Natrag

Zadnja

Novače, oprosti im!

Listovi iz Velike propagande laži stavili su na nišan Novaka Đokovića, a košarkaš Nikola Jokić je postao sumnjiv.

Novak Đoković, čovek kome Srbi i građani Srbije treba da podignu spomenik, kao zaslužnom heroju jer je u najtežem periodu, kada su nas u svetu predstavljali kao koljače, ubice i varavare, zajedno sa Anom Ivanović i Jelenom Janković, oprao na najbolji način.

Troje mladih tenisera, aristokratskog ponašanja, odmerenih u izjavama, visoke kulture i znanja, pokazali su svetskim moćnicima, najuticajnijm ljudima sveta, da Srbija nije zemlja mraka, već pristojnih, viteških ljudi.

Novak Đoković, najbolji sportista planete, svih vremena, pokazao je najuticajnijim ljudima sveta, od kojih su nas mnogi, iz neobaveštenosti, smatrali divljacima, da Srbi nisu to što oni misle. I na terenu, i posle pobede, i na ulicama, i u te-ve studijima, Novak je uvek isticao svoju ljubav prema svom narodu i državi, često osvojene trofeje i pobede posvećujući sunarodnicima.

Posle Vuka Karadžića, Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Milutina Milankovića, Ive Andrića... Novak Đoković zaslužuje da uđe u srpske čitanke, kao čovek koji je, zajedno sa Anom Ivanović i Jelenom Janković, srušio paklenu propagandu o Srbima kao genocidnom narodu.

O, Bože, koliko smo puta plakali kada je ovaj čovek, poslednjim atomima snage igrao, ne samo za pobedu, nego da osvojeni pehar posveti svom narodu, da to čuju i vidi milijarda ljudi na planeti.

A trebalo je to sve izdržati, svakodnevno satima trenirati, učiti jezike, učiti i samo učiti, da svi ti sumnjivci ne bi likovali, da ne bi rekli - jesmo li rekli - Novak je slab tenisar, mlak, neborben, kao i njegov narod.

Novak zaslužuje da ga nacija zamoli, padajući makar i na kolena, što bi njega povredilo, da kada prestane da igra tenis, postane ministar spoljnih poslova Srbije! Čovek kome su svuda sva vrata otvorena, pa i kod naših ljutih nerpijatelja, primali bi ga sa uvažavanjem i imali razumevanja za sve što bi im on, u naše ime reako.

Ostaje nam da Novaku uputimo molbu, koju je Isus sa krsta uputio svojim mučiteljima - Novače, oprosti im, jer ne znaju šta čine. Oni su Vučićev čopor pasa.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane