Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Sahranite mi srce ispod Mačkovog kamena

Milovan Brkić

Američki pisac, istoričar i bibliotekar Doris Aleksander „Di" Braun, objavio je 1970. godine knjigu ''Sahranite mi srce pored Ranjenog kolena'', koja je prevedena na više svetskih jezika.

Ovaj klasik američke književnosti prokrčio je put novoj generaciji istoričara koji su bili spremni da izvrše temeljnu reviziju istorije Sjedinjenih Država. Oni su potvrdili Braunovu tezu da osvajanje Zapada nije predstavljalo veličanstveni trijumf volje odvažnih doseljenika, već krvavi vojni pohod na teritorije američkih starosedelaca, koji je nosio sva obeležja genocida.

Autor svoju povest završava opisom masakra kod Ranjenog kolena - incidenta u kome je 1890. godine Sedma konjica vojske SAD u Južnoj Dakoti razoružala i pobila trista pripadnika plemena Lakota, uključujući žene i decu, i time stavila tačku na takozvane indijanske ratove.

Tokom jednog intervjua 1971. godine Di Braun je izjavio da ga je tokom proučavanja materijala za knjigu najviše pogodilo to što su „Indijanci neprestano poklanjali poverenje belom čoveku. Njihova vera u autoritet bila je nepokolebljiva. Jednostavno nisu mogli da poveruju da bi ih neko lagao."

U ovu čudesnu sagu o surovosti, prevari i nasilništvu upredene su fascinantne priče o čuvenim ratnicima i plemenskim poglavicama kao što su Bik Koji Sedi, Kočiz, Ludi Konj i Džeronimo.

"Jedini dobri Indijanci koje sam ja ikada video bili su mrtvi Indijanci." - rekao je general Filip Šeridan, heroj američkog građanskog rata!

Ovih dana Balkanom kruži avet američke spoljne politike. Besprizorni Metju Palmer, oženjen Srpkinjom, izaslanik je državnog sekretara Majka Pompea.

''Samo dobar Indijanac je mrtav Indijanac'' u tumačenju Palmerovom glasi - Srbi su govna! On je ovu tvrdnju izgovorio pre pola godine jednom srpskom opozicinom političaru.

U Beogradu ga dočekuje Aleksandar Vučić. Ruke šire u usta se ljube, za junačko pitaju se zdravlje.

Sklonost Srba da neprestano poklanjaju poverenje (belom čoveku) onima iz Vašingtona, dovešće nas do nestanka.

Sadašnji predsednik Donald Tramp obećao je da će prvo da oslobodi Amerikance, da će ih vratiti hrišćanskim vrednostima, a da će skinuti čizmu sa porobljenih naroda. Palmer i Pompeo rade sve suprotno.

Za šaku dolara mnogi Srbi i dalje kleče pred gospodarima iz Vašingtona, onima iz ''demokratske elite''.

I Vučić, koga je Palmer postavio kao srpskog poglavicu, sprema da preda ratnike i narod i da nas izmasakriraju kao Indijance kod Ranjenog kolena.

Vučić oseća da je Palmer veći gad od njega samog i njegovog brata. On pokušava da se vadi. Ali...

Sjedinjene Države su, u međuvremenu, iznjedrile institucije i službe koje nezavisno deluju od izvršne vlasti. Agenti DEA ginu u borbi protiv narko dilera, agenti FBI-a se žrtvuju za unutrašnju bezbednost države... Američka vojska pokušava da spreči rastakanje države, njenu unutrašnju dezintegraciju i ekonomsku propast. Lako će sačuvati granice, ako ih sami Amerikanci ne sruše, kako je govorio Abraham Linkoln.

Čim prođe glasanje oko impičmenta, predsednik Tramp će se vratiti i Balkanu. Akcija Familija sigurno će odneti balkanske diktatore ogrezle u kriminalu i zločinima. To bi moglo da počne već u januaru.

Vučić je primljen kod Putina u Moskvi. On mu je poklonio pušku kralja Milana Obrenovića, kojeg su Srbi pokušali da ubiju 22 puta, pa je abdicirao. Ministar Šojgu mu je poklonio knjigu Albera Kamia, kojeg je, kao se špekuliše, ubio KGB.

Vučić nije shvatio poruku. Krenuo je u zagrljaj bolesnoj Merkelovoj, koju će posetiti u januaru, obećavajući prijem u Srbiju nekoliko stotina hiljada migranata iz Nemačke!

Smrtno bolesni diktator se vraća teroru nad građanima, umesto Palmera.

Više od 30 grafita ispisano je na udarnim mestima u gradu - Milovan Brkić je ustaša, Milovan Brkć je izdajnik, Milovan Brkić je plaćenik...

U ovom broju ispisani su redovi o kriminalu njegovog kartela. I njega samog.

Ako me ubiju njegovi eskadroni na mig Palmera, poručio sam da moje srce sahrane ispod Mačkovog kamena, gde sam rođen. Na njemu je vođena najteža bitka, u kojoj je stradalo 10 hiljada oficira, koji su izdavali komandu - ''za mnom''.

Za slobodu se mora žrtvovati. Ja znam ko će me osvetiti i koga ću ja osvetiti.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane