https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Podsećanje

Povodom obeležavanja neslavnog jubileja: dve decenije od bombardovanja SRJ

Dobrodušan neki čovek, taj Toni Bler

Srbija i dalje krvari 20 godina od agresije NATO, jer bombardovanje raznim hemijskim i radioaktivnim otrovima uzima danak, veliki je broj obolelih i umrlih od raznih vrsta raka, ne samo odraslih, već i dece. Bler je devedesth rekao: "...Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva." O čemu li ovaj zločinac Bler može da savetuje bilo kog predsednika, pa i našeg? Brnabićka tvrdi da Bler, ogrezao u korupciji, poznat kao alav i nezasit novcem - radi za vladu Srbije besplatno. Ko u to da veruje?!? Kao kralj Ibi: Nesmenjivi Vučić zbog dobrobiti zamenjuje srpski narod

Mirjana Anđelković Lukić

Ova godina je godina neslavnog jubileja, 20 godina od agresije NATO alijanse na SR Jugoslaviju. Srbija i dalje krvari jer bombardovanje raznim hemijskim otrovima i uranijumom uzima danak, veliki je broj obolelih i umrlih od raznih vrsta raka, ne samo odraslih, već i dece. U tom zločinačkom poduhvatu učestvovale su sve zemlje Evrope. Naš prvi sused, Hrvatska, je svoj dnevnik za vreme agresije završavala rečima „da želi vedro nebo i uspešan let avionima NATO".

Tih dana natopljenim iracionalnom mržnjom prema Srbima, evropski i svetski lideri su se takmičili ko će više i dalje da pljune po srpskom narodu. Među njima je istaknuto mesto pripalo Toniju Bleru, bivšem britanskom premijeru, glavnom podstrekaču i zagovorniku agresije i kopnene invazije na našu zemlju.

Podstrekač i zagovornik agresije na Srbiju - Vučićev savetnik

Do kopnene agresije nije došlo jer se videlo sa kakvim bi se protivnikom agresor susreo! Naši div-borci su se borili za svaki pedalj kosovsko-metohijske zemlje s kojom danas, kao svojom, protivno Ustavu Srbije, zanemarujući žrtve naše mladosti koja je u vreme agresije 1999. krvarila za KiM, bez imalo skrupula, trguje predsednik Vučić. Njegov savetnik je niko drugi nego Toni Bler!

Da je došlo do kopnene invazije, Srbija bi pretrpela velike patnje, bio bi veliki broj žrtava, i ogromna razaranja. Budući da je njihova probna kopnena operacija „Strela" (na Paštriku) razbijena i svesni da će izgubiti rat protiv Vojske Jugoslavije i srpskog naroda, Klinton i NATO su odustali od Blerovog i Kembelovog predloga. Blerove izjave iz tih dana Srbi ne bi trebalo nikad da zaborave, ako je to zaboravio predsednik Vučić. U vreme agresije Bler je bio premijer Velike Britanije, a njegove izjave iz tog crnog perioda su bile pune cinizma i mržnje:

"Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva."

"Kao što je nemački narod prošao kroz fazu denacifikacije tako mora i srpski narod da prođe kroz fazu demokratizacije. Miloševićeva Srbija je danas isto što je bila i Hitlerova Nemačka." (4. maj 1999., za BBC news)

Bler se hvalio kako je odigrao odlučnu ulogu u bombardovanju Srbije. (1)

O Toniju Bleru je raspravljao i britanski parlament a njihov kongres ga je proglasio zločincem, imajući u vidu njegov doprinos u krvavom ratu protiv Iraka.

Da li će vlada Srbije podići tužbu protiv svog savetnika Blera za ratne zločine

Vučiću se nije gadila pomisao da se rukuje sa zločincem -bivšim britanskim premijerom, odgovornim u ovom slučaju za agresiju na Srbiju i ubistvo njenih građana, kao i masakr 500 hiljada dece u Iraku! (2)

Pri jednom susretu sa Tonijem Blerom, Bertrand Rasel mu je okrenuo leđa, kad je ovaj prišao da se pozdravi s njim (u vreme rata u Vijetnamu, a po izvoru Borisa Aleksića.)

Kasnije je Bertrand Rasel rekao "Gadila mi se i sama pomisao da se rukujem sa tim čovekom!"

Ali, Aleksandar Vučić nije Bertrand Rasel. Za razliku od Rasela, njemu se druženje sa Tonijem Blerom ne gadi. Naprotiv, prija mu i izabrao ga je i primio za svog savetnika!

O čemu li ovaj zločinac može da savetuje bilo kog predsednika, pa i našeg?

Možda kako da obezbedi brže, bolje, jače odvajanje Kosova i Metohije od matične zemlje, Srbije? Predsednik je tražio konkretnu pomoć i savet od Blera pri formiranju kabineta. "Bler je poznat po tome da je imao najbolji i najefikasniji kabinet dok je bio premijer", pa je njegovo iskustvo u smislu sistematizacije dragoceno, kako reče predsednik Srbije.

Pored ovih personalnih predloga, Bler je savetovao Vučića da svakodnevno izdvoji vreme za razmišljanje i planiranje, a ne samo za rešavanje dnevnih problema. Poručio mu je da se makar jedan dan nedeljno izoluje i radi sa nekog drugog mesta, a ne iz kabineta. (3)

Kakvi dragoceni saveti za našeg pametnog predsednika!

Pored Tonija Blera među savetnicima Vučića i srpske vlade, pominje se i opskurna ličnost, Alister Kembel, onaj isti koji je svojevremeno rekao da ne žali čak ni zbog ilegalne prodaje organa srpskih zarobljenika i zločina prema civilnom stanovništvu na KiM, jer je vredelo! Zvali su ga drugim najmoćnijim čovekom u Velikoj Britaniji, mada je tokom jedne decenije, koliko je Alister Kembel bio desna ruka i pres-sekretar premijera Tonija Blera, bilo onih koji su smatrali da je njegova reč najvažnija. Znali su ga, doduše, i po drugim nadimcima: "kralj spinovanja" ili "arhitekta rata". (4)

U Beogradu je održao predavanje za sve zaposlene u našim ministarstvima koja su zadužena za komunikacije s medijima u okviru programa za unapređenje komunikacije kako interne tako i eksterne. (5) Ignorisano je znanje naših ljudi koji su školovani za komunikologiju, i odabran je Kembel, stranac, koji se svojevremeno izjasnio kao neprijatelj naše države. A poznato je da su nam Britanci bili i ostali neprijatelji, kako je istoričar Živojinović detaljno objasnio u svojim knjigama. Još jedan paradoks ove vlasti!

Brnabić: Bler je dobar čovek!

O Toniju Bleru je dosta toga napisano i rečeno, u Velikoj Britaniji je praktično persona non grata, ali da je neko rekao za njega da je dobar čovek, to je zbilja neočekivano. Tako ga je opisala upravo predsednica vlade Srbije Ana Brnabić i pritom je naglasila da je mnogo od njega naučila! Čemu li je ovaj ratni huškač i ubica srpskih građana mogao da nauči našu predsednicu vlade?

Pitali su novinari predsednicu ko plaća to "savetovanje" Tonija Blera, jer je poznato da su njegove usluge izuzetno skupe, odgovor je bio da se za usluge Instituta Tonija Blera koji savetuje vladu (!) ne izdvaja ni dinar, on to sve radi besplatno iz svoje dobrodušnosti! Ko u to da veruje!?! (6) Dakle,Toni Bler je, prema rečima premudre premijerke, dobrodušan čikica koji je srpskoj deci za vreme 78 dana bombardovanja umesto bombona bacao bombe!

U kojim još zemljama Institut Tonija Blera, dobrodušnog čoveka, radi besplatno? I kakve su mu pri tom namere? Možda misli da time može da okaje zločine i greghove?

Kako napreduje izdaja oko srpske teritorije Kosova i Metohije, vidi se u kom smeru ide savetovanje Tonija Blera i njegovih službenika. Posebno Alistera Kembela.

Kao kralj Ibi: Nesmenjivi Vučić zbog dobrobiti zamenjuje srpski narod

Predsednica vlade ne štedi reči hvale za usluge Blerovog institute i podrške koju pruža pre svega njenom kabinetu! Samo može da se predpostavi u čemu se sastoji ta podrška: kako da se brže, bolje, jače, oslobodimo 15 % svoje teritorije na kojoj je 1999. godine srpska mladost i njena vojska pružila žestok otpor zločincima iz UČK potpomognutim NATO agresorima.

Bler, po Vučiću, ne učestvuje (lično) u pregovorima oko veleizdaje koja nije zabeležena u srpskoj ni daljoj ni bližoj prošlosti. On samo savetuje, a On, predsednik Srbije, to kaže u intervjuu datom Televiziji Pink, dok je boravio u Mokvi; "On (Bler) ne pregovara ni o čemu, ja pregovoram, i to je odluka oba dela izvršne vlasti - i Vlade (Srbije) i moja, da to prihvatim kao teret i obavezu. Moje ime nije ni Toni, niti bilo kako, već Aleksandar". I još je rekao da tokom razgovora sa Prištinom, isključivo "drži do ponosa i naroda", a da bi pojedinci "dali i više nego što se od njih traži" kada je u pitanju Kosovo! (7) Na kog to pojedinca misli predsednik? Možda na sebe?

Kakva požrtvovanost i kolika posvećenost dobrobiti svog naroda!

Tako je i kralj Ibi u istoimenoj predstavi voleo svoj narod, pa je čak hteo da ga zameni zbog njegove dobrobiti. Ali, Alfred Žari, pisac ove parodije iz 19 veka, napisao je i nastavke: "Ibi kukavica" i "Okovani Ibi". Imaginacija pisaca prevazilazi vekove u svojoj aktuelnosti, jer su ljudska priroda i glupost bezvremeni.

(*dr Mirjana Anđelković Lukić, diplomirani inženjer, tehnolog, doktor tehničkih nauka, je sudski veštak za vojne eksplozive. Do penzionisanja radila je kao viši naučni saradnik Vojno-tehničkog instituta u Beogradu i u Tehničko-opitnom centru).

A 1. Bler plaćen iz Dubaija

Vlada Srbije je prošle godine produžila ugovor s Blerovim Institutom za globalne promene.

Po tom programu, Blerovi instruktori sprovodiće obuku 6.000 zaposlenih u srpskim državnim institucijama. Pored obuke u komunikacijskim veštinama, koje su namenjene ministrima i službenicima u Vladi, TBI će obučavati predstavnike lokalnih samouprava za pripremu i realizaciju projekata iz raznih oblasti, od kulture do ekonomije.

Ovaj projekat se plaća iz Ujedinjenih arapskih emirata, a šeik Bin Zajed je jedan od finansijera Blerovog Instituta.

M.H.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane