Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Ružno iskustvo na letovanju u Grčkoj

Plaža naslikana uvredama

***

Sve je počelo kada je moja kćerka skinula gips sa noge i posle upropaštenog leta smo rešili da je u cilju oporavka odvedemo na more početkom septembra. Našli smo odgovarajuću ponudu, tj. smeštaj blizu mora u prizemlju bez stepenica na Skijatosu, preko agencije VIVA TRAVEL. Posle celodnevne pripreme i noćnog puta prilično isprljeni stižemo na destinaciju i tu počinje....

Prvi čin maltretiranja i pretnji

Predstavnik VIVE u Grčkoj nas je odmah napustio na prvoj stanici. Šofer autobusa (Grk) , bez znanja drugog jezika je zadnju grupu turista u kojoj je bila moja porodica isterao iz autobusa i izbacio prtljag pored autoputa i uz uzvike rulja rulja... pokazao pravac niz put. Zbunjena grupa turista tetura sa prtlljagom uz ivičnjak pored autoputa u nepoznatom pravcu

Posle 200 metara dolazimo do prilaza motelu, gde je autobus trebao da stane. Tu nastaje galimatijas.

S obzirom da nema našeg vodiča, dolazi do zabune tj.borbe oko smeštaja, jer je naš apartman u prizemlju duplo rezervisan. Posle dva do tri sata sedenja na suncu, dobijamo ključ od sobe. Nema tople vode, ležajevi neudobni TV ne radi, ali najzad može da počne letovanje. Međutim, mi posedujemo pasoše, platne kartice i devize a nema sefa u sobi. Rizik od krađe je veliki, te ja odlazim do gazdarice motela na recepciji. Ali ne postoji recepcija.

Nastavak

Nekako joj objasnim da bih telefonirao predstavniku VIVA agencije koji se ne pojavljuje. Dobijam telefonsku vezu sa gospođom koja govori grčki ali uspem da objasnim da želim susret sa predstavnikom VIVE. Nabavljam namirnice i piće, porudicu šaljem na plažu, a ja ostajem na terasi mog apartmana, da čuvam dokumenta i čekam predsatvnika. Kod prve čase vina pojavljuje se neki mladić i veoma osiono i bezobrazno nastupa sa stavom da ja uznemiravam domaćicu i da nemam pravo da zahtevam njegovo prisustvo.

Veoma smireno mu iznesem zamerke na njegov rad tj. doček i ispraćaj autobusom i probleme sa smeštajem. Međutim, on je sve bezobrazniji i dolazi do verbalnog konflikta kada mi je saopšio da on ima moć da me protera iz Grčke.

Posle njegovog odlaska prilazim gospodjama koje su nam prve komšinice (terasa do naše) i zamolim ih ako dođe do nekog problema da mi budu svedoci da je on napao mene a ne ja njega.

Posle izvesnog vremena pojavljuje se predstavnik VIVE u pratnji dva policajca. Prilazi mom stolu i obvašnjava im nešto na grčom. Pošto ne znam grčki saznajem da me on optužuje da sam pijan i da pravim probleme.

Na moje pitanje da li ja njima delujem pijano odgovaraju mejbi jes mejbi no i da su oni došli po prijavi mog domaćina. Dok tu traje nadmudrivanje ja i dalje ne ustajem sa stolice da se to ne bi protumačilo kao agresivnost.

Uznemirene komšinice svedoci odlaze na plažu i saopštavaju mojoj porodici da sam ja jako umoran a da su me napali. Žena i dete se vraćaju sa plaže i zatiču neugodnu situaciju. U tom se pojavljuje i gazdarica i napada moju ženu sa izjavom da mi od početka nismo dobrodošli.

Predstavnik VIVE je malo zbunjen jer on prvi put vidi da sam ja sa porodicom. Tu nastaju veoma čudni pregovori sa mojoj ženom. Predlog je da ja budem priveden u policijsku stanicu na ispitivanje a one da napuste apartman i da im nadju drugi smeštaj. Druga solucija je da svi napustimo Skijatos taj dan. U izboru da mene zadrže nekoliko sati u pritvoru, gde bi me branio predstavnik VIVE koji mi je to namestio a moja porodica da završi u nepoznatim uslovima, morali smo dobrovoljno da pristanemo na izgon. Posle dva sata pritvora u sobi jer je policija non stop bila ispred mi smo pod obezbedjenjem ispraćeni na aerodrom i od naših sredstava doplatili karte. Došli smo dakle istog dana tj.noći u Beograd potpuno zbunjeni i uvredjeni.

Drugi čin uvrede i pljačke

Sutradan odlazim u agenciju VIVA TRAVEL u Krunsku br.48 u Beogradu, da se požalim na tretman. Posle sat vremena prima me službenica koja je neobaveštena o našem slučaju. Uzbuđeno joj iznesem dogadjanja sa jednodnevnog letovanja, na šta ona kaže da postoji neka prijava i da ja napišem žalbu, a ona će to da prosledi dalje, nekom ko će da reši slučaj u roku od deset dana. Dakle moja punuda za poravnanje da nam daju drugu destinaciju otpada.

Na pitanje kakva je optužba od čega da se branim: pljačka, silovanje, huliganstvo... kaže prijava je interna i ne može da mi kaže o čemu se radi. Sa mojim advokatom sastavim skraćenu verziju dogadjanja, računajući da će, kada bude razmatranje žalbe, pozvati i mene na razgovor. Međutim, posle dvadeset dana dobijem odgovor gde se navodi sve ono za šta me optužio i njihov predstavnik, da sam konstantno pio alkohol, vikao i nepristojno se ponašao... remetio javni red i mir. I da je opis mog verbanog nesporazuma ustvari bilo grubo i nedolično ponašanje i da sam istim prouzrokovao prekid planiranog putavanja i samovoljno sa svojom porodicom napustio ostvro...

Veoma zanimljivo tumačenje od strane njihove organizacije. Dakle optužba njihovog predstavnika je jedina istina a naša reč ne važi. Ne znam ko je taj njigov predstanik i ko su njegovi VIVA tutori ali da se ja predstavim.

Ja sam Milenko Mihajlović, rođen u Beogradu, 66. godina, magistar slikarstva u statusu priznatog umetnika, kao član stukovne organizacije ULUS ( Udruženje likovnih umetnika Srbije) ostvario oko 30.samostalnih izložbi kao član ULUPUC-a (Udruženje likovnih i primenjenih ...) objavio više hiljada karikatura u našim časopisima , dobitnik dve Pjerove nagrade, objavio pet knjiga karikatura. Kao likovni i tehnički urednik opremio nekoliko stotina knjiga, bio urednik osamdesetih godina u Studentu, devedesetih u Književnim novimana, potom osnivač Dange, Naše Krmače...Radio pozorišne plakate panoe scenografije.

U toku prošle i ove godine ostvario sam tri samostalne izložbe slika i tri knjige ilustacija i karikatura. Dakle takav čovek nije zaslužio da ga neko sasluša.

Poslao sam istu žalbu i YUTI, da li da očekujem i treću uvredu,

ili će neko saslušati i moju istinu. Za sada jedino zadovoljenje za sve uvrede će biti ovaj tekst u novinama i poštovanje ljudi koji poznaju mene i moju porodicu a za agenciju VIVA reklama za čitaoce.

podeli ovaj članak:

Natrag