Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Let iznad kukavičjeg gnezda u ''Lazi K. Lazarević''

Umesto da su u bolnici, oni njom rukovode

(Nakon teksta o teškim zloupotrebama v.d. direktorke Ivane Stašević Karličić i njenog klana, zaposleni su uputili novo pismo, šaljuči desetine pisanih dokaza)

***

Kao što se zna da samo odabrani mogu voditi jednu državu, jedan narod, jednu ideju, tako isto samo odabrani mogu voditi državno preduzeće-jasle!

VD dr Ivana Stašević Karličić, skoro dve godine još uvek nije uspela da nađe pravi seting ili ti podešavanje, za menadžment firme u kojoj ona ima glavnu ulogu.

Šta tu zapravo fali? Nisu ljudi, nije infrastruktura. Već na pitanje moći i novca, tu se možemo poprilično zaustaviti, razmisliti, možda nešto i reći. Naime, jedino čime današnja direktorka uspeva da ostane u fotelji zapravo jesu moć i pare. Silu i moć pokazuje uspešnim i strogim kažnjavanjima neposlušnih i neradnika, dok novac koristi sa stilom?! Kraducka od države kroz budžetna sredstva i deli ih sa svojom malom i jako odabranom družinom. Dok ponekad taj deo kolača traže i neki aktuelni ministri u Vladi. Novac se na volšebne načine ispumpava iz budžetskih i namenskih para.

Jedan od načina kako uvek u bolničkoj kasi ima novca za isplatu prekovremenih sati i novčane nagrade za "radnike meseca", jeste preko samog budžeta predvidjenog za plate radnika.

Svakog meseca se na listićima nalaze po 16 h (koje inače moraju biti uračunati u radne sate kao obični sati) radnog vremena odrađenih za vreme verskog ili državnog praznika! To ne bi bio problem, da upravo taj novac ostaje na računu za plate prilikom korišćenja godišnjih odmora zaposlenih, jer tada se ta satnica briše iz platne liste i onda se preusmerava na stimulacije i nagrade zaposlenih koji su odabrani. Kao i lažne fakture za potrebe klinike koje treba predvideti pa se uvek dodaju neki iznosi kao sto je sama direktorka izjavila i želela i druge uvući a da je "Fasovala 95.000€" kroz budžet za 2018. u godinu. (Slika u prilogu)

Drugi način je kroz naplatu sredstava na pružanju vanstandardnih pacijenata u sektoru Padinska Skela, trenutno tamo boravi ukupno 105 pacijenata od kojih se za svakog uplaćuje naknadnih-dupliranih-opljačkanih 34.000 din, što nas dovodi do fantastične cifre od preko 3.500.000 ili nešto više od 30.000€ mesečno.

Treći način na koji se uzimaju - otimaju pare jesu projekti i veštačenja, nad tim poljem delovanja jedinu moć određivanja ko će biti uključen, a ko ne, ima samo VD dr Ivana Stašević Karličić.

To je negde i najveći iznos novca koji se može regularno zaraditi u našoj državi, jer su glavni finansijeri druge države i farmaceutske kompanije. Jedan kvalitetno odrađen projekat ili istraživanje na godišnjem nivou se finansira u iznosima od 50.000-150.000evra u zavisnosti da li je podržan od drugih vlada i od dužine trajanja projekta tj. istraživanja.

Četvti način je sitno kraduckanje kroz promo materijale i troškova za gorivo i mobilne telefone, kao i uvek prisutne pljačke pacijenata koje se sprovode na prijemnom odeljenju same klinike.( imate u slikama, stavka od 100.000 din)

Gde se troši tako prljavo stečen novac? Srbin ne bi bio domaćin ako ne bi pokazao na šta se potrošilo, pa tako se većina odlučila na zamenu voznog parka (slike u prilogu) iako su neki još podstanari ipak je "Djogata" potreba imati. Naravno tu su razna službena putovanja, školovanja u inostranstvu našeg sindikalnog predstavnika Mladenović Gorana, i pored toga što u Srbiji ima bar šest Visokih medicinskih škola. Renoviranja stanova, kuća su očekivani trošak za tako lagano stečen novac. Koliko novca je na ovaj način pokradeno, može se izračunati, ali kolika šteta je načinjena ovom sebičnom i lažno-domaćinskim odnosom prema klinici još uvek nije izračunata.

U prilog tome ide i napuštanje najkvalifikovanijeg i sa velikim iskustvom kako srednjeg tako i najvišeg kadra u klinici, te je tako kliniku u poslednje vreme napustilo i dvoje lekara sa dugim i velikim radnim iskustvom i odlaskom u drugu firmu i inostranstvo, od kojih je jedno od njih u predhodnoj menadžerskoj strukturi bio vršilac dužnosti za edukaciju i usavršavanje postojećeg lekarskog kadra.

Samim tim je osoba koja je ranije imala ulogu da doprinese većem i stručnijem kvalitetu pružanja medicinskih usluga prema pacijentima postala višak u našoj ustanovi, jer je pamet i iskustvo verovatno postala pretnja trenutnom menadžmentu klinike.

Odlasci su mogući samo ukoliko zaposlen dobrovoljno da otkaz, jer prelazak-ustupanje-preuzimanje radnika nije odobreno od strane direktorke, jer na ta mesta se niko ne može zaposliti. Samim tim se uskraćuje i peti vid profitiranja unutar menadžmenta klinike.

U prilog tome govori i nedavno zaposlenje jednog socijalnog radnika koji je volšebno primnjena i odmah upućena na trudničko i porodiljsko, iako je u tom momentu na red čekalo troje zaposlenih sa istom spremom i sa stažom dosta većim od same trudnice.

Na pitanja zašto je ona zaposlena na neodredjeno, nedavno smenjeni pomoćnik direktorke soc.radnik Snežana Simović Draganić je odgovorila da joj je ministar Lončar stric i da se ona tu ništa nije pitala. Ovim putem pozivamo ministra Lončara da se javno oglasi da li je on stric od zaposlene soc. radnice koja je primnjena bez konkursa!

Ekološka katastrofa koja je nastala u sektoru Padinska Skela izlivanjem mazuta u zemlju, kao i to što prelivne pumpe ispumpavaju fekalne materije preko ograda klinike. Bežanje pacijenta u predhodnim mesecima, davanja ostavki i smenjivanja načelnika na odeljenjima i upravnika Beogradskog sektora. Postavljanje za načelnika specijalistu sa osam meseci staža kao i upravnika sektora Padinska Skela koja je veoma diskutabilna.

Šesti način na koji se planira pljačka je i uvodjenje privatnog sektora u državne institucije, na mala vrata sa ciljem opravdavanja potrebe da klinika funkcioniše i bez dosadašnjih radnika. Način na koji će se to sprovesti je veoma predvidljiv jer će se krenuti od najmarginalizovanijih u klinici a to su zaposleni u kuhinji, vešeraju i služba spremačica.

Nedavne prijave ministarstvima koja su upućena iz Kuhinje, koja dnevno napravi 1.200 obroka za pacijente, sanitarni prekršaji koji se svakodnevno prave unutar iste (postoje i slike), odlazak ljudi na bolovanje jer nisu više sposobni da isprate tempo koji im je nametnut a iz razloga što se zastrašuju da će biti najureni i opravdane sumnje istih zaposlenih da će se kuhinja i vešeraj kao i služba za spremačice u klinici prepustiti na upravljanje odredjenim privatnim servisima.

Samo su neki od grubih kršenja svih radničkih prava pa čak i ljudskih. U prilog tome ide i skorašnje imenovanje Aleksandra Dvornickog za šefa kuhinje, koji je do skora radio kao medicinski tehničar i nema niti jednog dana staža za funkciju koju obavlja iako ima diplomu koja zadovoljava trenutno mesto u kuhinji.

U prilog ovim navodima postoji mnoštvo slika i dokumenata-prijava koje vam se mogu dostaviti, a za koje do dana današnjeg nije niti jedno ministarstvo javno odgovorilo.

Da li se treba zapitati kuda ide ovaj svet i gde će stići sa ovakvim ljudima na čelu klinike.

Pozivamo sve nadležne institucije da se pozabave menadžmentom u klinici Laza Lazarević, jer ovakva klima nije povoljna za zaposlene a ne ide u prilog ni nadležnim institucijama jer na ovaj način pokazuju da su tolerantni na" Totalitarne metode" vodjenja državne politike, jer ipak je Vlada ta koja postavlja direktore i smenjuje ih, a u ovom slučaju mogu ih i nagraditi premeštajem u njihova ministarstva, jer ako se ovo stanje nastavi verovatnoća srozavanja ugleda klinike i njena kompetencija kod zbrinjavanja pacijenata sa mentalnim smetnjama. A već je naveliko srozana.

podeli ovaj članak:

Natrag