Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Zimo, beli golube

Milovan Brkić

Kad zima dođe i padne sneg, pahulje bele prekriju breg. A Srbiju su, umesto snega, prekrile magle i vazduh, crn kao ugljen. Teško se diše.

Studen je stigla. I ako nema jovanjdanjskih mrazeva, svuda je hladno, a najhladnije je u našim srcima.

Velika propaganda laži je u više medija postavila pitanje ministru ekologije, na naslovnim stranama - Gde se krije Goran Trivan?

Vučić je, po oprobanom receptu, za trovačnicu u kojoj smo se našli, hteo da žrtvuje nekog drugog. Ministar je potvrdno odgovorio da ima ''povišene opasnosti od zagađenja'', ali da su fondovi za ekologiju tanki, a i te pare neko usmeri u druge svrhe''. Odmah je Ana promenila ploču, ostavljajući ministra na miru.

Opasnost od zagađenja nije proglašena, nisu privremeno zatvorene ni škole, ni javni radovi ...

Dolazak delegacije iz Kolumbije, dvojice muškaraca i dve žene, na Zlatibor, zaledio je osmeh kod značajnih ljudi Vučićevog kartela. Gosti nisu došli na zimovanje, već da ispostave račun za neplaćene narkotike koje je zaplenila DEA i Europol, a nešto i srpska policija. Reč je o nekoliko stotina miliona dolara koji se moraju odmah namiriti.

Svi ''poslovni partneri'' okružili su se sa po deset telohranitelja, mada su u delagaciji bili samo donosioci računa. Naplata će početi uskoro, u tim poslovima nema praštanja. Nekome će pasti glava, ko zelena trava. Ministar policije se smešio, umesto njega srpski narko kartel počistiće ''računovodstveni vod'' iz Kolumbije. On će samo brojati mrtve.

I dok svakodnevno na sva usta blati opoziciju, a veliča svoje nepostojeće uspehe, kao istorijske doprinose, nesrećni Vučić, usranih gaća, smišlja nove gadosti kako da satre Srbiju i građane koje je zajašio.

Smislio je, uoči očekivane svoje smrti, zbog bolesti koja je ophrvala Andreja i oca mu Anđelka, da iz Nemačke u Srbiju primi oko 600.000 hiljada migranata. Njima su nemačke bezbedonosne službe otkazale gostoprimstvo, ocenivši ih opasnim za nacionalne interese, pa će ih predati Vučiću, da ih nastani u našim kućama, imanjima, da im izgradi džamije, bolnice, škole, a sve o trošku budžeta jedne od najsiromašnijih zemalja u Evropi...

Velika je nesreća kad čovek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kad ne zna šta može, zapisao je Jovan Dučić.

Vučić, očigledno, ne zna ni šta hoće, ni šta može. Za njega je to sve igra. A svakoj igri ima kraja, pa i njegovoj.

Odreknimo se života sa samosažaljevanjem u zamenu za život sa svrhom!

Građani se ozbiljno spremaju da sačuvaju svoja imanja, kuće, dedovinu, koju je bolesni um klana Vučićevih smislio da nam oteme i preda migrantima, koji nameravju da Srbiju pretvore u kalifat.

Do kraja ovog meseca završiće se lakrdija oko neuspešnog pokušaja smene predsdnika Trampa. Sa Iranom je, za vreme prvog manadata, predsednik Tramp završio bitku, nastaviće je sa njegovim uticajem na balkanske dikatore. Istraživači FBI-a u Ljubljani češčlaju poslovanje Nove ljubljanske banke, preko koje su Vučićevi prali milijarde evra iranskih dolara, a kupuju i Komercijalnu banku. Obruč se steže oko njegovog kartela. Zato on napada sudije i tužioce, kao krivi su što se izvesni Korać našao na slobodi! Plađi se krvi koje će ti mafijaši da puste, poručio nam je.

I Brisel i Vašington brine Vučićeva namera da otpočne sa građanskim ratom. On namerava da angažuje navijače da pobiju nekoliko desetina ''neprijatelja'', a onda će on da digne žandarmeriju i da ih se oslobodi, kao što se oslobodio Saleta Mutavog i ostalih vođa navijačkih grupa.

Srpska policija je dostavila spiskove svih navijača iza kojih stoji Vučićeva mašinerija, koja ih plaća i instruiše. Na kordone smrti iz policije Vučić ne može računati. Ni vojsku ne može upotrebiti. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati oficiri koji su spremni da sa njim idu do samog gorkog kraja.

Da li možemo dočekati slobodu?

Sve je dostižno! Nemoguće postoji samo kod ludaka, tvrdio je Napoleon.

Šizofreni Vođa je, lajući svakodnevno po nekoliko sati, napao svrhu života. Takav napad na građane koje je opljačkao do gole kože, oteo im sve što imaju, učinio ih najamnicima najgore vrste, proterao im decu u inostranstvo, oduzeo im nadu, popišao se na njihovu istoriju, veru, kulturu... nijedan šef države u pisanoj istoriji nije izvršio.

Zimo, beli golube, imaš oštre zube.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane