Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Poslovanje kiparskih firmi u Srbiji (2)

Služe za ispumpavanje para

Analizirano je 20 najvećih firmi, sa još 17 zavisnih društava koje imaju 6.123 zaposlena i sopstveni kapital 349 miliona evra, uz poslovne prihode 1,33 milijarde evra

Miodrag K. Skulić

U prethodnom broju Magazina Tabloid naveli smo Delta Holding u Srbiji ima 34 privredna društva, od kojih njih 14 su bivša društvena preduzeća kupljena na akcijama i tenderima (Napredak, AD, Stara Pazova, Jedinstvo, doo, Apatin, Podunavlje, doo, Čelarevo, Topola, doo, Banatska Topola, Kozara, doo, Banatsko Veliko Selo, Yuhor, AD, Jagodina, Interservis, AD, Novi Sad, Autokomanda, doo, Beograd, Nacional, doo, Beograd, Danubus, doo, Novi Sad, Fabika ulja Dunavka Veliko Gradište i Narodna radinost Commerce, Beograd).

Izvan Delta Hodlinga nalaze se u vlasništvu Miroslava Miškovića četiri investiciona fonda: Delta Real Estate, Delta Investment, Delta Agrar, Delta Platinnium, zatim kompanija za nekretnine NBGP Properties i društvo za upravljanje ekonomskim subjektima Fenix Developments.

U tim društvima u 2018. godini bilo je 3.044 zaposlena i oni su koristili poslovnu imovinu u vrednosti od dve milijarde i 55 miliona evra, što predstavlja 1,62 odsto ukupne imovine svih privrednih subjekata. Tu poslovnu imovinu Delta Holdig i pomenutih šest investicionih društava finansirano je sa milijardu i 440miliona evra, što čini 70,07 odsto, a kako je taj prosečan nivo samofinansiranja na nivou proseka ukupne privrede Srbije 38,59 odsto, stepen samofinansiranja u privrednim društvima Miroslava Miškovića je 81 odsto veći.

Ukupan prihod kompanija Miroslava Miškovića u 2018. godini u konsolidovanom bilansu iznosio je 551 milion evra i na tom prihodu i u toj godini ostvarena je neto dobit 18,7 miliona evra, što je samo 1,32 odsto profita ostvarenog na sopstveni kapital.

20 najvećih privrednih društava osnovanih od kiparskih firmi

NELT CO, doo, Dobanovci

Preduzeće za spoljnu i unutrašnju trgovinu osnovano 14. avgusta 2000. godine, u vlasništvu je sto odsto kiparske firme Neregelia Trading Limited. Zakonski zastunik Ranko Sočanac, a ostali zakonski zastupnici:Nebojša Šaponjić i Mirjana Zobenica. Matičnoj firmi NELT Co 2005. godine pripojeno je veliko beogradsko tergovinsko metaloprerađivačko preduzeće Metalservis, AD, zajedno sa Distributivnim skladištem u Dobanovcima.

Nakon dve godine pripojeno je i društveno preduzeće Stoteks ,AD, Niš, a istog dana pripojen je i Tehnopromet, AD, Niš. U konsolidovanom bilansu NELT Co, ima 2.853 zaposlena, u matičnom društvu 1.828, a u ostalih sedam društava registravanih u Srbiji još 748 zaposlenih, dok je u tri inostrana društva registrovana u Mozambiku, Zambija i Angola, u kojima je zaposlena razlika od 277 zaposlenih.

Ostalih šest zavisnih privrednih društava su; Neoplanta, Novi Sad, sa 519 zaposlenih; Javno skladište Subotica, sa 35 zaposlenih; NEO MP, doo, Novi Sad, sa 82 zaposlena; Banim Reklame, doo, Dobanovci , sa 82 zaposlena; Čenej Agrar, doo, Novi Sad, sa 25 zaposlenih i Veterinarska ambulanta Čenej, sa četiri zaposlena.

Imovina u konsolidovanom bilansu na kraju 2018 godine u ovom poslovnom sistemu iznosila je 289,9 miliona evra, koja je finansirana sopstvenim kapitalom 140,4 miliona evra, što čini 48,44 odsto samofinansiranja, dok su 149,5 miliona evra ukupne obaveze NELT Co kompanije.

Ukupni poslovni prihodi ostvareni u 2018. godini ostvareni su u iznosu od 722 miliona evra i na tom prihodu iskazana je neto dobit u iznosu od 5,5 miliona evra, što čini profitnu stopu od 3,82 odsto, računato na kapital prethodne godine.

KRONOSPAN SRB, doo, Lapovo

Ovo privredno društvo za proizvodnju furnira i ploča od drveta, locirano uz Autoput Beograd - Niš, kod čvora Lapovo, registrovano je 12.12.2008. godin. Vlasnik sto odsto kapitala je Krono Span Holding South Limited sa Kipra. Zakonski zastupnik Lana Mošić. Ukupan broj zaposlenih je 153. Ukupna imovina ovog privrednog društva je 89,6 miliona evra, dok je sopstveni kapital, usled iskazivanja gubitaka u više prethodnih godina, iznosio samo 4,9 miliona evra, pa su ukupne obaveze na kraju 2018. godine iznosile 4,4 miliona evra.

Ukupan poslovni prihod ostvaren u 2018. godini iznosio je 48,3 miliona evra i na tom prihodu ostvarena je neto dobit u visini od 2,7 miliona evra.

UMKA, doo, Umka

Fabrika kartona i izrade ambalaže, čiji je vlasnik Kappa Star Limited, sto odsto, sa 392 zaposlena, u konsolidovanom bilansu. Zakonski zastupnik Miloš Ljušić, a ostali zastupnik Jadranka Priljeva i Dejana Backović.

Ovom privrednom društvu avgusta 2018. godine pripojena je Fabrika hartije Božo Tomić iz Čačka, a pre toga pripojeno je i privredno društvo KSG Eneegy, doo, Umka. U konsolidovanom bilansu UMKA, doo su i tri zavisna bivša društvena preduzeća: Auto kuća Zemun, AD, Geomašina, AD, Beograd i Fabrika hartije, doo, Beograd.

Ukupna imovina ovog konsolidovanog društva na kraju 2018. godine iznosila je 52,7 miliona evra, koja je sopstvenim kapitalom pokrivena 31,9 miliona evra, što čini 60,53 odsto ukupne imovine, dok su obaveze činile razliku od 20,8 miliona evra. U ovim društima bilo je 392 zaposlena.

Ukupan poslovni prihod ostvaren u 2018. godini u ova četiri privredna društva iznosio je 71,3 miliona evra i na tom prihodu iskazan je gubitak u poslovanju te godine 9,7 miliona evra. Kumulirani gubici u ranijim godinama bili su još u visini 1,4 miliona evra.

SARANTIS, doo, Beograd

Ova trgovina na veliko parfimeriskim i kozmetičkim proizvodima, osnivač društva GR Sarantis Cyiprus Limitet. Ovo naše privredno društvo ima dva zavisna društva, po jedno u Severnoj Makedoniji i Republici Srpskoj. Ukupno je bilo 87 zaposlenih.

Ukupna imovina ovog privrednog društva iznosi 26,5 miliona evra, sa sopstvenim kapitalom od 22,9 miliona evra, dok su obaveze iznosile samo 3,6 miliona evra.

Ukupan prihod ovog privrednog društva u 2018. godni iznosio je 22,4 miliona evra, a na tom prihodu iskazana je neto dobit u iznosu od 2,2 miliona evra.

EKSTRA-PET, doo, Beograd

Privredno društvo za proizvodnju pretformi i boca od pet granulate. Vlasnik društva je Velkan Trading Limitet, Kipar, sto odsto. Zakonski zasatupnik Radomir Mimović. Broj zaposlenih, prema konsolidovanom bilansu bio je 455 zaposlenih. U ovom privrednom društvu ima i tri bivša društvena preduzeća, kupljena na aukcijama, i to; Voda Vrnjci, AD, Vrnjačka Banja, sa 52,4 odsto akcija; FMP Agromehanika, AD, Boljevac, sa sto odsto akcija; Projektmontaža, doo, Beograd,, sa sto odsto udela i još jedno zavisno društvo: Infinity Properties, doo, Beograd, za konsultantske aktivnosti.

Ukupna vrednost poslovne imovine na kraju 2018. godine iznosila je 52,32 miliona evra i finansirana je sa 35,6 miliona evra sopstvenim kapitalom, što dostiže 68,02 odsto ukupne vrednosti poslovne imovine.

Na ukupnom ostvarenom poslovnom prihodu od 28,3 miliona evra i na tom prihodu iskazana je neto dobit u iznosu od 1,8 miliona evra.

NAFTACHEM, DOO, Srem. Kamenica

Delatnost ovog privrednog društva je trgovina na veliko gorivima. Vlasnik društva je kiparska firma Post Key Investments Limited, sto odsto. U okviru ovog matičnog društva je zavisno društvo Naftachem Petrol, Sremska Kamenica. Broj zaposlenih u ovom društvu je 87, a vrednost ukupne imovine 36,1 milion evra, koja je sopstvenim kapitalom od 15 miliona evra, finansirana sa 41,51odsto, dok su obaveze društva 21,1 milion evra.

Ukupan prihod ovog društva u 2018. godini iznosio 132,5 miliona evra, na kom prihodu je iskazana neto dobit u iznosu od 1,1 milion evra.

VALJAONICA BAKRA, AD, Sevojno

Privatizovana putem tendera 2005 godine, a kasnije kupovinom akcija stečena od sadašnjih akcionara, u vlasništvu je East Point Metals LTD, Kipar sa 80,87 odsto akcija, Akcionarski fond Srbije 9,72 odsto i 2.327 malih akcionara sa 9,41 odsto akcija.

Pet lica su upisani u APR-u kao zakonski zastupnici: Nataša Pančić, Vasa Žigić, Đorđe Gucić, Milija Božović, generalni director i Stanimir Stanković. Tri su člana Nadzornog odbora: Desko Nikitović, Dobrosav Andrić i Hranislav Ćirić. Četiri su člana Izvršnog odbora: Vasa Žigić, Đorđe Gucić, Nataša Pančić i Stanimir Stanković.

U Valjaonici bakra, kao matičnom društvu zaposleno je u 2018. godini 997 radnika, a u konsolitovanom bilansu 1.066 radnika. Kao zavisno društvo registrovana JE Valjaonica- Bezbednost i jedno zavisno društvo u Nemačkoj.

Ukupna poslovna imovina Valjaonice na kraju 2018. godini iznosila je 58,3 miliona evra, koja je finansirana sopstvenim kapitalom same Valjaonice sa 14,6 miliona evra, ili samo sa 25,12 odsto, dok su obaveze Valjaonice dostigle, čak, 43,7 odsto. U nekoliko prethodnih godina u Valjaonici bakra su kumulirani gubici u iznosu od 21,6 miliona evra. Da tih gubitaka nije bilo ukupan kapital Valjaonice iznosio bi 36,2 miliona evra, a ukupna poslovna imovina bi bila finansirana sa čak 62 odsto.

Ukupan polovni prihod ostvaren u 2018. godini iznosio je 142,8 miliona evra i na tom prihodu ostvarena je čista dobit u toj godini u iznosu od 3,5 miliona evra.

ČELIK TRGOVINA, doo, Beograd

Ovo privredno društvo za trgovinu na veliko registrovao je vlasnik Triplejump Limitet Kipar, sa 99,81odsto udela, a dva mnanjinska vlasnika poseduju 0,19 odsto udela. Zakonski zastupnik je Boriša Galić, a ostali zastupnik je Milena Nenadović. Odluku o usvajanju godišnjih bilansa potpisala je Osnivač funkciji Skupštine Saveta Čelar. Ukupno je na kraju 2018. godine u konsolidovanom bilansu bilo 68 zaposlenih. Zavisno društvo je Čelik TP.

Ukuzpna vrednost poslovne imovine iznosi 15,2 miliona evra, koja je sa 95,34 odsto finansirana sopstvenim kapitalom u iznosu od 14,5 miliona evra. Obaveze društva su samo 700 hiljada evra.

Ukupan poslovni prihod odstvaren u 2018. godini iznodsi 2,3 miliona evra, uz iskazanu neto dobit u toj godini u iznosu od 373 hiljade evra.

IMEL GROUP, doo, Beogra

Arhitektonska delatnost u Imel Group, doo, Beograd čiji je osnivač kiparska firma Listepure LTD, sa 80 odsto i po deset odsto Mirko i Slobodan Urošević. Zakonski zastupnik grupe je Mirko Urošević, a ostali zastupnici grupe su: Slobodan i Slobodanka Urošević i Branko Popović. U konsolidovani bilans uključena su i zavisna društva Imel Properties, doo, Beograd, čija osnovna delatnost je iznajmljivanje nekretnina i Imel Services, doo, Beograd. U konsolidovanom bilansu, za 2018. godinu, bilo je 16 zaposlenih, koji sa 1,6 miliona evra ukupne vrednosti poslovne imovine koju koriste, piokrivaju sopstvenim kapitalom u iznosu 1,4 miliona evra, uz obaveze nešto veće od 200 hiljada evra.

Na ukupnom poslovnom prihodu ostvarenom u 2018. godini u iznosu od 1,6 miliona evra iskazana je neto dobit u toj godini u iznosu od 147 hiljada evra.

A&P, doo, Dobanovci

Ovo privredno društvo proizvođač je osvežavajućih pića, mineralne i ostale flaširane vode, a u Srbiji je registrovan od 9 janura 1998. godine. Vlasnik sto odsto društva je kiparska firma European Bottling Operations LTD. Zakonski zastupnici su dva kiparska državljanina: George Apostolou i Kyriakos Ktorides.

U ovom kiparskom tzv "orginalnom", društvu zaposleno je u 2018 godini bilo 287 radnika, dok je u njihovom zavisnom društvu u Podgorici bilo samo pet zaposlenih. Ukupna vrednost poslovne imovine koje privredno društvo u Dobanovcima koristi iznosu na kraju 2018. godine 25,3 miliona evra i finansirana je sopstvenim kapitalom društva u iznosu od 8,3 miliona evra, što čini 32,65 odsto ukupne vrednosti poslovne imovine.

Da nije u prethodnim i ovoj godini iskazan kumulirani gubitak u poslovanju ovog drušrtva u iznosu od pet miliona evra, društvo bi sopstvenim sredstvima pokrivalo znatno veći nivo ukupne imovine.

U 2018. godini A&P je u Srbiji ostvario 36,4 miliona evra ukupnih poslovnih prihoda, i na tom prihodu, ipak, iskazao gubitak u poslovanju, te godine, u iznosu od 407 hiljada evra.

PATENT CO, doo, Mišićevo, Subotica

Ovo privredno društvo specijalizovano je za proizvodnju gotove hrane za domaće životinje, a u Srbije je registrovano 17 novembra 2004 godine. Vlasnik društva je kiparska firma PTCO Holdings Lmited 60 odsto, 35 odsto Radivoje Perović i pet odsto Miodrag Perović. Zakonski zastupnik društva je Jelena Perović, a ostali zastupnici Miodrag Perović i Radivoj Perović. Pod istim imenom registrovano je i zavisno društvo u Podgorici.

U Paten Co u 2018 godini bilo je 184 zaposlena, a u podgoričkom društvu 14 zaposlenih. Ukupna imovina koju ovo društvo koristi u Srbiji u 2018. godini iznosilaje 39,3 miliona evra, a pokrivena je sopstvenim kapitalom sa 12,8 miliona evra ili sa 32,62 odsto.

Ukupan poslovni prihod ostvaren u 2018. godini iznosio je 4,7 miliona evra i na tom prihodu u toj godini ostvarena je neto dobit 211 hiljada evra.

PRVA TELEVIZIJA, doo, Beograd

Ovo privredno društvo specijalizovano je za kablovske telekomunikacije. Osnivač Prve Televizije je naše privredno društvo Nova Broadcasting, doo, Beograd, koje je osnovano od kiparske firme Kopernikus Stream T.V. Limited, sa sto odsto kapitala. Zakonski zastupnik društva su Jelena Agatunović i Srđan Milovanović.

Pored Prve televizije bilo je registrovano I zavisno društvo Antenna Group Studios, doo, Beograd koje je 9 avgusta 2019. godine brisano iz registra APR-a. Prva Televizija u 2018. godini imala je 217 zaposlenih, koji su koristili poslovnu imovinu u vrednosti 62,4 miliona evra, a sopstveni kapital društva bio je samo 11,18 odsto vrednosti ukupne poslovne imovine. Sa tih sedam miliona evra, formirane su ukupne obaveze od čak 55,4 miliona evra i one su osam puta veće nego što iznosi sopstveni kapital društva. Jedan od razloga toliko niskog nivoa sopstvenog kapital, su i kumulirani gubici iz prethodnih godina koji su dostigli 14,3 miliona evra. Iz tih razloga Prva Televizija je upisala dana 29 oktobra 2019 godine zalog na 88 odsto udela u društvu.

U 2018. godini Prva Televizija je ostvarila 35,2 miliona evra ukupnog poslovnog prihoda i na tom prihodu u toj godini iskazala 1,4 miliona neto dobiti.

RAPID, AD, Beograd

Vlasnik ovog akcionarskog društva za trgovinu na malo je 5 doo, Beograd 54,22 odsto Erma Investment, doo, Beograd čiji je osnivač kiparska firma Vintolio UInvestments Lumited, 28,71 odsto Salair Investments Lmited, Kipar i 406 malih akcionara koji drže 17,07 odsto akcija. Zakonski zastupnik društva je Rade Pops-Dragić. U Rapidu, AD u 2018 godini bilo je 20 zaposlenih. Ukupna poslovna imovina koju Rapid, AD, koristi na kraju 2018 godine iznosila je 7,8 miliona evra i bila je finansirana sopstvenim kapitalom dsruštva u vrednosti 5,7 miliona evra, dok su obaveze iznosile 2,1 milion evra.

U 2018. godini ostvaren je ukupan poslovni prihod dva miliona evra i na tom prihodu iskazana neto dobit u iznosu od osam hiljada evra.

BLUE CENTER, doo, Beograd

Ovo privredno društvo registrovano je za razradu građevinskih projekata. Vlasnik sto odsto udela ovog privrednog društva je BH Serbia III LTD, Kipar. Zakonski zastupnici društva su Anita Milivojev i Stevan Lojović. Dana 24 juna 2016 godine upisano je založno pravo na sto odsto udela. Ukupna vrednost poslovne imovine na kraju 2018 godine iznosio je 85,5 miliona evra, a pokriven je sopstvenim kapitalom u iznosu od samo 6,5 miliona evra, što čini 7,68 odsto ukupne vrednosti poslovne imovine, koju društvo koristi. Na drugoj strani ukupne obaveze društva iznose 79 miliona evra. Društvo nema zaposlenih.

Na ukupnom poslovnom prihodu u iznosu od 7,5 miliona evra i ostalim prihodima u iznosu od 5,9 miliona evra društvo je iskazalo neto dobitak u iznosu od 6,9 miliona evra.

HYNDAI SRBIJA, doo, Beograd

Sredinom 2015 godine kiparska firma Adriatic Motors Limited u Beogradu je registrovala privredno društvo čija je osnovna delatnost trgovina automobilima i lakim motornim vozilima, pod nazivom Hyndai Srbija, čiji je zakonski zastupnik Vekoslav Habit, slovenački državljanin. Pored toga, otvoreno je i posebno zavisno društvo Jadran auto, doo, Podgorica, U privrednom društvu u Srbiji ima 56 zaposlenih. Društvo koristi 10 miliona evra ukupne poslovne imovine na kraju 2018 godine, a sopstvenim kapitalom društvo finansira sa 6,5 miliona evra, dok ukupne obaveze iznose 3,5 miliona evra.

U 2018. godini društvo je ostvarilo 29,4 miliona evra ukupnih poslovnih prihoda i u toj godini iskazalo 552 hiljade evra neto dobiti.

PUTNIK, AD, Beograd

Vlasnik ovog akcionarskog društva sa 84,24 odsto akcija je Acciona Investments LTD, dok je Akcionarski fond Srbije vlasnik 15 odsto, a 0,76 odsto akcija je u posedu 192 mala akcionara, Zakonski zastupnik ovog društva je Dmitry Razumov, državljanin Ruske Federacije. U 2018. godini bio je u Putniku, AD, bilo zaposleno samo jedno lice. Imovina koju Putnik, AD, koristi na kraju 2018 godine koristi je iznosila 25,4 miliona evra, ali je preostalom sopstvenom imovinom finansirana sa samo 6,4 miliona evra, dok su ukupne obaveze dostigle 19 miliona evra. Poznat je slučaj dugogodišnjeg spora sa državom, u kom period je Putnik, AD, kumulirao gubitke u poslovanju 16,4 miliona evra, što mu je svelo preostali kapital društva na samo 6,4 miliona evra.

Na ukupnom poslovnom prihodu od samo 166 hiljada evra, iskazana je neto dobit u iznosu od samo 59 hiljada evra.

BIO ENERGY POINT, doo, Beograd

Delatnost ovog privrednog društva je rezanje i obrada drveta, čiji su vlasnici 52,25 odsto kiparska firma Wurmeil Holdings LAimited, 27,75 odsto Furmeil Holdings Limited, Kipar, dok je 20 odsto u vlasništu domaće firme Point Group INT Beograd. Zakonski zastupnici društva su Mladen Stojadinović i Gordana Vitomirov. Ukupna vrednost poslovne imovine koju ovo privredno društvo koristi iznosi 13,2 miliona evra i finansirana je sopstvenim kapitalom u iznosu od 5,2 miliona evra, pa su ukupne obaveze osam miliona evra.

Ukupan poslovni prihod ostvaren u 2018. godini iznosi 9,4 miliona evra, uz neto dobit od 66 hiljada evra.

INTERALLIS CHEMICALS, doo, Beograd

Društvo je registrovano za proizvodnju i trgovinu hemijskim proizvodima čiji je vlasnik sto odsto kiparska firma Global Galax, doo, Beograd. Zakonski zastupnik je Marko Malavrazić, crnogorski državljanin. U ovom privrednom društvu zaposleno je 19 radnika. Ukupna imovina koju društvo koristi na kraju 2018. godine iznosila je 6,9 miliona evra i bila je pokrivena sopstvenim kapitalom sa tri miliona evra, dok su obaveze učestvovale u finansiranju ukupne vrednosti poslovne imovine sa 3,9 miliona evra.

Ukupan poslovni prihod ovog privrednog društva ostvaren u 2018. godini iznosio je 14,6 miliona evra, uz iskazanu neto dobit od 51 hiljade evra.

CLIPS DK, doo, N. Sad

Ovo privredno društvo specijalizovano je za prodaju na malo satova i nakita osnovano je od kiparske firme SF1 Clips LTD, Kipar, sa 99 odsto uloga, dok razlika od jedan odsto je u vlasništvu Miroslava Stankovića. Zakonski zastupnik je Marina Marković, a ostali zastupnici su Milan Uzelac i Miroslav Stanković. U društvu je zaposleno 75 radnika. Ukupna vrednost poslovne imovine koju društvo koristi je na kraju 2018. godine iznosila 6,3 miliona evra, a sa 4,1 milion evra sopstvenog kapitala finansirano je 64,17 odsto ukupne vrednosti poslovne imovine, dok je iz tuđih sredstava finansirano 2,2 miliona evra vrednosti ukupne poslovne imovine.

U 2018. godini ostvareno je 7,5 miliona evra poslovnog prihoda na kom je u toj godini iskazana neto dobit u iznosu od 1,8 miliona evra.

PAPIR SERVIS FHB, doo, Umka

(U 2019 godini promenjen naziv u Kappa Star Recycling)

Osnovna delatnost ovog društva je ponovna upotreba razvrstanih materijala. Raniji vlasnik ovog društva bilaje Fabrika hartrije, Umka. Zakonski zastpunik društva je Marko Janković, a ostali zastupnici su: Jelena Popović, Dejana Backović i Miloš Ljušić.

U 2018 godini ovom privrednom društvu priopojen je EKOBanat,doo iz Vršca, a u 2019 godini pripojeno je društvo Srem Reciklaža, doo iz Sremske Mitrovice. Ukupna poslovna imovina koju je društvo koristilo na kraju 2018. godine iznosila je 10,5 miliona evra, koja je finansirana sopstvenim kapitalom u iznosu od 2,6 miliona evra, a obaveze prema drugim učestvovale su u finansiranju poslovne imovine sa 7,9 miliona evra.

Ukupan poslovni prihod ostvaren u 2018. godini u iznosu od 17,1 milion evra i na tom prihodu ostvarena je neto dobit u iznosu od 552 hiljade evra.

Zaključna konstatacija.

Ovih 20 privrednih društava sa još 17 zavisnih društva u 2018. godini imalo je 6.1213 zaposlena koristilo ukupnu poslovnu imovinu u iznosu od 929 miliona evra. Ta vrednost ukupne poslovne imovine finansirana je sopstvenim kapitalom ovih društava u iznosu od 349 miliona evra, što predstavlja 37,6 odsto ukupne vrednosti poslovne imovine, dok je ostatak vrednosti od 580 mniliona evra vrednosti poslovne imovine finansiran tuđim sredstvima, što predstavlja obaveze ovih društava.

Ukupna vrednost poslovnih prihoda koji su ova društva ostvarila u 2018. godini iznosio je milijardu i 335 miliona evra i na tom prihodu iskazana je neto dobit u iznosu od samo 19 miliona evra.

Ako prikažemo sa kojim procentom ova društva učestvuju u ukupnoj privredi Srbije dobijaju se sledeći pokazatelji; u broju zaposlenih 0,54 promila; u poslovnoj ukupnoj imovini 0,73 promila; u kapitalu 0,71; u ukupnim poslovnim prihodima 1,47 odsto; u neto dobiti 0,45 promila

Učešće firmi Miroslava Miškovića nije obuhvaćeno ovim pokazateljima, obzirom da su oni dati odvojeno za njih, na početku ovog teksta.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane