Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Ispitivanje porekla imovine, ili poslednja otimačina odlazećeg diktatora

Vučićev kartel treba da se ispovedi tužiocu

Ministarka pravde najavila je da će u skupštinskoj proceduri biti izmene Zakona o poreklu imovine. Čim je postavljen za prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić je najavio hapšenja, među njima će, rekao je, biti i njemu veoma bliski ljudi, misleći na brata Andreja. Najavom je preispitivanje 22 sporne privatizacije u Srbiji, koje je zahtevala Evropska komisija. Nastavio je da preti hapšenjima, neke je i uhapsio, neke amnestirao, ako su platili. Sada, kada pokušava da ispuni zakletvu datu još uvek nemačkoj kancelarki Merkel da će predati Kosovo, za velike pare koje je primio od Hašima Tačija prošlog marta u Parizu, Vučićeva mafija nas zamajava Zakonom o poreklu imovine! Ima Vučić da napuni kasu, kažu skutonoše čoveka koji je sa svojim bratom Andrejem i njegovim ocem Anđelkom, oteo od Srbije, korupcijom i pljačkom, nekoliko milijardi evra. Pljačkaše u Srbiji, koji su svi odreda u njegovom taboru, mora da ''ispovedi'' državni tužilac za korupciju, a ne da oni još i otimaju od onih koji nisu iz te priče.

Milovan Brkić

U svakodnevnom ludilu i obraćanju građanima, šizofreni Aleksandar Vučić piša po nama. Preti, proklinje, kune, sebe veliča...Tako je 9. marta Vučić izjavio da građani treba da objasne odakle im kuće, a imaju male plate!

Vučić je podržao promenu Zakonu o poreklu imovine, a sam predlog ministarke Nele Kuburović nazvao je fenomenalnim planom Vlade Srbije i nekoliko puta napomenuo da se taj zakon decenijama nije donosio jer su se mnogi političari i njihovi tajkuni bogatili mimo zakona, "što danas nije slučaj". On je najavio da će kao predsednik pružiti bilo kakvu podršku nadležnim organima kako bi se ispitala i njegova imovina, ali i imovina njegove porodice koja je često bila u fokusu pojedinih medija, poput mreže KRIK.

Niko se nije usudio to da uradi do sada, kaže on, i tu ćemo biti prvi. Konačno, neće niko moći da nam kaže da nismo ništa uradili protiv lopova na vlasti - likovao je Vučić tvrdeći da će zakon da obuhvati svu imovinu stečenu nakon 2007. godine. ''...Odakle ti majstore Ferari u garaži a radiš u firmi za 30.000 dinara mesečno? Nezaposlen si 20 godina a napravio si tri kuće i vikendicu. Kako, odakle?

Ako ti je neko dao novac da li je taj neko platio porez na dobit? Ako si ga i stekao ilegalno ili zaradio a nisi prijavio državi porez opet si u problemu..." - zapretio je Vučić!

Dakle, samo bi zbog ove drskosti građani morali da razbiju nos Vučiću. Jedan od najvećih pljačkaša Srbije u njenoj istoriji pokušava da sprovede Zakon o poreklu imovine! Kozi je dato da čuva kupus!

Od 22 sporne privatizacije, čije preispitivanje je zahtevala Evropska Unija, nije bilo ništa. Formiran je štab za istraživanje pri MUP-u Srbije, ali i posle više ponovljenih zahteva iz Brisela da se podnese izveštaj, kancelarka Merkel ga je pomilovala, pa je i rasformirana policijska jedinica za preispitivanje ovih spornih privatizacija, kojima je budžet Srbije oštećen za nekoliko stotina miliona evra.

Međutim, sada je i položaj Merkelove ceremonijalan, dok čeka zamenu. Vučić je 11. marta razgovarao sa Janom Hekerom prvim spoljno-političkim savetnikom Angele Merkel i Matijasom Litenbergom, savetnikom za Balkan. Sutradan su njih dvojica otputovala i za Prištinu, na razgovor sa Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem.

Pri vrednovanju posete dvojice savetnika Angele Merkel Prištini i Beogradu treba imati u vidu da o najvažnijim spoljnopolitičkim pitanjima odlučuje Anegret Kramp-Karenbauer (popularno AKK) nova šefica CDU-a. Ona je nedavno, a ne Merkelova, odgovorila Makronu na njegovo pismo koje je uputio svim državnicima EU sa predlogom rekonstrukcije i obnove EU.

SPD sa svoje strane već je jasno stavio do znanja da zamena Merkelove na čelu vlade neće biti čisto tehničko pitanje i da prethodno mora da se sprovede novi postupak koalicionih pregovora. U tom trenutku izgleda kako je Merkelova kancelarka samo dok se lideri partija velike koalicije ne dogovore o formiranju vlade pod kancelarkom AKK. Da li je ovo još jedna promašena podrška Vučiću i njegovim pajtosima sa Kosova?

Prvi koji treba, ako bude živ, da se ''ispovedi tužiocima za organizovani kriminal'' Aleksandar Vučić, potom brat Andrej i njegov otac Anđelko. Sva trojica su teško bolesna.

U četvrtak 7. marta Andrej je hitno otišao u Nemačku, u bolnici NCT Haidelberg, na pregled kod prof dr Hunter. Na zračnu terapiju. Vratio se u utorak 12. marta. Lične garancije za dolazaka pružila je kancelarka Merkel, iz humanitarnih razloga, jer je očigledno da je Andrejeva bolest teška i sa lošom je prognozom. Za njim je u ovoj zemlji podignuta optužnica. Andrej je nastavio lečenje u Beogradu. Aleksandar nekoliko puta dnevno menja pelene, sve češće se znoji, dobija paniku mi drhtavicu, počinje da muca, priča nepovezano...Lekarska ekipa koja ga održava u životu je u velikim problemima.

Kada je izabran za prvog potpredsednika Vlade Srbije, Aleksandar Vučić je krenuo u surovu pljačku i reketiranje.

Počeo je da naplaćuje državne funkcije, partijska postavljenja. Prodvao ih je neštedimice, tako da je više osoba plaćalo funkciju državnog sekretara, predsednika opštine, direktora javnog preduzeća. Kratkih rukava je ostalo najmanje nekoliko hiljada naprednjaka, koji su rasprodali imovinu, dali Vučiću keš, ali su ostali bez funkcije. Vučić nikom nije vratio ni prebijenu paru. Ko je bio uporniji, upozoren je da ''drži jezik za zubima''.

O ovakvoj Vučićevoj halapljivosi prvi je posvedočio njegov kućni prijatelj i partijski drug i visoki funkcioner Vilibald Juncel Erić, opisujući kako je Vođa otimao keš. Detaljnije je to javnosti predstavio Đorđe Višekruna, bivši funkcioner SNS-a i intimni prijatelj Aleksandra Vučića, koji je prisustvovao primopredaji novca za kupovinu poslaničkih mesta, direktorskih funkcija i položaja u stranci.

Prvi koji je otkupio svoje grehe je Stevan Nikčević, bivši službenik Državne bezbednosti, potom dugogodišnji direktor SDPR-a Jugoimport. On je došao odmah po Vučićevom postavljenju za prvog potpredsednika Vlade Srbije, sa tašnom. Iz kabineta je izašao bez tašne, u kojoj je bilo 50 miliona evra! Sutradan je odlukom Vlade Srbije gospodin Nikčević postavljen za državnog sekretara u ministarstvu kojim je rukovodio Rasim Lajić.

Nikčević je bio funkcioner Demokratske stranke. Po nalogu zamenika javnog tužioca za organizovani kriminal Jovana Jovanovića, sedam službenika Bezbednosno informativne agencije istraživali su pljačku koju su u SDPR-u i namenskoj industriji izvršili tadašnji ministar odbrane Dragana Šutanovac, njegov kum i pomoćnik Ilija Pilipović i pomenuti Stevan Nikčević. Istragom je prikupljeno nekoliko hiljada stranica dokaza, ali je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić stopirao istragu, iz za sada nepoznatih razloga. U arhivskim fondovima BIA stoje ti dokazi, mada ih je tužilac Miljko Radisavljević stavio u ''arhivu'' koju su čistačice ''iznele iz kancelarije''. Korupciju je Aleksandar Vučić započeo sa primljenih prvih 50 miliona evra!

Onda je krenuo u surovu pljačku. Poznata su njegova poslovanja sa šeikom Bin Zajedom, sa drugim arapskim biznismenima, iz kojih se izrodila najteže pljačka u Srbiji, preko projekta Beograd na vodi. Upućeni tvrde da se ova zdanja, koja ostavljaju trajno ružnu sliku glavnog grada i stalnu opasnost da se uruše, Vučić sproveo uz novac koji je iz kreditnih linija prebacivao u Ujedinjene arapske emirata. Nemilosrdno je pljačkao namensku industriju, rasprodavao municiju i ubojna sredstva, koja su, preko UAE završavala u rukama islamista.

Kada je otkrivena pljačka njegovog brata Andreja, preko fantomske firme Asomakum, koja je prema presudi Privrednog suda u Beogradu osnovana ''falsifikovanom ličnom kartom brata predsednika Srbije Andreja Vučića'', ta afera je dospela do javnosti tek kada je predsednik Nove stranke Zoran Živković uputio poslaničko pitanje o tome. Andrej Vučić je odmah potom zatražio brisanje iz zvaničnih podataka o ovoj firmi.

Prema podacima Agencije za privredne registre, firme Asomakum je u jednom danu prestala da postoji a dokumenti objavljeni na sajtu Agencije pokazuju da je advokat Zoran Jakovljević podneo, a APR istog dana prihvatio zahtev za brisanjem Andreja Vučića kao direktora i vlasnika te firme.

Ipak, kasnije se ispostavilo, da Asomacum d.o.o. nije brisan iz Registra privrednih subjekata kod Agencije za privredne registre, odnosno, vodi se i dalje kao aktivno privredno društvo, preko kojeg je Andrej utajio najamnje 20 miliona evra na ime poreza! Sudija Privrednog suda u Beogradu koji je zatražio da se veštači Andrejev potpis i da se pribavi listing razgovara sa mobilnog telefona koji je bio upisan u registru APR-a, a koristio ga je Andrej, odmah je izuzet od odlučivanja, pa je ovaj prljavi posao pokrila druga sudija.

Zar da ovakvo pravosuđe utvrđuje ko je nelegalno stečenu imovinu?

Spisak lopovluka porodice Vučić je impresivan. Pored keša, koji je uzimao za prodaju državnih preduzeća, Aleksandar je nemilice pljačkao budžet. Tako je u Rudarsko-topioničarski basen Bor iz Budžeta slao stotine miliona evra, radi likvidnosti ovog javnog preduzeća, a potom je uz pomoć direktora Blagoja Spaskovskog, (70) veliki deo kolača davao Andrejevom ocu Anđelku Vučiću i njegovim firmama koje su preprodavale proizvode RTB Bora. Koliko stotina miliona evra je otišlo u džepove porodice Vučić sabrali su islednici, ali njih sada ne mogu izvesti ih pred sud. Spaskovski je odgovoran za preko dve milijarde evra koje su ''isparile'' sa računa kombinata.

Vremešni direktor Spasovski je lopovsku šemu razradio sa Mlađanom Dinkićem, kome je Vučić najavljivao da će mu "staviti bukagije", ali je njegovog savetnika Ivicu Kojića, mašinbravara, postavio za svog šefa kabineta i u Vladi Srbije i u Predsedništvu.

Ko god uspešno krade, Vučiću je blizak srcu. Protiv Zorana Drobnjaka, direktora JP Putevi Srbije, koje ubira putarinu, uglavnom u kešu, pred Višim sudom u Beogradu, Odeljenju za organizovani kriminal, vode se dva krivična postupka zbog utaje i korupcije. Već osmi put Vlada Srbije mu produžava mandat u v.d. stanju, mada po zakonu može to da uradi najviše dva puta. "Drobnjak ostaje'' - uzviknuo je slavodobitno Vučić pred kamerama, prilikom trećeg puštanja deonice autoputa, koja je potom zatvorena!

Siniša Mali, doskorašnji gradonačelnik Beograda, a sada ministar finansija, prozivan je zbog konkretnih pljački. Kupovinu stanova u Beogradu, zbog vlasništva 24 stana u bugarskom letovalištu, zbog milionskih računa na poreskim rajevima. Iznošeni su konkretni dokazi.

"Siniša Mali je čist. I gotovo! To ja tvrdim!" - prekinuo je rasprave na temu lopovluka gospodina Malog. On se ugrađivao u mnoge poslove, rekonstrukcije, u kupovinu plodnog zemljišta i vinograda. Njegove mutne poslove otkrila je i njegova bivša supruga Marija, sa kojom ima troje dece. Takođe, Siniša Mali je preko svog školskog druga kupio Studio B i dnevni bilten Alo, novcem iz državnog budžeta, a optužen je da je plagirao i doktorat i da je tukao suprugu. Sve je to Vučić pokrio, jer je Sinišin brat Predrag Mali, zvani Peda, odličan pajtos njegovog brata Andreja. A, Predrag Mali je bio momak Ane Brnabić, dok nije prestala da se oseća kao žena.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić zatražio je od Vlade Srbije da primora Agenciju za borbu protiv korupcije da portalu Pištaljka dostavi sve spise iz vanredne kontrole imovine i prihoda gradonačelnika Beograda Siniše Malog, koje Agencija skriva od javnosti. U saopštenju Poverenika navodi se da je Vladi Srbije upućen zahtev da se „neposrednom prinudom obezbedi izvršenje poverenikovog rešenja", jer Agencija po njemu nije postupila „ni nakon plaćanja novčanih kazni koje je Poverenik izrekao u iznosu od 200.000 dinara".

Ovim je Poverenik iscrpeo sve mogućnosti koje po zakonu ima da bi prekinuo praksu Agencije za borbu protiv korupcije koja uporno krije javne podatke o Siniši Malom.

„...Poverenik je zahtev Vladi uputio svestan činjenice da Vlada „dosledno" ne izvršava svoju zakonsku obavezu da u slučaju potrebe prinudnim putem obezbedi izvršenje Poverenikovog rešenja, jer on smatra svojom obavezom da dosledno primenjuje mere na koje je ovlašćen i dužan u zaštiti prava javnosti", navodi se u saopštenju Poverenika.

Portal Pištaljka je već pisao da Agencija za borbu protiv korupcije štiti Sinišu Malog i da odbija da dostavi informacije koje o njemu ima. Prvo su krili sve spise o vanrednoj kontroli imovine gradonačelnika Beograda štiteći njegovo „pravo na privatnost". Onda su, po rešenju Poverenika, Pištaljci dostavili i na svom sajtu objavili dokumentaciju u kojoj su zatamneli bitne javne podatke, poput onog da se Siniša Mali sumnjiči za pranje novca. Na kraju, kada im je Poverenik zapretio novčanim kaznama, poslali su papire bez zatamnjenih delova, ali su odbili da dostave dokumenta Višeg javnog tužilaštva i Uprave za sprečavanje pranja novca. Ova dokumenta Pištaljka nije dobila ni pošto je Poverenik dva puta novčano kaznio Agenciju. Zato se Poverenik sada obratio Vladi da ona „neposrednom prinudom" obezbedi da Agencija odgovori na zahtev za informacije od javnog značaja

Najmanje 15.000 naprednjačkih glavara, koji su na mestima sa kojih su opljačkali milijarde, ne bi smeli biti predmet ''ispitivanja imovine'' od strane poreske službe, već istrage državnog tužilaštva za korupciju, pokrenutu pred specijalnim sudom.

U sudskom postupku, uz pomoć arhivskih fondova Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Bezbednosno informativne agencije, Poreske uprave i Finansijske policije, uz pomoć sudskih veštaka, Vučićev kartel bi bio vrlo brzo i efikasno ''olakšan'' za milijarde evra koje su stekli krivičnim delima, a ne ''pozajmicom od tetke, babe, tašte, mame...''

Samo poluretardirani Zoran Babić, doskorašnji direktor JP Koridori Srbije, vlasnik je raskošne vile na Floridi, koju mu je kupio biznismen iz Vrbasa Vladimir Vrbaški, kao i četvorosobnog stana u Beogradu, u kojem živi sa novom suprugom, jer tako bogatom čoveku pripada i odgovarajuća žena. A, uz odgovarajuću ženu ide i keš, zbog provoda. I sam Babić je ubirao reket, lepe su pare u pitanju.

Poslanik Igor Bečić, bivši kondukter, koji je pred Osnovnim sudom u Vrbasu bio optužen zbog falsifikovanja diplome, dobio je od Vrbaškog stan u Novom Sadu od 500 kvadrata, druga polovina zgrade, od takođe 5 ari stambene površine, u vlasništvu je gospodina Vrbaškog, u centru grada.

Kada je odeljenje za privredni kriminal Uprave kriminalističke policije pre tri godine sakupilo dokaze o kriminalu biznismena Predraga Rankovića, zvanog Peconi, stradao je načelnik odeljenja. Ko da udari na Peconija koji redovno plaća reket porodici Vučići, SPS-u i SNS-u!

Narodni sud u Beogradu doneo je prvu presudu kojom je na zatvorske kazne osudio sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu, Višeg suda u Beogradu i Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu, koje su odlučivale o određivanju pritvora građaninu Dejanu Dragojloviću. On je trn u oku Nenadu Kovaču, biznismenu koji zgrće, na korupciji i ne plaćanju PDV-a milione evra. On je naredio svom kumu Ljubivoju Đorđeviću, doživotnom tužiocu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, koji je zahtevao određivanje pritvora za Dejana Dragojlovića, za krivična dela koja nisu propisana zakonom, ili su odavno zastarela. Ima da ga uhapse, ako Neša Roming traži. A Nešu Rominga traži američki sud, zbog korupcije oko kršenja sankcija Iranu i prodaju kineskih telefona Huawei.

I Vučićev bivši kum Nikola Petrović koristi srpsko pravosuđe kao toalet papir. On je prošle godine poželeo, da uz pomoć Nataše Krivokapić, višeg javnog tužioca, stavi u pritvor potpisnika ovih redova, ali se on pokazao kao tvrđi orah. Petrović raspolaže imovinom od oko 32 miliona evra.

Aleksandar Vučić je, takođe javno, oprao i Nebojšu Stefanovića zbog kupovine vile na Bežanijskoj kosi i vile na moru, u Crnoj Gori, vredne dva miliona evra, koju mu je poklonio biznismen sa Kosmeta. Sve je uredu, poručio nam je Vučić. Zakon o poreklu imovine je još jedna sprdnja koju nam podmeće šizofreni Aleksandar Vučić.

Srpska opozicija u Ugovoru sa narodom ne pominje osnivanje državnog tužioca za korupciju i organizovani kriminal, kao potpuno nezavisne institucije, koji bi na raspolaganju imao najmanje 150 policijski službenika, inspektora za korupciju, koji bi imali ovlašćenja da prate tokove novca, da vrše pretrese, prisluškuje razgovore, koriste prikrivene islednike, a sve po nalogu tužioca, koji ne bi mogli da odbiju. Policijska jedinica bi bila izvan sastava MUP-a, a sve državne službe bi morale da, počev od Poreske uprave, Policije drugih državnih organa dostavljaju tražene podatke, ili bi tužilac, na osnovu ovlašćenja, mogao da naredi svojoj policiji da ih prinudno oduzmu''. Takva iskustva imaju mnoge ev ropske i demokratski ustrojene zemlje, koje se bore sa korupcijom vlast i državnih i partijskih funkcionera.

Ako se to ne desi, Srbija će stenjati pod pritiskom najmanje 15.000 mafijaša iz Vučićevog kartela, koji raspolažu imovinom vrednom desetak milijardu evra. Oni mogu da kupe svaku vlast, tužioca, sudije, stranku, stranog državnika, što je sve u praksi Vučić i pokazao.

Glosa

Najmanje 15.000 naprednjačkih glavara, koji su na mestima sa kojih su opljačkali milijarde, ne bi smeli biti predmet ''ispitivanja imovine'' od strane poreske službe, već istrage državnog tužilaštva za korupciju, pokrenutu pred specijalnim sudom

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane