svom kabinetu sa svojim najmilijim foteljašima (sugrađanima jednako omraženima) do kasnih popodnevnih časova...Jednostavno se sakrio od svojih sugrađana, vrednih poljoprivrednika, po naređenju svog novog stranačkog Gazde.

Bajni Tennis je ovih dana, po ko zna koji put, odložio ovu (ne)viđenu investiciju, pravdajući postupak odugovlačenja svinjskom kugom, koja navodno hara Evropom?!? I ovakvo „objašnjenje", Ministarstvo poljoprivrede Regionalnog Isusa je aminovalo, pa će se, kako je šturo najavljeno, već naredne nedelje, meseca, godine, decenije, veka, milenijuma...znati, kako i dalje, uredno lagati, uz podrazumevajući „memorandum o razumevanju" zašto se, čim se zine, laže narod.

Na ovaj svinjski horor nadovezuje se i jedna od izjava ministarke građevinarstva, koja tokom samo jedne nedelje izjavi nekoliko različitih stvari o istoj temi: „...magistralni put Beograd-Zrenjanin se ne može graditi trenutnom trasom, jer bi se ugrozila teritorija novog arapskog vlasnika PKB, kojem bi se, za ulazak u posed, morale plaćati „debele pare..."?!? Nekoliko dana kasnije, u Pančevu, pred doteranom publikom u ograđenom toru odakle ne možeš ni na pišanje dok te Preučeni ne nauči pameti, AV Srbije veli, bez ikakvog obrazlaganja, da će se, sve u 16, graditi put Beograd-Zrenjanin, pa i put Zrenjanin-Novi Sad. AV ne zna, a neko mu nije došapnuo, da je novi magistralni put ZR-NS u celoj dužini od 50 kilometara u funkciji već 6 meseci?!?!

SNS igranke od jutra do sutra u Srednjem Banatu, u kojem zapaženu ulogu igra i, u narodu jednako omraženi koalicioni SPS, donose najnovija kadrovska rešenja kojih nema ni u crtanim filmovima, tipa, Lolek i Bolek. U Žitištu, predsednik uboge SNS opštine Mićura, ne veruje više nikom od koalicionih saradnika, pa, nova lica (sa poternica) zaposela fotelje oko njega. Nisu samo zamenici sekretara skupštine, kao u Zrenjaninu kod bestidnog Sira Olivera, ili je reč o šurnajs zamenika i zamenica načelnika, no je fotelja prava, i u nju pravo iz čak 3 (davno otaljanih) razreda srednje škole. Sada je to čista SNS jao-pao opštinska uprava jedne od najsiromašnijih opština Zemaljske kugle, koja bi i na pusto ostrvo ponela svoje fotelje.

Da u Srednjem Banatu ima crnje, eno je opština Nova Crnja. Ima neki pozamašni Vladimir Galić iz Kikinde, trenutno pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine. Usput je i stranački poverenik od apsolutnog SNS poverenja za opštinu Nova Crnja, gde se predsednik opštine Pera Bizon nekontrolisano, kontroliše. Gajić koordinator je navodno izdao Bizonu naredbu da se smeni direktor JKP „8. avgust" Steva Hrkalović, jer se svojim krimogenim poslovima opasno približava neprikosnovenom Bizonu, sudski dokazanom prvom opštinskom uterivaču kriminala i korupcije. Steva postaje nezgodan svedok, jer je pre nekoliko meseci prebacio debele pare sa žiro-računa komunalnog preduzeća svom rođenom bratu za navodno čišćenje snega u Aleksandrovu. Nit je novembra bilo snega, nit je bilo čišćenja, al' su pare legle tamo gde treba, i ne vraćaju se. Steva nije bio „lenj", pa je prebacio nove pare i Bizonovom kumu Vujici Milinu, članu opštinskog veća, takođe za čišćenje snega kada ga nije bilo u novembru. Steva ne da nije lenj, čovek „odlepio" od snega kojeg samo on vidi, pa je istovremeno za čišćenje nepostojećeg snega prebacio lepe pare i Petru Matijeviću, opštinskom tajkunu iz Vojvode Stepe (da l' ima samo 1.000 hektara pod svojom kontrolom).

Koordinator pritisnuo Stevu da podnese ostavku, Pera koordinatoru obećao da će Steva to i uraditi, jer je Steva njegov čovek, pošto se svakodnevno viđaju u kancelariji JKP. Nekako je Pera izmoljakao svog poslovnog pajtosa Stevu, pa je januara Steva ponudio, pa potpisao ostavku. Varaja, jedan od SNS simbola poslovanja, donosi u opštini Nova Crnja situaciju, da 3 meseca nema skupštinskog zasedanja, što znači da Steva u ostavci i dalje sedi u svojoj kancelariji, Pera Bizon i dalje svakodnevno dolazi kod pajtosa na dogovore u JKP, koordinator pismeno obavestio nadležne u Pokrajini da je svoj zadatak izvršio...Šta sve još lepo može da se mazne u opštini, a da sve bude pokriveno papirima? Evo, 30 miliona dinara je za 2019. godinu dodeljeno opštini Nova Crnja za „javne radove". To je novac namenjen za organizovanje javne podrške SNS-u i njegovom vođi u opštini u ovim „vunenim vremenima", pa su Romi pre nekoliko dana podigli privatne bonove za kupovinu u privatnim prodavnicama. Nekima bonovi u vrednosti od 3 crvene, drugima po dve, a preostalima, jadovima, po crvena. - Sad da širite priče po Radojevu kako je Vučić najbolji, kako je Pera najveći i da se bez njega ne sme i ne može, i biće još crvenih kad „zagusti", rekoše tamošnji velikodušni davaoci narodnih para ubogoj sirotinji.

Istovremeno, u Sečnju, gde ima ozbiljnog, da ne može biti ozbiljniji otpor veličanstvenoj nakaradnoj vlasti koju pronosi još veličanstveniji rasipnik opštinskih para, predsednik Peđa, Vukašin Baćina - Baćko, odbornik i vođa tamošnje opozicije, dostojanstveno trpi sve što mu „trpa" vlast. Obreo se i na sudu, zbog, danas najtežeg krivičnog dela, slobode govora. Nakon što je objavio na društvenim mrežama zapis : „...Čujem da se priča po Sečnju da je predsednik saveta MZ (Miodrag Milošević - Gero) počeo da vežba trčanje...", otpočela je prava hajka i progon opštinskih zvaničnika i javnih branilaca SNS politikanata protiv nepodobnih meštana, na nepotkupljivog i vrednog poljoprivrednika iz Jaše Tomića. Podignuta je krivična prijava protiv Baćka, javni tužilac je, naravno, odmah odbacio kao neosnovanu, ali, javio se Prekršajni Sud uz asistenciju policije, pa će Baćko pred sudijom za prekršaje odgovarati, šta je svojim pisanjem želeo da kaže, odnosno koga je to navodno uvredio ili oklevetao. Ni Alfred Hičkok nema ovakav scenario strave i užasa, kaže popularni Baćko, aludirajući na lične strahove i sve užase koje će pretrpeti sadašnja opštinska garnitura na vlasti, nakon letenja iz fotelja.

Dakle, u Srednjem Banatu, naveliko se vlastima tresu gaće. Ulica, kao sudbina, isteraće iz fotelja sve one koji misle da je i potpisnik ovih redova, ponosni novinar Magazina Tabloid, isti blento k'o i pre 20 godina, kada je na protestima u Zrenjaninu 88 dana uzastopce nosio svog sedmogodišnjeg sina na ramenima.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane