Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Zaražen i Vućić, da li će ga odneti korona virus?

Nek odnese nije šteta

Aleksandar Vučić je zaražen korona virusom. U to su ubeđeni mnogi njegovi saradnici, rođaci i novinari, pa i strane diplomate. Ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko je u petak, 13. marta, otkazao sastanak s objašnjenjem da ima „blaže probleme sa astmom", a nemačka kancelarka Angela Merkel je odbila da ga primi u Berlinu.

potpukovnik Goran Mitrović

Povode za sumnju daje sam Vučić. Odbija da se testira, a u javnim nastupima kija, kašlje, znoji se i pije velike količine vode.

Na konferenciji AIPAC u Vašingtonu, krajem februara, Vučić je imao kontakte s dvoje Amerikanaca, za koje je kasnije utvrđeno da su zaraženi korona virusom.

„Potvrđujemo da je najmanje dvoje učesnika konferencije iz Njujorka imalo pozitivne rezultate na testu korona virusa. Stručnjaci sa kojima smo se konsultovali savetuju da svi učesnici konferencije slede CDC protokol i da se obrate svojim zdravstvenim ustanovama", objavio je AIPAC.

Vučić je odbio da poštuje CDC protokol. Štefan Zajbert, portparol nemačke vlade, saopštio je da su se „obe strane složile s tim da se poseta Vučića Berlinu otkaže zbog opasnosti širenja korona virusa".

Zajbert nije hteo da odgovori na pitanje da li je do otkazivanja došlo zbog Vučićevog odbijanja da se testira, ali u to se osnovano sumnja, pošto je Merkel s tim objašnjenjem otkazala i susret sa Ksavijerom Betelom, premijerom Luksemburga.

Izvori Magazina Tabloid tvrde da je informaciju o Vučićevoj zaraženosti nemačkoj ambasadi prenela agnet BND-a Suzana Vasiljević, koja je medijska savetnica srpskog diktatora, navodeći da on odbija savete lekara da ode u izlociju i prihavti lečenje!

Pored mogućnosti da se zarazio u Vašingtonu, Vučić je u opasnosti i zbog potvrđenih slučajeva u njegovom neposrednom okruženju.

Vučićev kum Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, od 1. do 7. marta je boravio u Italiji, na sajmu mode u Milanu. Tek nedelju dana po povratku, testiran je na korona virus. Test je bio pozitivan, Kokeza je zadržan u Infektivnoj klinici KCS-a. Prostorije FSS su dezinfikovane, a zaposleni pušteni kući. Niko ne može ni da pretpostavi s koliko ljudi je Kokeza kontaktirao otkad je iz Italije doneo virus.

Sa Kokezom se viđao Andrej Vučić. Nije poznato da li se i on testirao na koronu, ali prošlog vikenda nije išao na zakazani put u Požarevac, gde je trebalo da održi sastanak sa članovima Opštinskog odbora SNS-a. Takođe, mlađi brat Vučić nije prisustvovao ni na nekoliko poslednjih treninga, koje SNS održava u beogradskom hotelu Metropol. Umesto Andreja Vučića, u Požarevac je otišao Zoran Zelja Milojević, a obuku u Metropolu je vodio Goran Vesić.

Goran Veselinović, još jedan Vučićev kum, dobrovoljno se povukao u samoizolaciju, nakon što je utvrđeno da je na koronu pozitivan i jedan Kinez, zaposlen u Huaveiju, čije kancelarije su pored Veselinovićeve marketinške agencije „Right". Veselinović se povukao u samoizolaciju, ali ni za njega ne može da se ustanovi na koga je sve eventualno mogao da prenese virus za šest dana, koliko je lekarima trebalo da otkriju virus kod Kineza.

U samoizolaciji se nalazio i Ivica Dačić, koji je krajem februara, dok je epidemija bila u zenitu, posetio Kinu. Kad se vratio s puta, Vučić i Ana Brnabić su odbili da se vide s njim, savetovali su mu da se primiri neko vreme, što je šef diplomatije i uradio.

Vučić ne pristaje na testiranje, iako mu to sugerišu svi u njegovom okruženju, uključujući i lekare iz Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica korona virusa. Iako se zbog mnogobrojnih zdravstvenih problema, od sarkoma i kardiovaskularnih hroničnih bolesti, nalazi u grupi izuzetno osetljivoj na virus, Vučić se više plaši prekida političkih aktivnosti, nego mogućih fatalnih posledica.

Režimski mediji za širenje panike optužuju opoziciju, građane koji na društvenim mrežama objavljuju svoja saznanja, a lično Vučić polemiše sa stranim stučnjacima.

Američka lekarka Dena Grejson, epidemiolog i ekspert za ebolu, na Tviteru je objavila snimak Vučićevog kašljanja i pozvala ga da se testira i ličnim primerom pokaže ozbiljan odnos prema pandemiji. - Kako se na društvenim mrežama pojavio montirani snimak, podsećam da je širenje lažnih vesti jednako je opasno kao i situacija u kojoj se ceo svet nalazi suočen sa korona virusom - napisao je Vučić i na engleskom dodao: „U ovakvim vremenima, obezbeđivanje činjeničnin informacija na mreži je presudno za nečiju sigurnost".

Brigu za sigurnost građana Vučić pokazuje smejanjem na šale dr Branimira Nestorovića, koji tvrdi da je „korona najsmešniji virus u istoriji čovečanstva", da od njega ne oboljevaju deca i žene i da je smrtnost toliko mala da je zanemarljiva.

U te lažne vesti ne veruje ni Igor Bečić, predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu rada službi bezbednosti, koji je snimljen dok kupuje ogromne količine mineralne vode i toalet papira.

Ministar prosvete Mladen Šarčević je najavio kazne za direktore osnovnih i srednjih škola, koje prekinu nastavu, a u njegovoj privatnoj školi „Ruđer Bošković" đaci će pratiti nastavu preko interneta. Drugim rečima, roditelji koji skupo plaćaju školarinu, ne moraju da brinu, bar ne koliko oni čija deca idu u javne škole.

Prema opasnosti od korona virusa neodgovorno se ponašao i brazilski predsednik Žair Bolsonero. Na isti način, poput Vučića, vodio je medijsku kampanju u kojoj je dokazivao da virus nije opasan i da je vlast spremna da ga suzbije. Bolsonero je potpuno promenio priču kad mu je, posle testiranja, utvrđeno da je pozitivan.

Sve je manje vremena da se vlast u Srbiji dozove pameti, da obustavi nastavu u školama i obezbedi sve potrebne uslove za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. To bi bilo dobro i za samog Aleksandra Vučića, poslednji je čas da se podvrgne testiranju i lečenju. Da zdrav može da ode u zatvor.

A1

Zar on spašava narod?

U Beogradu ima 241 respirator, u Novon Sadu 129, Jagodini 4, u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu nema nijedan, isto kao što nema ni u Valjevu.

Klinika za pulmologiju u Beogradu tvrdi kako ima 10 respiratora, a Ana Brnabić ubeđuje novinare da je broj respiratora u Srbiji državna tajna!

Vučićev je u izjavu na konferenciji održanoj 14. marta, rekao da je nabavio još 50 respiratora: "Nemojte da me pitate kako sam ih nabavio.Nabavio sam i još ću, pa me jednog dana gonite zato što sam spašavao narod."

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane