Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Glavna tužiteljka EU preuzima istragu od Zage Dolovac

Ko će odseći Vučićeve duge prste

Evropska javna tužiteljka, Laura Koveši, sredinom decembra pozvala je na raport Zagorku Dolovac koleginicu iz Srbije. Na sastanku u Luksemburgu, Koveši je srpskoj tužiteljki predala spisak predmeta u kojima su, kako se navodi, „prepoznata krivična dela povezana sa zloupotrebom fondova Evropske unije" iz kojih su finansirani određeni projekti.

Mersiha Hadžić

Novac je stigao u Srbiju, skinut je s računa, a projekti nisu realizovani. Evropsko i srpsko Republičko javno tužilaštvo potpisaće sporazum, kako bi „visok nivo saradnje i zajedničko delovanje doprinelo uspešnom krivičnom gonjenju u toj oblasti".

Drugim rečima, Koveši će preuzeti odgovornost za istrage lopovluka i pljački koje su izvršili srpski političari, koje već godinama štiti Dolovac.

Osim krađe novca iz evropskih fondova, srpska vlast vrši brutalne zloupotrebe javnih resursa. Najveće pljačke su izvršene u glavnom gradu.

Političkim, pravnim i pravim nasiljem oteto je sto hektara najskupljeg građevinskog zemljišta, nekoliko zgrada koje predstavljaju istorijsko i kulturno dobro, Železnička i Autobuska stanica, kao i drugi objekti, koji su poklonjeni arapskim investitorima projekta „Beograd na vodi". Beograd je pretrpeo štetu vrednu oko 1,5 milijardu evra.

Na sličan način prodat je Poljoprivredni kombinat „Beograd", takođe lažnoj arapskoj kompaniji iza koje stoje braća Aleksandar i Andrej Vučić.

Samo ozbiljna i detaljna istraga može da utvrdi iznos novca koji su braća Vučić i njihovi saradnici prigrabili koruptivnim aktivnostima vezanim za legalizaciju objekata u Beogradu. Zloupotrebom položaja, predstavnici vlasti reketiraju vlasnike firmi, poslovnih objekata, stambenih zgrada, restorana i svega što vredi.

Pošto je i pravosuđe pod kontrolom vrha Srpske napredne stranke, reketirane žrtve ne mogu da očekuju da ih zaštiti zakon, plaćaju i ćute.

Na Vučićevu žalost ima i budala koje ga javno hvale jer krši zakon. To je nedavno uradila pevačica Nada Topčagić, koja je u emisiji „Ekskluziv" na Televiziji Prva opisala problem koji je rešila uz pomoć predsednika SNS-a.

- Moj suprug je dao neki plac na kome se izgradila neka zgrada. Moj suprug je potpisao menice, toliko smo mu (investitoru) verovali, kao bratu. Nije platio građevinsko zemljište, mi postpisali, a on će, kao, kad bude prodavao te stanove, da plati. Nama je stiglo da platimo 100.000 evra. Kakvih 100.000 evra, sunce ti! Da se ubiješ! Izvuki smo se iz toga zahvaljujući predsedniku Vučiću, iskreno vam kažem, koji je tada Vesiću rekao da nam izađe u susret šta treba - ispričala je folk zvezda.

Vučić i Vesić su mogli da pevačici „izađu u susret" samo na dva načina, oba kriminalna. Ili su oprostili 100.000 evra investitoru, koliko je dugovao na ime doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, ili su odlučili da ne naplate menice na ime Topčagićkinog muža, koje je pustio investitor. U oba slučaja, naneli su štetu budžetu grada Beograda. Zauzvrat, dobili su podršku nekada popularne folk pevačice.

Na štetu budžeta, iz džepa građana, Vučić plaća i mnoge druge pevačice i ostale javne ličnosti. Pre mesec dana, dok su štrajkovali zaposleni u Pošti, otkriveno je da se na platnom spisku tog Javnog preduzeća nalaze razne estradne ličnosti, među kojima su pevač Željko Samardžić, bivša pevačice Jelena Broćić i Jami, starleta Tijana Ajfon i glumac Branko Kockica Milićević. Platu u Pošti dobijao je čak i Šaban Šaulić, koji je vikend-nastupe u stranim klubovima naplaćivao po 10.000 evra.

Na funkciji izvršnog direktora Pošte nalazi se Mirjana Lazarević, supruga televizijskog voditelja i istaknutog promotera SNS-a Srđana Predojevića. U marketinškoj službi radi Nela Bojović, sestra RTS-ove voditeljke Olivere Jovićević. Na fiktivnim radnim mestima estradne zvezde dobijaju platu od oko 100.000 dinara. Štrajk radnika, pravih poštara, koji vredno rade za po 30.000 dinara, vlast je ugušila, a tužilaštvo nije reagovalo i pokrenulo istragu, koja bi utvrdila ko je omogućio fiktivno zapošljavanje.

Tužilaštvo nije reagovalo ni posle objavljivanja tajno snimljenog govora Radeta Petrovića, predsednika naprednjačkog odbora u beogradskoj opštini Čukarica. Nezadovoljan aktivnostima stranačkih kolega, Petrović im je grubo, bez uvijanja, rekao da poseduje sve podatke o tome koga je i gde zaposlila Srpska napredna stranka.

Neki od njih nisu zahvalni, pa se ne angažuju dovoljno, a to stranka neće trpeti. Tužilaštvo nije pokrenulo istragu ni o ovom slučaju, kao ni kad je Petrović zloupotrebio funkciju predsednika Upravnog odbora Agencije za osiguranje i finansiranje izvora i, u martu 2017. godine, omogućio da Pink International dobije kredit od 3,2 miliona evra iako nema nikakvu izvoznu delatnost.

Deo novca, opljačkanog od građana Srbije, Vučić je namenio i za svoje međunarodne kombinacije s političkim i poslovnim partnerima. Na poslednjem samitu u Tirani, gde su se utvrđivali detalji plana o „Malom Šengenu", Vučić je najavio da će „Srbija velikom sumom novca pomoći Albaniji".

- Verujem da ćemo biti jedan od tri-četiri najveća bilateralna donatora za postradale u Draču. Građani Srbije iskreno saosećaju sa albanskim narodom - rekao je Vučić

Dok je on to izgovarao na konferenciji za medije u Tirani, iskreno gladnih 3.500 građana Jagodine guralo se u šatoru, čekajući da se pojavi lokalni gazda i mecena Dragan Marković Palma, da im udeli poneki dinar, za hleb i lekove. Umesto da svojim sunarodnicima omogući dostojanstven život, vlast ih potkrada i još se hvali kako njihove pare poklanja Albancima, Japancima, Francuzima i ko zna kome sve ne.

Iako glumi empatiju, svi koji poznaju Vučića tvrde da on nikad nikome ni dinar nije dao iz svog džepa. Što je njegovo, njegovo je. Što je tuđe, opet je njegovo. Bar on tako misli. Tako će misliti dok god ne bude priveden pravdi, pa će u zatvoru moći da peva hitove Nade Topčagić ili Željka Samardžića.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane