Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Virtuelni diktator

Milovan Brkić

Zamišljam da neko na Vučićevoj konferenciji isključi struju.

Šizofreni diktator bi počeo da mlati rukama, da preti, viče. Onda bi se rasplakao i zavapio. Vratite mi moj mikrofon, molim vas uključite kamere, moram da lažem. Umreću, ako me nema na televiziji.

Nakon što je razgovarao u Vašingtonu sa Ričardom Grenelom, Vučić je novinarima saopštio da se sa njim dogovorio da se uspostavi železnički saobraćaj između Prištine i Niša.

Američki diplomata je bio šokiran Vučićevim laganjem, jer na tom sastanku o tome nije bilo ni reči. Po savetu predsednika Trampa, Grenel nije demantovao javno Vučića, ali ga je predsednik zamolio da o ovom ispadu napiše zvaničnu informaciju.

Da je srpski šizofreni diktator patološki lažov danas znaju svi oni sa kojima se rukovao.

Izveštaji koji su dostavljeni iz Ambasade u Beogradu o njemu kao lažovu, često su skrivani, a u Belu kuću su dostavljani od diplomatskih službenika koji su u ''svojstvu građana'' o tome obaveštavali predsednikov kabinet.

Iako malaksao, bolestan, iznuren, Vučić se ne predaje.

U Vašingtonu mu je saopšteno kuda plovi njegov brod, ali on voli da se igra. Tako je nastavio da se divi Angeli Merkel, da sa njom špekuliše. Po svaku cenu hoće Srbiju da razori, da dovede milion migranata iz Nemačke, a da mu ona, za svaku glavu, plati po 15.000 evra. On se sladi i trlja ruke koliko će se omastiti on i njegov brat.

Merkelova je sa njim razgovarala video linkom. Taj razgovor dvoje odlazećih sa političke scene, a po svemu i iz života, pratili su i oni koji se spremaju da ih oboje privedu pravdi.

U Moskvi je ljudolovka na direktora Gasproma Alekseja Milera. Čeka se da ga uhapse, prethodno su mu ''ražalovali'' ključne saradnike. Moskva traži hapšenje i Dušana Bajatovića, direktora Srbijagasa, koji je Mileru podvodio u Sofiji maloletnice, a i dečake, punio mu džepove desetinama miliona evra...

Vučić i Dačić su najavili zamenu Bajatovića, kome su iz budžeta godišnje plaćali milijardu evra, da bi pokrili njegove gubitke. A kod Bajtovića su domili svoje kurtizane, stranačke aktiviste i poverljive ljude, debelo ih plaćajući, a uzimajući i šakom i kapom za svoje partije i kartele.

Moskva traži hapšenje pored Bajatovića i čelnika NIS-a!

Vučićev kartel je iscrpljen. Mnogi bi voleli da se njegov slučaj reši, pa da i oni vide šta će sa njima biti.

On odavno živi u virtuelnom svetu. I ako deluje kao da je svemoćan, on je mrtvo puvalo.

Teško je bilo osloboditi Srbiju od Turaka, ali je bilo moguće. Isto tako je bilo i sa komunizmom. Srbiju je moguče osloboditi od svakog neprijatelja. Srbiju samo nije moguće osloboditi od nas samih. Najopasnija je srpska intelektuala. Ona je opasna, zlurada, podanička, prezire svoju veru, istoriju.

Piše mi prijatelj iz Vankuvera.

"Ostavite Vučka na miru. On ne zna razliku između lažnog prijatelja i iskrenog neprijatelja. Kad pukne tikva u koju prdi sa svojim lažnim prijateljima, bežaće kod vas, iskrenih neprijatelja da se sakrije da ga ne umlate. Možda se ponavljam, ali se i istorija ponavlja. Kako ovo znam? Nisam pametan, ni mudar. Daleko od toga. Samo sam dobro učio staru istoriju.''

Volite svoje neprijatelje, jer vam oni ukazuju na vaše greške, stara je engleska poslovica.

Vučić je odlučio da kupi ljubav svojih glasača, penzionera, isplatom po 4.000 bezvrednih dinara.

Ali..

Kad se ljubav ohladi, sve mane se vide!

Tako i prezreni koje mori glad vide za koga su urlali, agitovali, glasali. Oni mrze slabog dikatora, koji je u nevolji, okružen, kome se preti sa svih strana.

Što se silom otima, to se samo silom vraća, pa je tako i sa slobodom! Slatke su jabuke na pijaci i u radnji, ali su mnogo sladje sa drveta koje smo mi zasadili i kalemili. Sloboda je sladja ako je mi sami osvojimo! A ne da nam je donose oni iz Vašingtona ili Moskve ...

Mnogi sadašnji Srbi nisu vredni svojih predaka. Useru se i očekuju da im drugi pere gaće.

Moj ratni drug Zoki, gledajući moj poslednji nastup na jutjub kanalu Slavija info, mi poručuje:

Ne znam da li vrede više reči. Nužna je usrana motka! Sa bandom ne može drukčije.

Malo ih je i malo nas može da ih otera.

Uskliknimo s ljubavlju slobodi Srbije.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane