Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Korupcija

Dugogodišnji vršilac dužnosti direktora EPS-a nastavio da pljačka preduzeće

Provizija i na otpadu

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije, Milorad Grčić kupuje od nemačke firme Helmsteder rashodovane mašine, konsultantske usluge i "maglu" za skoro četri miliona evra! Da Nemci nisu Grčiću uvalili ove mašine, koje su blago rečeno raspad od sistema, morali bi u skaldu sa nemačkim zakonom da plate veliki iznos za njihovu reciklažu! Ovako im Grčić, za proviziju, još debelo plati za smeće koje kupuje parama ovog javnog preduzeća

Piše: Insajder - E 4

Umesto da plate za rashodovanje i reciklažu starih mašina, Nemci će od Grčića dobiti više miliona evra!

Prema navodima sagovornika Magazina Tablod, sklapanje ovakvog posla moglo bi da znači da će Milorad Grčić dobiti i svoj deo, i da će novac sa njim zajedno deliti nekoliko Nemaca i više srpskih državljana. Zašto bi u suprotnom Grčić plaćao za nešto što treba da ide u đubre, ili se u najboljem slučaju može prodati kao staro gvožđe!?

Pretpostavljamo da će bivši vlasnik mesare- pečenjare iz Obrenovca na ovaj način zaraditi više od milion evra...

Ugovor je sklopljen u potpunosti na štetu EPS-a, jer osim što se kupuju dotrajale mašine po ceni od četristotina hiljada evra (400.000 evra), EPS mora da palti; demontažu tih mašina čak 2,5 miliona evra; izgradnju pristupnih puteva iz rudnika u Nemčkoj do redovnih saobraćajnih puteva oko osamstotina hiljada evra (800.000 evra; konsultantske usluge dve stotine hiljada evra (200.000 evra), a to su verovatno provizije i talovi naprednjačkog kartela...

Sve zajedno: ČETIRI MILIONA EVRA

Pored ovako naduvanih troškova Nemci su insistirali i da sav rizik "od pogoršanja ili propasti predmeta nabavke prelazi na EPS u trenutku utovara demontiranih i upakovanih delova na obezbeđena vozila."

Ovo je nepovoljna klauzula kojom su se Nemci ogradili da ukoliko neki od kamiona na putevima koji će se graditi o trošku EPS, dođe do havarije, prevrtanja ili sličnih nesreća, sav ceh plaća EPS! (Odnosno platiće ga građani kroz cenu struje!)

Što se preuzimanja drugih rizika tiče, u ugovoru piše da se Grčić već obavezao da ukupan rizik neispravnosti mašina prelazi na EPS! Odnosno EPS ga je već preuzeo kada su im Nemci pre izvesnog vremena predali tehničku dokumentaciju, jer u ugovoru doslovce piše: "Za već predatu tehničku dokumentaciju, rizik je već prešao danom predaje kupcu (EPS)"

Kada mašine stignu iz Nemačke neispravne, EPS će odmah morati da plati Nemcima da dođu i poprave ih!

Pored navedenog možemo reći i da je ugovor vrlo interesantan i da je napisan u duhu neokolonijalnih shvatanja, po kojima siromašne države poput Srbije treba da preuzmu dotrajale i prljave tehnologije bogatih zemalja i da pritom plate i nenormalno visoku cenu.

Na ovaj način strani kapitalisti sebi obezbeđuju ekonomsku nadmoć i guraju manje vredne narode u loše poslove iz kojih oni potom uglavnom beže u ekonomsko ropstvo.

U tom duhu u preambuli ugovora piše, da je Helmsteder Rewier GMBH upravljač elektrane Buchhaus i površinskog kopa Schenigen koji je otvoren 1979. godine, gde je ležište uglja u velikoj meri iscrpljeno i planira se njegovo zatvaranje u 2016. godini. Mašine koje su tamo kopale ugalj praktično je nemoguće prodati bilo gde na zapadu, jer se od proizvodnje električne energije iz uglja skoro svuda odustalo, takva proizvodnja se u EU smatra prljavom. Kako Srbija nije EU i većinu struje proizvodi u termoelektranama koje su veliki zagađivači, ona je i idealan kupac (budala) za kupovinu ovih mašina sa kojima Helmsteder i onako ne bi znao šta da radi...

Potsetićemo da su i ranija istraživanje naših novinara pokazala da je Grčić umešan u različite kriminalne radnje i to još dok je bio direktor Rudarskog basena Kolubara, za koji sada kupuje mašine od Nemaca

U vreme zastrašujućih poplava maja meseca 2014. godine godine, direktor Grčić, je mogao na vreme da ukloni velike mašine-kopače sa polja Tamnava i Veliki Crljeni, ali je namerno čekao njihovo potapanje kako bi lokalni tajkun Vitomir Dimitrijević, zvani Vita Gusan mogao da angažuje svoje mašine i zaradi ogroman novac na tome.

Sada kada su poslovi sa Dimitrijevićevim mašinama postali sića za Grčića, on za potreba RB Kolubara kupuje stare mašine od Nemaca.

Potsetićemo da je Grčić neverovatnom akcijom izmeštanja reke Kolubare, zbog jedne interesne grupe, vođene pohlepom i suludom idejom da oko protočnog jezera na reci Kolubari izgradi Hipodrom i Golf teren, sa pratećim objektima, namerno i potopio mašine koje su bile u boljem stanju od ovih koje sada kupuje...

- Grčićeva uloga u potapanju RB Kolubara i pljački EPS vidi se i u tome što se, posle dolaska na funkciju direktora RB Kolubara, udružio sa starim tajkunima koji su pljačkali ovu izdašnu državnu firmu, i pridružio se njihovoj ideji da se pripremi gradnja Hipodromskog kompleksa kod protočnog jezera na reci Kolubari. Dokaz za to nalazi se u članku iz novina "Palež" (iz juna 2013. godine), pod naslovom:

"Novo u sportskom životu Lazarevca-Grčić doveo investitora za gradnju golf-terena!"

Pored originalne ideje generalnog direktora Nebojše Ćerana (DS), Branka Borića (DSS) bivšeg predsednika opštine Lazarevac i ostalih brojnih lazarevačkih tajkuna, da se na protočnom jezeru reke Kolubare uredi zemlja za izgradnju Hipodroma, hotela i kupleraja, Grčić je rešio da pravi i golf-terene. U tekstu se između ostalog navodi: "...U Lazarevcu bi u najskorije vreme, a nakon definisanja međusobnih obaveza sa vrhom opštinske vlasti i Draganom Alimpijevićem (SPS), (tada) predsednikom opštine, trebalo da počne gradnja supermodernog golf-terena, koji bi se prostirao na preko 150 hektara.

Partner opštine u ovom projektu bi bio Dejan Dedijer, najpoznatiji srpski biznismen u Rusiji iz oblasti građevinarstva, čija je firma do sada u ovoj zemlji izgradila preko dva miliona kvadrata poslovnog prostora.

''Već 12. jula (2013) upriličićemo sastanak sa gospodinom Dedijerom kod predsednika opštine Alimpijevića i verujem da ćemo definisati sve detalje ovog velikog projekta- specijalno za 'Palež','' - kaže Milorad Grčić, generalni direktor RB Kolubara i predsednik SNS-a Obrenovac, koji i dovodi uglednog biznismena u Srbiju i Lazarevac, obajvljeno je ranije na više novinskih portala.

Tom prilikom novinari su otkrili i da se SNS udružio sa DSS, SPS, DS, NS i svim ostalim pljačkašima narodne imovine u RB Kolubara i Lazarevcu, kada su premeštajući reku Kolubaru, u legalne tokove ubacili 300 miliona evra opljačkanog novca. Tim novcem oni su tada krenuli da grade Hipodromski kompleks i golf terene i tako ga oprali.

Ispostavilo se kasnije da su jedini koji su izvukli korist iz poplave Rudarskog basena upravo kolubarski tajkuni. U poplavljenom kopu "Tamnava zapadno polje" ostalo je zarobljeno oko 20 mašina pomoćne rudarske mehanizacije, u koju spadaju: buldožeri, cevopolagači, vigeri, utovarivačice, rovokopači, dizalice... Te mašine su očigledno namerno potopljene, a njhov gubitak se sada prikazuje i kao razlog za kupovinu polovnih nemačkih mašina, pa se sve ovo može prokomentarisati kao drugi krug pljače nakon poplava...

Sada je jasno da je Grčić namerno naredio da se mašine potope kako bi tajkuni iz Lazarevca profitirali, ali danas tešku situaciju u kojoj se RB Kolubara, koja je sastavni deo EPS, nalazi, on ponovo koristi, a profit iz posla dobiće on i lica bliska SNS-u, ista ona koja su ga imenovala za VD direktora EPS pre dve godine.

A.1 Od direktora pečenjare do VD direktora EPS

Rođen je 14. novembra 1970. godine. Vršilac dužnosti direktora EPS-a, Milorad Grčić je na tu funkciju imenovan 2016. godine sa obrazloženjem da će tu biti do izbora direktora.

Protivno svim propisima do danas nije izabran direktor, a on je u funkciji VD ostao do danas!

On tvrdi da je po zanimanju ekonomista, a zbog takvih njegovih izjava pravim ekonomistima diže se kosa na glavi. Grčić je u narodu poznat po lažnom obećanju da struja neće poskupeti.

Prvog juna 2016. godine za RTS on je izjavio: "Neće biti povećanja cene struje zahvaljujući efikasnom poslovanju EPS-a i ostvarenim uštedama" Već u novembru te godine građani su dobili račune za struju uvećane za oko četiri odsto...

Perma njegovim rečima on je devedesetih upisao jedan fakultet na Beogradskom univerzitetu, ali ga je "zanemario zbog rata i sankcija"... Kasnije je, kaže, upisao Fakultet za uslužni menadžment na Univerzitetu "Educons" u Sremskoj Kamenici. Na tom fakultetu su kasnije rekli da oni studentske radove čuvaju samo dve godine i da u arhivi nemaju Grčićev diplomski!

Na mesto VD direktora EPS on je došao sa mesta direktora kancelarije za društveno odgovorno poslovanje u Elektroprivredi Srbije. Pre toga bio je direktor Rudarskog basena Koubara.

Njegovom postavljenju na javne funkcije prethodila je karijera vlasnika kafića i pečenjare "Fantazija" u Obrenovcu!

Grčić je član je Srpske napredne stranke i predsednik Opštinskog odbora u Obrenovcu. Odbornik je u Skupštini opštine Obrenovac. Član je i Upravnog odbora Privredne komore Beograda.

A.2 U Obrenovcu ga ne vole

VD direktor EPS Milorad Grčić, nije omiljen u Obrenovcu gde je u više navrata pokušao da postane predsednik opštine. Ne vole ga ni u Lazarevcu. Kada je pre nekoliko godina Grčiću zapaljen automobil, policija ga je pitala na koga sumnja, a on je policiji kako kažu izdiktrao spisak na kome je bilo više od sto ljudi. U pitanju su bili i radnici koje je izbacio sa posla, ali policija se posebno iznenadila pošto je Grčić kao osumnjičene naveo i one za koje ni MUP nije znao da se poznaju sa Grčićem...

Demanti

Reagovanje

''Posle Vučića Srbije nema''

Povodom teksta koji je Magazin Tabloid objavio pod nazivom ''Posle Vučića Srbije nema'' 17. aprila 2019., a u delu u kome se pominje opština Paraćin, na osnovu Zakona o informisanju i medijima isnistiramo da objavite sledeći demanti (Odgovor) Odseka za informisanje Skupštine opštine Paraćin:

Neistina je '' ali je odnarođena lokalna vlast najavila nastavak projekta...''

Građevinska dozvola ROP-PAR-14472-CPI-3/2018 izdata je od strane Odeljenja za urbanizam i imovinsko pravne poslove na osnovu postojeće planske dokumentacije i na osnovu uslova imaoca javnih ovlašćenja-nadležnih javnih preduzeća: Zavoda za zaštitu prirode, JVP ''Srbijavode'', Zavoda za zaštitu spomenika, JP ''Putevi Srbije'', JP ''Srbijašume'', ''Srbijagas'', ''Elektroprivreda Srbije'', AD ''Telekom'', i Sektora za vanredne situacije-MUP, što je inače redovna, zakonska procedura prilikom izdavanja građevinskih dozvola.

Istina je: Na osnovu dopisa udruženja građana i iznetih primedbi, Odeljenje za urbanizam i imovinsko pravne poslove donelo je Rešenje za ponavljanje postupka kojim bi trebalo da se utvrdi da li su uslovi izdati od strane NADLEŽNIH, gore navedenih republičkih javnih preduzeća izdati na pravno valjan način, tj.na osnovu važećih zakonskih propisa.

Takođe, Skupština opštine Paraćin je na svojoj sednici održanoj 25.12.2018.god, donela Odluku o pokretanju inicijative za obustavljanje izgradnje MHE Grza, ali Opština ne može svojevoljno zabraniti izgradnju objekata čiju izgradnju dozvoljava plan Republike Srbije.

Neistina je da je ''opštinska vlast na čelu sa predsednikom opštine Paraćin Sašom Paunovićem odlučila da na reci Grzi izgradi više malih centrala...''

Istina je da je prostornim planom Republike Srbije i Katastrom MHE Republike Srbije predviđena izgradnja dve minihidrocentrale na ovoj reci, što je mnogo manje od tendencionalno napisano ''više malih centrala''. Zakonska je obaveza opštine da navedene elemente prostornog plana Republike Srbije uključi u svoj prostorni plan.

Odsek za informisanje Skupštine opštine Paraćin

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane