Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (172)

Ko je prekinuo akciju Firma u Srbiji?

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svojih 36 godina života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji, u saradnji sa istraživačkim timom Magazina Tabloid

Milan Glamočanin

U toku suđenje ''Valjevskoj grupi'' pred Specijalnim sudom u Beogradu, optuženi Zoran Jeličić prerezao je sebi vrat pred svima u sudnici!

Jeličić se na suđenju 20. novembra javio za reč, izašao za sudsku govornicu, i uz reči "Sada ću da se ubijem pred svima" iz džepa izvadio oštar predmet i prerezao sebi vrat.

On je, potom, prebačen na VMA gde mu je ukazana lekarska pomoć, a onda je pušten kući, na lečenje.

Predhodno je optuženi Jeličić tražio reč, da objasni razloge za izuzećem predsednice veća. Ona mu je dala sedam minuta, a oduzela mu je reč posle četiri minuta, preteći mu izbacivanjem iz sudnice do kraja glavnog pretresa. U nastavku suđenja sudija je novčanom kaznom od 150.000 dinara kaznila njegovog branioca advokata Dragoljuba Đorđevića, jer je procenila da je on aplaudirao pokušaju samoubistva svog branjenika, što niko u sudnici to nije video.

"Valjevski klan" je 2009. godine u velikoj akciji policije uhapšen, zbog teškog ubistva, zločinačkog udruživanja, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda i nanošenja lakih i teških telesnih povreda, i iznude novca.

Tada su lišeni slobode Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Zoranu Jeličiću pritvor je ukinut početkom 2019. godine i zamenjen kućnim pritvorom.

Dakle, proces ''Valjevskoj grupi'' pred većem Višeg suda u Beogradu - odeljenju za organizovani kriminal, traje već deset godina!

Kako je moguće da jednu deceniju traje proces optuženima koji su bili u pritvoru. Sud je mogao da im razdvoji postupke, ako su postojali razlozi i da donese presude, koje su, odavno, morale biti pravnosnažne.

Viši sud u Beogradu je stecište kriminala. Sudije su, uglavnom, oni sa najnižim moralnim svojstvima. S luge Vučićevog kartela, a i predhonih režima. Dupelisci. Neki od njih su i stručni, poznaju pravne norma, ali tumače zakon onako kako to odgovara onima kojim se udvaraju.

Urušavanje Vučićevog kartela, nakon njegovog priznanja da je hronično bolestan, da se jedva izvukao, ali se vratio poslu, podigla je moral onima koji se nisu pokrili ušima.

Poštenim sudijama se u Srbiji crno pisalo.

Mafija je u drugostepene sudove poslala mnogo ološa, koji, po nalogu, ukidaju presude časnim deliocima pravde, nalažući im da presude onako kako to kartelu odgovara. Ako tako ne postupe, ocena im je loša - ne zadovoljava, sve u tom stilu.

Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala je izvor korupcije, bolje reći služi za organizovanje organizovanog kriminala.

Specijalno tužilaštvo je još gore. Tu se predmeti pakuju, prepakivaju, arhiviraju, nestaju dokazi. Tužilac pravi nagodbe sa nevažnim učesnicima u tom kriminalnom lancu, pa dokaze iz glavnog spisa odvajaju u predmet gde je nagodba sklopljena, a ti se dokazi ne mogu koristiti u drugom sudskom postupku.

Setimo se bivše ministarke Snežane Malović, pa njenog ljubavnika specijalnog tužioca Miljka Radosavljevića. Njih dvoje su od mafije dobili stanove u Sjedinjenim Državama, po pet miliona keša, da zataškju glavne afere. Maloviću i danas čuca policija, ima više stanova u Beogradu.

Laura Kovesi, rumunska tužiteljka za borbu za organizovani kriminal, sa svojom policijskom istražnom ekpom izvela je pred sud 2.600 rumunskih političara. I osudila ih. Bila je nemilosrdan.

Ali, gospođa Kovesi je imala podršku naroda. Kada je rumunski paralement pokušao da izglasa zakon, po kome korupcija manja od 50.000 evra nije krivčno delo, u Bukureštu je protestvovalo milion garđana. I taj zakon je povučen.

Rumunski predsednik je pod teškim pritiskom valadjuće klike morao da ukazom smeni gospođu Kovesi. Njen naslednik na tom mestu nije se obrukao. Nastavio je istim tempom da ganja kriminalce u vrhovima vlasti. Bivši premijer Viktor Ponta i ministar Sebastijan Gica su od gonjenja pobegli u Srbiju, a Vučić im je za velike svote novca dao azil i srpsko državljanstvo.

Bilo je velikih otpora da se gospođa Kovesi ne izabere za glavnog tužioca Evropske unije. Ipak, većinom glasova ona će biti na čelu tužilaštva, koje će, uz pomoć Europola, goniti one koji trguju drogom, oružjem, belim robljem, peru novac...

A šta je sa Srbijom i zemljama zapadnog Balkana?

Banda EUropskih komesara legalizovala je pljačku, korupciju u srpskim sudovima, tužilaštvima i policiji učinila je legitimnom. Na čelu te zločinačke bande stajala je nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je, opasne kriminalce poput Edi Rame, Aleksandra Vučića, Hašima Tačija, Zorana Zaeva, Ciprasa, štitila od svake odgovornosti, pa i prozivanja u medijima.

Istražni organi u Nemačkoj i u Briselu su pedantno vodili istrage u korupciji sudija, tužilaca, policije, biznismena i državnih funkcionera. Dosije, poimenično sija i tužilaca koji su korumpirani, su puni, ali istrage nema.

Da podsetimo:

Odlazak potpredsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića u Sjedinjene Države i nakon što mu je saopštio poruke sa sastanaka koje je imao, uplašile su srpskog diktatora.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je 15. maja u Vašingtonu, u okviru posete Sjedinjenim Američkim Državama, sa državnim sekretarom za unutrašnje poslove SAD Kevinom Mekalinenom o unapređenju policijske saradnje dveju zemalja. Reč je o prvom sastanku jednog srpskog ministra policije sa američkim državnim sekretarom zaduženim za unutrašnje poslove.

Nakon sastanka, Stefanović i Mekalinen potpisali su Memorandum o razumevanju između Vlade Sjedinjenih Američkih Država i Vlade Republike Srbije o unapređenju saradnje u cilju sprečavanja putovanja terorista i borbe protiv nezakonitih migracija. Ovaj Memorandum omogućiće bržu razmenu informacija o migrantima, ali i onima koji su povezani sa potencijalnim terorizmom ili kriminalnim aktivnostima, što će doprineti većoj bezbednosti dve države, saopštio je kabinet ministra Stefanovića.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu i sa predstavnicima Uprave za borbu protiv droga (DEA). Stefanović se sastao i sa direktorom Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristoferom Vrejom.

Stefanović i Vrej su se saglasili da je podizanje kapaciteta obe institucije od velikog značaja, a teme sastanka bile su i zajedničke obuke, kao i mogućnosti buduće saradnje Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije i Tima za spasavanje FBI, navodi se u saopštenju MUP.Stefanović je ocenio da je saradnja MUP i FBI dobra i intenzivna, ali da postoji i volja i namera da se ona unapredi, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma i visokotehnološkog kriminala.

On je razgovarao sa direktorom DEA Utamom Dilonom i njegovim saradnicima o unapređenju borbe protiv trgovine narkoticima, kao i saradnji srpske policije sa pripadnicima DEA.

Stefanović je naveo da su pripadnici MUP Srbije tokom 2018. godine zaplenili više od četiri tone droge, dok su u prva četiri meseca ove godine oduzeli više od dve tone droge.

Sagovornici su se saglasili da borba protiv narkotrafikinga predstavlja veliki izazov, ne samo za Srbiju i SAD, već i mnoge druge države. Zbog toga je, kako su istakli, važno utvrditi konkretne korake buduće saradnje obe službe, kako bi bili još efikasniji u hapšenju kriminalaca i zapleni narkotika, saopštila je informativna služba MUP-a Srbije.

Stefanović je pozvao Dilona i njegove saradnike da razmotre mogućnost unapređenja saradnje u oblasti edukacije i obuka..

Ministar Stefanović je 17. maja u Vašingtonu razgovarao i sa zvaničnicima o borbi protiv pranja novca i korupcije.On se sastao u Vašingtonu sa podsekretarkom za terorizam i finansijsko-obaveštajnu delatnost Ministarstva finansija SAD i sa zamenikom pomoćnika sekretara Međunarodnog biroa za narkotike i sprovođenje zakona, Sigal Mandelkerovom i Jorganom Endrjusom.

Stefanović je američkoj potsekretarki rekao da je Srbija usvojila više zakonskih i podzakonskih akata u oblasti u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma, istakavši da su u potpunosti implementirane preporuke Međuvladine organizacije za borbu protiv pranja novca (FATF) kako bi naša država bila skinuta sa "sive liste" te organizacije, saopštio je MUP.

Pod naslovom ''Trampov čovek se sastao sa Stefanovićem'' opisan je susret ministra Stefanovića sa savetnikom za Nacionalnu bezbednost SAD!

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Vašingtonu, na odvojenim sastancima, sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja u Stejt departmentu Metjuom Palmerom i zamenikom glavnog direktora za evropske poslove u Nacionalnom savetu za bezbednost SAD Džonom Eratom.

Na sastancima je bilo reči i o saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova sa Agencijama za sprovođenje zakona SAD, kao i konkretnim rezultatima i prednostima te saradnje za obe zemlje.

Potpredsednik Vlade Srbije sastao se u Stejt departmentu u Vašingtonu s koordinatorom za antiterorizam u Birou protiv terorizma i nasilnog ekstremizma Nejtanom Sejlsom.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, Stefanović je u razgovoru sa Sejlsom istakao da je terorizam globalni problem s kojim se može izboriti jedino zajedničkom saradnjom.

U saopštenju je istaknuto da je srpski ministar policije na sastanku sa ambasadorom Sejlsom rekao i da je Srbija posvećena borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma. Takođe, on je naglasio da je veoma važna razmena informacija u ovoj oblasti, kao i obuka u cilju podizanja kapaciteta srpske policije u borbi protiv potencijalnog terorizma i organizovanog kriminala.

Stefanović je u Njujorku razgovarao i sa šefom obaveštajnog biroa policije grada Tomasom Galatijem.

Stefanović i Galati razgovarali su o unapređenju saradnje njujorške policije i MUP-a Srbije, sa posebnim osvrtom na modele moguće saradnje u oblasti rada policije u zajednici i borbe protiv terorizma, saopštio je MUP.

Zaista je neobično što se ministar jedne balkanske države sreo sa direktorima DEA, FBI-a i Uprave za sprečavanje pranja novca, savetnicima za nacionalnu bezbednost...

Američke istražne službe prate rad srpske političke elite, trgovinu narkoticima, izvoz oružja, pranje novca ... Imaju zadokumentovane sve te aktivnosti, kao i svedoke saradnike.

Sasvim je sigurno da ministra Stefanovića nisu pozvali u Sjedinjene Države da bi se divili aktivnostima srpske policije, koja je samo servis za zaštitu političke mafije.

Američke bezbedonosne službe znaju kako se provela nemačka policija, verujući srpskoj.

Državni sekretar za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Mihael Rot došao je u Beograd 15. septembra 2016. godine.Rot je došao u Beograd da srpska policija sprovede hapšenje narkodilera pod kontrolom vlasti, koje je odugovlačila mesecima. Sa sobom je doneo i spisak nemačke kriminalističke policije lica za koje njegova zemlja ima dokaze da se bave teškim kriminalom - trgovinom narkoticima, oružjem, pranjem novca..

Gospodin Rot je bio šokiran, kada su te večeri srpske policijske snage uhapsile oko 120 ''narkodilera''. Svi sa spiska gospodina Rota ''nisu nađeni na adresi'', a u stanovima nije bilo ničeg sumnjivog, jer ih je policija obavestila o raciji! Samo troje privedenih zadržano je u sudskom pritvoru, ostali su nakon 48 sati zadržavanja pušteni na slobodu.

Izvori Magazina Tabloid tvrde da je iz Vašingtona Ministarstvu pravde Srbije stigao spisak lica čije se izručenje od Srbije traži, ali da se ministarka pravi luda. Zato je u Vašington pozvan ministar policije i komadant SAJ-a.

Na tom spisku je i Andrej Vučić, brat srpskog diktatora, sa njegovim saradnicima, koji se traže zbog terorizma, pranja novca, trgovinom narkoticima...

Sa Sjedinjenim Državama i njenim državnim službama nema šale.

Vučić se vara ako misli da će masovnim hapšenjima srpskih građana umilostiviti američke istražitelje. Oni traže, poimenično, one koji su opasni po bezbednost Sjedinjenih Država.

Da bi Vašingtonu poslao odgovor, na njihov predlog da Srbija krene u akciju obračuna sa mafijom, koja predstavlja opasnost za Evropu i SAD-e, Vučić je poslao poruku preko Narodne skupštine Srbije, koja je 21. maja potvrdila ponovno postavljanje za predsednika Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića, sudije Vrhovnog kasacionog suda.

Aleksandar Stepanović i tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nataša Krivokapić imaju svu sudsku i javnotužilačku vlast u svojim rukama! Oni direktno postupaju po nalozima Aleksandra i Andreja Vučića, Nikole Petrovića ...

Sa pomenutim licima koja rukovode srpskim pravosuđem, braća Vučić i njihov kartel mogu da budu spokojni. Osim ako Sjedinjene Države, uz prećutnu saglasnost Berlina i Brisela, ne primene sredstva prinude i ne pohapse ove balkanske zločince.

Srpski umirući diktator je, uz saglasnot Metju Palmera, zaustavio akciju Firma, koju vodi Europol, DEA, FBIA, Agencija za sprečavanje pranja novca. Desetine tona kokaina i narkoika je oduzeto srpskoj mafiji, iza koje stoji kartel Andreja Vučića, ali srpsko pravosuđe uporno čuti.

Na Balkanu se sprema velika oluja za mafijaše koji rukovode balkanskim državama, kao svojim kasabama.

Ministar Stefanović je 20. novembra u Moskvi sklopio sporazum o saradnji sa ruskim službama po pitanju organizovanog kriminala i borbe protiv terorizma. U tim pričama je većina srpskih zvaničnika-mafijaša upletena do lakata.

I sudije, tužioci i policijski funkcioneri, odani umirućem diktaoru u velikoj su panici. S razlogom.

1

Tatina kćerka

Kćerka bivšeg direktora BIA Radeta Bulatovića, Ana Bulatović, rregistrovana narkomanka, iz Višeg suda u Beogradu, prešla je da radi, kao sudijski savetnik u veću za organizovani kriminal. Predhodno je dobila posao, na neodređeno vreme, prvo kao sudijski pripravnik, pa stručni saradnik kod sudije Anđelke Opačić, u drugostepenom parničnom odeljenju.

Rade Bulatović je zamolio da njegova 29. godišnja kćerka dobije posao u Apelacionom sudu u Beogradu, bez ikakvog staža i iskustva.

Ana Bulatović je konkurisala za sudiju osnovnog suda u Beogradu i uskoro će deliti pravdu. Želi da sudi u krivičnom odeljenju!

Šta očekivati od dece najkompromitovanijih ljudi ovog režima?

2

Ministar i kum Nikola jašu dalje

Povodom pljačke koju je 6. maja ove godine, na Đurđevdan, izvršila pokojna izvršiteljka Jelena Aleksić, otimajući po nalogu Vučićevog kuma Nikole Petrovića imovinu redakcije Magazina Tabloid, Poverenik za informacije od javnog zunačaja naložio je Vladi Srbije da izvrši rešenje o kažnjavanju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koje nije dostavilo redakciji spisak policajaca iz PS Savski venac koji su obezbeđivali izvršenje i imena drugih lica koja su iznela iz redakcije kompjutere, stolove, fotokopir aparate, bez ikakvog pravnog naloga, dobili smo pismo upravnog inspektora Ministartsva za lokalnu samoupravu, koji tvrdi da je policija obavestila poverenika da ''nema podatke o imenima policajaca koji su ušli u prostorije naše redakcije''.

Iza nasilja koje je izvršeno nad našom redakcijom stajao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Tako je Policijska uprava Beograda 18. novembra donela glavnom uredniku Milovanu Brkiću nalog za privođenje koje je izdala sudija Osnovnog suda u Somboru Aleksandra Medurić Kalčan, da bude priveden u svojstvu svedoka. U tom nalogu je osim imena Milovana Brkića pogrešno navedena adresa, kao i naziv lista, koji nije pravno lice, niti se tako zove, ali je beogradska policija, po nalogu Stefanovića, koje je on izdao svom čoveku Milanu Staniću, načelniku PU Beograda, našla da je to ipak taj Milovan Brkić!

Kako li se provode drugi građani, koji su na nišanu bande srpskog ministra unutrašnjih poslova?

A u mnogobrojnim procesima koje bivši Vučićev kum Nikola Petrović vodi protiv Milovana Brkića i Magazina Tabloid, Petrović je otkazao punomoćje advokatskoj kancelariji Vasiljević, koja okuplja 20 advokata koji rade u ovom ortačkom društvu. Petrović je prvo otkazao punomoćje Vesni Lončar, pa Aleksandri Luković, potom Borisu Bogdanoviću , a sada je to učinio i advokatima iz kancelarije Nemanje Vasiljevića, koji su, po njih pet, dolazili na svako suđenje u kojima je Nikola Petrović bio tužilac protiv našeg lista.

A koliko je moćan Nikola Petrović, svedoči i dopis javnog tužioca Ljubivoja Đorđevića, koji smatra da je sasvim u redu što njegov zamenik vrši pritisak na sud da se potvrdi presuda u kojoj je tužilac Nikola Petrović, jer će, u protivnom, tužilac da optuži glavnog urednika Brkića ''zbog neizvršenja presude''! Nigde u svetu ne postoji slučaj da javni tužilac vrši pritisak na sud, da se potvrdi presuda, jer on želi da pomogne mafijašu da ta presuda bude izvršena!

Kojom kaznom kazniti tu bitangu od tužioca - Ljubivoja Đorđevića?

3

Tabloid je pozvan

Minimalac u GOŠA FOM AD, diplomiranom mašinskom inženjeru !

Što si obrazovaniji, manje si cenjen

Rukovodstvo Goše FOM-a, a. d. iz Smederevske Palanke, oduvek se obračunavalo sa kadrovima, koji imaju više kvalifikacija, znanja i iskustva od njega samog, pa je prema njima konstantno vodilo hajku, kako bi isti samoinicijativno otkazali ugovor o radu.

Ali u poslednje vreme, tu praksu su intenzivirali, a što se ogleda na mom primeru.

Zovem se Radiša Stevanović, a diplomu o visokoj školskoj spremi, stekao sam na Mašinskom fakultetu u Beogradu, dana 28.02.1991.godine. Diplomu Evropskog inženjera za zavarivanje, stekao sam, dana 17.11.2000.godine, dok sam Stručni ispit položio, dana 11.03.2003.godine.

Rešenjem od 25.11.2002.godine, raspoređen sam u Sektor projektovanja i razvoja, na poslove radnog mesta „Inženjer zavarivanja", za koje je potrebna stručna sprema (VSS), sa koeficijentom ličnog dohotka od 3,20.

Aneksom br. 1 Ugovora o radu od 26.06.2003.godine, povećan mi je koeficijent posla sa 3,2 na 3,4. Aneksom ugovora o radu, od 02.03.2012.godine, premešten sam na poslove radnog mesta: „glavni kontrolor zavarivačkih i bravarskih poslova", sa korigovanim koeficijentom ličnog dohotka u visini od 3,00, što je značilo smanjenje plate za 13,333 %.

Ugovorom o izmeni ugovorenih uslova rada, od 01.11.2017.godine, određen mi je novčani iznos osnovne zarade od 41.114,12 RSD(bruto), na bazi od 176 sati. Jedan sam od 5 supervizora iz oblasti zavarivanja, a što u certificate of conformity of the factory production control stoji, bez kojeg fabrika ne bi mogla da posluje.

Dakle, iz gore izloženog jasno se vidi, da, uprkos svim kvalifikacijama koje imam i koristi koje firma ima od mene , baš zahvaljujući istim, poslodavac je odlučio, da moj lični dohodak bude nešto iznad minimalca, dok će u narednoj godini da bude i ispod minimalca, drugim rečima, trenutno je manji od ličnog dohotka čistačice, jer ista ima i mogućnost za prekovremeni rad, dok je to meni izričito zabranjeno.

Da jad bude još veća moj lični dohodak je za 11.000,00 dinara manji, od ličnog dohotka PKV radnika, kome je u međuvremenu isti ponovo povećan. Ostaje da se pitamo, kako da usmeravamo decu i kako da ih nateramo da uče, da završe fakultet, pa da posle zarađuju minimalac.

Kako ja mome sinu, koji je tek prva godina gimnazije, da objasnim sve ovo i kojim sredstvima da ga dalje školujem? Ove činjenice vrlo jasno odslikavaju vreme u kome živimo, gde je sistem vrednosti potpuno poremećen. Molim redakciju, da objavi članak u svom listu, kako bi šira javnost bila upoznata sa ovakvim stvarima i kako bi se sprečile ove stvari u našem društvu!

(Uz pismo su priložene i diplome g. Radiše)

Radiša Stevanović. Smederevska palanka

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane