Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (183)

Ko se boji diktatora još

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svojih 36 godina života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji, u saradnji sa istraživačkim timom Magazina Tabloid

Milan Glamočanin

Proglašenje vanrednog stanja, kojim je trojka - Aleksandar Vučić, Ana Brnabić i Maja Gojković, suprotno Ustavu Srbije prigrabila vlast, izazvalo je bes građana, ali i oštre reakcije međunarodne zajednice. Pogotovu kada je šizofreni Vučić prkosno poručio građanima da mogu da se protiv njegovih odluka žale savetu Evrope i Upravi vodovoda, da će on da odlučuje kako on hoće, da mu niko ništa ne može... pitajući se šta još građanima gore da uradi, od prisilnog smeštaja u halu na Sajmu.

Upravni odbor Advokatske komore Srbije, povodom odluke o uvođenju vanrednog stanja u Srbiji, izdao je 18. marta

S A O P Š T E NJ E

Upravni odbor Advokatke komore Srbije smatra da je vanredno stanje u Republici Srbiji uvedeno na protivustavan način.

Odluka predsednika Republike, predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade kojom se proglašava vanredno stanje ne sadrži obrazloženje, zbog čega nije ni moguće utvrditi ispunjenost uslova za primenu čl.200. st. 5. Ustava Republike Srbije tj. razlog zbog kojeg Narodna skuština nije bila u mogućnosti da se sastane.

Upravni odbor Advokatske komore Srbije poziva predsednika Narodne skupštine da sazove sednicu Narodne skupštine ili da građanima Srbije saopšti razloge zbog kojih Narodna skupština nije u mogućnosti da se sastane.

Ustav RS u čl.200. st. 1. propisuje da vanredno stanje proglašava Narodna skuština i ovo pravo Narodne skupštine kao organa zakonodavne vlasti ne može biti suspendovano bilo kakvom odlukom organa izvršne vlasti.

Ljudska prava zajemčena Ustavom mogu biti ograničena samo ako ta ograničenja dopušta Ustav u svrhe radi kojih ga Ustav dopušta, u obimu neophodnom da se ustavna svrha ograničenja zadovolji u demokratskom društvu i bez zadiranja u suštinu zajemčenih prava.

Upravni odbor Advokatske komore Srbije ne osporava neophodnost ograničenja pojedinih prava građana, u cilju efikasnog sprečavanja širenja epidemije i zaštite zdravlja i života građana, ali istovremeno insistira na doslednom poštovanju odredbi Ustava od strane organa izvršne vlasti prilikom donošenja odluka koja prava, u kojoj meri i na koji način mogu biti ograničena.

Advokatska komora Srbije u uslovima vanrednog stanja sa povećanom pažnjom prati donošenje i primenu svih mera koje nadležni državni organi donose i u skladu sa svojom društvenom ulogom reagovaće uvek kada oceni da je došlo do narušavanja pravnog poretka u meri koja predstavlja opasnost po funkcionisanje pravne države.

Udruženje sudija Srbije se, takođe, oglasilo povodom državnog udara koji je izvela tročlana banda (Vučić, Brnabić, Gojković). Ali na svoj način.

''Povodom Odluke o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije od 15.03.2020. godine (Službeni glasnik RS, br. 29/2020 od 15.03.2020. godine) koju su doneli predsednik Republike Srbije (02 broj 2 - 1186/2020), predsednik Narodne Skupštine (820-447/20) i predsednik Vlade (85-00-2/2020-1) na osnovu člana 200. stav 5. Ustava Republike Srbije zbog proglašene pandemije virusa KOVID-19 od strane Svetske zdravstvene organizacije, Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja i Uredbe o organizovanju rada poslodavaca za vreme vanrednog stanja (obe Službeni glasnik RS, br. 31/20 od 16. marta 2020. godine, kao i Preporuke ministra pravde za rad sudova i javnih tužilaštava za vreme vanrednog stanja proglašenog 15.03.2020. godine br. 112-01-557/2020-05 od 17. marta 2020. godine, Društvo sudija Srbije,

Pridružujući se saopštenjima Advokatske komore Srbije, Advokatske komore Vojvodine i Alumni kluba, sva od 18. marta 2020. godine, (!!!) Društvo sudija Srbije,

Podsećajući da je sudska vlast jedna od tri ravnopravne grane državne vlasti i da njen predstavnik treba da bude prisutan u svim kriznim štabovima radi sveobuhvatnijeg sagledavanja društvenih procesa koji mogu uticati na širenje virusa i bržeg i odgovarajućeg reagovanja na promene okolnosti, Društvo sudija Srbije

P O Z I V A

Predsednika Republike Srbije, predsednika Vlade Republike Srbije i predsednika Narodne Skupštine Republike Srbije da razmotre mogućnost donošenja uredbe u smislu člana 200. Ustava RS kojom bi za vreme vanrednog stanja bio propisan opšti zastoj zastarevanja potraživanja i prekid prekluzivnih rokova.

Visoki savet sudstva i predsednika Vrhovnog kasacionog suda da:

- odrede jasne, konkretne i usklađene preventivne mere od širenja virusa KOVID 19 u radu sudova, počev od odgovarajuće zaštite zaposlenih u sudovima,

- odrede dežurstva samo u pritvorskim predmetima, kao i u onim u kojima je građanima neposredno ugroženo zdravlje ili egzistencija, kao i u onim predmetima u kojima dežurni sudija proceni da su hitni, jer je neophodno gradirati po prioritetu inače preveliki broj predmeta koji su hitni po zakonu ili po prirodi stvari, pa bi postupanje po svima njima zahtevalo boravak velikog broja sudija i zaposlenih u sudovima, kao i onih koji bi zbog toga trebalo da dođu u sudove.''

Društvo sudija Srbije (na čijem je čelu doživotna predsednica Dragana Boljević) nije osporilo ustavnost odluke o proglašenju vanrednog stanja.

Istina, ono se pridružilo saopštenjima Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Vojvodine, ali ne osporava sopštenjem protivustavnost odluke o uvođenju vanrednog stanja. Ono traži priviligeije za sudije.

Udruženje javnih tužilaca nije se oglasilo ovim povodom. Istina, uredniku Magazina Tabloid je rečeno da je saopštenje ovog javno-tužoilačkog udruženja na tviteru, ali ga nismo pronašli.

Ipak, Udruženje javnih tužilaca piše na tviter nalogu, a povodom državnog udara tročlane bande:

''Vladavina prava nije otkazana. Ustav nije otkazan. Iako je nevidljiv, Republički javni tužilac, izdaje obavezna uputstva tužiocima. Sud određuje i ukida pritvor. Nije otkazana obaveza izostanka uticaja izvršne vlasti na pravosuđe. Poglavlje 23 nije otkazano.''

Citirani su stihovi pesme.

Nije sve otkazano

Sunce nije otkazano

Proljeće nije otkazano

Prijateljstva nisu otkazana

Porodica nije otkazana

Ljubav nije otkazana

Čitanje nije otkazano

Empatija nije otkazana

Mašta nije otkazana

Razgovori nisu otkazani

Ljubaznost nije otkazana

Nada nije otkazana

Molitva nije otkazana

Ovom prkosnom pesmom javni tužioci su hteli da ukažu vlastima da su život u Srbiji otkazali. Čak su i molitve u hrišćanskim hramovima zabranile. (Aleksandar Vučić se u prisutvu ministra emira Rasima Ljajića, u Saudijskoj Arabiji odrekao pravoslavne vere i primio islam, zato zabranjuje u hramovima u Srbiji pričest, ispovedanje, krštenje, opela...).

Udruženje javnih tužilaca i sudija, kao paradržavno udruženje, koje ima 615 članova, preko svog najistaknutjeg člana, Nenada Stefanovića, (pripadnika gey populacije) iz sve snage podržava režim, poziva na hapšenje nepoćudnih građana!

Tročlana banda u svoj zločinački projekat je uvukla pripadnike vojske i srpske policije, koje je žrtvovala, radi ostvarivanja svojih zločinačkih namera.

Evo kako se časno poneo policijski sindikat, koji je 1. aprila izdao saopštenje za javnost i utamničene građane, opisujući zločinačke namere tročlane bande.

Saopštenje Sindikata zaposlenih policije oko proglašenja policijskog časa 24 sata!

''Poštovana gospodo, shodno članu 46. Ustava RS u kojem se garantuje sloboda mišljenja, izražavanja i govora kao i u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacija, Sindikat Zaposlenih Policije vam se obraća sa hitnim zahtevom i vašom reakcijom.

Nakon najave predsednika Republike Srbije u medijima da će se uvesti policijski čas u trajanju od 24 časa, rukovodstvo sindikata je shodno ustavu RS i zakonima primorano da vam se obrati.

Izjava predsednika Republike Srbije da će se uvesti policijski čas u trajanju od 24 časa, zatim pisanje u medijima da za vreme trajanja policijskog časa od 24 časa građani neće moći izlaziti iz svojih stanova i kuća, ne da je ulila građanima poverenje i dala snagu već je izazvala paniku i strah što je u ovakvoj situaciji najgora opcija.

Zatim izjave pojedinaca u medijima da će za vreme vanrednog policijskog časa u trajanju od 24 časa, građanima neophodne namirnice donositi vojska, policija i volonteri je toliko neozbiljna da svako ko je ozbiljan i pametan može da zaključi da vojska i policija koja sada ima ogromne obaveze u ovom stanju nije fizički sposobna da to izvede i da ide od vrata do vrata i deli kese sa namirnicama.

Iz napred navedenog, apelujemo na vas koji ste najodgovorniji u ovoj situaciji za svakog građanina Republike Srbije i van Srbije da oko uvođenja policijskog časa dobro razmislite, sa pravnicima donesete adekvatne odluke ne kršeći Ustav RS i zakone a u dobrobit svih i ukoliko uvedete policijski čas od 24 sata da vodite računa o potrebama građana i u tom cilju PREDLAŽEMO:

-Da građani mogu napustiti svoje domove ukoliko im je potrebna hitna medicinska pomoć ili u slučaju opasnosti po život i zdravlje.

-U slučaju odlaska na posao ukoliko nema drugog rešenja.

-Dozvoliti prodavnicama rad kako bi građani mogli otići po neophodne namirnice jer mnogi nisu u mogućnosti i nemaju finansije da kupe namirnice za 14 ili 28 dana trajanja policijskog časa u vremenu od 24 časa.

-Omogućiti građanima odlazak do banaka i bankomata jer većini njihova primanja se isplaćuju iz dva dela mesečno i nemaju finansije u svojim slamaricama.

-Veliki broj građana pogotovo starije populacije koji od početka vanrednog stanja ne izlazi iz svojih stanova i zavise od svoje dece ili rodbine biće ugrožen i u takvoj situaciji treba dozvoliti svima koji snabdevaju svoje roditelje da im se omogući odlazak do istih kako bi im doneli potrebne namirnice i lekove.

-Omogućiti vlasnicima kućnih ljubimaca izvoćenje na udaljenost od 100 metara od mesta stanovanja jer i kućni ljubimci su živa bića kao i iznošenje smeća.

Nadamo se da ćete naš zahtev hitno razmotriti u interesu svih građana Republike Srbije a ujedno navodimo da je najlakše doneti odluku o uvođenju policijskog časa od 24 sata a da pri tom ne razmišljati o svim dodatnim posledicama.

S poštovanjem.

Sindikat Zaposlenih Policije

Predsednik

Đukić Dejan

Pokret Dosta je bilo podneo je Ustavnom sudu inicijativu da po hitnom postupku oceni ustavnost odluke o uvođenju vanrednog stanja.

Sud je dostojanstveno oćutao kršenje Ustava Srbije. Još se nije oglasio. A kako bi.

Na čelu ovog suda je Snežana Marković.

Rođena 29. aprila 1959. godine u Kragujevcu. Osnovnu školu i gimnaziju završila u Kragujevcu sa odličnim uspehom. Diplomirala na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, sa odličnim uspehom. Godine 1985, po obavljenom pripravničkom stažu u Okružnom sudu u Kragujevcu, položila pravosudni ispit.

Skupština grada Kragujevca, 12. jula 1988. izabrala ju je za sudiju Opštinskog suda u Kragujevcu - predsednik vanparničnog veća, predsednik parničnog veća, predsednik specijalizovanog veća iz oblasti porodičnih odnosa, bračne tekovine, svojinskih odnosa, zamenik predsednika Opštinskog suda, nakon čega je izabrana za sudiju Okružnog suda u Kragujevcu kao predsednik prvostepenog krivičnog veća.

Od strane Narodne skupštine Republike Srbije, decembra 2002. godine izabrana je za zamenika Republičkog javnog tužioca, na kojoj se funkciji nalazila do izbora za sudiju Ustavnog suda.

U Republičkom javnom tužilaštvu, raspoređena je u građansko - upravno odeljenje, čiji je predsednik bila.

Gospođa Marković je bila favorit prodice Nikolić.Predložena je od strane tadašnjeg predsednika Tomislava Nikolića.

Ništarije iz ustavnog suda Srbije, poput pudlica, onemogućavaju građane Srbije da dođu do pravde, koju im uskraćuje Vučićev karetl.

Nije ih sramora da ćute i kada se Srbija suočila sa državnim udarom tročlane bande.

Brzo će doći vreme velike naplate, pa će se i ova gospoda suočiti sa odgovornišću za služenje kriminalnim gangovima.

Spisak sudija Ustavnog suda Srbije

Snežana Marković, Gordana Ajnšpiler Popović,Lidija Đukić Tatjana Đurkić,Vesna Ilić Prelić ,Dr Dragana Kolarić ,Dr Tamaš Korhec, Miroslav Nikolić ,Dr Vladan Petrov,Dr Nataša Plavšić,mr Tomislav Stojković, Dr Jovan Ćirić ,Dr Milan Škulić,Dr Tijana Šurlan

A1

Kome je Olivera verna

Posle pisanja u Vašem listu o ponašanju predsednice Prekršajnog suda u Beogradu Olivere Ristanović, ista se pomirila sa sudijom Predragom Bogavcem, da preko njegovih policijskih veza saznaju odakle podaci Vašem listu o nezakonitom ponašanju predsednice suda.

Mi im poručujemo da se ne plašimo. Predsednica Olivera Ristanović je povećala strahovladu u sudu. Prava službenika je uopšte ne zanimaju, gde god stigne preti ili podnosi disciplinske prijave.

Ova prosta i primitivna žena svoje neznanje i nesigurnost u sebe i nestručnost pokušava da sakrije pretnjama i uskraćivanjem prava zaposlenima. Predsednica potiče iz siromašne seoske porodice i svoje komplekse pokušava da leči svojim bahatim ponašanjem prema zaposlenima.

Predsednica suda Olivera nikako da objasni kako je sa samo 3.5 godina sudijskog staža izabrana na funkciju predsednice Prekršajnog suda u Beogradu, kada je zakonom izričito propisano da predsednik suda mora imati najmanje 5 godina sudijskog staža.

Pored nje je bilo spremnijih i stručnijih kandidata kao što su na primer sudije Goran Milić i Maja Serafimović Mitrović. Olivera je zbog lične sujete dala otkaz trudnoj zapisničarki, kako bi zaštitila korumpiranog sudiju Zorana Cvijetkovića. Imenovani sudija Cvijetković je još kao stručni saradnik prijavljivan od strane zaposlenih za primanje novca od okrivljenih kako bi im sastavljao pismene odbrane i uticao na sudije kako bi okrivljeni bili oslobođeni od odgovornosti.

Od kad je postao sudija, sudija Cvijetković prima mito što u novcu, što u siru i kajmaku i to direktno od okrivljenih ili preko Ermina,i to u njegovoj sudnici.

U toku jedne primopredaje novca u evrima, zatekla ga je njegova zapisničarka Nataša Živanović koja je predsednici suda podnela prijavu protiv sudije Cvijetkovića. Međutim do danas Olivera nije ispitala prijavu ali je zato brzo dala otkaz zapisničarki Nataši Živanović koja je samohrana majka deteta sa posebnim potrebama.

Sudija Cvijetković svake godine na leto odlazi u Hrvatsku gde izdaje apartmene turistima, a hrvatskoj bezbednosti poverljive informacije.

Isti se hvali da ima ozbiljne poslove sa hrvatskom državom i ne zna se uopšte kako je izabran na sudijsku funkciju u Srbiji. Od nelegalnog novca sudija Cvijetković je kupio 4 stana u Beogradu, jednu kuću i otvorio hotel podno Kopaonika. Predsednica Olivera štiti i najkorumpiranijeg sudiju Predraga Bovavca koji ima svoju tarifu (Marko L. ga je snimio u hodniku suda) za oslobađanje od prekršajnog kažnjavanja. Supruga sudije Bogavca je takđe sudija Prekršajnog suda u Beogradu. Predsednica Olivera "protežira" izvesnog Ermina nadripisara sa severa Crne Gore, koji se u sudu predstavlja kao advokat, a sve na štetu advokata Marka L. legende beogradskog pravosuđa.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane