Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

DIKTATURA

Branko Dragaš

Prošli tekst san napisao i predao tri dana pre uvođenja vanrednog stanja.Tačnije, pre uvođenja diktature.

Na današnjoj konferenciji za štampu (25. marta) opozicioni poslanici su pokazali pismeni odgovor predsednice Skupštine, koju su danima zasipali pitanjima o kršenju Ustava kod uvođenja vanrednog stanja, koja je pismeno priznala, braneći diktatora Vučića, da je prekršen Ustav i da je izvršen državni udar.

U mnogim tekstovima od jula 2012.godine, pa sve do prošlog teksta, opominjao sam građane Srbije da je Vučić nesposoban da vodi državu, da nema nijedan dan radnog iskustva u vođenju nekog velikog sistema, da ima opasne namere, da je prevrtljivac i konvertit, demagog, manipulator, patološki lažov, prevarant,špekulant, kriminalac, psihopata i šizofreni politički diletant, koji sanja da bude Mesija i Veliki diktator.

Sada mu se ukazala izvanredna prilika, toliko je o njoj sanjao, da pokaže sve svoje frustracije iz detinjstva i da se surovo osveti građanima Srbije što neće da ga verno slede, bez pogovora i kritike, uz stalno divljenje, obožavanje, aplaudiranje i veličanje, nego ga neprestalno nešto napadaju, zameraju mu, zakeraju, izvoljevaju, ismejavaju,što ga izluđuje i srdi, pogotovo ono što ga dovodi do ludila je saznanje, prema našim poslednjim merenjima javnog mnjenja, da je siguran njegov politički pad i odlazak na smetište istorije.

Zadojen radikalskim ludilom i bezobrazlukom, naprednjačkom isključivošću i autošovinističkom mržnjom, Vučić oseća da mu je zaista došao politički kraj i zato, ne birajući više nikakva sredstva, ogoljeno, drsko i prostački, kakav mu je i karakter, krši Ustav, uvodi vanredno stanje, sprovodi državni udar i nameće svoju diktaturu.

Njegov jedini cilj je da odigra svoju poslednju ulogu koju je sam sebi odredio, da konačno uđe u istoriju i da pokaže, uprkos protivljenju većine naroda, da je on jedini imao viziju,da je jedini imao strategiju i da je jedini zaslužan za spas države i naroda od epidemije.

Otuda se on ponaša kao da je Srbija njegova privatna svojina, pa viče na narod, ljuti se, mršti, sikće, prekorava i napada svakoga ko se usudio da posumnja da je Vođa slep i da ne zna više kuda udara. Ali, kada treba kažnjavati narod, uvođenjem policijskog časa, kada produžava taj čas zabrane kretanja, kada preti da će sve da stavi u karantin, da će 24 sata da uvede policijski čas za sve u državi, toj je njegov politički san bio ceo život, da sve bude samo pod njegovom kontrolom, kada diže paniku da će sva beogradska groblja biti puna umrlih penzionera, koji neće njega da slušaju, jer on jedini brine o njima, onda se na licu Uzurpatora i Dramosera pojavljuje, on to nikako ne može da sakrije, sladostrašće i samozadivljenost sopstvenom veličinom.

Kako je sam za sebe nedavno javno priznao da je hronično bolestan čovek, što bi ga, u bilo kojoj pristojnoj demokratskoj zemlji, odavno udaljilo sa predsedničke funkcije, Veliki Lažov može da zahvali samo potpunom bankrotu demokratskog potencijala u Srbiji i propasti Republike što je dobio priliku da uvede diktaturu u Srbiji.

Ko je za to kriv? Građani Srbije. Krivi su jer su dozvolili da najsloženiji sistem na svetu, upravljanje državom, prepuste potpunom neznalici, nesposobnjakovići, ludaku i primitivcu.To je suština korone virusa u Srbiji.

Epidemija je ogolila totalitarni politički sistem. Ona je pokazala koliko smo propali kao društvo i koliko nas čeka velika borba da ponovo uspostavimo Republiku i Demokratiju.Epidemija će, gospodo drugovi, poput drugih pošasti sigurno proći, ali to saznanje o našoj potpunoj državnoj, nacionalnoj i ljudskoj propasti je poražavajuće. To je ona misao koja nas ponižava i boli.

Gde su sada oni politički idioti koji kažu da ih politika ne zanima? U kojoj su se danas rupi samoizolovali? Zašto sada kukakte i škrgućete zubima, gledajući svakodnevna, perverzna politička masturbiranja predsednika države na konferencijama za porobljene građane?

Vi svi, koji ćutite i trpite, koji pravite dilove i političke dogovore, koji jurite svoj privatni biznis i ništa drugo vas ne zanima, koji gledate svoja posla, koji nećete da se zamerite, koji gledate svoj džep i svoju zadnjicu, koji grickate, još malo, iz probušene i ispražnjene državne kase,koji pravite kombinacije na štetu države, svi vi, koje više zanima letovanje na Tajlandu i zimovanje u Austriji, nego sudbina naše okupirane države i porobljenog naroda, svi ste vi krivi za uvođenje diktature i za uništavanje Republike.

Dati vlast jednom takvom sumanutom liku bilo je opasno za državu i narod, ali vi ste ćutali i trpeli, smejali ste se i sprdali sa budalom, čitali ste šta Magazin Tabloid, jedini slobodan list u uškopljenoj Srbiji piše, divili ste se, tapšali po ramenu i lupali lajkove nama, koji se borimo za opstanak zajednice i za poštovanje osnovnih ljudski vrednosti, ali, nažalost, niste imali kuraži i odvažnosti da ustanete, da se pobunite i da, zajedno sa nama, stvorimo kritičnu masu koja će poludelog diktatora staviti tamo gde je morao odavno da se nađe.

I to je, dragi građani, jedina istina. I svi znate da je istina.Zato sam odlučio da ovako otpočnem ovu današnju kolumnu o korona virusu, biće još dosta tekstova i analiza na ovu svetsku temu, ali moramo,napokon, da se sučelimo sa istinom, da se pogledamo u oči, da otvoreno kažemo jedni drugima šta mislimo, da se posvađamo i da se više ne lažemo, zamajavamo i zaluđujemo, jer će nas takvo neodgovorno ponašanje odvesti u potpuno državnu, nacionalnu i biološku propast.

Izlečenje od epidemije naše povodljivosti,sprdanja, nezameranja, zajebavanja, kurčenja i obmanjivanja, moguće je samo ako prnonađemo duhovnu vertikalu i ako uništimo postojeći totalitarni politički i ekonomski sistem, ako razobličimo laž i licemerje srpske malograđanerske inteligencije, prevrtljive, podle, pokvarene, lažljive, slugeranjske,falsifikatorske,lenje, samozadovoljne i egocentrične, ako stvorimo iz temelja novi sistem vrednosti u društvu i novu elitu, koji će biti ustrojeni isključivo na osnovu duhovnih vrednosti.

Posle ove svetske epidemije ništa više neće da bude isto, jer se danas nalazimo na prekretnici razvoja čovečanstva. Sve što se dešava sa programiranim širenjem i medijskim spinovanjem korona virusa, to je samo uvertira ili pokazna vežba šta nam Familija reptila sprema i otuda naša borba mora biti usmerena samo u tom jedinom pravcu- odbrane naše države i nacije od potpune propasti.

Neću u ovom tekstu analizirati sve ono što je već u javnosti, na društvenim mrežama, toliko rečeno o nedoličnom ponašanju predsednika države i njegovih šarlatana i cirkusanata na vlasti, čitava jedna knjiga bi se mogla da napiše o tome, to postaje danas već opšte mesto, pa ostavljam da to drugi prežvakavaju i sortiraju na hiljade načina, nego ću ovde da iznesem šta bi jedna odgovorna, pametna , stručna, iskusna i rodoljubiva Vlada narodnog spasa uradila da je bila od građana Srbije postavljena da upravlja u ovako teškim i kriznim vremenima.

Zbog nedostatka prostora taksativno ću izneti mere koje bi se preduzele. Vlada narodnog spasa bi :

Proglasila već na početku februra 2020 godine vanrednu situaciju, bez uvođenja policijskog časa, poštujući Ustav i Narodnu skupštinu, jer je korona virus izbio u novembru 2019.godine u Kini, počeo da se širi po svetu i dospeo u Srbiju već u januaru mesecu;

U februaru mesecu bi stvorila Medicinski krizni štab za odbranu od epidemije, sastavljen od 50 vrhunskih lekara iz zemlje i rasejanja, koji bi morali u roku od tri dana da donesu Plan medicinske odbrane, zaštite i edukacije stanovništva od korona virusa;

3.U februaru mesecu bi stvorila Ekonomski krizni štab, sastavljen od 50 naših najboljih ekonomista i poslovnih ljudi iz zemlje i rasejanja, koji bi za tri dana napravili Plan ekonomsko-finansijskih mera za funkcionisanje Narodne banke Srbije, ministarstva finansija, Poreske uprave, privrede i celokupne države u uslovima vanredne situacije;

Policijski krizni štab, koji bi u tri dana doneo Plan bezbednosnog funkcionisanja države u vanrednoj situaciji;

Vojni krizni štab, koji bi napavio Plan za odbranu države od migranata i korona virusa, usaglašen sa planom Medicinskog kriznog štaba;

Stvorila tokom čitavog februara Štab Teritorijalne odbrane , tako da se pokriju sve opštine i da se 2 / dva/ miliona građana od 18 do 65 godina stavi pod komandu Štaba TO i da se pripreme da podrže planove Vojnog kriznog štaba;

Stvorila tokom februara Štab Civilne zaštite, tako da se pokriju sve opštine i sve mesne zajednice , da se 1 / jedan/ milion građana od 15 do 65 godina stavi pod komandu Štaba CZ, koji će raditi prema uputstvima Medicinskog kriznog štaba;

Štab za edukaciju stanovništa- priprema Plan za edukaciju stanovništva u vreme epidemije;

Štab za medije - priprema Plan medijskog nastupa svih državnih funkcionera i svih medija u epidemiji;

Štab IT stručnjaka - priprema Plan podrške IT tehnologije radu svih štabova i državnim institucijama u vreme vanrednog stanja;

11.Izrada 700 miona zaštitnih maski i 700 miliona rukavica - Vlada finansira domaće proizvođaće da tokom februara naprave za potrebe stanovništva i za izvoz;

12. Izrada 200.000 zaštitnih odela i 200.000 zaštitne obuće -Vlada finansira domaću proizvodnju da se tokom februara naprave za potreba medicinskih i nemedicinskih radnika i za izvoz;

13. Respiratori - Vlada kupuje u februaru mesecu 5.000 respiratora i naručuje još 5.000 respiratora za vanredne potrebe testiranja u martu;

14. Sredstva za dezinfekciju - finansiranje domaće proizvodnje za potrebe stanovišta u roku od 6 meseci i za izvoz;

15. Sredstva za higijenu - finansiranje domaće proizvodnje za potreba stanovništva u roku od 6 meseci i za izvoz;

16. Hrana i voda - Vlada obezbeđuje za državne robne rezerve domaću proizvodnju hrane i vode za 6 meseci za sve građane Srbije i za potrebe izvoza;

17. Klinički centri, bolnice, domovi zdravlja i ambulante - potpuno bi se za mesec dana februara pripremili za prijem obolelih od virusa, ali tako da se ne ugrozi zdravstvena zaštita ostalog stanovništva;

18. Privatne bolnice, klinike, starački domovi, hoteli, moteli - koji imaju slobodne kapacitete, angažovali bi se za smeštaj obolelih od korona virusa, uz nadoknadu troškova za uzeti prostor;

19. Građevinska operativa- Vlada bi pripremila domaće građevinske firme sa 10.000 dobro plaćenih građevinara, koji mogu za nekoliko nedelja da sagrade montažne, poljske i pokretne bolnice za karantin i smeštaj obolelih od virusa;

20. Plate medicinskog osoblja - porasle bi u februaru za 50 % do 100% , tako da bi Medicinski štab i ministarstvo zdravlja odlučivalo o rasporedu povečanja plata, kao i stimulacija za izuzetna zalaganja zdravstvenih radnika;

21.Medicinsko osoblje u svetu - Vlada bi pozvala medicinsko osoblje koje radi po svetu da se, ako mogu, vrate u Srbiju i ponudila bi im plate u skladu sa novim povećanjima i sa specijalnom stimulacijama;

22.Medicinsko osoblje iz Kine - Vlada bi krajem februara pozvala medicinare iz zaraženih oblasti iz Kine da pomognu u slučaju izbijanja velike epidemije,tako da Kina pokrije jedan deo njihovih troškova a da Vlada obezbedi smeštaj, hranu i posebne novčane stimulacije;

23.Sanitarna kontrola na granici - tokom februara meseca Vlada bi uvela strogo sanitarsku kontrolu na svim granicama Srbije, uveo bi se obavezan karantin za sve koji dolaze iz zaraženih područja i pripremio adekvatan smeštaj za njih;

24. Testiranje - Vlada bi stvorila sve uslove da se u martu mesecu može dnevno da testira 10.000 ljudi, radi prevencije u suzbijanju epidemije;

25. Migranti - Vojska bi sprečila nelegalan ulazak migranata u Srbiju, a svi koji bi legalno ušli bi se transportovali za EU, ali bi prethodno bili pregledani, testirani i stavljeni u karantin;

26. Povratak građana iz rasejanja - Vlada bi pozvala sve građane Srbije da se vrate u Srbiju i obezbedila bi da 500.000 naših građana da mogu da se vrate, da se pregledaju, testiraju, da prođu karantin i da bezbedno odu u svoja mesta boravišta;

27. Srbi na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Makedoniji i svuda u rasejanju - Vlada bi obezbedila za sve Srbe medicinsku zaštiitu, lekove i pomoć u borbi protiv epidemije virusa. Ponavljam, sve je ovo moralo da se uradi tokom februara i na samom početku marta meseca.

Vlada narodnog spasa i krizni štabovi bi negovali duh profesionalizma,stručnosti, dobronamernosti i uljudnosti prema svim građanima Srbije i tako bi Vlada u građanima dobili saveznika za pobedu nad korona virusom. Ne bi bilo panike, širenja straha i dezinformacija.

Za pobedu nad virusom potrebno je poverenje, organizacija i disciplina. To je trebalo da se sprovede u Srbiji, umesto diktature, loše glume, prenemaganja i zastrašivanja građana.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane