Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Građani srednjeg Banata u SNS loncu

Obilje (pr)overenog kriminala

'De bili, ma gde bili, al' u srednjem Banatu ima i poštenih političara. Za sada se ne sumnja ni na jednog konkretno, jer ih, u višestranačkom hohštapleraju, jednostavno, nema. A šta ima po ovdašnjim raskošno opremljenim kancelarijama? Obilja (pr)overenog kriminala.

Zoltan Horvat

Predsednici opština i direktori javnih preduzeća sa izvršnim sudskim presudama za zloupotrebe službenog položaja i nasilja u porodici i dalje se bahate u foteljama, neki, pijani k'o majke, od ranog jutra vozikaju službene automobile Škoda, usput, sami sebi povećavaju plate(tine), na stotine hiljada evra iz opštinskih kasa se „baca kroz prozor" (čitaj: lova završava u sigurnim, privatnim džepovima)... Ako ste u centru Banata zamislili horor od vlasti i od zdrave pameti, na pravom ste mestu.

Na sve strane, stanje nepromenjeno, redovno, haotično, non - stop. Eno ga, Pera Bizon Milankov, bivši predsednik opštine Nova Crnja, pravosnažno osuđen na kaznu zatvora za dokazanu zloupotrebu službenog položaja, ne izbiva iz omiljene mu kancelarije. Ni puškom ga ne možeš isterati iz fotelje koja mu je donela neslućeno bogatstvo.

U pravnoj državi bi davno završio u zatvoru, ovde, malo morgen. „Kopa" i rukama i nogama kod centralnih stranačkih lopina da izbegne zasluženu kaznu...jer, kad se Jutka i mnogi drugi, kao napadači na zdravu logiku, usuđuju da izigravaju žrtve...

Ilija Mandić ni sam ne zna kako je još uvek direktor JKP Pijace i parkinzi. Pravosnažno osuđen za nasilje u porodici (bivšoj), upro je sve svoje nade i evre u vešte advokate i, ako se neki iz galerije centralnih stranačkih lopina smiluje...Istovremeno, samo u direktorskoj kancelariji ovog javnog preduzeća saopštavaju navodni grandiozni poslovni rezultati, gde se uredno naplaćuju dnevne, mesečne i godišnje pijačarine.

U prisustvu svojih rukovodećih pajtosa (pomoćnik direktora, Žika Živadinović, opravdano odsutan, non- stop na službenom putu), sam sebi izglasava odluku o neprestanom povećavanju osnovne zarade direktora, i, naravno, potpisuje. Alo, ima li tu normalnih? Ima, sigurne love sa strane za pajtose, kojima savršeno odgovara apsolutni haos od rukovođenja. Šta na ovo kaže gradonačelnik Čedomir Janjić? Ništa, (ne)odgovornost prebacuje na predsednika gradskog odbora SNS-a, Gorana Kneževića, koji ga je i postavio u fotelju direktora.

I, šta ćemo sad? Na jednog, od vlasnika vlasti zaštićenog VIP nasilnika u porodici, dođe 10 navodnih nasilnika iz redova prosečnih građana, koje policija odmah i sad hapsi, i smešta u zatvor.

Hapšenja golja i nesretnika u Zrenjaninu, najverovatnije uzročnika propasti svega, spektakularna su. Da li je Ilija Mandić golja i nesretnik? Nema ga u zatvoru, dakle, nije. Eno i njega u fotelji, vežba rukopis i potpisuje sebi povećanja plate.

Danica Kesić, pravnica javnog preduzeća, nema baš ništa protiv ovakvog nakaradnog sistema rukovođenja. Ona je i stečajni upravnik, nagrade za odrađen posao u razorenim i opljačkanim firmama su milionske, sistem j...u zdrav mozak funkcioniše, sine, i tata bi, i mama, i svi preostali...Uđeš (u SNS), izađeš (kao bogat čovek), i gotovo.

Prkošenja zdravoj logici ima i u opštini Sečanj. Predrag Rađenović, još se vodi kao predsednik opštine iz (ne)poznatih razloga, ima evidentnih problema sa engleskim fudbalom.

Po rečima Vukašina Baćine - Baćka, uglednog domaćina iz Jaše Tomić i lidera tamošnje opozicije, ima jedna kancelarija u opštinskoj zgradi, zovu je Mančester, gde se od ranog jutra, do sutra, udara po alkoholu... - Svi vide i znaju, da se opštinska elita naliva alkoholom od ranog jutra, navodi Baćina.

Otuda nije teško dovesti u vezu i kupovinu opštinskim parama novog automobila Dačija Sandero koji je, kao poklon, prosleđen Policijskoj stanici u Sečnju. Predsednik opštine koji se, van logike i svakog zakona, opasao foteljom, nakon jutarnjeg alkohol brifinga u Mančesteru seda u službeni automobil Škoda Superb, prolazi pored policijskih kontrola kao pored turskog groblja, i voza se, nekontrolisano, neznano kud.

Prema nekim ljudima u Sečnju se odnosi veoma lepo, čak i previše, pa ne čudi da je Predškolska ustanova gde je direktorka njegova supruga, dobila daleko najviše para iz opštinske kase.

Peđa D Boj iz Krajišnika je izuzetno darežljiv i prema predsedniku Udruženja ribolovaca iz rodnog mesta. Pljušte milioni iz opštinske kase na žiro račun udruženja za navodnu izgradnju ribo jezera, gde Predrag Rađenović, predsednik opštine, parama građana opštine posluje sa Predragom Rađenovićem, predsednikom ribolovačkog udruženja.

Nažalost, ovakvi herojski podvizi izazivaju kod meštana najniže strasti, gde je na delu legitimna i legalna pljačka opštinske kase. Ovdašnji pošten svet i na pomen njegovog imena, veli da je krajišnički D Boj javna sramota opštine, a samo zahvaljujući bezobzirnom opstanku na vlasti, SNS se, u strahu od evidentnog gubitka vlasti, ne usuđuje ni njega da smenjuje.

Ima kod nas nekih mnogo plahih ljudi, poput Plahina, predsednika skupštine opštine, koji je zbog sitnice najuren iz Ruskog saveta nacionalnih manjina. Kraduckao čovek, uhvaćen na delu, čovek je živi primer rada, dela i ugleda najgore vlasti u istoriji prostora galaksije i van nje, zaključuje popularni Baćina.

U Žitištu, jednoj od najsiromašnijoj opština sveta, glavna tema je apolutna nesposobnost opštinske SNS klike i retko viđena bahatost gde se opštinska kasa nemilosrdno pelješi.

U opštini gde je umro i Agroživ, sahranu u direktnom prenosu iz Novog Sada, iz fotelje direktora Srbijagasa pratio Dušan SPS Bajatović, gromadna gomila od nesreće, glavne teme su Pile fest, nesretni Mitar Mićura Vučurević, predsednik opštine, Žuža, još nesrećniji njegov pomoćnik, izronio iz mraka Ravnog Topolovca, i još nekolicina, po ljudski rod apsolutno nebitnih pajtosa iz vladajuće klike. Pile fest, bez domaćih pilića, smišljen kao letnje narodno veselje, okončan je pljačkom opštinske kase.

Aca Lukas i Ana Bekuta, stranački pevači, tezgarili u centru opštine, i ni minuta više. Lukas došao sa hordom telohranitelja, nije mu se moglo prići, isijavao je kao apsolutna zvezda ovdašnjeg šund estradnog neba. Desetine hiljada evra izletelo je iz siromašne kase svih meštana na račune stranačkih pevača.

U počasnoj loži ispred zaluđene mase, iz mraka izronili, imenovani. Kad si Javni Guzonja, sebi ukazuješ čast da jedeš i piješ na račun publike koja, usput, za svoje uboge novce debelo plaća pivo i hamburgere. Još ti se publika, koju je crveno crna koalicija podjarmila a ti surovo, al' javno pljačkaš, klanja, a posle u kafani, psuje sve živo. Dakle, sve čestitke za očaj od nigde ničega u opštini Žitište, idu i na adresu meštana, koji se javno, pred binama i šarenim lažama, izlažu javnom samopreziru.

Nakon izveštaja o pljačkaškim narodnim veseljima, još lepše vesti. Narod je počeo masovno da se okuplja i intenzivno druži. Na eko česmama, gde je, (relativno) ispravna voda za piće, narod puni balone, al', ćuti. Pritisla muka, nikome nije do priče.

Neki i progovore, ali, zbog pristalica SNS-a i očuvanja njihove, kakve - takve lične i bedne egzistencije, nije prikladno iznositi svakodnevne porcije uvreda koje idu na adresu aktuelnih čuvara gradske kase od građana: Gorana Kneževića, Čedomira Janjića, Saše Santovca, Dragana Ćapina, Darka Bađoka, Farkaša...

Vesti, lepe od lepših, nižu se kao blistavi đerdan. Evo, prošle su već dve nedelje kako gradonačelniku Čedomiru Janjiću niko nije svečano uručio neko priznanje, plaketu...Zabrinulo se građanstvo, diglo se sve živo na noge, kako čovek tako dugo može da živi bez lovorika...Iz gradskog odbora DSS-a stigla mu je dirljiva poruka: hvala što si otišao, i poveo sve svoje sa sobom u SNS, spasio si nas.

I, najzad, novac svih građana opštine Zrenjanin, uredno i svakog meseca, stiže na SNS naplatnu rampu. Svi zaposleni u poslednjih 7 godina imaju obavezu da od svojih plata odvajaju tričavih 10 procenata za stranačku kasu. Sitniš, dođe mu kao bakšiš, razrađen do savršenstva, samo lud bi se odrekao ovako blesavog naroda.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane