Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Iz mog ugla

LUD ZBUNJENOG

Ovaj naslov može, komotno, da se odnosi na Svet i svakodnevna dešavanja u njemu, jer, više se ne zna ko koga j..e, ko koga hoće da j..e, ko koga hoće da zaj..e. Ono što se zna to je da će, na kraju, Sve živo na planeti da naj..e. Sve se to dešava po principu spojenih sudova. Niko, dakle, nije pošteđen, pa, ni Srbija. Zato, ovaj osvrt posvećujem našoj stvarnosti koja nije ništa manje tužna od stvarnosti u kojoj živi ovaj nesrećnii, sluđeni Svet. Bez pretenzija da studiozno i sveobuhvatno naslikam našu stvarnost, tek, u kolažu bih da odaberem samo nekoliko fragmenata.

Živan Haravan

Svojevremeno je formiran politički koktel, nepoznatog ukusa, pod nazivom Savez za Srbiju. Taj i takav bućkuriš čine mnoštvo poltičkih stranaka-partija i razni pokreti, udruženja, sindikati... Još im samo nedostaju Miloševićevi Jogi letači pa da glatko sruše Vučića.

Uobičajeno je u Svetu da u višestranačju učestvuju, uglavnom, demokrate, levičari, desničari, zeleni i još po koji.. Ne, kod nas je, izleda, pravilo: što razvodnjenije to gušće; što više zbuniš glasače to će im biti jasnije. Takva "zajednica" rogova u vreći odgovara samo partiji na vlasti.

Nekada najača, najuglednija Demokratska stranka em se na prethodnim republikim i beogradskim izborima srozala na sraman procenat dobijenih glasova, em je na putu da potpuno nestane sa političke scene.

Dok pišem ovaj tekst u Demokratskoj stranci se dešava neviđen skandal. Podele, podmetačine, izdaje, uzajamne optužbe, ozbiljno prete da satru ovu, kako rekoh, nekada jaku i uglednu stranku.

Zoran Lutovac, čovek besprekorne političko-diplomatske karijere, ni slutio nije da će prihvatanjem funkcije predsednika stranke uleteti u politički osinjak u kome on deluje kao Alisa u zemlji čuda. E, sad, on bi da ujedini otpatke bivše Demokratske stranke i tako, đuture, svi budu u Savezu za Srbiju.

Savez za Srbiju hoće bojkot izbora, ali neke stranke i pokreti ili nisu za bojkot ili još uvek razmišljaju. Pod pretpostavkom da Vučićev režim sutra prihvati sve izborne uslove koje traži opozicija, Savez za Srbiju bi se, prirodno, ugasio, a, već, sluđenom biračkom telu bio bi ponuđen konglomerat stranaka, partija, pokreta, udruženja, sindikata, raznih lokalnih frontova. I sad, budi pametan, pa, izaberi i glasaj!

***

Povodom Odluke Etičkog odbora Beogradskog univerziteta o poništavanju doktorata Siniše Malog, za reč se javio novopazarski Mića Jovanović u liku glavnog muftije Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića. Sa skupštinske govornice Narodne Skupštine Republike Srbije ovaj Alahov i narodni poslanik uputio je topli, tako reći, bratski apel vladajućoj većini u Skupštini.

Uz upozorenje da krajnje ozbiljno shvate to što im govori, poentirao je porukom: "Ili će oni vas, ili ćete vi njih!" A, na šta je mislio muftija? Šta to, pod obavezno, treba da urade jedni drugima? Jel to poziv na međusrpski džihad? Ko su to "oni" i "vi"? Gde je tu - on?

Verovatno je mislio kako je on neupitan, jer, mu je mesto u srpskom parlamentu zagarantovano, te bilo ko da preživi ili "oni" ili "vi", on će i dalje da nam sa skupštinske govornice ili raznih televizija i tv-portala drži predavanja o toleranciji, poštenju, pomirenju... Može li neko da zamisli kako u Skupštini opštine Novog Pazara srpski poslanik, pop u civilu, šalje istu poruku povodom nekog problema između dve muslimanske grupacije?

***

Završih ovaj, prethodni, osvrt tri dana pred "Utisak nedelje" od 8. 12. 2019 god. A, onda, navedenog datuma, pročitah u tv-programu da će gost u emisiji biti Muftija Muamer Zukorlić, zajedno sa profesorom Vladetom Jankovićem i profesorkom Biljanom Stojković

Bio sam ubeđen da će se Muftija Zukorlić, uljudno, izviniti našoj javnosti zbog one skandalozne poruke upućene sa govornice Narodne Skupštine Republike Srbije, te ću morati da tražim neku drugu temu. Avaj! Usledio je skandal, neviđenih razmera, u "scenariju i režiji" Muftije Zukorlića, sa njim u glavnoj ulozi.

Prvo, dobismo "objašnjenje" da je njegova poruka: "ili će oni vas, ili ćete vi njih", bila, zapravo, čisto poetično, takoreći, pesničko izražavanje?! Potom, tokom čitave emisije, dovodio je u pitanje ugled i časnost Beogradskog univerziteta i toliko je vređao i nipodaštavao profesorku Stojković i profesrora Jankovića da se stekao utisak kako će režija, svakog trenutka, prekinuti emisiju.

Nezadovoljan nekim podacima koje je profesor Janković iznosio o njemu, Muftija Zukorlić je, sve vreme povišenim tonom,

tada i tokom čitave emisije, upitao profesora: "Šta vam je?! Jeste li vi dobro?!" Kad god bi bio uveren da je

poentirao nekom svojom uvredom na račun Beogradskog univerziteta ili sagovornika u studiju, kezio bi se u

kameru, čini se, šaljući poruku "svojima": "A, šta kažete?! Jel vidite šta im radim!?" Pri tom, ne treba zaboraviti, da je dr Zukorlić predsednik Odbora za obrazovanje, nauku , tehnološki razoj i informatičko društvo Narodne Skupštine Republike Srbije! Podsetite se naslova ovog teksta.

***

Afere sustižu jedna drugu: trgovina oružjem, ruski špijun, marihuana, "doktorati"... Bilo ih je i biće ih. Da nije sramotno i porazno, bilo bi zabavno. Na sceni je, kako to, bez pardona, otkriva najopasniji protivnik sadašnjeg režima predsednik Dveri Boško Obradović, rat dva porodična klana: klan Vučićevih i klan Stefanovićevih. Po slovu Ustava država se oslanja na tri stuba vlasti.

Stubovi zakonodavne i sudske vlasti su nam napravljeni od ćerpiča, a samo i isključivo zahvaljujući 90 % časnim i školovanim policajcima, od pozornika do inspektora, izvršna vlast je na stubu od boljeg materijala. U onih 10% koji i taj stub, poput glodara, nagrizaju spada manji broj korumpiranih načelnika, a najopasniji glodari su tužilaštva i sudovi. U jednoj emisiji na TV N1, nedavno, bila je gost i Lidija Komlen Nikolić jedna od Javnih tužioca.

Bez da pocrveni od stida, dok je na tv ekranu bila slika neizmerno hrabrog i poštenog čoveka, uzbunjivača iz Valjeva Aleksandra Obradovića, izjavi žena kako tužilaštvo neće da reaguje na osnovu rezultata istraživačkog novinarstva. Ne, kaže, ako neko ima dokaze o bilo kom krivičnom delu koje bilo ko da vrši, neka te dokaze prezentuje Javnom tužiocu. Ma, šta kažete!? Tek tada, reče, podnosilac dokaza stiče pravo da se interesuje o predmetu, da bude kritišar sporosti sprovođenja istražnih radnji.

Ni da trepne što je Aleksandar Obradović, bez ikakvih dokaza i ikakvog osnova u kućnom zatvoru sa nanogicom. A, šta bi se desilo sa Aleksandarom Obradovićem, da se umesto medijima, sa svim dokazima obratio Republičkom Javnom tužiocu, uspavanoj, Zagorki Dolovac? Da je tako uradio, bio, dakle, primljen i predao sve dokaze tužiteljki Dolovac, doživeo bi sudbinu Crvenkape koja je poverovala vuku da je to njena baka.

Zna to i tužiteljka Lidija, ali velika plata je velika plata, a privilegije su privilegije. Zašto da ih žrtvuje?! No, vratimo se policajcima: pozornicima, inspektorima, specijalcima, žandarmeriji... Mislim na onih 90% čestitih, hrabrih, školovanih momaka od kojih veliki broj njih nema rešeno stambeno pitanje, imaju porodicu koju valja izdržavati sa skromnim prihodom.

Svi oni su u školovanju učili da treba služiti državi u borbi protiv svake vrste kriminala, da nema zaštićenih, da su mir i spokojstvo građana svetinja. Njima je najteže! Koliko puta su ti momci, poput sokolova, lovili i hvatali razne kriminalce, često, rizikujući sopstvenu bezbednost da bi, potom, tužalaštva odustajala od daljeg postupka zbog "nedostatka dokaza" ili bi te kriminalce sudovi osuđivali na smešne kazne.

Bez sumnje najteže im pada na savesti što javnost vri od dokaza i ozbiljnih indicija da je u težak kriminal, direktno ili indirektno, upleten sam vrh njihovog ministarstva i sam vrh države. Kako, zašto, koga, u takvim dešavanjima, oni treba da štite? Da li su, povremeni nemili slučajevi , samoubistava policajaca ili beg, malobrojnih, u kriminogenu zonu, refleksija stanja u kome se našla policija, a koje je u suprotnosti sa njihovim moralnim kodeksom, sa normama kojima su ih učili?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane