Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Život i priključenija predsednika opštine Sopot

Žika, doživotna

Svi koji malo bolje poznaju prilike u gradu Beogradu, a naročito u opštini Sopot, znaju gospodara opštine i svega na njenoj teritoriji, predsednika opštine još od 1989. godine, Živorad Milosavljević zvanog Žika Prikolica

Mersiha Hadžić

Ne znamo za još neki slučaj da neko toliko dugo upravlja jednom opštinom bez prestanka i da još toliko dugo i tako uspešno zloupotrebljava nesavršenost političkog sistema i izbornog procesa. Zaista se Živoradu Milisavljeviću mora priznati umešnost u zloupotrebama, naročito onih oko izbora, jer svi zaposleni u opštinskoj upravi a naročito sekretari mesnih zajednica u izbornom procesu služe da ovaj čovek obezbedi 13-14 odbornika uz pomoć kojih vlada i uzima od opštine šta mu treba.

Ne trude se u toku izbornog procesa ni da sakriju te zloupotrebe, već na dan izbora sekretari mesnih zajednica pozivaju svakog građanina da izađe na izbore i glasa za Živorada Milosavljevića, kako bi on mogao da nastavi svoju misiju vladanja bez ikakvih ograničenja.

Čitajući biografiju Živorada Milosavljevića na zvaničnoj prezentaciji opštine Sopot, uočili smo da nedostaje jedan deo koji se odnosi na njegovo zaposlenje u livnici u Ralji. U razgovoru sa njegovim poznanicima smo saznali da to nije slučajno i da on upadljivo izbegava taj deo biografije, iako je to poznata firma još u staroj SFRJ, a on je tamo kao mladi pravnik radio u struci. Iz tih dana ga prati nadimak Žika Prikolica, zbog toga što je zloupotrebom službenog položaja otuđio traktorsku prikolicu.

Nepotizam ovog gospodara Sopota ogleda se u tome da mu cela familija radi u opštini i pokrivaju značajne funkcije i imaju odlučujuću ulogu u svim sporovima. Njegova kćerka Marija Milosavljević je zaposlena u opštini, ne zna se na kojoj funkciji, ali sve inspekcije kada imaju neki prigovor ili zahtev konačnu odluku donose na osnovu njenog mišljenja i svaku stranku šalju kod nje.

Na žalost ona čvrsto brani porodočne interese kao i interese onih koji doprinose njihovoj vlasti i koji pokrivaju svaki kriminal a njega u Sopotu ima i previše.

Da bi neko ovoliko dugo vladao i zadržao čelnu funkciju, pa makar i u malenoj i siromašnoj opštini kao što je Sopot, mora da poseduje jednu gadnu osobinu, a to je beskičmenjaštvo i dugotrajni boravak na kolenima uz sve radnje koje podrazumeva taj položaj.

Žika je tu osobinu usavršio i zato dobro služi svakom gospodaru koji upravlja gradom Beogradom. Malo teže postaje posle 2000. godine, ali već kao iskusan na čelnoj funkciji i upoznat sa svim tajnama zlouptreba funkcije u ličnu korist i u korist gospodara, kupuje naklonost i zaštitu prvog čoveka grada Beograda pokojnog Nenada Bogdanovića.

Njihovo prijateljstvo je učvršćeno raznim manipulacijama oko izgranje telefonske mreže i do danas se prepričavaju brojne krađe sa izgradnjom ovog značajnog infrastrukturnog projekta.

Posle smrti Neše Bogdanovića Žika traži novog zaštitnika i nalazi ga u liku Aleksandra Vlahovića koji živi na teritoriji Sopota a Žika ga je zadužio tako što mu je bespravno dodelio 3 ara placa i rešio mu nekoliko imovinsko pravnih problema, naravno protivno zakonu.

Najteži period žikine vladavine je vreme kada je na čelu grada Beograda bio Dragan Đilas koji je želeo da prekine saradnju sa ovakvom praksom i da spreči teror jedne familije nad celom opštinom. Brojne su priče koje dokazuju ove loše odnose ali je Žika sve to preživeo i dočekao novog gospodara i novog zaštitnika.

Kolika je alavost Živorada Milosavljevića i koliko je odsustvo straha za učinjena nedela i kršenje zakona govori i podatak da je u opštini zvanično zaposlen i prima platu o trošku budžeta opštine Željko Lazarević, a svi znaju da on radi na poljoprivrednom gazdinstvu i na farmama koje su vlasništvo Žike Prikolice.

Da Žika nije imun ni na sitnu korupciju i da mu je svaki dinar poželjan plen govori i podatak da Ješić Ilija koji obavlja funkciju JKP pijace Ropočevo Sopot prima platu oko 180.000,00 dinara čiji iznos se teško pronalazi u zvaničnim dokumentima opštine, mora svakog meseca da gazdi opštine vrati oko 100.000,00 dinara. Nije za bacanje.

Da država ima probleme sa vladanjem u ovoj maloj i siromašnoj opštini, da su nepravilnosti u trošenju budžeta velike, dokazuje i nalaz Državne revizorke institucije koja je pronašla zloupotrebe u iznosu od oko 2 milijarde dinara i za to razrezala kaznu od 600.000 dinara i poznavajući Žiku i njegov način vladanja vrlo brzo je našao žrtvu koja je tu kaznu platila ili možda nije.

Većina značajnog i novog poslovnog prostora u Sopotu je vlasništvo ove familije i tu se ubiru značajne zakupnine a i brojne zadruge i kooperatve koju su u predhodnom periodu otišle u stečaj i likvidaciju su nekim slučajem takođe u vlasništvu ove familije. Žiko imali kraja tvojoj alavosti ili se nećeš smiriti dok ne postaneš vlasnik svega u Sopotu?

Najveći udar na vladavinu ove dinastije i glave pododice je sukob sa Zoranom Jankovićem koji je u predhodnim godinama i decenijama bio glavni saradnik i izvođač radova koje je direkcija za izgradnju opštine finansirala.

Sukob koji je nastao zbog visine reketa je pretočen u krivičnu prijavu koju je Zoran Janković na više desetina strana podneo protiv Živorada Milosavljevića još 2016. godine. Ova prijava je opasna po dinastiju jer niko ne zna bolje sve malverzacije i pronevere ovog kabadahije nego njegov najbliži saradnik i verovatno saučesnik u brojnim malverzacijama.

Pošto je to bio ozbiljan problem za ovog malog diktatora u pomoć poziva svog zaštitnika, koji i danas tu prijavu drži u svojoj fijoci, a tu zaštitu dobro naplaćuje od Žike Prikolice. Odbornici u opštini Sopot nam potvrđuju da se radi o 100.000.000 dinara koje Žika iz budžeta opštine vraća svom zaštitniku.

Drugi čovek naprednjaka u Beogradu Milosav Miličković zvani Miličko u razgovoru sa ljudima iz Sopota čak i članovima SNS-a govori kako sa tim kriminalcem se nikada ne bi pozdravio i popio kafu ali mora da sarađuje jer ga štiti i Vučić. Ove činjenice govore u kolikoj je paranoji i vučićev ražim, kada za svoju odbranu mora da koristi i usluge ovakvih ljudi.

Da iskusni lisac Živorad Milosavljević oseća da će doći brzo doći kraj vučićeve vladavine i da je vreme za traženje novog gospodara i zaštitnika njegovih kriminalnih dela počeo je pregovore sa ljudima iz bivše Demokratske stranke za koje predpostavlja da će biti deo buduće vlasti. Jedino sa Đilasom ne može da uspostavi kontak jer on ne želi nikakvu saradnju sa ljudima poput Žike Prikolice.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane