Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

KiM

Da li Vučićeva igra sa Srbima sa KiM ulazi u završnu fazu

Predaja već predatog

Delegacija Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije potpisala je 20. januara, u Berlinu, Pismo o namerama o obnovi avio-linije Beograd-Priština, i to sa nemačkom kompanijom „Lufthanza". Vučić je pokušao da zamaskira činjenicu da se radi o još jednom pravnom međunarodnom ugovoru sklopljenom sa separatističkim vlastima, neubedljivom izjavom kako je Srbija "imala posrednika, nekog koji je Rezolucijom UN predviđen za taj prostor". Da nije tako učinila, kaže Vučić, Srbija bi "morala da potpiše sva dokumenta sa državom Kosovo. Mora da potpiše ugovor sa aerodromom Adem Jašari, pa i Kosovom kao državom, da priznamo da nije pod našom kontrolom donji vazdušni sloj".

Ivan Maksimović

Ovo je samo još jedna u nizu dnevnih Vučićevih laži jer Srbija i ne kontroliše vazdušni prostor iznad svoje južne pokrajine, a to ne čini ni KFOR.

Naime, od aprila 2014. NATO i KFOR, u skladu sa Kumanovskim sporazumom, nastavljaju da nadgledaju nebo iznad Kosova i Metohije, ali civilni saobraćaj kontroliše mađarska nacionalna služba za kontrolu letenja "Hungarocontrol", po sporazumu sklopljenim sa NATO paktom.

Pošto se u sporazumu iz Berlina ne pominje mađarska kompanija, jasno je da će on morati da bude ratifikovan upravo sa albanskom upravom aerodroma "Adem Jašari". Šta to znači objasnio je sam Vučić opisujući "šta je izbegnuto".

Međutim, sporazum o obnovi avio linije na relaciji Beograd - Priština nije nastao u dogovoru sa UNMIKOM, niti KFOR-om, pa čak ni sa kosovskim Albancima, već sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričardom Grenelom.

Proces potpisivanja pisma nadgledao je američki advokat i jedan od Trampovih savetnika, Robert O'Brajen, nakon čega su učesnici događaja zajednički pozirali fotografima ispred američkih zastava u njihovoj ambasadi u Berlinu.

Ovim je priznato da država Srbija nema nadležnost niti nad teritorijom, niti nad nebom Kosova i Metohije. Da ima ne bi morala sa bilo kim o tome da sklapa sporazume, ali je i konkretno ukazano na to - ko u stvari vlada i donjim vazdušnim prostorom Srbije ali i srpskom političkom postavkom.

Na ovo su podsetili i iz Narodnog pokreta Srba sa KiM, "Otadžbina", u svom saopštenju za javnost gde navode da je Predsednik Srbije, za razliku od svih svojih prethodnika od 1999. godine, pristao da se ova linija obnovi jer će svako ko "bude putovao prema južnoj srpskoj pokrajini na pasošima imati utisnut žig nepriznate republike Kosovo. Šta je to nego posredno priznanje separatističke tvorevine na tlu Srbije" - zapitali su iz ovog pokreta.

Član predsedništva ovog pokreta i nezavisni narodni poslanik sa Kosova i Metohije, Slaviša Ristić, za Magazin Tabloid kaže da u momentu izdavanja saopštenja oni nisu ni predvideli da će vlast već nekoliko dana kasnije usvojiti i predlog za sporazum o obnovi železničkog saobraćaja.

"Do tada su sve vreme govorili da dijalog sa Albancima neće biti obnovljen dok ne ukinu takse, što je samo prevara, a u stvari, po nalogu onih koji su ga doveli na vlast, Aleksandar Vučić nastavlja sa izdajom a ovi sporazumi su samo dokaz za to" tvrdi Ristić.

Potpisivanje pisma o obnovi železničkog transporta iznenađuje i Dejana Mirovića, doktor iz oblasti međunarodnog prava i autora knjige "Briselski sporazum: hronologija i posledice" objavljene prošle godine.

"Mi njih puštamo da dolaze avionima u Beograd, a oni ne puštaju naše sportske timove da igraju na Kosovu i Metohiji. Mislim da bi bilo mnogo bolje da gospodin Vučić i družina oko njega, pošto su veliki navijači Crvene zvezde, pokušaju da reše to što sportisti ne mogu da dođu do Zvečana a ne da Albancima otvaraju nove koridore".

Ni kod inostranih nezavisnih političkih analitičara, kakav je sagovornik Magazina tabloid dr Markus Papadopulos, istoričar i ekspert za prostor Balkana, nema dileme oko prave prirode ovog političkog poduhvata.

"Republika Srbija je vazalna država Zapada i korumpirana je od vrha do dna. Republika Srbija nije Srbija; pre je deformisana i groteskna tvorevina, koju su takvu skrojili srpski izdajnici, po nalogu njihovih zapadnih gospodara. Sledi, dakle, da srpska kvislinška vlada manevriše kako bi priznala nezavisnost grozne, takozvane Republike Kosovo" - uveren je Papadopulos koji kaže da izdajnicima u Beogradu smernice za to izdaju Vašington, London i Brisel, te da je neophodno da činimo suprotno.

"Što pre Srbi demontiraju "republiku Kosovo", pre će moći da povrate srpsku nezavisnost i da započnu proces odbrane svoje bogate kulture, kojoj u poslednje vreme preti nametanje tuđinskih i nastranih normi o ljudskim pravima, uključujući i agendu o LGBT pokretu od strane srpskih izdajnika, po nalogu Zapada, da bi razblažili i, na kraju, lišili Srbiju njene kulture i time okončali svaki mogući otpor u Srbiji prema zapadnoj vlasti. Narod bez kulture je narod bez nacionalnog identiteta, pa ih izdajnici i strani igrači mogu lako pokoriti" prijateljski upozorava dr Papadopulos.

Manevrisanje podrazumeva predstavljanje štetnih sporazuma kao korisnih, kaže Ristić.

"Kao i ranije i ovaj put će pokušati da to predstavi kao nešto od koristi za Srbe na Kosovu i Metohiji" dodaje naš sagovornik i dodaje da je to čitav proces:

"Moj lični utisak je da će Vučić i ove najavljene izbore u Srbiji pokušati da fingira a da pre toga ne učini ono što je obećao svojim gazdama a to je potpisivanje takozvanog pravno-obavezujućeg sporazuma. Za to vreme javnost se obmanjuje izjavama da se prekida dijalog a u suštini se izdaja nastavlja. Da oni uopšte žele prekid dijaloga, logično bi bilo da se povuku i iz Briselskog sporazuma a ne da nastavlja i dalje da predaje imovinu države Srbije takozvanoj "republici Kosovo", navodi on.

Borba koju Vučić vodi da se pošto-poto održi na vlasti, koči ga i u nekim drugim stvarima kaže Mirović:

"Ostalo je još da se de-jure prizna nezavisnost Kosova, da zatim Srbija dozvoli da ono uđe u Ujedinjene nacije, što bi posle svega to dostiglo tačku nepovratnog procesa. Problem u tome je što bi takva odluka morala da se objašnjava i glasačima, koji su bivši radikali, i prijateljima iz Rusije iza kojih se Vučić zaklanja svaki put kada napravi neki protivzakoniti akt, a ovo bi značilo i isterivanje Rusa iz Srbije što bi malo teže išlo".

Mirović je takođe ubeđen da se zaista radi o zavisnom i podređenom položaju srpskih vlasti te kaže da ga ne čude okolnosti u kojima je dat pristanak na ovaj sporazum "zato što je gospodin Vučić potpisivanjem Briselskog sporazuma 2013. godine, koga jeste parafirao Dačić, ali zna se da je Vučić tada imao najveću političku moć, suspendovao srpski Ustav radi ispunjavanja uslova zarad ostanka na vlasti u to vreme. Ako ste spremni na ispunjavanje svih uslova EU i Amerike, pa i da suspendujete čitav svoj Ustav, da bi ste sačuvali vlast, onda ćete prihvatiti i ovakve sporazume, i to opet, radi pukog opstanka na vlasti".

"Koliko je razorniji od Briselskog sporazuma tek ćemo videti ako zaživi. Mislim da je pre svega to de-fakto priznanje "nezavisnog Kosova" jer će tako i u Beogradu započeti priznavanje njihovih ličnih karti i pasoša, mislim da je to svrha ovog sporazuma. Svakako treba sačekati pa videti u praksi kako to funkcioniše ali ne vidim kako bi moglo da bude drugačije..." kaže on.

Papadopulosa ovo ni malo ne čudi, objašnjava i zbog čega.

"Srpski političari, kao i diplomate, u životu su neuspešni i pate od kompleksa inferiornosti, oni znaju da jedino izdajom države mogu da urede svoju budućnost. Dozvolite mi da vam ispričam kratku priču: Jednom sam imao razgovor sa visokim srpskim diplomatom, koji mi je rekao, prilično neustrašivo, da najveći deo svog radnog dana provodi kupujući odeću u radnjama renomiranih proizvođača. Priča se tu ne završava jer sam nedavno saznao da je spomenuti diplomata danas ambasador u jednoj većoj zemlji sveta.

Poenta ove priče je da danas u Srbiji čovek ne treba da ima kvalifikacije, iskustvo, inteligenciju i patriotizam da bi postao političar ili diplomata; on mora da bude samo izdajnik i od onih koji će pokušati da na bilo koji način našteti srpskom narodu da bi videli da stanje na njihovim bankovnim računima postaje sve veće" pojašnjava naš sagovornik ukazujući na ponižavajuću činjenicu koliko je takvo stanje postalo očigledno i van Srbije.

Njegovo iskustvo potkrepila je i srpska delegacija u Berlinu ovog 20. januara izuzetno važni a tako olako zaključeni sporazumom koji nisu uobičajeni u međunarodnoj diplomatiji i politici.

"Svaki ustupak jedne strane, prati ustupak i druge a ja to ovde nisam primetio" kaže dr Mirović i dodaje:

"Nisu ukinute takse, a nisam primetio da je srpski narod bilo šta drugo dobio najavom avio - linije. Od 40.000 Srba koji su živeli u Prištini, od 1999 više nema ni jednog. Drugo, što posebno zabrinjava, kao i veliki delovi Briselskog sporazuma, sve se radi netransparentno. Mi nismo mogli da se upoznamo sa sadržajem tog ugovora, samo smo čuli da je potpisan i čuli smo još jednom one parole "mi nikada nećemo priznati nezavisno Kosovo" i tako dalje, od gospode iz Kancelarije za KiM, međutim to ništa ne znači u Međunarodnom pravu." precizira Mirović.

Aleksandra Vučića i njegove saradnike, to ni malo ne brine jer su Srbiju skrojili po volji kolonijalnih gospodara u čijoj su službi.

"Republika Srbija je lažna država koja se maskira u normalno funkcionalnu"- ocenjuje dr Papadopulos.

"U Srbiji je danas sve samo fasada. Republiku Srbiju ljudi ne smeju shvatiti - ozbiljno, a to ne smeju ni političari i diplomate koji joj služe. Republika Srbija nije Srbija i ne služi srpskom narodu; utoliko pre, što je ona vozilo Zapada koje koristi samo Zapadu i izdajnicima u Srbiji" stav je dr Papadopulosa.

Identičnog je stava i dr Mirović kada govori o mogućnosti da se ovako nezakoniti i štetni sporazumi pravnim putem ponište. On smatra da to nije moguće pod ovim okolnostima.

"Da imamo normalan Ustavni sud, a nemamo, da imamo 25 patriotskih poslanika u Skupštini, kao što nemamo, to bi bez problema moglo da se u nekom procesu poništi. Naravno, neka druga vlast bi mogla da razmišlja o tome ali sa suspendovanim Ustavom, sa izvršenom vrstom državnog udara, prihvatanjem Briselskog sporazuma... Ali, pošto je Vučić apsolutno uništio sve institucije sistema, nisam optimista po tom pitanju. Mi od 2013. i usvajanja Briselskog sporazuma, faktički živimo u jednoj vrsti vanrednog stanja, karikaturalnoj stvarnosti kao što je karikaturalna Vučićeva vlast koja se predstavlja drugačijom putem medija, a godinama održava vanredno stanje" ističe Mirović.

U potrazi za makar nekim pozitivnim aspektom koje bi sporazumi o avio i železničkom saobraćaju možda sadržali, pitamo poslanika Ristića da li ih on vidi.

"Svakako ne. To je samo uslov njihovih nalogodavaca koji oni ispunjavaju. Kao što ne vidim koji su to Srbi, naročito oni koji žive na Kosovu i Metohiji, koji će koristiti taj avio-prevoz, tako ih ne vidim ni sa železnicom. Nažalost, Aleksandar Vučić svih ovih godina nije postavio ono krucijalno pitanje - povratak Srba na Kosovo i Metohiju, očigledno je to za njega zabranjena tema. Od njega možete čuti sve i svašta ali se ne sećam da sam bilo kada čuo da je pomenuo to pitanje ni na jednom od pojavljivanja počev od sednica Skupštine Ujedinjenih nacija pa sve do evropskih političkih tela pre bilo kakvih razgovora i pregovor sa kvazi-državom Kosovo. Jer da bi nekog bilo da se vozi železnicom od Prištine do Beograda, Raške, severnog dela Kosovske Mitrovice... valjda je osnovno da se ljudi vrate na svoja ognjišta"..

Dr Papadopulos bira da, povodom poslednjih krupnih sporazuma iz Berlina, ne bude politički korektan već otvoren i direktan jer stanje u Srbiji je krajnje alarmantno.

Zato kaže da će se ''pokazati se da su ti sporazumi nož u srce Srbije, gurnut još dublje unutra, sa namerom da se u potpunosti ubije država i na taj način garantuje da će položaj Zapada u bivšoj Jugoslaviji ostati nedodirljiv do kraja. Ukoliko se ovakva Srbija ne demontira i ne uništi njen prozapadni sistem, srpska nacija može jednog dana prestati da postoji. Istorija je pokazala da su nacije prestajale da postoje zbog toga što nisu uspele da se prilagode nekom od dosadašnjih novih svetskih poredaka koji utiču na njihove zemlje. Srbi, upozoreni ste!" - poručuje nam dr Papadopulos.

Možda na surov način ,ali sa namerom da otrezni narod koja bi morao da se pokrene i zbaci sa grbače političke parazite čija je Vučić matica, a koji mu razaraju svaku poru života.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane