Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (169)

Hoće li u novembru biti načet Vučićev kartel?

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svojih 36 godina života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji, u saradnji sa istraživačkim timom Magazina Tabloid

Milan Glamočanin

Imenovanjem ambasadora SAD-a u Nemačkoj, gospodina Ričarda Grenela, za specijalnog izaslanika Bele kuće, u pregovorima između Beograda i Prištine, počeo je lov na srpske i albanske oligarhe i političku mafiju.

Gospodin Grenel je, nakon imenovanja, saopštio i Aleksandru Vučiću i Hašimu Tačiju, koji su burno reagovali na njegovo imenovanje, ocenjujući tu vest kao ''vrlo iznenađujuću'' da ne treba da se plaše. Jer on sa njima neće pregovarati! Sa kriminalcima poput Hašima Tačija i Vučića razgovarće istražitelji Europola i sudije Suda za ratne zločine u Hagu. Uskoro!

Više nema sumnje da je na udaru međunarodne istrage Europola, u saradnji sa američkim službama DEA, Agencije za praćenje tokova prljavog novca i FBI-a i evropska elita, među kojom se ističu nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron.

Gospođa Merkel je, bez sumnje, najkorumpiraniji evropski političar u njenoj istoriji. Njena pomada se daleko oseća, a novac je uzimala, radi pružanja zaštite od ukrajinske političarke Julije Timošenko, ruskog tajkuna Hodorovskog, bivšeg gruzijskog predsednika Mihaila Sakašvilija, a kao znak male pažnje davali su orgomne svote i Aleksandar Vučić, Edi Rama, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i mnogi drugi mafijački bosovi sa Balkana. Tragovi novca vode preko arapskih zemalja, do Kine i Rusije...

Danas je gospođa Merkel uplašena starica koja broji dane na slobodi, ali do sledećeg Đurđevdana će je njeni puleni, svedočenjem, odvesti u zatvor.

I Makronovi zaštitnici, prodica Rotšild, koja ga je dovela na vlast, u nerpilici su, te će i Makron skupo platiti svoj napad na osnovna prava i slobode francuskih građana.

Na udaru su i odlazeći evropski komesari Johanes Han, Frederika Mogerini i predsednik EK Žan Klod Junker, zbog teških novčanih i drugih mahinacija.

Da Merkelova i Makron žele da pruže zaštitu Aleklsandru Vučiću i njegovom kartelu pokazuje i odlikovanje koje je javni tužilac Srbije Zagorka Dolovac dobila od Vlade Francuske.

Stručna javnost razočarana je visokim priznanjem koje je dobila republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac

Priznanje Zagorki Dolovac - nagrada za ćutanje, naslov je teksta u dnevnom listu Danas, koji je objavljen 5. oktobra.

''Vest da je republička javna tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac dobitnica francuskog ordena Legije časti u rangu viteza, u javnosti je dočekana sa nevericom i negodovanjem'', komentariše ovu vest list Danas.

Struka joj najviše zamera što na gotovo svakodnevna otkrića kriminalnih i koruptivnih radnji vlasti i ljudima bliskih vladajućoj koaliciji ne reaguje, dok je šira javnost uz podsmeh najčešće komentarisala da je „Zagorka živa", pošto se uglavnom ne oglašava.

Orden koji je ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni uručio republičkoj javnoj tužiteljki Srbije spada u red najvišeg francuskog nacionalnog odlikovanja. Treba naglasiti da se on dodeljuje u znak zahvalnosti za izuzetan doprinos razvoju francusko-srpske saradnje, a u slučaju Zagorke Dolovac, ta saradnja se odnosi na krivično-pravnu oblast. Na koji način Dolovac obavlja poslove u Srbiji, za francusku vladu očigledno nije bilo dovoljno bitno?

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević kaže za Danas da ju je vest o uručenju ordena Zagorki Dolovac prilično iznenadila.

- Iznenadila nas je ta vest, pošto ni inače nemamo saznanja o aktivnostima gospođe Dolovac, ni na unutrašnjem, a naročito ne na međunarodnom planu - isteče Boljević, koja nije mogla da odgovori na pitanje da li je priznanje zasluženo, „pošto ne zna o kakvim zaslugama je reč".

Advokat Vladimir Gajić rekao je da je u najmanju ruku bio šokiran kada je čuo da je Zagorka Dolovac dobila orden Legije časti.

- Da jedna Francuska toliko degradira svoje odlikovanje i dodeli ga osobi koja je jedan običan sluga režima, zaista neverovatno. Pitam se ponekad kuda ide ovaj svet - kaže Gajić. Prema njegovim rečima, u poslednjih nekoliko godina ima na desetine slučajeva u kojima se republička tužiteljka Dolovac „pravila mrtva".

- Počev od Savamale, pa preko „hapšenja" novinara na inauguraciji, slučaja Babić, Mali, Šešelj, Hrkalović, familija ministra Stefanovića, navijači, korupcija na koridorima, izbori u Lučanima, Medveđi, Lončar, Vulin, Pink, napadi na novinare... Dakle, jedan katastrofalno loš tužilac koji je direktno kriv za stanje u društvu dobija orden kojim se priznaje čast nekome ko je u hibernaciji 10 godina - naglašava Gajić.

Brojni slučajevi koje je je naveo Gajić proizvod su uglavnom rada istraživačkih novinara. Uprkos čvrstim dokazima o korupciji i kriminalnim radnjama predstavnika vlasti, republička tužiteljka nije pokrenula nijednu istragu u vezi sa otkrićima novinara u Srbiji.

Direktor Centra za istraživačko novinarstvo (CINS) Branko Čečen kaže da i jeste i nije iznenađen visokim priznanjem kojim je odlikovana Zagorka Dolovac.

- To je jedna zgodna alatka francuske diplomatije koju su dobili uglavnom odlični ljudi, ali i neki kao što su Harvi Vajnstin, Emanuel Norijega, ili Bašar al Asad. Koliko sam čitao, Zagorka Dolovac ga je dobila pre svega zbog brzog postupanja po zamolnicama Francuske, što je francuskoj ambasadi verovatno vrlo važno. E sad, mislim da je problem što je ambasadi to važnije od desetina i desetina izveštaja i studija o vladavini prava koje je proizveo civilni sektor u Srbiji i sada već zaista ogoljenog odustajanja tužilaštava u Srbiji od sopstvene uloge u demokratiji - smatra Čečen. On dodaje da se to uklapa u realpolitiku Zapada prema Srbiji.

- Što pre svi razumemo kako to funkcioniše i kako da se uklopimo u tu politiku i zaustavimo dalju eroziju vladavine prava i demokratije u Srbiji, to bolje po nas. Dakle, bolje da se više ne iznenađujemo nego da nađemo načina da snažnije utičemo na nju. I da se oslonimo pre svega na nas same, ako mislimo da ikada počnemo da gradimo društvo u kojem nije ponižavajuće živeti - zaključio je Čečen.

Bivši ambasador Srbije u Francuskoj Radomir Diklić ističe za Danas da je orden Legije časti u rangu viteza najviše priznanje koje stranac može da dobije. „Odluku o tome ko će ga dobiti donosi Vlada Francuske. Kriterijum je doprinos odnosima Francuske i Srbije. Osoba mora da ima određene moralne kvalitete, jer se Legija časti ne dodeljuje tek tako. Ipak, akcenat je na unapređenju odnosa dve zemlje, a ne na nečijem radu u svojoj državi", kaže Diklić.

Međutim, Vlada Francuske je imala u vidu činjenice da je Emanuel Makron sa Vučićem sklopio na desetinu opasno štetnih ugovora po interese države Srbije, da je reč o ogromnim provizijama a i novčanim transakcijama kojima je oštećen budžet Republike Srbije, a da se gospođa Zagorka Dolovac pravila mutava.

Dalje, treba podsetiti da ova nagrada ide kao podrška Vučiću da ovu nemutiranu ženu ostavi na tom mestu, kao apsolutnog zaštitnika njegovog kartela i mafije iz SNS-a, pozivanjem na njen orden, koji može okačiti mačku o rep. Postavlja se pitanje da li je moguće da joj srpski sud, nakon procesuiranja zbog teških zloupotreba, presudom oduzme strani orden, ili tu činjenicu uzme kao otežavajuću okolnost?

Pravosuđe Srbije je u punom rasulu. Vučić je počeo da gubi kontrolu, jer je njegov generalni sekretar Nikola Selaković, bivši ministar nepravde, izgubio svaki uticaj. Predsednici sudova su se osamostalili, zgrnuli su velike pare, a danas pokušavaju da se distanciraju od Vučićeve politike i zla koje su i sami naneli sudijama, tužiocima i građanima Srbije.

Hiljade onih iz Vučićevog kartela i pokojne Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije koji čekaju na procesuiranje nihovih lopovluka i zločina gledaju u leđa nemutirane Zagorke Dolovac, zvane Zagor, da obavezujućim uputsvima spreči njihovo hapšenje.

Oni koji su doveli na vlast Aleksandra Vučića i njegovu mafiju u Srbiji, Haradinaja i Tačija na Kosmetu, sada su daleko. I nedostupni su im, kao zaštitnici, jer američke istražne službe raspolažu sa dokazima o pljačkama teškim oko stotinu milijardi evra, koji su završili na računima arapskih banaka, na računima u Hong Kongu, Kini, Rusiji, Belorusiji...

Da bi se mafija u Srbiji izvela na sud, potrebno je smeniti Zagorku Dolovac, izabrati novog tužioca i specijalnog tužioca za organizovani kriminal, otvoriti arhivske fondove Tužilaštva za organizovani kriminal, privesti bivšeg ministra pravde Snežanu Malović i tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, koji je zatirao tragove kriminalnih radnji koje je prikupila policija, BIA i druge bezbednosne agencije.

U istrazi, da podsetimo, koji je sprovela BIA, utvrđujući ulogu u švercu oružja bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca, njegovog pomoćnika i kuma Ilije Pilipovića, Stevana Nikčevića, tadašnjeg direktora Jugoimporta SDPR-a, kao i drugih saučenika iz Ministarstva odbrane, došlo se do podataka da je tadašnji potpredsednik SAD-a Džozef Džo Bajden uspešno poslovao sa pomenutom gospodom, da je ministar Šutanovac ustupao dugove Iraka američkim komapnijama, koje su taj novac, a reč je o milijardama dolara, naplatila uz pomoć Džozefa Bajdena, tadašnjeg potpredsednika SAD-a.

Ova istraga, koju je sprovela BIA, sprovedena je po nalogu tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Ali je, po njegovom nalogu i obustavljena.

U izveštaju koji je tadašnji Tadićev šef kabineta Miodrag Miki Rakić podneo Moskvi, navodi se da je Bajden bio besan na srpskog predsednika zbog sprovedene istrage protiv Šutanovca, preteći mu ozbiljnim posledicama. Zbog toga je, kako navodi Rakić u izveštaju, Tadić odmah naredio specijalnom tužiocu Miljku Radisavljeviću da odsutane od formalne istrage, podnošenjem zahteva da se ona sprovede, preko sudije za prethodni postupak.

Ove podatke će sigurno koristiti i Federalni istražni biro, utvrđujući ulogu bivšeg američkog potpredsednika Bajdena u raznim kriminalnim poslovima sa diktatorima širom sveta.

Istraga koju će okončati Europol i američke istražne službe hapšenjem i privođenjem pravdi mafijaša iz Srbije (i Kosmeta) i drugih balkanskih država, utvrdiće koliko su, pored evropskih komesra, Merkelove i Makrona, u kriminalne poslove bili umešani i čelnici bivše administracije Huseina Baraka Obame, Pentagona i Stejt Departmenta.

Upćeni tvrde da će Vučić, kao ''znak dobre volje'' u saradnji sa Europolom, koja je prekinuta na njegov zahtev, nakon isključivanja Metju Palmera, čoveka koji je i doveo Vučića na vlast i sa njim opljačkao mnogo srpskog novca, pokušati da isporuči i uhapsi najbliže saradnike, da pokaže da je na liniji saradnje.

Trikovi kojima se on služio poslednjih decenija, da uvek igra na više karata, sada više nemaju značaj. Vučić pokušava da pokaže zapadu da može uvek da računa na pomoć Kine, što nije tačno, kao ni da može pobeći u Rusiju.

Vojne vlasti su svesne da moraju prizemljiti avion, za slučaj bekstva srpskog diktatora iz zemlje.

Kako smeniti nezakonitog vršioca funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog suda, sudiju Dragomira Milojevića?

Kako smeniti javnog tužioca Srbije Zagorku Dolovac?

Kako suspendovati više od stotinu sudija i još toliko zamenika i javnih tužilaca u Srbiji, koji su ogrezli u kriminalu?

Kako udaljiti iz pravosuđa one koji su nestručni, nemoralni, partijski opredeljeni, a nisu korumpirani?

Srpsko pravosuđe je dotaklo samo dno. Srpski diktator je u orgazmičnom stanju kada mu pričaju koliko su sudije i tzužiocu podanici.

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević je teška pijanica. Korumpiran je, u korupciji je do guše. Zagorka Dolovac je nemutirani muškarac koja je došla iz Novog Sada, samo zato što je kuma Bojana Pajtića, bivšeg predsednika Izvršnog veća Vojvodine. Ona je glava bez jezika, naputovala se po belom svetu. Išla je u šopinge, umesto na seminare. Ovakva spodoba od žene nije bila na mestu državnog tužioca od kada je gavran pocrneo.

Istražni organi Evropske unije su detaljno upoznati sa delovanjem skoro svakog sudije i tužioca. Samo su tekstovi iz Magazina Tabloid doprineli da se 82 sudija stavi na ''crni spisak'', koje treba odmah procesuirati.

Oni koji su presuđivali u korist ljudi iz Vučićevog kartela, napredoivali su, zauzimali su busije u većim instancama, sa kojih mogu uticati da se ukidaju presude onih sudija ili tužilaca koji pošteno presuđuju, držeći se zakona, kao pijan plota.

Sa Zagorkom Dolovac, zvanom Zagor, neće biti problema. Ona če podneti ostavku odmah, kada je pozovu iz inostranstva. Izviniće se, uzeti otpreminu i otići. Učiniće ono što je odavno trebala da uradi.

I Dragomir Milojević moraće da ode. I sa njim će biti lako. On je nezakonito vršilac dužnosti predsednika Vrhovnog kasacionog suda. Njega odmah treba odvesti u zatvor.

Gde će završiti mladoumna ministarka pravde? Hoće li dugogodišnji zatvor biti dovoljan za njenu resocijalizaciju.

Osnivanjem Tužilaštva za istragu organizovanog kriminala i korupcije, koje bi imalo u svom sastavu i policijsku jedinicu, odnosno policajce-istražitelje, bili bi stvoreni uslovi da se arhivski fondovi Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije presele u Tužilaštvo, da se arhivski fondovi kriminalističkih policija područnih policijskih uprava takođe dostave tužilaštvu, da se arhiva Bezbednosno informativne agencije takođe dostavi Tužilaštvu i otpočne procesuiranje mafije koja je od 2000. godine opljačkala Srbiju za stotinu milijardi dolara i evra.

Tužilaštvo za organizovani kriminal bi moralo preuzeti sve dokaze sa kojima raspolaže Europol, američke i evropske službe bezbednosti i staviti dokaze za pokretanjem sudskih postupaka.

U odeljenje Posebnog suda za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije treba postaviti sudije, koje prethodno moraju, obavezno,

proći poligrafsko testiranje, odgovarajući na pitanje da li su nameštali sudske predmete, da li su uzimali novac ili druge nagrade. Tek tada mogu postati sudije ovog posebnog suda.

Brzina sudskih postupaka treba da bude takva, da suđenja ne traju duže od tri meseca, da optuženi imaju prava na odbranu, na nagodbu sa sudom u pogledu povraćaja novca i nepokretnosti u korist budžeta republike Srbije.

Tužilaštvo treba da pruža pogodnosti onima iz kartela koji odmah priznaju krivicu i ukažu na one koji su bili vođe posebnih ogranaka Vučićevog kartela.

Ako se procesi rasplinu, onda od Srbije neće biti ništa.

U Odeljenju specijalnog suda u Ustaničkoj ima više sudnica, zatim treba koristiti sudnice u rekonstruisanoj Palati (ne)pravde i u sudnicama u Katanićevoj ulici. Suđenja moraju biti javna, da se omogući prisustvo rodbini, predstavnicima međunarodnih organizacija koja štite ljudska prava i predstavnicima stranih i domaćih medija.

Hoće li početak novembra doneti prva hapšenja mafije iz Vučićevog kartela?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane