Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na nišanu

Hoće li diktator pobeći ili biti uhapšen?

U traljama vođa nas ostavlja

Da li je sastankom sa državnim sekretarom za spoljne poslove Sjedinjenih Država Majkom Pompeom i zamenikom pomoćnika Metju Palmerom, srpski diktator u pratnji svog savetnika, za Srbiju zloglasnog Toni Blera, ugovarao i uslove svog bekstva u sigurnu zemlju? Koliko će to koštati građane najsiromašnije zemlje u Evropi, a možda i u svetu?

Milovan Brkić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se 20. avgusta sa američkim državnim sekretarom za spoljne poslove Majkom Pompeom u Njujorku, saopštio je Stejt department.

Dva dana ranije srpski diktator je otvorio nedovršeni autoput Obrenovac - Preljina, a uveče je saopšteno da će on dva dana kasnije razgovarati sa gospodinom Pompeom u sedištu Ujedinjenih nacija, na konferenciji posvećenoj blisko-istočnoj krizi.

Sa sastanka, koji nije zabeležila kamera, državni sekretar Pompeo je saopštio da je bilo reči o pregovorima Srbije i međunarodno nepriznate Republike Kosovo. Detalji nisu saopšteni, ali je već sutradan, ambasador Kajl Skot posetio ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića, koga do tada nije zvanično posećivao, mada je po protokolu bio dužan da stavove SAD-a i poruke njemu saopštava, shodno Bečkim konvencijama.

Ambasador Skot je preneo Dačiću da administracija predsednika Trampa traži da se prekine sa lobiranjem oko povlačenja priznavanja Republike Kosovo, a da će Sjedinjene Države ući, kao posrednik u pregovore.

Ono što sa sastanka Vučića i Pompea nije saopšteno jeste činjenica da je razgovorima, sa ''srpske strane'', kao savetnik diktatora učestvovao Toni Bler, bivši premijer Velike Britanije!

Toni Bler je vlasnik advokatske kancelarije i PR agencije iz Londona.

Građani Srbije ga pamte kao čoveka koji se iz dna duše zalagao da Srbija bude sravnjena sa zemljom. Ovu činjenicu potvrđuje i tadašnji američki predsednik Bil Klinton, koji je u memoarima napisao da ga je Bler svakodnevno zvao tražeči da NATO alijansa sravni Srbiju sa zemljom, opisujući Srbe kao svinje i zločince. I da je taj pritisak tadašnjeg premijera Blera opredelio Klintona da nerado uđe u rat sa Srbijom.

Pred parlementom Velike Britanije vodi se postupak protiv Blera pod optužbom za ratne zločine, jer je dao pogrešne informacije o navodnom hemijskom oružju koje poseduje Sadam Husein, zbog čega je Velika Britanija ušla u rat sa ovom zemljom.

Dolaskom na mesto premijera Srbije Aleksandar Vučić je imenovao gospodina Blera za svog savetnika, a njegove usluge, navodno, saopštio je, plaća jedna arapska država, čije interese, takođe, zastupa gospodin Bler.

Treba podsetiti da je preko Toni Blera Vučić pustio, preko Vlade Velike Britanije, rezoluciju kojom se srpski narod proglašava genocidnim, zbog zločina u Srebrenici. Englezi i Nemci su pobili desetine miliona nevinih ljudi, a Srbi su jedini označeni ''genocidnim"!

Srećom, ruski ambasador Vitalij Ćurkin stavio je veto na sednici Saveta bezbednosti.

Zahvaljujući Toni Bleru Taksin Šinavatra i njen rođeni brat Jingluk Šinavatra, dobili su državljanstva Srbije i Crne Gore.

Vojnim pučem 2006. godine, Taksin je svrgnut s vlasti. Osuđen je zbog korupcije, ali nagodio se s novim vlastima. Umesto u zatvor, otišao je u dobrovoljno izgnanstvo. Dve godine je proveo u Velikoj Britaniji. Kupio je fudbalski klub Mančester Siti. Pod pritiskom javnosti, prodao je klub šeiku Mansuru bin Zajedu, bratu Vučićevog Muhameda bin Zajeda. Uz pomoć arapskih veza, koje zastupa Toni Bler, 2009. dobio je državljanstvo Crne Gore.

Inače, vladajuća porodica UAE posredovala je i u slučaju Muhameda Dahlana, koji je u decembru 2013. dobio srpski pasoš, kao i njegova supruga i četvoro dece. Bin Zajed je srpsko državljanstvo sredio i Nohi Enbadavi, koji je poslovni partner Tonija Blera, još uvek savetnika Aleksandra Vučića.

Pre Jingluk Šinavatra, Toni Bler je Vučiću uvalio još nekoliko svojih optuženih ili osuđenih saradnika, među kojima je Viktor Ponta, bivši rumunski premijer. Pontin savetnik je bio Bler. Dok mu je trajalo suđenje u Rumuniji, Ponta je 2016. dobio srpsko državljanstvo i status Vučićevog "počasnog savetnika".

I Sebastijan Gica je angažovao Blera. Samo za jedan nastup na mitingu Socijaldemokratske partije, Gica mu je platio 220.000 evra. I Gica je 2017. pobegao u Srbiju, koja odbija da ga izruči Rumuniji.

Ima li veće uvrede da Srbiju, u razgovorima sa američkim državnim sekretarom zastupa i Toni Bler, koji je za velike pare, moguće je, zakazao ovaj sastanak.

Razgovori Majka Pompea sa Vučićem i Blerom održani su u palati Ujedinjenih nacija, koja je eksteritorijalna, što može ukazati na činjenicu da je Aleksandar Vučić za SAD-e loš momak, te da ne zaslužuje zvaničan prijem, kao što je isti otkazan i kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

Saopštenje da je državni sekretar Pompeo Vučiću predložio ''tri rešenja'' za KiM mogu da ukažu da je razgovor, kome je prisustvovao i Metju Palmer, pomoćnik zamenika državnog sekretara, čovek koga je iznedrila Medlin Olbrajt, bio i ''poslovne prirode''.

Po povratku iz Njujorka Vučić je najbližim saradnicima saopštio da ga je ovaj susret ''debelo koštao''. Da li je misilio na Toni Blera i njegove usluge, ili je Bler sredio da se i državni sekretar ''omasti''.

Teško je poverovati da je gospodin Pompeo zaradio u ovom poslu, to će agenti FBI-a sigurno proveriti da li će se uvećati računi Danice Damjanović, supruge Metju Palmera, kome Pompeo čuva leđa. Podsećanja radi, kao senator Pompeo je bio lobista i znao je za ''miris novca'' onih za koje je lobirao.

Interesantno je da je državni sekretar izneo Vučiću predloge o rešenju pitanja Kosmeta, koji nisu u saglasju sa onim koje zastupa savetenik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton, zajedno sa predsednikom i potpredsednikom SAD-a i ministrom odbrane! Zašto je državni sekretar Pomepo podstrekivao Vučića da se ''odmah ne preda"?

Izvor Magazina Tabloid iz Vašingtona ostavlja, kao najverovatniju, mogućnost da je Bler razgovarao o mogućnosti da teško bolestan srpski predsednik dobije utočište u nekoj zemlji, odakle neće biti isporučen. Gospodin Pompeo je kratko vreme bio direktor CIA, nasledila ga je gospođa Đina Haspel, a CIA može to da sprovede.

Predlagač ideje bi mogao biti Metju Palmer, igrač CIA u Stejt Departmentu, koji je zajedno sa agentima CIA instalirao Vučića. S druge strane, odlaskom Vučića u izgnastvo zatrli bi se tragovi zločina koje je učinila Klintonova i Obamina administracija, a CIA bi zgrnula velike svote novca sa Vučićevih računa.

Ipak, s druge strane, postoje tragovi tom novcu do kojih je došla FBI-a, DEA, Agencija za sprečavanje tokova prljavog novca, pa i Europol. To svakako ne bi bilo pravo ni vojnim službama bezbednosti koje čuvaju SAD-e od političkih sukoba, da CIA puni fondove pljačkajući i evropske države, u kojima instalira diktatore i zločince, gurajući ih u naručje drugim velesilama.

Treba imati u vidu da je akcija "Firma'', koju sprovode FBI-a, DEA, Agencija za sprečavanje pranja novca i Europol zastala u Srbiji! Vučić je zabranio da se 14 saslušanih osumnjičenih u Srbiji, koji su sarađivali sa 70 uhapšenih biznismena u Hrvatskoj, koji su u Srbiji imali 25 fiktivnih preduzeća, preko kojih su poslovali sa Andrejom Vučićem, bratom srpskog dikatora, privedu tužiocu za organizovani kriminal, koji je podržao tu Vučićevu odluku. Takođe, Policijska uprava Novog Sada zabranila je istraživačima DEA i Europola da u njenim prostorijama ispitaju Andreja Vučića, Zvonka Veselinovića, koji imaju prijave borvišta na teritoriji Novog Sada, kao i kuma Nikolu Petrovića.

Vučić je odbio da isporuči Gorana Radosavljevića Gurija zbog ubistva braće Bitići, a potpisan je ugovor o isporučivanju optuženih, koji je potpisan 24. februara ove godine.

Ovakvim postupcima prekida se sveobuhvatna akcija bezbedonosnih službi SAD-a i Europola o čišćenju balkanskih država od najteže vrste kriminala, koji ugrožava bezbednost Evrope, a preti i nacionalnim interesima Sjedinjenih Država.

Administracija iz Vašingtona sprovodi i akciju privođenja pravdi čelnika OVK, koji trenutno vladaju Kosovom, a zbog zločina koji su počinili. Kako će Bela kuća pravdati njihovo hapšenje, a da Srbija ne isporučuje optužene za ubistvo Olivera Ivanovića (Milana Radojičića i Zvonka Veselinovića), ili im bar sudi u Srbiji?

Sasvim je sigurno da Aleksandar Vučić neće izbeći ruci pravde. Njegovo bekstvo je nemoguće, tvrdi izvor Magazina Tabloid blizak najuticajnijim ljudima Bele kuće. On je glavni svedok korupcije demokratskih vlada u SAD-u, te eventalni pokušaj Metju Palmera, uz pomoć državnog sekretara Pompea, da Vučić, za velike pare iz arapskih fondova utekne iz Srbije, nisu realne, makar hitno došlo do promena u administraciji predsednika Donalda Trampa.

Vučićevo hitno bekstvo iz Srbije, zbog lečenja, podržava i Kremlj, jer je on svedok koliko je para natrpao u džepove Putinovog savetnika i ''bankara'' Aleksandra Babakova.

Predsednik Donald Tramp je saopštio da u Srbiju šalje novog ambasadora Entoni Godfria, koji dolazi sa mesta zamenika ambasadora SAD-a u Moskvi.

Odgovarajući na pitanja koja su mu 30. jula postavljali senatori, gospodin Godfri je odgovorio.''Aktivno ću se baviti zaštitom prozapadnih novinara u Srbiji i njihovom bezbednom pozicijom, koju ne sme niko, pa ni vlast da ugrožava'', rekao je gospodin Godfri.

Napomenuo je da ''nasilje nad novinarima i pretnje nasiljem novinarima u Srbiji povećavaju autocenzuru i sprečavaju mogućnost novinara da objektivno informišu javnost'' - rekao je kandidat za novog ambasadora SAD-a u Beogradu. Dodao je: "Demokratija i vladavina prava su važan element delovanja SAD-a u Srbiji, zbog čega želim da promovišem i branim demokratske vrdnosti''.

Upućeni znaju da ambasadori postupaju po direktivama koje dobijaju od nadređenih u ministarstvu spoljnih poslova. Znači li to da će gospodin Godfri zaobići nezaobilaznog Metju Palmera koji Srbe smatra govnima, a Vučića ''velikim pregaocem''. Znači li to da će prestati pritisak Stejt Departmenta na srpsku opoziciju i intelektualce da slepo služe Vučićevoj tiraniji?

Teško je setiti se da je sadašnji ambasador Kajl Skot podržao bilo koju redakciju napadnutu od Vučićeve mafije, što ukazuje da je gospodin Godfri dobio direktnu podršku od američkog predsednika i njegovih najbližih saradnika, da predstavlja SAD-e i njene interese u Srbiji.

Da je ''slučaj srpskog diktatora'' na dnevnom redu i da se traži njegovo hitno rešavanje, svedoči i živa obaveštajna aktivnost i stranih obaveštajnih služi. Tako engleska Mi 6 pokušava da od američkih istražitelja otrgne svoje saradnike koji surovo pljačkaju Srbiju, ili da ih skloni iz Srbije. Kinezi pažljivo prate Vučićev status, zbg investicija i planova koji su grandiozni, kada je Srbija u pitanju.

Aleksandar Vučić je ključni svedok u poslovanju Angele Merkel, Emanuela Makona, kineskih vlastodržaca, pa i Vladimira Putina.

On je satro Srbiju, a da bi ova zemlja ostala na zemljopisnoj karti pod ovim imenom, Vučićev kartel mora biti razvlašćen i osuđen, a Srbiji, makar deo opljčkanog novca vraćen.

S druge strane, stanje na Kosmetu je, takođe, neizdrživo. Građani Kosmeta su na ivici egzistencije. Masovno beže u Makedoniju, Albaniju, u inostranstvo, ako uspeju da potplate tamošnje ambasade da im izdaju vize.

Socijalna eksplozija preti Kosmetu, ali i Albaniji, čiji građani su u stalnom protestu, te SAD-e, koje su namtenule svog državljanina Edi Ramu za valadara, moraju da ga se što pre otarase.

Postoji više načina na koji bi ''slučaj Vučić'' bio priveden kraju.Njegova bolest je teška, sa lošom je prognozom, svakim danom je to vidljivo i običnom građaninu. Ali, dok on kopni, njegov kartel zadaje smrtne udarce preostalim građanima. Šta će Vučićeva tiranija ostaviti iza sebe.

Vučić je sve, čega se dotakao, zgazio i opljačkao. Naročito su napadnuta sela. Sa selima nestaje i država, jer ostaju samo prazne teritorije. One će uskoro biti bez naroda pa i bez glasačkog tela! Godišnje se u Srbiji rodi 65.000 beba, a umre više od 102.000 žitelja. Ako se tome doda i broj mladih koji odlaze iz zemlje sa kartom u jednom pravcu, a to je oko 40.000 njih godišnje, onda će se proces još ubrzati.Jer, stanje je takvo da će od 4.700 sela u Srbiji čak 1.200 nestati za deceniju i po. Ostaće samo spomenici u selima, ako bude imao ko da ih sagradi.

nasleđu koje ostaje iza Vučića molim da pročitate tekst Branislava Gulana u ovom broju pod naslovom Genocid nad seljakom

Srbija je danas država koja ne zna gde su joj granice, i koliko stanovnika ima, i koliko se njih nalazi i odakle u "biračkom spisku" i koliko ih se i odakle nalaze u "Vojnoj evidenciji"!

Odnarođene, poživinčene i primitivne elite počinju se klati oko preostalih resursa kao u "Pobesnelom Maksu" , što je već sada vidljivo . . .

Kapacitet naroda koji u proseku ima 43 godine sa negativnom stopom prirodnog priraštaja, i sa odlaskom 600.000 sposobnijih i mlađih, sa prosekom obrazovanja od 7 razreda OŠ, padom opšteg prosečnog IQ na 92?!, praktično je uništen. Nama se desio intelektocid.

Teško je naći državu u kojoj Nacionalna služba zapošljavanja oglašava slobodna radna mesta u drugim državama, nudeći nezaposlenima, ili već zaposlenima, da mogu posao dobiti u Nemačakoj (medicinske sestre) ili u Bugarskoj (varioci). A istovremeno, u Srbiji su ova zanimanja takođe deficitarna!

Takvo rastakanje društva i države ne pamti se ni u 19. veku.

Portparol NATO-a u vrfeme bombardovanja Srbije 1998. godine Džemi Šej je na svako pitanje o rušenju bolnica, škola, autobusa, vozova, odgovarao da je reč o ''legitmnoj meti''. Da li je Metju Palmer legitimna meta građana koji idu prema groblju?

Bojkot

U ovakvim okolnostima pristati na izbore i da javni servis, RTS, vodi ovakvu uređivačku politiku, a Pink i ostali rade šta hoće, jednako je debilizmu.

Susrećemo se sa logičnim pitanjima šta van parlamenta(anta), kako imati legitimitet za dalju borbu, Vučić će vladati još 4 godine, naviru pitanja.

Srednjeročno i dugoročno, međutim, mi možemo i vlasti i međunarodnim faktorima poručiti- nemamo snage, ne možemo i ne želimo da učestvujemo u ovakvoj "trci". Ne možemo potopljeni u bazen da trčimo sprint sa trkačem van bazena. Nemoguće je!

Jednom će doći vreme kada će svima ova situacija postati nepodnošljiva i stvari će se same od sebe odvijati i rešiti. Kao i 5. oktobra.

A mi smo sada u otprilike 1998.godini. i tada je opozicija lutala, bila razjedinjena. Bilo je 5-10 ljudi po opštini protiv vlasti. A nismo imali internet. Pa smo pobedili. Pobedićemo i ovaj put, a ovi što misle da su nedodirljivi će odgovarati! 101%. To su istorijske zakonomernosti. I niko u poslednjih 120 godina u Evropi (van bivšeg SSSR-a) nije izbegao demokratski sud.

Neka se stvari odvijaju same od sebe. A mi organizujmo proteste, pritiske, zaštitu ugroženih i manifestujmo neslaganje sa režimom.

Naprednjačke bahanalije

Bahaćenje ludaka iz vlasti je svakodnevno. Prošlog vikenda održana je Roštiljijada u Leskovcu. Iz gradskog budžeta plaćeni su nastupi nekoliko pevača i rok grupa. Lepa Brena je dobila 2.142.000 dinara, a ostatak od 6.604.000 dinara podelili su Haris Džinović, Severina, Riblja Čorba, Crvena jabuka i Van Gog.

U bolnicama nema lekova, a za ovakve vašare ne štede se pare.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane