Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Ko Lončaru stavi u lonac paru

Radiće do smrti

Zaposleni u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Gamzigrad'' iz Zaječara, pišu nadležnim organima o kriminalnim aktivnostima penzionisanog vršioca dužnosti direktora bolnice dr Rradeta Kostića.. Objavljujemo delove ovog opširnog pisma.

***

''Po napunjenom penzijskom stažu dr Kostić je uz saglasnot ministra zdravlja Zlatibora Lončara od 22. janara ove godine nastavio da obavlja dužnost direktora i pored činjenice što je Agencija za borbu protiv korupcije donela rešenje 10. decembra 2018 godine o preporuci da se on razreši sa javne funkcije i odluka javno objavi.

Korupcija, zloupotrba i neprofesionalizam se ogleda u sledećem :

Prijem radne snage uz novčanu nadoknadu i bez saglasnosti resornog ministarstva. Nepotizam. Dr Kostić je u bolnicu zaposlio oba svoja sina i poslao ih na specijalizaciju. Na sajtu bolnice se nalazi način kako su bodovani kandidati. Apsurdno i komično je što je najviše bodova donosio sam razgovor a ne stručnost. Kandidate (doktore) je ispitivala glavna sestra sa višom školom koja je vanredno završila školu iz koje jedan doktor radi honorarno kod nas „ valjda zbog zasluga".

Ogromna dugovanja prema dobavljačima ( ne prijavljuju se fakture)

Samo za struju u ovom trenutku duguje se 3.600.000 dinara .

I pored ogromng rastućeg duga VD direktor konstantno nagrađuje svoje bliske saradnike ( šefove službi, blagajnicu, sekretaricu, šefa računovodstva sa srednjom stručnom spremom) dok ekonomistima sa završenim fakultetima ne dozvoljava uvid u poslovanje bolnice,.

Visina zarade VD direktora Radeta Kostića je neverovatnih 250.000 din. Treba proveriti sve uplate na svim tekućim računima po bilo kom osnovu, jer postoji sumnja da blagajnik Mira Đorđević „štimuje" podatke.

Obračunski radnik i pravna služba raspolažu sa različitim podacima o brojnom stanju radnika koji su na platnom spisku što je komično i tragično.

Direktor Kostić radnike koji imaju ugovor na neodređeno vreme šalje na prinudni odmor, a zapošljava radnike preko omladinske zadruge koji dodatno opterećuju platni fond.

Proveriti visinu zarade blagajnici Miri Đorđević i uplate po svakom osnovu na svim tekućim računima. Ona isplaćuje sebi nadoknadu za minuli rad za ceo radni staž i ako nije radnik bolnice iu kontinuitetu. Za druge radnike to ne važi.

U firmi je uveden smenski rad koji važi za sve radnike osim za doktore koji rade po principu dežurstva koje se mnogo više plaća tako da za jedno dežurstvo vikendom zarade minimalac. Prilikom dežurstva rade vezano 32 sata što je nedopustivo. U načelu doktori se slažu da je situacija alrmantna ali ne preduzimaju ništa jer im odgovara situacija gde im vd direktor isplaćuje razne prinadležnosti i imaju primanja veća nego hirurzi na VMA pa i sam ministar zdravlja.

Naime sva vozila se koriste u privatne svrhe a gorivo se toči i u privatna auta. Proveriti na kojim se sve pumpama toči gorivo i u kojim gradovima i na osnovu kojih putnih naloga.

Kupovina medicinskih aparata vrši se uvek od iste firme u periodu od 2003 - 2017 što dovodi u sumnju o uzimanju provizije. EMNG aparat i ultra-zvuk srca (krvnih sudova) koje sad imamo dva komada a nemamo zvanično doktora koji radi sa njima jer je penzionisan i sada dolazi honorarno.

Kroz ishranu pacijenata primenom tzv. Keteringa- snabdevači su „ Istok Company Salaš u periodu 2015/2016 i D.o.o. „Mihajlović"-Paraćin 20l6/2017 u iznosu od 39.000.000 din na godišnjem nivou što je duplo više od troškova koji su bili pre uvođenja keteringa kada se hrana pripremala u našoj kuhinji. Napominjemo da bolnica ima svoju kuhinju i da su 6 kuvara i 3 pomoćna radnika i dalje na platnom spisku. Tu postoji mogučnost zloupotrebe u vidu uzimanja procenta od ove sume.

Kroz investicije za uređenje restorana „Atrijum" i kuhinje (kupovina opreme i pored keteringa) bez tendera i javnih nabavki. Niko nema uvid u to koliko je para uloženo i na osnovu kog tendera je izvođač radova dobio posao.Sve to naravno nije plaćeno dok recimo hidro blok (terapije i prostor oko bazena ) prokišnjava kod svake kiše pa i pacijenti padaju i dolazi do povreda. Neki su i tužili bolnicu.

Prevoz radnika od Zaječara do posla je u periodu pre dr. Radeta Kostića iznosio 2.950.000din. na godišnjem nivou da bi odmah nakon njegovog postavljenja ta suma bila uvećana za 1.000.000 din. Kod istog prevoznika iako je razdaljina ista i cena goriva ista.

Spisak kriminalnih aktivnosti v.d. direktora Kostića je neiscrpan.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane