https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Novinar iz Novog Pazara Jasmin Đerlek u Otvorenom pismu javnosti kaže:

Državni organi me nisu zaštitili

***

Nakon svega što sam doživio u Sandžaku, Mitrovici i drugim mjestima kroz koje sam prolazio, obraćam se novinarskim udruženjima u R. Srbiji sa molbom da me zaštite od šikaniranja grupe kriminalaca sa Kosova, prvenstveno iz Sjevernog dijela Kosovske Mitrovice gdje sam svojevremeno studirao i zbog čega sam prekinuo dalje školovanje. Godinama sam brutalno napadan, provociran i proganjan od strane raznih grupa, tako da mi je život doveden u opasnosti. Bezuspješno sam se obraćao Upravi policije, gradskom, regionalnom i republičkom tužilaštvu da me uzmu u zaštitu. Shvatio sam da su ti državni organi u sprezi sa mojim proganiteljima i nasilnicima koji vrše nemilosrdno nasilje nad mojom ličnošću i slobodom. Upravo iz tih razloga pozivam javnost da me zaštiti prije svega da to učine moje kolege iz NUNS-a. Ako mi se pruži prilika da doputujem u Beograd, posebno na Skupštinu našeg Udruženja novinara, iznijeću šire detalje o svom problemu sa kojim sam suočen već duže vremena, što ograničava moje kretanje i slobodu rada.

Kolegijalno izražavam zahvalnost na zauzimanju za moj problem, koji je poznat Nezavisnoj reviji ,,Sandžak'' iz Novog Pazara i na ustupljenom prostoru.

Novi Pazar, 18.03.2019.

Jasmin Đerlek v.r.

Član NUNS-a

(Napomena: kontakti samnom mogu se ostvariti preko revije ,,Sandžak'' i Matice Bošnjaka - Društvo za kulturu, znanost i umjetnost Sandžaka, PF. 124, 36300 Novi Pazar)

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane