Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Razgldnica iz Kraljeva

Kako je Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Kraljevu zaštićen od direktora Milunovića

Vučićev prijatelj u bukagijama

U jednom od prethodnih brojeva pisali smo o Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Kraljevu i neverovatnom ponašanju v.d. direktora tog Zavoda. Načinu na koji direktor uklanja doneta rešenja o zaštiti objekata određene istorijske i kulturološke vrednosti kako bi se stvorile mogućnosti novim investitorima da na mestima gde su objekti postojali, posle ilegalnoig vikend rušenja istih, na „legalan"način uz blagoslov Zavoda u rekordnom vremenu , kao iz vode, nikne novi, nekoliko puta većih gabarita.

Mersiha Hadžić

Već smo ukazali na rekonstrukciju unutrašnjosti kultne „ Kuće Švapčića" podignute početkom XX veka u strogom centru Kraljeva, koja je svojevremeno pripadala porodici Dimitrijević, doseljenoj iz Vojvodine sredinom XIX veka.

Napomenimo i to da je „kuća Švapčića" danas sedište tog istog Zavoda, gde direktor pomera postojeće zidove i podiže nove u potkrovlju, bez konsultacije stručnih lica i u Zavodu i van njega, kao i da ne traži nikakvu gradjevinsku dozvolu za izvodjenje radova.

favorizovanju pojedinih radnika koji su mu prijatelji, kao i maltretiranju ostalih, što je opšte poznato i predstavnicima gradske uprave, nema potrebe govoriti.

Više sudskih postupaka zbog mobinga vodi se protiv direktora. Svojevremeno je direktor Zavoda radio kao profesor likovnog obrazovanja u jednoj prigradskoj osnovnoj školi. Đaci, kojima je predavao, sećaju se njegovih nepedagoških istupa, maltretiranja i komentarima, te verbalnom nasilju kom su bili izloženi.

Direktor Milunović je, inače, kako je sam u više navrata govorio, čak i odbornicima na sednici gradske skupštine kad se raspravljalo o radu preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Kraljevo, postavljen od strane Aleksandra Vučića i to je, kaže on, jedini čovek kome on može, ako ga pita, da da podatke o poslovanju preduzeća.

Samoinicijativno je, uz podršku advokata Ostojića, koga je angažovao da ga brani i pravno usmerava, doneo odluku da su plate i prihodi u Zavodu koje on, mimo postojećeg pravilnika odredjuje, strogo čuvana, malte ne državna, tajna. O tome niko nije smeo da pita niti da daje komentare. Interesovanje za lične dohodke radnika kažnjavao je preteći i najtežom merom, raskidom radnog odnosa.

Bilo kako bilo, tek negde krajem septembra, oko 15 h po podne direktotr Zavoda za zaštitu spomenika u Kraljevu, koji je inače sedam godina u v.d. stanju (ali kao što ćete u daljem tekstu videti nije i jedini u v.d. statusu) je iznenada uhapšen.

Hapšenje je obavljeno pod nadzorom nadležnog tužilaštva koje je obavešteno da se direktor sprema da za odredjeni, nelegalni honorar ( koruptivni honorar ili MITO) izda dozvolu za rušenje zaštićenog objekta, što će biti pravni osnov za dobijanje gradjevinske dozvole radi podizanja novog, većeg i funkcionalnijeg objekta investitora koji je došao u grad sa strane.

Naravno, direktor Milunović nije znao da je investitor koji je dao pare u stvari policijski službenik angažovan od tužilaštva kome se obratila stranka ucenjena od strane direktora Milunovića. U momentu kad je primao 2.000 evra i predavao traženi dokument Zavoda, direktor je uhapšen, priveden u policiju, gde je morao da da podatke. Novac i dokument su zadržani kao dokazni materijali.

Nije ovo izuzetak u poslovanju Zavoda. Na volšeban način je došlo do rušenja zaštićene porodične kuće u Karađorđevoj ulici u Kraljevu, gde je u toku od dve nedelje, na inače nestabilnoj i visokoj obali Ibra, podignuta zgrada. Srušena je kuća Milosavljevića u Cara Lazara ulici, odmah do Gradske uprave, koja je zajedno sa drvenom verandom tipa hladnjaka, gde su svojevremeno odsedali i Milan Obrenović i Petar I Karadjordjević, i podignuta je višespratnica kao poslovno - stambeni objekat.

Srušen je i ŠAH klub koji su mnogi potencijalni investitori želeli da uklone, ali je, dok je postojala dobra praksa mnogih direktora poznatih po nepotkupljivosti kao što su to bili Spomenka Milošević i D.Ristić, taj poduhvat destrukcije radi zarade pojedinaca bio nemoguć.

Na žalost, dolaskom direktora Milunovića i šah klub u Kraljevu je srušen. Podignut je objekat za koji govore da su vlasnici novopridošli sugradjani koji su do nedavno predstavljali osnovu SRPSKE LISTE Aleksandra Vučića na Kosovu.

Sad javnost očekuje da se vidi ko je krenuo da preuzme plac od 11 ari sa kućom porodice Novaković, koja je verovatno jedan od najlepših objekata u strogom centru grada, preko puta gradske uprave, u ulici Cara Dušana. Između ostalog, takva višegodišnja namera potencijalnog investitora koji takođe pripada SNS vrhuški na lokalnom nivou, sprečila je da se ostvari predlog zaštite tog objekta, koji je projektovan u prilagodjenom viktorijanskom stilu.

Ipak, smatrajući da nije samo Kraljevo, u kom je sedište Zavoda, ugroženo delovanjem direktora Milunovića i pojedinih njegovih saradnika, već se isti problemi javljaju i u drugim opštinama gde postoji nadležnost ovog Zavoda, to su nam nepoznati prijatelji poslali dokumet o načinu na koji je legalizovan objekat na promenadi u Vrnjačkoj Banji, a gde je, ni manje ni više, upleten bivši poslanik SNS-a i još uvek direktor javnog preduzeća „ Putevi Srbije" Zoran Babić, o čijem udesu na autoputu nema zapisa na postavljenim kamerama na naplatnoj rampi.

Naime 10.08.2017.godine OPŠTINI VRNJAČKA BANJA u Kruševačkoj ulici br 17. poslat je dokument zaveden pod brojem 570/2 od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture, potpisan od v.d. direktora Ivana Milunovića gde se posle postupka po zahtevu br 351-466/10 od 28.04.2017.godine koji šalje Opština Vrnjačka Banja daje saglasnost za ozakonjenje nezakonito izvedenih radova na dva stambeno-poslovna objekta na katastarskoj parceli br 541/1 KO Vrnjačka Banja, investitora Zorana Babića iz Novog Sela.

Obrazloženje ove odluke je sledeće:

Opština Vrnjačka Banja i to služba za urbanizam, ekološke i imovinsko pravne poslove podnela je zahtev za pribavljanje saglasnosti za ozakonjenje nezakonito izvedenih radova na dva stambeno-poslovna objekta i to na kat. parceli br 541/1 KO Vrnjačka Banja, investitora Zorana Babića iz Novog Sela.

Razmatrajući podneti zahtev na osnovu dostavljene dokumentacije, kao i dokumentacije ovog Zavoda, zaključeno je da u vreme izdavanja Rešenja o gradjevinskoj dozvoli, izdatog od strane Odeljenja za planiranje i izgradnju Opštinske uprave Vrnjačka Banja br 351-2661/10 od 20.07.2011. godine predmetna lokacija nije bila u obuhvatu zaštićene okoline kulturnog dobra VILA PALAS, pa zato nije pribavljena saglasnost Zavoda u postupku izdavanja istog.

Odstupanje od overene projektne dokumentacije ne ugrožavaju zaštićeno kulturno dobro Vilu PALAS.

U potpisu ovako sročenog stava i objašnjenja kojim se opravdava mahinacija opštinske uprave odnosno njenog odeljenja zaduženog za urbanizam gde dozvola koja je neophodna na pomenutom području Vrnjačke Banje nije ni tražena, nalazi se potpis direktora Ivana Milunovića. Pored postojeće projektne dokumentacije investitor je nije poštovao i na terenu je, tokom izvodjenja radova od iste odstupio, na opšte zgražanje stanovnika banje kojima je zabranjivano čak i popravljanje ili krečenje fasade legalnih objekata bez prisustva stručnog lica.

U konkretnom slučaju direktor Milunović NIJE SMEO da da saglasnost za pomenuti objekat na parceli gde postoji APSOLUTNA zaštita urbanističke celine i gde se ne dozvoljava nikakva naknadna izmena. Sa druge strane Opština V. Banje je dala dozvolu koja nije podržana od uslova koji su neophodni kao zakonska obaveza a koje diktira Zavod za zaštitu spomenika kulture.

Objekat je podignut na utvrdjenom kulturnom dobru što je stupilo na snagu 2014.godine potvrdom vlade Republike Srbije. Zahtev za legalizaciju nastale štete je podnet 2017.godine. Tom prilikom je dato NEGATIVNO mišljenje koje nije išlo u prilog investitoru.

Na pritisak investitora i stranke kojoj i investitor Babić i direktor Milunović pripadaju dolazi do promene mišljenja. Zavod šalje to drugo ili promenjeno mišljenje a Opština Vrnjačka Banja ga pod brojem 9-160/18 dana 29.03.2018.godine zavodi.

Mi nećemo dalje raspravljati o Ivanu Milunoviću koji sad ima druge, mnogo ozbiljnije probleme, pa mu nećemo otežavati položaj.

Ukoliko pak neko od nadležnih bude tražio podatake koji su nam poslati mi ćemo, kao savesni gradjani, morati da se odazovemo.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane