Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Ko i po kojoj ceni "regrutuje" srpske lekare za rad u arapskim zemljama

Hasanov harač

Već godinama po Srbiji haraju strani lovci na kadrove. Tako su i lekari, posebno specijalisti, postali "izvozni potencijal" pa se razni ovlašteni i neovlašteni pojedinci i agencije bave njihovim vrbovanjem. U vezi s tim, Magazin Tabloid je dobio i jedno pismo grupe zdravstvenih radnika kojim upozoravaju sve nadležne, a i svoje kolege, da se jedan takav "skaut" iz Saudijske Arabije, takođe "regruter" zdravstvenih kadrova, nalazi u Srbiji (ali deluje i šire u regionu) i bavi se između ostalog i prevarama. Kako i na koji način, sledi iz pisma koje su poslali našoj redakciji...

***

Već godinu dana po beogradskim bolnicama tumara izvesni dr Hasan Hamdi koji vrbuje lekare specijaliste za rad u Saudijskoj Arabiji. Proverom preko kolega iz regiona saznali smo da je u pitanju Sirijac koji je studirao medicinu u Rijeci a specijalizirao internu medicinu u Sarajevu. Zvanični je regruter ministarstva zdravlja Saudijske Arabije ali se bavi velikim brojem prevara tokom sklapanja aranžmana za lekare.

Prvo lekarima uzme jednu platu unapred, jer navodno u tom iznosu on ima nekakve troškove, obeća platu 10.000 dolara a onda kada lekari dođu u Saudijsku Arabiju, moraju da potpišu ugovor koji je za 2-3.000 dolara manji.

Lekari već dođu sa ulaznom vizom, predaju pasoš u bolnicu i mogu da izađu iz zemlje samo sa izlaznom vizom. Hasanu Hamdiju daju 10.000 dolara, a onda su prinuđeni da rade za 6-7.000 dolara i sami snose troškove života.

Ambasador Srbije, Muhamed Jusufspahić, detaljno je upoznat sa slučajem i sprečio je dolazak u Saudijsku Arabiju jednog uglednog hirurga iz Kliničkog centra u Beogradu, dok trenutno ima velike muke sa drugim hirurgom. Naime reč je o vaskularnom hirurgu koji je prihvatio uslove dr Hasana Hamdija, ali kada je došao, video je prevaru i obratio se za pomoć srpskoj ambasadi, Ambasador Jusufspahić mu je vrlo revnosno priskočio u pomoć jer je već znao iz prethodnog slučaja šta se dešava. Sada pokušava da obezbedi transfer tog vaskularnog hirurga u neku drugu bolnicu, ali po svemu sudeći, veći uticaj ima kao muftija nego kao ambasador, jer Saudijska Arabija nema ambasadu u Beogradu.

Tačnije naši diplomatski odnosi su polovični jer Srbije ima tamo ambasadu, a oni ovde nemaju, nego im je glavna ambasada u Sarajevu. Imenovani prevarant dr Hasan Hamdi boravi u Sarajevu ali ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini, a, inače bivši direktor BIA, Aleksandar Đorđević nije našao za shodno ni da upozori zemlju svog domaćina da hohštapler boravi u njihovoj državi i vara građane Republike Srbije.

Ovo iz razloga što jedan član rukovodstva SNS ima milionski biznis u Saudijskoj Arabiji, pa je zabranjen bilo kakav sukob s njima, što i pojašnjava situaciju da Jusufspahić ipak pre svega za naše građane interveniše kao muftija a ne kao ambasador. Njemu svaka čast, ali treba znati da nas vlast prodaje čak i Arapima, prevejanim hohštaplerima, za šaku dolara!

podeli ovaj članak:

Natrag