Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zadnja

Svedok je na sigurnom

Već skoro dve godine se u Srbiji verovalo kako je nekadašnji član Predsedništva SNS-a Vladimir Cvijan ubijen. Nedavno se jednom od naših novinara javila osoba koja je do pre dve godine bila kontakt osoba između naše redakcije i Cvijana i otkrila nam da se on nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama pod zaštitom nadležnih službi za borbu protiv organizovanog kriminala i pranja para. On je svedok-saradnik od izuzetnog značaja, jer je odlično upoznat sa tokovima novca koji je Vučićev klan opljačkao u Srbiji i prebacio na strane račune, a poseduje i fotokopije mnogih dokumenata.

Vladimir Cvijan je još 2010. napustio funkciju generalnog sekretara tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića i prešao u Srpsku naprednu stranku gde je postao član Predsedništva. Tu funkciju je napustio krajem decembra 2013. godine, a ubrzo posle toga je napustio i Srbiju. Jedno vreme je živeo u Čikagu (SAD) i okolini, a zatim je pobegao u švajcarski grad Cirih u kome je živeo u ulici Forchstrasse.

Sjedinjene Američke Države morao je da napusti kada su savezni istražni organi počeli da se interesuju za poreklo miliona dolara kojima je Cvijan upravljao. Kako je veoma brzo pokazala istraga, novac je poticao od klana okupljenog oko predsednika (tada još premijera) Srbije Aleksandra Vučića. Da podsetimo da je u to vreme u jednoj vili u Čikagu pod lažnim imenom boravio i Danilo Vučić. Ta vila je jedna od nekretnina koje je za Vučićeve kupio Vladimir Cvijan parama opljačkanim od građana Srbije.

Da bi izbegao hapšenje Cvijan napušta Ameriku i prelazi u Evropu. Skrasio se u Cirihu, odakle je nastavio da upravlja novcem koji mu je pristizao iz Srbije. Pare su najčešće prenošene u gotovini, diplomatskom poštom uz obaveznu pratnju nekog od žestokih momaka iz srpskog podzemlja. Kanalima koji su samo njemu bili poznati, Cvijan je taj novac „prao" i preko švajcarske UBS banke (poznate u celom svetu po tome da ne proverava detaljno ni svoje komintente niti pare koje dobija) slao u Luksemburg, odakle su prebacivane na različite račune kako bi na kraju završile na Bliskom istoku. Magazin Tabloid je o tome detaljno pisao u broju 349.

Poslednji kontakt sa Cvijanom, odnosno njegovim čovekom od poverenja, imala je naša novinarka u leto 2017. Tada joj je on preko poruka objasnio kako je sve prikupljao novac za Vučića dok je bio član Predsedništva SNS-a.

U broju 391. objavili smo: „Vučić je želeo da postane i šef podzemlja. Kada je imenovan za prvog potpredsednika Vlade, želeo je novac u neograničenim količinama. Znam da je uzeo od Mila Đukanovića 20 miliona, i još toliko para od crnogorskih biznismena. Mene je slao u u zatvor da od pritvorenih biznismena tražim novac 'za stranku'. Pare koje sam donosio uzimao je Vučić za sebe. Meni je tvrdio da daje i Tomi, da potpiše pomilovanje, kao predsednik Republike, mada se ne sećam da je Toma nekog od tih ljudi pomilovao. Doneo sam novac od svih važnijih biznismena. Da im ne pominjem imena, dovoljno su propatili. Najperverzniji zadatak sam imao da od Miroslava Miškovića, koji je bio proganjan kao divlja zver od Vučića, uzmem milion dolara u kešu, kao Aleksandar će se umilostiviti...E, te pare nisam dao...''

Na pitanje da sabere količinu novca koju je uzeo za Vučića, Cvijan navodi da je reč o sumi od nekoliko desetina miliona evra... Vučić je imao tarife za tajkune, za kontraverzne biznismene, za članove stranke koji su želeli niže funkcije.

Poslednje dve godine, međutim, niko pa ni članovi njegove najuže porodice nemaju kontakt sa Cvijanom, niti znaju gde se nalazi. Na društvenim mrežama su se pojavile spekulacije da je ubijen u akciji zatiranja tragova Vučićevih milijardi, pošto je prvorazredni svedok. Nedavno je Magazin Tabloid dobio informaciju kako je on ponovo u Sjedinjenim Američkim Državama. Dobili smo i veoma preciznu lokaciju gde se nalazi.

Cvijan je, naime, postao svedok saradnik američkih istražnih organa kojima otkriva skrivene puteve i račune gde su završile pare opljačkane iz Srbije.

Još dok je boravio u Cirihu, Cvijan je saznao da mu Vučićev klan priprema likvidaciju, pošto je do u detalje bio upoznat ne samo sa načinom iznošenja para iz Srbije, već i sa njihovim krajnjim odredištima. Znao je u to vreme broj skoro svakog računa preko koga su sredstva prolazila, ali i banke i brojeve računa na Bliskom istoku, gde su pare završavale. Znao je, takođe, (a imao je i fotokopije dokumentacije) i tačnu visinu uloga na svakom od računa, kao i to ko je sve, osim braće Vučić, „vlasnik" tih para. Zlata vredan svedok za američke istražne organe koji se bore protiv pranja para.

U drugoj polovini 2015. godine, još dok je boravio u Cirihu, Cvijan je preko jednog od svojih najpoverljivijih saradnika stupio u kontakt sa našom redakcijom i ispričao deo onoga što zna o putevima prljavih para iz Srbije. Još tada je, između redova njegovih poruka, moglo da se zaključi kako je ne samo svestan toga da mu je glava u torbi, već i da najozbiljnije razmišlja o tome da zaštitu od ubica koje je angažovao Vučić potraži od američkih nadležnih službi, kojima bi kao protivuslugu ponudio svoja saznanja i dokumentaciju o crnim fondovima Vučićevog klana. To se, očigledno, u međuvremenu i dogodilo.

Kao jedan od dokaza da američke službe zadužene za borbu protiv pranja para imaju izuzetno precizne informacije o novcu iz Srbije govori i činjenica da su prošle godine u bankama Saudijske Arabije blokirani računi na kojima je bilo oko sedam milijardi dolara, od kojih jedan deo potiče iz Srbije - i to po nalogu američkog saveznog suda kome je predat slučaj pranja para srpskih vlastodržaca.

Takođe je indikativno kako je Vučićev klan od 2017. (kada je Cvijanov posrednik poslednji put bio u kontaktu sa našom redakcijom) naglo prestao da šalje pare u Švajcarsku, već je novac preusmerio na račune u Holandiji, Luksemburgu, Malti i Kipru, što je potvrdio i nedavni izveštaj Evropske komisije koji je Magazin Tabloid objavio. To se poklapa sa vremenom u kome je Cvijan iz bezbednosnih razloga promenio ne samo mesto boravka i identitet, već i zaštitnika i predao se američkim istražiteljima.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane