Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

KiM

Vučić je Srbima sa Kim učinio više zla od NATO alijanse

Koliko je zaradio na rasprodaji

Tokom devedesetih godina, pa i kasnije, govorilo se da je najsramnija rečenica koju je neki predsednik države izgovorio, bila ona čuvena izjava Stipe Mesića "ja sam svoj zadatak ispunio, Jugoslavija više ne postoji". Za razliku od Mesića, koji je zadatak obavio, pa o njemu u jednoj rečenici progovorio, Vučić govori o svom istovetnom zadatku stavljajući u službu izvršenja sav raspoloživi kapacitet države na čijem je čelu. I još, Mesić je radio na snaženju svoje države, Hrvatske, a ne tuđe na svoju štetu. Sa svojom Vladom sastavljenom sa zadatkom nacionalnog uništenja, od savetnika mrskog ubice srpskog naroda, Tonija Blera, do polupismenih, ne retko i potpuno nepismenih, kriminalnih elemenata, Vučić je ušao u još jednu zločinačku kampanju kvazi-izbora na KiM raspisanih od strane albanskih separatista.

Ivan Maksimović (dopisnik iz Kosovske Mitrovice)

Raspisivanje ilegalnih "parlamentarnih izbora" za 6. oktobar, krajem avgusta je najavio osuđeni ubica pripadnika MUP-a Srbije, albanski ratni zločinac, vođa terorista i jedan od šefova albanskih kriminalnih klanova, Hašim Tači.

Iako je Tači tek 26. avgusta najavio raspisivanje kvazi-izbora, Vučić je još 11-tog, dve nedelje ranije, izjavio za medije da "Srbi treba da učestvuju na tim izborima".

Nema nikakve sumnje da Vučić, putem svoje "Srpske liste" koja ilegalnim institucijama pruža prekopotrebni i neophodni legitimitet, maksimalno olakšava ostvarenje teritorijalnih pretenzija albanskih separatista a one se ne ogledaju samo u poznatim interesima na tlu pokrajine već i na ekspanziju ka daljem jugu Srbije, u pravcu Niša.

Izgovor za izdaju koju ti ljudi čine jeste taj da je dobro učestvovati u vlasti koja donosi odluke o položaju Srba kako bi poboljšali uslove i omogućili opstanak. To je za Tanjug i ovaj put ponovio i potpredsednik "Srpske liste" Igor Simić.

"Imamo obavezu da uvek na svakom mestu i svakoj prilici branimo interese srpskog naroda. Tako će biti i na ovim izborima" rekao je on i dodao da Srbi moraju da "imaju pravog zaštitnika njihovih prava unutar kosovskih institucija". Prema njegovim rečima SL je više nego očigledno pokazala u prethodnom periodu kome građani veruju i ko se najbolje bori za Srbe na KiM uz punu podršku i koordinaciju sa državnim organima".

Treba se onda da prisetiti najvažnijih obećanja, datih pred separatističke izbrore 11. juna 2017. godine kada je i vođena najopsežnija kampanja, i videti šta je učinjeno na taj način.

Video - spotom rađenim u visokoj produkciji izdeklamovano je nekoliko interesa od prioriteta koje će "Srpska lista braniti". Prvo i najvažnije obećanje bilo je da će "sprečiti formiranje takozvane Vojske Kosova u našoj kući".

Vojska Kosova je bez zadrške formirana prošle godine, 14. decembra. Odluka o tome bila je nezakonita i "antiustavna" čak i prema separatističkim odredbama i jedna žalba bila je dovoljna da se ona poništi! Međutim, još na najavu osnivanja te vojske Simić je rekao da oni mogu da podnesu žalbu "ali unapred vam kažem da ja ništa ne očekujem od toga. Iskustvo iz prethodnog perioda govori da na šta god se Srbi žale, Ustavni sud to neće uvažiti. Sa druge strane, međunarodna zajednica ćuti". Tako je "Srpska lista" umesto da spreči u stvari omogućila da Vojska Kosova zaživi.

Ali ako mogu da se pravdaju time da separatisti "žalbe Srba nikada ne uvažavaju" čime opravdavaju svoj ostanak u takvim institucijama? Bez udela Srba sve donete odluke su jednostrane i samim tim nevažeće i pred međunarodnim faktorima! Najprostije i najefikasnije bi bilo da su Srbi izašli iz tih kvazi-institucija čime bi poništili baš svaku odluku kosovskih Albanaca!

Drugo obećanje, inače besmisleno i uvredljivo, bilo je da će "sačuvati srpske institucije od gašenja". Sama "Srpska lista" je nastala upravo na osnovu Briselskog sporazuma čijim parafiranjem su ukinate srpska policija, civilna zaštita, od Opština je ostao samo nefunkcionalni dekor "privremenih organa", apoteke i bolnice su ostale bez lekova i medicinskog materijala... I sve to za vreme od nastanka "Srpske liste" do danas.

Međutim, jedan od najvećih nacionalnih poraza srpska država na KiM je pretrpela 27. novembra 2018. godine. Tog dana, u 9 sati ujutru, odlukom Aleksandra Vučića porušen je jedan od osnovnih stubova državnosti - pravosuđe. Zatim su srpske sudije, na poziv zvaničnog Beograda, položile zakletvu pred Hašimom Tačijem obavezujući se na poštovanje zakona i Ustava "republike Eosovo".

Poslednje od tri obećanja bilo je da će "zaštiti ugroženi opstanak Srba na Kosovu i Metohiji". Vrlo brzo kosovski separatisti su pokazali da to neće moći i da jedna izdajnička bulumenta ne može ni sebe da sačuva. Naime, oni su morali da plate kaznu od 25.000 evra jer se u spotu "izlažu preteće poruke protiv formiranja vojske Kosova i potpunog funkcionisanja države Kosova, poziva na očuvanje srpskih institucija a Kosovo se naziva Kosovom i Metohijom".

Za razliku od formiranja vojske Kosova kada "Srpska lista" nije uložila žalbu u predviđenom roku za to, na odluku o kažnjavanju sa 25.000 evra žalba je uložena već sutradan. A obrazloženje je bilo da je "činjenično stanje utvrđeno pogrešno i nepotpuno" kao i zbog bitne povrede odredbi ustava "republike Kosovo" tom odlukom, kakva je bila i ona o osnivanju vojske.

Šta onda "Srpska lista" može i koji su njeni ciljevi? Sve to je precizno opisano u dvadeset osmoj glavi Krivičnog zakona Republike Srbije kao teška krivična dela protiv Ustavnog uređenja i bezbednosti države. Članovi 305. do 309. govore o ugrožavanju nezavisnosti, priznavanju okupacije ili kapitulacije, ugrožavanju teritorijalne celine, napad na ustavno uređenje i pozivanje na njegovo nasilnu promenu.

Kazne koje su zaprećene ovim odredbama spadaju u najstrožije koje domaće zakonodavstvo propisuje a učestvovanjem na kvazi-izborima Vođin politički bašibozuk, redom i u kontinuitetu, najgrublje krši upravo sve te članove.

Pa ipak, jedino što kod ovih kvazi-izbora smeta Vučiću jeste to što će na njima učestvovati "Jeremić, Đilas i Obradović". Tačnije, svoje učešće je najavio i deo koalicije SZS sa KiM, deo se i dalje tome žestoko protivi.

Optužujući njih da učestvuju jer "narod ne zanima" Vučić je potvrdio suštinu sopstvenog angažovanja u tom procesu.

Iz dana u dan položaj Srba na KiM je gori nego što je bio pre Vučićevog osvajanja vlasti! U poslednje tri godine protiv Srba je podignuto više optužnica, mahom neosnovanih, nego za sve prethodne godine ukupno. Sa svakom novom izjavom o "podeli" i "razgraničenju", južno od Ibra bude istaknuta nova tabla "Kuća na prodaju". Vrlo je malo onih koji ne prodaju kuću ali nema više nikoga ko ne prodaje deo imanja, njivu ili livadu. Siromašni jer im je ugrožena egzistencija, zaposleni jer nema sigurnosti i prinuđeni su da je na taj način sebi obezbede u centralnoj Srbiji.

Jedini razlog takvom rasulu je što niko i ne obraća pažnju na to šta Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji misle, šta im je potrebno. Niko im nikada nije objasnio šta uopšte znače "razgraničenje" i "podela" a ono što oni mogu sami da zaključe jeste da ih neko sprema za život u Velikoj Albaniji zbog čega redom svi odlučuju da prodaju imanja i napuste KiM. Jedna od najskrivanijih informacija iz pokrajine danas je broj dece u školama ove godine. Njih je sve manje jer se srpsko stanovništvo masovno seli usled Vučićeve "brige" za taj narod.

U Čaglavici, selu nedaleko od Prištine u kome sve manje ali još uvek žive Srbi, ove godine nijedno dete nije upisano u prvi razred ovdašnje OŠ "Miladin Mitić" koja je nedavno napunila 129 godina postojanja. I učenika u drugim razredima je toliko malo da će u školi biti samo dva odeljenja. Ko da se radi o školi u nekom udaljenom planinskom selu a ne u, do nedavno, jednoj od uzdanica srpskog opstanka!

Naravno, prvaka ima tamo gde mladi sklapaju brakove i žive sa nadom u budućnost. Tamo gde te nade nema, nema ni prvaka! I u drugim selima na centralnom Kosovu je isto ili gore i to od prafiranja Briselskog sporazuma.

Metohija se oslanja samo na Božiju pomoć u opstanku tamošnjih Srba. Svakodnevna i neprestana maltretiranja su nešto na šta su retki Srbi navikli ali odsustvo pomoći u obezbeđivau egzistencije tera ih na odlazak.

U Osojanu je polovinom avgusta otvorena sušara čiju izgradnju je finansirala Vlada Republike Srbije sa od 5.506.000 dinara. Zvanično su time "u Osojanu stvoreni uslovi povratničkim porodicama u opštini Istok za proizvodnju novih proizvoda od voća i mogućnost njihovog boljeg plasiranja na tržištu". Nezvanično, Predrag Zakić iz Osojana kaže da je problem u tržištu koje za Srbe ne postoji. Ako i pronađu neki način da svoje proizvode plasiraju, obavezno su ucenjeni tj prinuđeni da daju po dosta nižoj ceni od Albanaca. Suština problema sa sušarom ili bez, ostaje nepromenjena.

Nešto dalje odatle, u Velikoj Hoči, klasičan teror nad preostalim Srbima od strane mesnih predstavnika "Srpske liste" dostiže vrhunac. Poljoprivredne mašine pristigle kao pomoć srpskom stanovništvu, predstavnici ove stranke delili su - sebi. Kao potrebite na spisku su dodali članove svojih porodica među kojima majke i bake od preko 80 godina, srčane bolesnike, koje sa oprezom i u šetnju izlaze.

Ništa od pristiglih mašina nije pripalo onima kojima su zaista neophodne. Nakalamić Nenad, poljoprivrednik koji obrađuje više hektara zemlje koju uzima i u zakup, od čega izdržava porodicu i školuje decu, revoltiran ovim upao je u prostorije "Srpske liste" u Velikoj Hoči sa kantom benzina i ispolivao čitavu kancelariju u nameri da je zapali.

Članovi stranke, koji su se tu zatekli, kao miševi su poiskakali kroz prozor, tvrde očevici. Nenad je izašao ispred kancelarije, izvadio upaljač i dok je pokušavao da ga upali od stresa je pao u nesvest i skotrljao se niz stepenice kada je udario glavom i povredio se. Kasnije je ipak bio najsrećniji što to nije učinio jer bi samo učinio gore sebi i svojoj porodici naneo štetu. Od tada ima probleme sa povišenim krvnim pritiskom.

U Kosovskom Pomoravlju, selu Rajanovce, za dvadesetak dana porodicu Jevtić zadesiće teška muka. Naime, Časlav Jevtić iz ovog sela oženio se 2014. godine mladom iz Albanije, Marjanom Preci.

Sa njom je dobio troje dece ali će se porodica uskoro raspasti i to upravo zahvaljujući Vučićevom "ministru" u separatističkoj vladi, Daliboru Jevtiću.

I posle više molbi Jevtić, kao ni predstavnici srpskih institucija pod upravom SNS kadra i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, nisu učinili ništa da njegova supruga dobije dokumenta i državljanstvo. Samim tim ona pet godina živi i bez socijalnog i zdravstvenog osiguranja. Nedavno je bila u Albaniji nakon čega je bila primorana da donese odluku o povratku u svoje selo. Sa sobom će povesti i jedno od troje dece.

Ovom vrednom domaćinu ona je pomagala i u polju u teškim radovima jer je pre nekoliko godina na njivi doživeo infarkt. Ugrađena su mu tri stenta i od tada mu srce radi sa svega 30% kapaciteta. On za razlog svog lošeg zdravstvenog stanja navodi ozlojeđenost brojnim neispunjenim obećanjima koja mu je dao Dalibor Jevtić i za koga ističe da je on njegov "kardiolog" jer mu je "sredio srce".

"Pomagao je nešto tek da se ne kaže da nije ništa" kaže Časlav za Magazin Tabloid. "Ali kada je shvatio da ja ne želim da napustim svoje ognjište, da mi nije nigde lepše nego u svojoj kući, svom selu, na svom imanju... prestao je da pruža bilo kakvu pomoć". Časlav naglašava da on ne zahteva materijalnu pomoć jer "da se prehranimo imamo" ali su mu neophodna dokumenta za suprugu kako bi ostali da žive zajedno a deca imala i majku i oca.

Inače, Jevtić je prvi separatistički ministar koji je zvanično posetio jednu srpsku državnu instituciju i to grad Smederevo, pod upravom takođe Vučićevog kadra, o čemu smo ranije već pisali...

Ovo su samo neki od dramatičnih primera aktuelnog stradanja Srba koje ne zaobilazi ni toliko promovisani sever pokrajine gde na ulicama iz dan u dan možete da vidite sve više automobila sa natpisom "na prodaju" i brojem telefona. Takođe, sve veći broj kuća i stanova je na prodaju.

Za sada se ne pregovara sa Albancima ali svi znaju da ni taj dan ni malo nije daleko jer niko nema želju da živi pod albanskom kontrolom a ona je sve jača zahvaljujući Vučićevoj "Srpskoj listi". Naravno, nikakave razlike neće biti ni da tu listu neko drugi zameni ali tih drugih je bilo i pre s tim što niko od njih nije imao snažnu podršku državnog vrha Srbije za izdaju Kosova i Metohije kakvu sada pruža i čini i sam Vučić.

Pobednička koalicija sa Ramušem Haradinajem na čelu, koja je nakon poslednjih kvazi-izbora na KiM maja ove godine formirala separatističku vlast, u kojoj učestvuje i Vučićeva "Srpska lista", nosila je naziv - "ratna koalicija", aludirajući na nekadašnje učešće njenih članova, mahom brutalnih ratnih zločinaca, u redovima terorističke "OVK".

Cilj te terorističke organizacije bio je da se iz pokrajine proteraju svi Srbi i nealbanci i to je dodatno podsticno zločinima nad njima. U pomoć im je priskočio i NATO. Međutim, ni najjača vojna alijansa u savezništvu sa teroristima nije uspela da Srbe istrebi tako temeljno kao što danas uspeva Aleksandru Vučiću, najsramnijem predsedniku koji je ikada upravljao nekom državom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane