Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Plaćenici Metju Palmera u poslednjem jurišu da sačuvaju umirućeg Vođu

Za šaku dolara

Aleksandar Vučić se nalazi na teškim mukama. Pritisnut je brojnim kriminalnim i korupcionaškim aferama i unutrašnjim sukobima, a odluka Univerziteta u Beogradu, kojom je doktorat Siniše Malog proglašen za plagijat pokrenuo je domino-efekat, samo se čeka ko će biti sledeći odstreljeni lažni doktor. Da bi zaustavio seriju poraza, Vučić je na političku scenu, da glume "konstruktivnu opoziciju", isturio čopor lažova, političkih protuva i pohlepnih idiota. U toj grupi bednika, posebno značajnu ulogu dobila je Jelena Anasonović, samozvana vlasnica protesta "Jedan od pet miliona".

Milica Grabež

Za parapolitičke akcije Jelena Anasonović je obučavana na kursevima u Austriji i Nemačkoj, po programima CIA.

Umesto sertifikata o podobnosti i zvanične legitimacije, američke diplomate su je na posredan način prezentovali kao svoju saradnicu.

Dopustili su fotoreporterima Informera da, u jeku protesta, snime njen sastanak s Katarinom Virdžinijom Volček, trećom sekretarkom američke ambasade u Beogradu, u hotelu "Hilton". Na taj način upućena je poruka Vučićevom režimu, ali i opoziciji, da je Anasonovićka čedo Soroševih instruktora, u kome se gaje "lideri budućnosti" i da, kao takva, uživa specijalan status.

Kao tada, tako i danas njene postupke i izjave treba razumeti kao stavove američkih diplomata iz misije u Srbiji, čije odluke kreira Metju Palmer.

- Blokada Rektorata Univerziteta u Beogradu, u septembru, zbog plagiranog doktorata ministra finansija Siniše Malog, nije bila ideja samih studentata, već je došla od Stefana Pavlovića, koji radi za Dragana Đilasa - rekla je Anasonovićka nedavno u intervjuu za Blic.

Tom izjavom, Jelena Anasonović je podržala optužbe Aleksandra Vučića i Siniše Malog na račun profesora, za koje su oni tvrdili da su doneli "političku odluku". Da stvar bude gora, njih dvojica su se pomirili s porazom.

Mali je rekao da će spaliti plagirani i napisati novi dokorat, a Vučić je izjavio da će Mali morati da snosi političku odgovornost.

Oni su priznali da su raskrinkani, ali to ne sprečava Anasonovićku da optužuje Đilasa da je iskoristio studente za politički pritisak, koji je doveo do toga da se plagijat proglasi plagijatom.

Ako je ona u pravu, onda je to najbolji politički potez Dragana Đilasa, kojim je konačno prinuđena jedna institucija da radi svoj posao i odbaci naloge režima.

Anasonovićka je dobila medijski prostor i za kritiku protesta "Jedan od pet miliona". Protesti su pokrenuti pod sloganom "Stop krvavim košuljama", posle prebijanja Borka Stefanovića u Kruševcu. Prvi protest je održan u tom gradu, a potom u Beogradu, gde se okupilo više od 10.000 građana, koji su zahtevali hitno procesuiranje napadača i ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića.

Kasnije je lista zahteva dopunjavana, na šta je Vučić odgovorio obećanjem da "neće prihvatiti nijedan zahtev, taman protestovalo pet miliona ljudi".

- Pre drugog protesta javljeno mi je da će Borko Stefanović govoriti, jer je pretučen. Rekla sam da ne može. Pozvala sam Borka i to mu rekla, a on je počeo da viče na mene - ispovedila se Anasonovićka pre neki dan režimskom listu Blic, zaboravljajući da pomene kako je u to vreme i sama bila član Stefanovićeve stranke Levica Srbije.

Dok su protesti bili u punom zamahu, kad se u Beogradu subotom okupljalo više od 30.000 ljudi, a šetalo se u još 150 gradova i naselja u Srbiji, Vučić je pokušavao da izazove podelu na "građanske" i "političke" proteste. Navodno, za "građanske" ima razumevanje, o njihovim zahtevima može da razgovara, ali ne i onim koje ističu "fašisti, lopovi i nasilnici" iz Saveza za Srbiju.

Sve što je tada govorio Vučić, sad, u statusu insajdera, ponavlja Anasonovićka.

Ona kaže da je bila prinuđena da komunicira s političkim strankama, jer je znala da "one mogu da spinuju priču i uguše proteste ukoliko im ne odgovaraju". Draganu Đilasu je, kaže, objasnila da protesti moraju da budu građanski i bez stranačkih obeležja. Đilas je to prihvatio, ali zli opozicionari su počeli preko medija da svojataju protest.

U gradovima u kojima su proteste organizovale stranke Saveza za Srbiju nije bilo dobrodošlo, kaže Anasonovićka, da govori neko iz Lokalnog fronta, Pokreta slobodnih građana ili neke treće opcije.

Kad je obaveštena da je Savez za Srbiju izdao direktivu da njegovi članovi preuzmu protest, ona je u Agenciji za privredne registre prijavila svoje udružene pod nazivom "Jedan od pet miliona".

I pre godinu dana, kad je naprednjačka vlast bila uzdrmana protestima, Magazin Tabloid je upozoravao da Jelena Anasonović sprovodi sociološko-politički eksperiment, kreiran u američkoj ambasadi, čiji cilj nije oslobođenje Srbije od diktature, nego strogo kontrolisani pritisak na Aleksandra Vučića.

Danas je glavna junakinja te kolektivne manipulacije dobila zadatak da vrši pritisak na lidere Saveza za Srbiju. Anasonovićkine optužbe protiv Đilasa i ostalih opozicionara iz SzS, predstavljaju jednu vrstu kazne i odmazde za odluku da bojkotuju sledeće parlamentarne izbore.

U skladu s javnim zahtevom Metjua Palmera da opozicija ne bojkotuje izbore, kako Vučić ne bi izgubio legitimitet upravo u trenutku kad mora da potpiše sporazum s Kosovom, Anasonovićka je dobila nalog da iznosi ovakve stavove.

Uloga Jelene Anasonović u protestima je sporna po svim nivoima. Kao član Levice Srbije, navodno se zalagala za higijensku distancu od stranaka i političara. Tokom protestnih šetnji lično je zabranjivala nepodobne političke stavove. Otimala je i bacala parole "Kosovo je Srbija", a pokušavala je da na binu dovede Dubravku Stojanović, koja tvrdi da je Kosovo međunarodno priznata država i da Srbi moraju da se pomire s tim, kao što bi trebalo da priznaju da su izvršili genocid u Srebrenici.

Metju Palmer je sad, kao vlastitu marionetu, iskoristio Anasonovićku za pritisak na opoziciju. To radi i preko svih sponzorisanih nevladinih organizacija i udruženja građana.

Predstavnici Soroševog Fonda za otvoreno društvo i njemu sličnih NVO imaju stav o svakom događaju u srpskom društvu, ali glasno ćute o korupcionaškoj aferi s prodajom oružja, plagijatima Malog i spornim diplomama Nebojše Stefanovića, Jorgovanke Tabaković i ostalih funkcionera SNS-a.

U istoj kuhinji, po Palmerovom receptu, pripremljen je još jedan specijalitet, po predizbornom ukusu Vučića. Oko "Deklaracije o političkoj budućnosti moderne evropske Srbije" okupili su se politički restlovi iz opozicionih stranaka, koje podržavaju bojkot izbora. Kako bi se oslabila Demokratska stranka, "Deklaraciju" su potpisali pripadnici frakcije koja duva Vučiću u jedra ili u nešto drugo. Na tom spisku su Gordana Čomić, Nataša Vučković, Vesna Marjanović, Dragan Šutanovac i drugi simboli žute prošlosti, koji su DS gurnili ispod cenzusa, a SNS doveli na vlast.

Neki od njih su samo alavi, žele još jedan poslanički mandat, a neki su ucenjeni, plaše se opasnosti da ih tužilaštvo pita za poreklo imovine.

Bez obzira na pojedinačne motive, jasno je da se pripremaju da učestvuju na sledećim izborima. U toj grupi se nalaze i Marko Đurišić, narodni poslanik s liste Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, Aris Movsesijan, predsednik Saveta Nove stranke Zorana Živkovića, Petar Miletić iz Pokreta slobodnih građana, kao i Zoran Ostojić i Ivan Andrić, saradnici Čedomira Jovanovića.

Skupljene s koca i konopca, te aveti prošlosti, tobože zabrinuti za budućnost evropske Srbije, spremne su da glume opoziciju u sledećoj Vučićevoj izbornoj prevari. Skup u beogradskom Centru Sava, gde je potpisana "Deklaracija" organizovao je Milan Antonijević, direktor Soroševog Fonda za otvoreno društvo.

Pored njih, kao mamac za ultra-levičarske glasače, Vučiću će poslužiti i nova partija sociologa Jove Bakića. Militantnim izjavama o tome kako će građani "juriti naprednjake po ulicama" i o tome da će "naprednjaci ploviti Dunavom", Bakić se u poslednje vreme predstavljao kao "srpski Če Gevara", revolucionar bez kompromisa.

Posle svega, Bakić je odlučio da preuzme Socijaldemokratsku uniju, čiji je osnivač bio Žarko Korać, s kojom će nastupiti na izborima, Kad je SNS došla na vlast, Bakić je tvrdio da je "Vučić slamka spasa za Srbiju". Sad je jurodivi Jovo "slamka spasa za Vučića".

Kao što je formirao podobnu levicu, Vučić je za desno opredeljene glasače pripremio nekoliko ostataka svoje mračne prošlosti: Vojislava Šešelja, Mišu Vacića, Zavetnike i još nekoliko minornih organizacija.

Taj trik može da prođe samo kod njegovih sendvičara, Palmera i briselskih birokrata. No, ako Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović izdrže pritiske i ostanu pri odluci da bojkotuju izbore, sve Vučićeve prevare biće uzaludne. S

ledeća vlast, koja se formira posle takvog izbornog cirkusa, neće biti legitimna, a njene odluke lako će biti oborene posle oslobođenja Srbije od diktature. To ne mogu da spreče Vučić i njegovi trabanti Anasonovićka, Vacić ili Bakić.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane