Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Gradska kasa i Regionalni Centar Banat - funkcionerski ideal otimanja para od građana

STRANAČKO PRELETANJE PARA - U PRIVATNE DŽEPOVE

Ko nema u novčaniku, ima ga u gradskoj kasi, rekoše dva prepametna drugara, još iz školskih klupa. Jedan, zamašćen, virio iz kanala AMD Petar Drapšin, drugi zaposlenik u očevoj firmi Onix, al', kakvi su, prepametni, iz opozicije ovaca bez novaca, pređoše, nikad lakše, u SNS poziciju. Danas su dva jarana, stranačka preletača, još iz školskih klupa, Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina i Darko Vukić, šef gradskih finansija, ispunili sve privatne životne snove. Gradska kasa im, tako reći, „u vlasništvu", rade šta im padne na pamet, legitimno i legalno „raspolažu" novcem svih građana Zrenjanina. Prethodno su, u nekoj banatskoj selendri, megatrend-fabus diplomisani, i overili svoja retko opskurna znanja.

Zoltan Horvat

Ako izuzmemo da su obojica izabrani direktnim odlukama funkcionera stranke, a ne građana, zalutali u čelne fotelje bukvalno razvaljene pod njihovom sve većom težinom, da sa menadžerstvom i rukovođenjem imaju veze koliko i Mesi sa ubijenim fudbalskim klubom Proleter, onda je recimo arčenje ogromnih 400 miliona dinara za osvetljavanje grada u koprodukciji bivših školskih jarana, danas nerazdvojnih, tek jedan od surovih atentata na kasu svih građana.

Darko Vukić, Čedin nerazdvojni pobratim iz školskih klupa, aktuelni načelnik finansija grada Zrenjanina, sa Sinišom, bratom blizancem (čovek je sekretar u gradskoj MZ Gradnulica - Guvno), otpočeo je svoju slavnu poslovnu karijeru kao zaposlenik u očevoj privatnoj firmi, na veliko i malo, Onix.

Bio čovek i oženjen, dvoje dece, bivša supruga je profesor u jednoj ovdašnjoj srednjoj školi, al', posete regionalnim kancelarijama AMD Petar Drapšin gde je direktorovao Čedo, osokolile ga da krene uzlaznom linijom.

U život mu je banula i Irena Živković, bivša sekretarica Stanka Ilića, proslavljenog (u lopovluku) bivše, pedantno rasturene firme Kožara. Slavni prevrtački ulazak Čeda u poziciju (iz DSS u SNS), k'o da ih je poplava izbacila, dovela je u stranačku orbitu i u vrh lokalne vlasti, nove face.

Gorih od ovih nema, al', na izborima to i nije bila tema, prigrabiše fotelje, dok si rek'o, keks. Irena Živković, i Čedova ljubimica (koliko li ih je u „kolekciji"), postala je direktorka Regionalnog Centra Banat. To su, i vrpaci znaju, regionalna VIP muljanja sa IPA fondovima svih viđenijih stranačkih Zrenjaninaca, gde Evropa šalje pare za projekte, nevidljive običnom građaninu.

Irena, sinoć sekretarica, jutros direktorka, lepa, zanosna, neudata, EU šalje li šalje pare za projekte gde je sve pokriveno (fiktivnim) papirima, eto prilike za raskošan, raskalašan život, nestvaran prosečnom Zrenjanincu.

Čedo šapn'o Darku, evo ti prilike, idi i budi među 11 zaposlenih u Regionalnom Centru Banat. Ovaj, šta će, ode, i, naprečac, posta fin, uvažen, i naravno, sve deblji i deblji, gospodin. Da li se „šaran" upecao, al', Darko je leg'o na rudu, Irena beše i njemu, neodoljiva. Puče brak, porodica prošlost, osta' raskošan život umreženog stabilnog foteljaša. Za VIP funkcionere, lepota i milina davljenja u, redom, raskoši, funkcijama, novim nekretninama, uvek na dohvat friškim kešom, restoranskim odvaljivanjima, službenim automobilima...kako to već osam SNS godina agonije diktira Zrenjaninu.

Prošle godine, Čedo nije izdržao, pa pozvao svog nerazdvojnog pajtosa u Javnu (Gradsku) Kuću. Ajd' ti budi, ni manje ni više, načelnik finansija grada. Prihvatio najzad Darko, teška srca, Čedov SOS, pa i on zaglavio u fotelji. Prethodno je odradio par sitnica, prvo je zadržao službeni automobil Regionalnog Centra Banat, koji mu je na raspolaganju 24 časa na dan.

Irena, zrenjaninska femme fatale, pobrinula se i da izvesni Dejan Nenadić, zadužen za točenje goriva i pranje službenih automobila, na teret Regionalnog Centra Banat, redovno puni službeni golf kojim Darko danonoćno paradira.

Da li je točenje goriva u službeni automobil jedna od javnih stavki u poslovanju kojim rukovodi bivša sekretarica? Kad bi se z...Darko sretan, svestan svoje naduvane veličine, eno ga, diriguje timom od preko 50 zaposlenih u načelništvu finansija. Toliko ljudi, a samo Čedo i Darko gazduju, ako ne računamo Đinu Besu, zamenicu načelnika, koja, praktično, obavlja sve poslove.

Darko se baš nešto i ne razume u gradske finansije, nije da neće da se meša u sopstveni posao, uvek sa Čedom donosi odluke, od kojih, pamet staje. I uvek, na prvom mestu, „ugrađivanje" funkcionera u projekat, 'beš građane, ionako nemaju pojma koliko miliona se vrti van svih njihovih maštarija o ogromnim iznosima.

Da li nekom, bilo kome, odgovaraju za donete odluke? Čuj, članovi gradskog veća i odbornici većine su direktno odgovorni Njima, aktuelnim gospodarima finansijskog rata koji se vodi protiv građana Zrenjanina.

Gunđaju li Goran Knežević, Džeger i još po neki u zrenjaninskim kancelarijama SNS-a? Jok, namireni, siti, srećni, i po restoranima nahranjeni i prenapojeni. Darko se našao u omiljenom društvu, u međuvremenu, kupio i on dve nekretnine, jednu u zrenjaninskoj Njegoševoj ulici...Ima se, može se, od platice...Viđen je i u Grčkoj sa parkiranim službenim golfom ispred hotela, Irena je idealno funkcionersko društvo, gde se na miru mogu donositi sudbonosne odluke za grad.

Kancelarije Regionalnog Centra Banat u Zrenjaninu se, gle čuda, nalaze na spratu u Čarnojevićevoj ulici, gde je i poslovni prostor AMD Petar Drapšin.

Čedo ništa ne radi slučajno, okružio se najpoverljivijim ljudima, Darko je ideal idealnog. U međuvremenu, proradila i privatna firma Onix. Žestoko, bez pardona, snabdeva sve živo u Zrenjaninu, opštini, srednjem Banatu, u školi „9. maj" gde direktoriše supruga Darkovog rođenog brata, nikad dosta toalet papira i preostalog, nakarikanog...

Onix je, Darkovom zaslugom, veliki je to lokalni funkcioner, udesetostručio, udvadesetostručio, u tri..lepe...sve teče kao podmazano za Čeda, Darka, Sinišu, Irenu..STOP.

STOP nije reklo ni tužilaštvo nakon krivičnih prijava protiv sumnjivog poslovanja Regionalnog Centra Banat. Krivične prijave su sakrivene u fiokama, zaključane, pa, a ko se promeni vlast, a Čedo i Darko uspešno „prelete" i u novu gradsku vlast, ključ od ovih fioka će se baciti u mutno Begej.

Ovakve zajebancije sa građanima Zrenjanina, drsko, neodgovrno i bahato ponašanje funkcionera bez ikakvog polaganja računa i odgovornosti, uz otvoreni prezir prema građanima, ogledalo su minulog rada i osmogodišnjeg SNS rukopisa.

Jednima te istima, stranačkim prevrtačima, pajtosima, ljubavnicima, rasturačima porodica, na poklon gradska kasa, građanima obećanja, da će obećano biti obećano i sledeće godine.

Lakoća bahaćenja bogom danih koji otvoreno reže u nepodobne mikrofone, nema odgovore na pitanja, kako to da privatna rečna pristaništa nadomak Goranovih i Čedovih privatnih hacijendi koštaju na po desetine hiljada i hiljada evra, kako se od IPA projekata po opštini Nova Crnja, uredno pokrivenih (fiktivnim) papirima, jedni te isti bogate do besvesti...

Na kraju, vest da je uveden još jedan, predizborni namet članovima SNS-a u Zrenjaninu. Naime, svi članovi su o obavezi da mesečno izdvajaju po 1.000 dinara u stranačku kasu. To je za običnu raju koja se zadovoljava zaposlenjima sinova i ćerki u Dreylmayeru, Pompei i drugim inostranim pogonima, dok funkcioneri imaju obavezu da na regionalni oltar Gorana Kneževića, prilože 10 procenata mesečnih prihoda. Jedan od lokalnih funkcionera bio nešto „zaboravan", pa ga je Nenad Karapandža - Džeger „podsetio", da mora u kasu desetinu i od treće i četvrte funkcije. Dotični je isplatu izvršio direktno u restoranu, gde je Džeger obavljao svoje redovne stranačke dužnosti.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane