Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (175)

Svaki zločin i pljačku pokrivaju sudije i tužioci

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svojih 36 godina života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji, u saradnji sa istraživačkim timom Magazina Tabloid

Milan Glamočanin

Glavni tužilac Evropske unije, legendarna rumunska tužiteljka za korupciju i organizovani mkriminal Laura Kovesi, naložila je Europolu da u saradnji sa Interpolom i policijom evropskih država i Centralne banke EU istraži trošenje donacija i kredita iz predpristupnih fondova EU koje su prosleđenje i balkanskim državama!

Preliminarni podaci, kojima raspolaže tužiteljka Kovesi, ukazuju da se većini uplata i kreditnih linija gubi trag u balkanskim zemljama, odnosno da su sve te donacij iz predpristupnih fondova nenamenski potrošile političke elite, a Srbija je, među najkorumpiranijim.

Umesto da trošenje novca, koji je namenjen za unapređenje poljoprivrede, školstva i zdravstva bude uložen strogo namenski, srpske političke elite, počev od republičkih, pa do lokalnih, novac su preusmerile u druge svrhe i gubi mu se trag. Umesto novcem iz donacija iz predpristupnih fondova, ti projekti su završavani novcem iz srpskog budžeta, ili lokalnih zajednica.

Dobra deo novca, ukazuje dosadašnje istraživanje, vraćen je i nekim evropskim komesarima i donatorima, u vidu mita, kao ''mali znak pažnje''. Predhodni sastav Evropske komisije ukazuje da su njeni komesari, na čelu sa legandarno korumpiranim Žan Klod Junkerom, ustari, bili jedna opasna mafija, koja je u vladarima balkanskih država imala verne saradnike-mafijaše.

Srpsko pravosuđe, nažalost, predstavlja servis za zaštitu interesa srpske političke mafije, koja nema nikakvu konkurenciju među ostalim ''pojavnim oblicima korupcionaštva''.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu otpočelo je sa radom 1.marta 2018.godine u skladu sa Zakonom o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije ("Službeni glasnik RS", broj 94 od 24. Novembra 2016.godine), koji se primenjuje od 1.marta 2018.godine.

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije formirana su dva sudeća veća, vanraspravno veće i određene su dve sudije za prethodni postupak.

Izmenama i dopunama godišnjeg rasporeda poslova u Višem sudu u Beogradu od 23.02.2018.godine i 27.02.2018.godine, četvoro sudija Višeg suda u Beogradu je raspoređeno da postupa u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, dok je za predsednika vanraspravnog veća tog odeljenja postavljen predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović. Odlukom Visokog saveta sudstva od 27.02.2018.godine u Posebno odeljenje ovog suda, upućeno je još troje sudija iz sudova sa područja beogradske apelacije.

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu, koje je bilo smešteno u sudskoj zgradi u Katanićevoj ulici broj 15, suđenja su se održavala u dve smene, na način kako je to organizovano u posebnim odeljenjima ovog suda u Ustaničkoj broj 29. Danas ovo Odljenje radi u zgradu u ''Palati (ne)pravde'' u savskoj ulici.

Posebno odelenje za suzbijanje korupcije

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije postupaće:

sudija Zoran Ganić - predsednik odeljenja i predsednik veća

sudija Ivana Bursać - predsednik veća

sudija Marija Aranđelović Jureša- predsednik veća

sudija Snežana Nikolić Garotić - zamenik predsednik odeljenja i predsednik veća

sudija Svetlana Kovačević - predsednik veća

Sudija Miloš Labudović i sudija Ivana Bursać postupaće kao sudija za prethodni postupak ovog odeljenja.

Za predsednika krivičnog vanpretresnog veća Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije određuje se sudija Aleksandar Stepanović, a za zamenike predsednika krivičnog vanpretresnog veća određuju se sudija Zoran Ganić i sudija Ivana Bursać.

Sve sudije Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije određuju se da postupaju kao stalni članovi krivičnog vanpretresnog veća.

Sudija Miloš Labudović određuje se za nadzor nad radom KDP-a Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu.

U Višem sudu u Beogradu u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal sudi 6 veća od po troje sudija, plus dvoje sudija za predhodni postupak.I u ovom odlejnju vanpretresnim krivičnim odeljenjem predsedava sudija Vrhovnog kasacionog suda, raspoređen na funkciju predsednika Višeg suda, Aleksandar Stepanović.

U prvostepenom krivičnom odeljenju Višeg suda u Beogradu za klasičan kriminal sudi 17 sudija, a u posebnim odeljenjima, uključujući i Posebno odeljenje za ratne zločine, ukupno 29 sudija!

Vanpretresnim krivičnim većem prvostepenog odeljenja i odeljenja za raten zločine ne predsedava predsednik suda Aleksandar Stepanović. Velika para je u pomenuta dva odeljenja. Tu i Vučićev kartel ima svoje interese da rukovodi, preko vanpretresnog krivičnog veća pritvorom, podizanjem optužnica, ili njenim ukidanjem i kontrolom postupka.

Tužilac za organizovani kriminal je Mladen Nenadić, bivši advokat iz Čačka, a Viši tužilac u Beogradu je gsopođa Nataša Krivokapić

I Viši sud u Beogradi i Tužilaštvo za organizovani kriminal i Više tužilaštvo u Beogradu su pod punom kontrolom Vučićevog kartela i mafije. Prosto, nema iskakanja ni tgužilaca ni sudija.

Tužioci i sudije ovih odeljenja imaju, u odnosu na druge delioce pravde, koji sude u težim krivičnim predmetima (ubistvo, silovanje, iznude, špijunaža...), dvostruko, pa i trostruko veće plate, posebne uslove rada, obezbeđenje...!

Ko su sudije i tužioci, koju su korumpirani i kriminalno organizovani od onih kojima treba da sude?

Vlast je osnovala posebno strukovno odeljenje - Udruženje sudija i javnih tužilaca, u koje su učlanjeni dokazani i provereni poslušnici. Sudije i tužioci imaju u krivičnom postupku potpuno različite statuse i uloge, koje su, uglavnom suprotne, kao i njihovi interesi!

Inače, odavno deluje Udruženje javnih tužilaca i zamenika tužilaca, kao i Društvo sudija Srbije, koji imaju ugled u međunarodnim sudskim i tužilačkim organizacijama, a u sukobu su sa ministartvom pravde i režimom.

Na čelo Udruženja sudija i tužilaca izabran je zamenik Višeg tužioca u Beogradu, višegodišnji insajder Magazina Tabloid Nenad Stefanović, koji postpa u predmetima korupcije.

Sudije i tužioci iz UST su članovi Srpske napredne starnke, na važnim su javno-tužilačkim i sudijskim funkcijama (tužioci, predsednici sudova, zamenici predsednika sudova...).

Oni su vlasti odani i slepo joj služe i izvršavaju sve što se od njih očekuje! Često se to i ne traži od svakog od njih pojedinačno, ali su oni tu, spremni da budu na liniji zaštite interes Vučićevog kartela i loklanih mafija koju su organizovali naprednjaci.

Sa ovakvim sastavom Udruženja sudija i tužilaca, srpsko pravosuđe je teško reformisati. Spisak članova ovog udruženja može da posluži kao dokaz, da svi oni, nakon promene Vučićeve diktature i početkom stvaranja institucija, budu udaljeni iz pravosuđa i zabranjen im je rad i u advokaturi na period od pet godina, a oni koji su kršili zakone, izvedeni pred sud. Nekima od njih treba dati status svedoka-saradnika, da posvedoče o svim saznanjima koja imaju o radu ovog udruženja i odlukama koje su oni kao sudije i tužioci donosili.

Zamenici javnh tužilaca nisu samostalni u postupanju po prijavama, niti u inicijativama da pokrenu predkrivični postupak, jer tužilac može, obavezujućim uputstvom, da odustane od sprovođenja istrage, a u tom slučaju zamenik bi bio stavljen na crni spisak.

S druge strane, i kada tužilac i zamenik tužioca krene u istragu korupcije, naiđe na zid. Naime, policija može u nedogled da opstruiše zahteve tužioca za prikupljanjem potrebnih obaveštenja i dokaza. Što ona do sada uspešno i čini.

Dakle, sve je smišljeno tako da visoki kriminal i korupcija izvršne vlasti bude nedodirljiva za srpsko pravosuđe.

Nije ni čudo što srpski predsednik prvi objavljuje ko je kriv, ko je pod istragom, ko će biti uhapšen, a ko pomilovan. To se, sigurno je, nigde na planeti ne događa da predsednik države javno optužuje, osuđuje i oprašta grehe!

To Vučić čini godinama, nekažnjeno. I to pred očima predstavnika OEBS-a, Evropske Unije i međunarodnih organizacija za ljudska prava.

U reorganizaciju srpskog pravosuđa, u izgradnju i rekonstrukciju zgrada sudova i tužilaštava, Srbiji i njenom budžetu upućena su orgomna sredstva iz inostranstva. Tako je parama Vlade Sjedinjenih Država rekonstrisuana i opremljena zgrada u Ustaničkoj ulici u Beogradu u kojoj su smeštena posebna odeljenja za organizovani kriminal i ratne zločine, pritvorska jedinica i kancelarije Tužilašva za organizovani kriminal i Posebnog tužilaštva za ratne zločine. Rekonstruisana je i zgrada u Nemanjinoj ulici, u kojoj su smešteni Vrhovni kasacioni sud, Privredni apelacioni sud, Upravni sud i Apelacioni sud u Beogradu.Parama USAID-a opremljen i sajt Vrhovnog kasacionog suda!

Više zgrada sudova u unutrašnjosti Srbije rekonstruisani su i opremljeni donacijama iz inostranstva, ali je veći deo novca ''ispario''.

Za sunovart srpskog pravosuđa odgovorno je dvoje ministara pravde. Snežana Malović, koja je započela stvaranje partijskih sudova i tužilaštava, a pravosuđe je definitivno uništio njen naslednik Nikola Selaković, danas generalni sekretar Predsednika Srbije.

Za vreme Selakovićevog mandata postavljeni su tužioci i predsednici sudova, koji stoje na tim funkcijama postojanao ''kano klisurine''. Uz to, potpunoj kriminalizaciji pravosuđa doprineli su javni izršitelji i notari. Oni su birani strogo po partijskoj pripadnosti. Svi su morali da plate po najmanje 50 hiljada evra, da bi dobili licencu za rad, koju i danas izdaje Ministarstvo pravde Srbije!

U sprezi za sudijama za izvršenje pri osnovnim i privrednim sudovima, izvršitelji su porobili građane, do neslućenih razmera. U sperzi sa sudijama, izvršitelji su porobili najmanje dve trećine penzionera i još oko milion građana koji su u radnom odnosu, ili su poljoprivrednici, korisnici socijalne pomoći. Isto je to učinjeno i prema privatnicima, poslodavcima i privrednim društvima.

Taj neraskidivi lanac ropstva, Selakovića je preporučio za generalnog sekretara Predsednika Srbije. Količina novca kojim raspolaže ovaj čovek prevazilazi desetine miliona evra.

Srbija je jedina država u svetu u kojoj siromašan građanin nije ni od čega zaštićen. Naroičito su građani napadnuti preko računa za komunalne usluge. Većina penzionera kojima se pleni polovina penzije prima je u iznosu manjem od 20 hiljada dinara! Oni, po zakonu, imaju pravo na regresiranje komunalnih isluga, struje, vode, ali to ne zanima izvršitelje.

JKP Beogradske elektrane su komunalno preduzeće kojim Vučićeva mafija vlada građanima Beograda.

Grejanje ne plaćaju oni koji su glasačka mašina SNS-a. Tako je v.d. generalnog direktora Beoelektrana Rade Basta 11. decembra u Domu ratnih vojnih invalida Beograda održao sastanak sa udruženjima invalida Beograda, Srbije i opštinskih organizacija i predložio im da ta udruženja aktivno propagiraju politiku Aleksandra Vučića, da pozivaju članstvo da galasa za SNS, a da će Beolektrane nastaviti sa otpisom druga za grejanje, koji iznosi preko 10 miliona dinara, koji su stavljeni u privatne džepove bivše upravnice Doma ratnih vojnih invalida Branke Stojić.

Basta obilazi domove za stare, bolnice, škole, nudeći otpis duga, a zauzvrat traži podršku za Vučićev kartel. Redakciji je dostavljen snimak obraćanja gospdina Baste invalidima. Reč je o organizaciji koja ima nekoliko stotina hiljada članova!

Ono što ne plati ''velika glasačka mašina'', platiće građani, pa i invalidi, preko kućnih računa, koje će im ispostaviti, a oteti privatni izvršitelji, koji godišnje, na ruke, plate Vučiću, preko Selakovića, nekoliko desetina miliona evra!

Izvršitelji imaju punu saradnju sa izvršnim sudijama, najkorumpiranije je i po građane najopasnije izvršno odeljenje Prvog osnovnog suda u Beogradu. kada izvršni sudija donese rešenje o dozvoli izvršenja, protiv njega je dozvoljen prigovor u roku od pet radnih dana. O tom prigovoru odlučuje veće, sastavljeno od troje sudija istog odeljenja! Zna se kakva će odluka biti. U drugim sudovima o prigovorima odlučuju veća sastavljena od sudija parničnog ili vanparničnog odeljenja, koji nisu u istom odeljenju sa izvršnim sudijama.

Rukovodilac ovog odeljenja nekada je bila sudija Mirjana Dimitrijević, koja je danas javni izvršitelj. Ona je bila šef i sadašnjoj predsednici suda Snežani Stevović.

Razbojnička banda iz izvršnog odeljenja Prvog osnovnog suda u Beogradu mogla bi odmah biti prebačena u istražni zatvor, a predmeti kojima su zaduženi prosleđeni tužilačkom timu da ih proveri.

Ovim odeljenjem rukovodi sudija Vuk Sarajlić, a njegov otac Milan Sarajlić je osuđen na višegodišnju robiju kao član zemunskog klana. Uhapšen je na mestu zamenika Javnog tužioca Srbije. Sada njegov sin ima šansu da završi kao i otac mu.

U svakom sudu u Srbiji rade sudije čija je specijalnost da ''skidaju glave'' i obavljaju prljave poslove.

Viši sud u Beogradu je u prvostepenom krivičnom odeljenju dobio dve nove sudije - Oliveru Đurić i Ljudmilu Miljković.

Gospođa Olivera je došla sa mesta zamenice predsednika Prvog osnovnog suda u Beogradu. Rođena je 1968. godine. Studirala je 7 godina, prosečna ocena 7,7 a 11 godina je radila kao stručni saradnik. Kada je izabrana za sudiju Prvog osnovnog suda u Beogradu ocenjena je sa ocenom - naročito se ističe!

Ova sudija, oskudnog pravnog znanja, uspela je da postane prva zamenica predsednice suda. Dokazala se nameštanjem sudskih postupaka. Za srce je prirasla Vođi kada je oslobodila od krivične odgovornosti novinarku RTS-a Petru Cvijić, koja je na pešačkom prelazu u Žarkovu pogazila pešaka. Olivera je presudila - nije kriva. A Petra nije obična novinarka. Ne dolazi na posao u RTS-u godinama, a prima veliku platu. Ona sekualno zadovoljava najuglednije beogradske homoseksualce! Ima kofer sa 20 mkur pojaseva, kojima zadovoljava gey muškarce. Petra je i Vučićeva miljenica, pa je Nikola Selaković unapredio sudiju Oliveru koja je donela sramnu oslobadjajuću presudu, prvo za zamenicu predsednika Prvog osnovnog suda, a potom za sudiju Višeg suda u Beogradu i zamenika prvostepenog krivičnog odeljenja.

Oliverin suprug je lekar na VMA, pa ga koristi da kolege šalje na preglede. Zapostavila je dete, jer se odala uživanju.

Velika nada srpskog sudstva je i sudija Ljudmila Miljković. Ona je rođena u Loznici. Tu se obučila da ljudski život lako ugasi. U Loznici žive prvoklasne ubice. Mnogo ih je i osuđeno.

Ljudmila je umilna, poslušna. Treba joj samo reći i onaj na koga se upre prstom je gotov. Beogradski advokati nerado prihvataju da brane optužene kojima sudi sudija Ljudmila Miljković, jer dokaza za nju nemaju nikakav značaj.

Sudske postupke koje namešta gospođa Miljković objavićemo u januarskom broju Magazina Tabloid.

Viši sud u Beogradu dobio je ''prinovu'' i u parničnom odeljenju. Jurišna Milenija Petrićević je, takođe, došla iz Prvog osnovnog suda u Beogradu. Mnogo majki je iza nje zakukalo. Otimala im je decu, podvrgavala ih psihijatrijskim veštačenjima, samo da decu dodeli starteljima, ili bogatim očevima.

Neke žrtve su propisno izmlatile sudiju Mileniju, ispred njenog stana. Koza nostra. Naša stvar, rekla je sudija Petrićević policajcima koji su istraživali slučaj. Ona, u svakom slučaju zna da je batine zaslužila. Njeni menadžeri znaju posao. Donose Mileniji lepe prihode.

Čim je u decembru zasela u novu sudnicu, protrljala je ruke. Biće i posla i para. Ona, nažalost, sudi i novinarima. Hoće li biti još batina?

Srpsko pravosuđe je u metastazi. Amputacije gangrenoznih sudija i tužilaca su neophodne. Sa njima nema pravde u Srbiji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane