Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Region

Hrvatska: godišnjica ubistva Zorana Đinđića, slučaj "Blajburg" i špijunska afera u BiH

Naši i njihovi

Sve dok sustavi novonastalih ex - yu državica ne shvate da nisu važni nikome izvan svojih plemenskih teritorija, trajaće ludilo, bijes, buka i siromaštvo. Slomljeni gospodarski, politički, etnički, pa čak i geostrateški (jer su svi mali i nebitni), svi oni nemaju više izbora. Moraće, prije ili kasnije da počiste svoja mafijaška gnijezda, i ostave prostora novim generacijama da stvaraju zdrava društva i zdrava gospodarstva. U protivnom, deveti krug pakla će doći brže za sve one koji su taj pakao i stvorili u svojim državicama, koje danas jedva preživljavaju. O ovim temama, na aktuelnim primjerima, piše Vjekoslav Škreblin, dopisnik Magazina Tabloid iz Zagreba

Vjekoslav Škreblin (dopisnik iz Zagreba)

Što znamo o ubistvu srbijanskog premijera Đinđića, nakon petnaest godina od toga mračnog događaja? Što bi neupućeni hrvatski građanin rekao na okolnost da su naručitelji likvidacije (između ostalih) bili i predstavnici vlade Republike Hrvatske Ivica Račan, Stjepan Mesić i Zlatko Tomčić? Atentat su u iznosu od 50 milijuna eura, pod krinkom "napretka demokratskih procesa u Republici Hrvatskoj" financirali Gerhard Schroeder i Joshka Fisher zloupotrijebivši svoje državničke pozicije...

Iz Srbije, organizaciju atentata načinili su "politički" oponenti dr. Zorana Đinđića. Pokušali su ga likvidirati 27. februara 2003. godine ali atentat nije uspio. Njemačka policija je 27. januara 2003. godine imala informaciju da se priprema jedna likvidacija u dogovoru i organizaciji sa najvišim "političkim" vrhom RH i SR Njemačke. Tada se vjerojatno nije sa sigurnošću moglo pretpostaviti da se radi o likvidaciji Predsjednika vlade Republike Srbije...

Nakon 27. februara 2003. i pokušaja atentata na dr. Zorana Đinđića postaje očito kako je dr. Zoran Đinđić meta atentatora, koji će ubrzo opet uslijediti...Nakon toga likvidaciju Premijera Srbije preuzimaju profesionalci. Dr. Zoran Đinđić je likvidiran na današnji dan prije 16. godina...

‚Motivi likvidacije su jasni. Namjeravao je razotkriti zločinačku organizaciju koja se nalazi u Republici Srbiji ali koja se također nalazi na celu Republike Hrvatske. Danas vidimo da se radi o jednoj te istoj organizaciji koja zajednički kontrolira najmanje dvije države nastale nakon raspada Jugoslavije...Činom razotkrivanja ove terorističke organizacije na svjetlost dana bi došli i sponzori ove terorističke organizacije, Savezna Republika Njemačka ali i Europska unija uz svekoliku potporu Kraljevine Nizozemske...Dr. Zoran Đinđić je bio i vizionar. Mnoge događaje je predvidio i 20 godina unaprijed. Događaji nakon njegove egzekucije potvrđuju jedini motiv atentata na njega...

Sva ostala naklapanja o motivima te izvršiteljima likvidacije služe isključivo u svrhu zamagljivanja gore navedeni i poznatih činjenica. Nadamo se kako će ljudsko društvo kao sustav uočiti opasnost i pogubnost koje mu prijeti. Stoga, smrt dr. Zorana Đinđića nije uzaludna jer je ta žrtva velikog čovjeka temeljni doprinos u razvitku civilizacije i kulture čije temelje upravo rusi beskrupulozna banda nazivajući taj barbarizam "novi svjetski poredak". Srbijansko pravosuđe već godinama govori i javno obećava kako će objaviti takozvanu političku pozadinu likvidacije dr. Zorana Đinđića.

Ako u gore iznesenom tekstu ima samo čestica istine, onda to znaci kako je problem nazadovanja i destrukcije novonastalih državica Srbije, Hrvatske otkriven, a time u velikoj mjeri i riješen. Stvar je institucija da odrade svoj posao, da utvrde da li iznesene tvrdnje ili samo dio iznesenih tvrdnji ima ili nema temelj na argumentima. Ako ima, tada se zna što država ili države trebaju učiniti: putem svojih institucija preživjele sudionike i organizatore atentata na srbijanskog premijera trebaju skloniti na sigurno-u zatvor. Nad njima treba izvršiti kriminalističku obradu, podignuti optužnicu i suditi teroristima. Pa kom opanci a kom obojci. Zaista, stvar čiste rutine je utvrditi da li su gore iznesene optužbe temeljene na činjenicama a ne na nečijoj bujnoj mašti. Đinđićeva likvidacija za mnoge je postala veliki kamen oko vrata. Također, kako su u pitanju "veliki interesi" dokaže li se da je gore iznesena tvrdnja ili samo najmanji dio tvrdnji točno, institucije trebaju funkcionirati, ako želimo početi konačno normalno i napredovati i živjeti. To zaslužuje svatko od nas ponaosob ali i žrtva likvidiranog srbijanskog premijera dr. Zorana Đinđića.

Glede druge strane hrvatskoga društva, onoga koje želi istinu, onu istinu koja boli ali i oslobađa, valja reći da je i slučaj "Blajburg" ovih dana, pokazao da smo u sred katarze, gdje treba razdvojiti ljudsko i građansko ćudoređe, od politike i zločina. To je neko u Austriji već shvatio.

Izdavanje daljnje dozvole za održavanje mise na Bleiburgu bila bi osnova da se Katoličkoj crkvi u Koruškoj prebaci instrumentalizacija jedne mise u političke svrhe i nedostatak distance prema fašističkom svjetonazoru - poručio je nedavno monsignor Engelbert Guggenberger, upravitelj koruške biskupije Gurk Klagenfurt, koji je poslao pismo hrvatskim biskupima kojim im jasno zabranjuje slavljenje mise prilikom komemoracije na Bleiburškom polju.

Ovo je izazvalo veliku buru u Saboru Hrvatske, ali i u cijeloj hrvatskoj političkoj i crkvenoj eliti, pa je i stari udbaški vuk, Vladimir Šeks progovorio o zabrani mise na Bleiburgu rekavši: "...Vode se diplomatski razgovori bez javnosti!"

I predsjednik Sabora, ustvrdio je: "...Svakako će se održati komemoracija i Sabor će biti pokrovitelj. Želimo komemorirati ubijene vojnike, žene i djecu..."

Takav odgovor mons. Guggenberger dao je obrazlažući zbog čega je baš ove godine zabranjeno biskupima slaviti misu i zbog čega to nije učinjeno ranije, pa je naglasio: "...Analiza prošlogodišnjeg događaja pokazala je da je ta manifestacija politički instrumentalizirana i time šteti ugledu Katoličke crkve..."

Guggenberger je tek kratko prvi čovjek Koruške biskupije, iako je već dugo član te zajednice. Naime, taj 65-godišnji doktorand teologije od 2008. godine obnaša funkciju generalnog vikara, svojevrsne desne ruke biskupa, a prije tri godine je imenovan i u upravno vijeće Biskupije. Svoje prve svećeničke korake napravio je u manjim župama. Šira javnost u Austriji prvi je put za njega doznala kada je prošloga ljeta preuzeo mjesto upravitelja Biskupije, nakon što je bivši biskup Alois Schwarz uhvaćen u skandalu vezanom uz izvlačenje novca iz crkve.

A, što reći na vijesti sa portala Žurnal koji je objavio zamršenu priču u kojoj opisuje kako su hrvatski obavještajci pod prijetnjama navodili neke državljane BiH da u mesdžide (islamske bogomolje) u toj zemlji donose oružje, što bi potom bilo prijavljeno policiji. "Hrvatski obavještajci" bili su uključeni u tajnu operaciju, čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista-selefija, odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama islamističkih ekstremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije.

Žurnal je ustvrdio kako je u takvu navodnu operaciju, uz konzula Bandića, bio umiješan i zamjenik ministra sigurnosti Mijo Krešić, kadar HDZ-a BiH te pritom podsjećaju na njegove opetovane izjave o brojnim zajednicama radikalnih islamista u BiH koje okupljaju tisuće članova.

"Upravo je Bandić, prema informacijama Žurnala, ali i sigurnosnih agencija BiH, tokom 2018. godine odlazio u selo Dubnica nadomak Kalesije, gdje živi selefijska zajednica.

Prema informacijama sigurnosnih agencija BiH, Bandić je u Dubnici, po uzoru na svoje kolege u Hrvatskoj, također pokušao vrbovati selefije da na teritoriji Republike Srpske preuzmu pakete s oružjem koje bi kasnije odnijeli u neki od svojih mesdžida, nakon čega bi bila provedena policijska akcija. Sve bi se obavilo u suradnji s MUP-om Republike Srpske, a koordinator tih aktivnosti trebao je biti novinar RTRS-a i Dodikov prijatelj Mato Đaković", piše Žurnal.

Je li ovo doba ozbiljno - neozbiljnih igara, nalik onima kad se vjerovalo u beskonačnu političku i gospodarsku perspektivu, pod komandom jednog vođe i jedne partije? Pa se sve srušilo kao kula od karata. Ili je odista riječ o hrvatsko - srpskoj akciji uz prećutnu saglasnost bošnjačkih vođa u Sarajevu? Ili nešto treće i četvrto? Jedno je sigurno: pod ovim nebom vladaju neke veće sile od lokalnih poglavica i njihovih provincijskih udbaša. I tu je početak svih problema sa kojima se neće tako lako izaći na kraj.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane