Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Lekar koji voli da ''operiše'' nad kasom

Željko, željan para i vlasti

Iako po zakonu vršilac dužnosti direktora može da bude samo šest meseci, dr Željko Kanjuh je u tom stanju na čelu klinike za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" već punih pet godina. Ne ispunjava uslove da bude postavljen na mesto direktora, ali ne želi da napusti ovu prihodonosnu funkciju koja mu je omogućila da zaposli ne samo članove svoje porodice, već i familiju onih koji ga podržavaju.

M. Hadžić

Klinikom za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", Sokobanjska 13, rukovodi v.d. direktor dr Željko Kanjuh. U v.d. stanju se u poslednjih pet godina i deset v.d. direktorskih mandata nalazi zato što ne ispunjava Zakonom propisane uslove u vidu kvalifikacije za mesto direktora, odnosno nema zvanje doktora nauka i pored činjenice da na Klinici postoje lekari koji imaju zvanje doktora nauka i ispunjavaju uslove za mesto direktora Klinike za rehabilitaciju "Dr. Miroslav Zotović".

Dr Željko Kanjuh uspeva da se održi na mestu v.d. direktora zahvaljujući novčanim stimulacijama na platu koje daje svojim ljudima koji ga podržavaju.

Osim toga on svojim ljudima kao i sebi dodatno deli na ruke novac koji naplaćuje od pacijenata za usluge koje bi trebalo da budu besplatne uz uput koji donesu od nadležnog lekara, za koje Fond izdvaja novac, a da pri tom te iste pacijente ne prikazuje Fondu, iako naplaćuje usluge od njih. Pacijent dobije ordiniranu terapiju uz uput, plati novcem koji se ne prikazuje a koji v.d. direktora sebi i svojim ljudima dodatno deli na ruke i uz zvanično prikazane stimulacije.

Na istom spisku za stimulacije nalaze se i njegova supruga fizioterapeut Zorica Kanjuh i ćerka fizioterapeut Ana Kanjuh Glumac.

Osim navedenih u Klinici rade i članovi familija njegovih ljudi.

Interni revizor Klinike Mirjana Ćirić, koja bi trebalo da uoči, prijavi i koriguje nepravilnosti u radu finansijske službe, po usmenom nalogu v.d. direktora državi i Fondu ne prijavljuje nepravilnosti prilikom fakturisanja radnih lista, izvršenih i realizovanih usluga. U znak zahvalnosti v.d. direktora dr Željko Kanjuh zapošljava rođaku revizora Mirjane Ćirić u pravno-administrativnu službu Klinike i njenu snahu, sinovljevu ženu na mesto HTZ referenta Klinike.

Između ostalog kao protivuslugu v.d. direktoru dr Željku Kanjuhu ona po njegovom usmenom nalogu državi ne prijavljuje nepravilnosti prilikom fakturisanja radnih lista, izvršenih i realizovanih usluga Fondu.

V.d. direktor dr Željko Kanjuh usmenim nalogom glavnom fizioterapeutu Klinike Anđelki Pjanović izdao je naređenje da eksterna i interna služba Klinike u umanjenom obimu prikazuju realizaciju izvršenih usluga. Takođe je izdao i naređenje da se Fondu ne prikazuje realizacija izvršenih usluga za pojedine pacijente koji su i pored urednog uputa od nadležnog lekara platili terapije Klinici za rehabilitaciju.

Pacijent koji je uz uput platio terapije Klinici i ne zna da te usluge nije trebalo da plaća pošto je država uz adekvatan uput već obezbedila sredstva. Pacijent dobije sve ordinirane terapije od strane lekara Klinike, bilo da dolazi kao eksterni pacijent ili je hospitalizovan.Tako naplaćena sredstva Direktor deli sebi i svojim ljudima. Takvim pacijentima se najčešće kaže da su terapije koje bi dobili u Hidro bloku efikasnije pošto su aparati bolji, ali da se za taj Blok terapije naplaćuju. Te bolje terapije kao što je terapija laserom radi fizioterapeutski tehničar Snežana Tomašević sa četvrtim stepenom stručne spreme koji nema adekvatno zvanje niti diplomu da radi sve terapijske elektro procedure.

Primer posledica nekompetentnosti je to što je Snežana Tomašević slomila ruku pacijentu dr Kanjuha. Situacija je, naravno, zataškana njenim prebacivanjem u Hidro blok gde pre početka, u toku i nakon završetka radnog vremena realizuje elektro procedure za koje nije kompetentna, koje se naplaćuju pacijentima i pored uputa, a čiju realizaciju ne prikazuje Fondu.

Deo procedura koje pacijenti plaćaju obavlja, po usmenom nalogu v.d. direktora i glavnog fizioterapeuta Anđelke Pjanović, a ne prikazuje Fondu, i kuma Snežane Tomašević, fizioterapeut Dušica Kalajdžić, čiji je blizak rođak član upravnog odbora Klinike za rehabilitaciju "Dr. Miroslav Zotović".

Kumu fizioterapeuta Dušice Kalajdžić v.d. direktora dr. Željko Kanjuh je izdao prostor za pekaru i kafanu u sklopu Klinike za rehabilitaciju dr. Miroslav Zotović.

Ovakvo rukovođenje Klinikom, pozicioniranje ustanove, nepotizam i zloupotrebe, unutrašnja organizacija rada i neadekvatna kadrovska politika, u nekoliko prethodnih godina su rezultirali besomučnim izrabljivanjem zdravstvenog i tehničkog osoblja, sa štetnim posledicama po državu, Fond, kvalitet pruženih zdravstvenih usluga, zdravstveni status, obim i brzinu oporavka pacijenata.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane